Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Nefes Almakta Zorluk Çekip Ruhunuzu Darlayacak Psikolojik Gerilim Filmleri

İzlerken Nefes Almakta Zorluk Çekip Ruhunuzu Darlayacak Psikolojik Gerilim Filmleri

Tacizci eski sevgililerden kana susamış seri katillere, kaçılması imkansız tehlikeli tarikatlara kadar psikolojik gerilim türü herkesin ilgisini çekecek bir şeyler sunar.

Sizleri gerim gerim gerecek filmleri derledik. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Landmine Goes Click, 2015

27. Landmine Goes Click, 2015

IMDb: 5.9 

Özet: Bir mayın üzerinde mahsur kalan Amerikalı bir turist, kız arkadaşı acımasızca saldırıya uğrarken çaresizce izlemek zorunda kalır. 

Oyuncular: Sterling Knight, Spencer Locke, Kote Tolordava 

Yönetmen: Levan Bakhia

26. The Texas Chainsaw Massacre, 2003

26. The Texas Chainsaw Massacre, 2003

IMDb: 6.2 

Özet: New Mexico'ya uyuşturucu satın almak için giden gençler, katliamdan kurtulan bir kızla karşılaşırlar. Katliamın sorumlusu Leatherface, gençleri hedef alır ve hayatta kalma mücadelesi başlar. 

Oyuncular: Jessica Biel, Jonathan Tucker, Andrew Bryniarski 

Yönetmen: Marcus Nispel

25. Devil, 2010

25. Devil, 2010

IMDb: 6.3 

Özet: Bir grup insanın bir gökdelenin asansöründe mahsur kaldığı bir hikayede her şey normal gibi görünürken aslında aralarında bir kişinin şeytan olduğunu keşfederler.  

Oyuncular: Chris Messina, Caroline Dhavernas, Bokeem Woodbine 

Yönetmen: John Erick Dowdle

24. A Cure For Wellness, 2016

24. A Cure For Wellness, 2016

IMDb: 6.4 

Özet: Genç ve hırslı bir yönetici, İsviçre Alplerindeki gizemli bir iyileştirme merkezine CEO'yu geri getirmek için gönderilir. Oradaki tedavilerin göründüğü kadar masum olmadığını fark eder. 

Oyuncular: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth 

Yönetmen: Gore Verbinski

23. Hush, 2016

23. Hush, 2016

IMDb: 6.6 

Özet: Dilsiz ve sağır bir kadın olan Maddie, ormanın içinde ıssız bir evde yaşamaktadır. Bir akşam, psikopat bir katil onu izler ve Maddie'nin yalnız olmadığını anlamasıyla gerilim dolu olaylar yaşanır. 

Oyuncular: John Gallagher Jr, Kate Siegel, Michael Trucco 

Yönetmen: Mike Flanagan

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. It Follows, 2014

22. It Follows, 2014

IMDb: 6.8 

Özet: 19 yaşındaki Jay Height, tüm yaşıtları gibi eğlenmek istemekte ve erkeklere karşı ilgi duymaktadır. Cinsel bir deneyim sonrası tuhaf halüsinasyonlar görmeye başlar ve kendini birilerinin ya da bir şeylerin takip ettiğini hisseder.  

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi 

Yönetmen: David Robert Mitchell

21. Us, 2019

21. Us, 2019

IMDb: 6.8 

Özet: Gabe ve Adelaide Wilson çifti, çocukları Zora ve Jason ile birlikte deniz kenarındaki yazlık evlerinde tatil yaparlar. Beklenmeyen misafirlerin evlerine gelmesiyle neşeli ve huzurlu tatilleri beklenmedik bir korku hikayesine dönüşür. 

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss 

Yönetmen: Jordan Peele

20. Ready or Not, 2019

20. Ready or Not, 2019

IMDb: 6.8 

Özet: Grace, 18 aydır tanıdığı zengin bir aileye mensup Alex'le evlenir. Aile geleneği gereği, gece yarısı oynayacağı bir oyunla kabul görmesi gerekmektedir ancak oyun, tehlikeli bir kovalamacaya dönüşür. 

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien 

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

19. Eliza Graves, 2014

19. Eliza Graves, 2014

IMDb: 6.8 

Özet: Edgar Allan Poe'nun kısa hikayesinden uyarlanan filmde, tıp fakültesinden yeni mezun olan bir öğrenci, ilk görevi için bir akıl hastanesine atanır. Zamanla hastaların hareket ve gündeliklerine alışır ancak bir süre sonra hiçbir şeyin göründüğü gibi basit ve sıradan olmadığını anlar. 

Oyuncular: Kate Beckinsale, Jim Sturgess, David Thewlis 

Yönetmen: Brad Anderson

18. Exam, 2009

18. Exam, 2009

IMDb: 6.8 

Özet: 8 yetenekli kişi, gizemli ve güçlü bir şirkette iş sahibi olmak için adaydır. Bu 8 aday, 80 dakikalık bir süreç için bir odada toplanır. Yönetici, sınav katılımcılarına sınavın tek bir sorudan oluşacağını ve doğru cevabı verenin işe kabul edileceğini söyler ancak asıl sorun, ortada cevaplanacak bir soru olmamasıdır. Sınavın belli kuralları vardır ve zaman ilerledikçe tansiyon artar. 

Oyuncular: Adar Beck, Gemma Chan, Nathalie Cox 

Yönetmen: Stuart Hazeldine

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Panic Room, 2002

17. Panic Room, 2002

IMDb: 6.8 

Özet: Yeni boşanmış Meg Altman ve 11 yaşındaki kızı, Manhattan'daki görkemli bir eve taşınırlar. Bu evin en önemli özelliklerinden biri panik odasıdır. 

Oyuncular: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker 

Yönetmen: David Fincher

16. Hard Candy, 2005

16. Hard Candy, 2005

IMDb: 7.0 

Özet: 14 yaşındaki Hayley, internet üzerinden tanıştığı 30 yaşındaki moda fotoğrafçısı Jeff ile buluşur. İlk yakınlaşmalarının ardından Jeff'in dairesine giden Hayley, Jeff'in içkisine ilaç koyarak daha önce de küçük kızları dairesine getirip getirmediğini öğrenmeye çalışır. 

Oyuncular: Patrick Wilson, Elliot Page, Sandra Oh 

Yönetmen: David Slade

15. Buried, 2010

15. Buried, 2010

IMDb: 7.0 

Özet: Paul Conroy, Irak'ta görevli bir Amerikan askeridir. Irak'lı direnişçilerin saldırısına uğrayan Paul, kendisini bir tabutun içinde gömülü olarak bulur. Kim tarafından ve nasıl oraya getirildiğini bilmeden zamanla yarışmak ve bu klostrofobik kabusu atlatmak zorundadır. 

Oyuncular: Ryan Reynolds, Jose Luis Garcia-Perez, Robert Paterson 

Yönetmen: Rodrigo Cortes

14. The Invisible Man, 2020

14. The Invisible Man, 2020

IMDb: 7.1 

Özet: Cecilia, şiddetli bir ilişki yaşadığı zengin bilim adamından kaçar ve onun ölüm haberini alır. Ardından ürkütücü olaylar yaşanmaya başlar ve Cecilia, eski partnerinin ölmediğine inanarak hayatını tehlikeye atar. 

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer 

Yönetmen: Leigh Whannell

13. Don’t Breathe, 2016

13. Don’t Breathe, 2016

IMDb: 7.1 

Özet: Rocky, kör bir adamın evini soymak için sevgilisi ve arkadaşıyla birlikte harekete geçer ancak ev sahibinin göründüğünden daha tehlikeli olduğunu fark ederler ve evden kaçmak için hayatta kalma mücadelesi verirler. 

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette 

Yönetmen: Fede Alvarez

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. The Lighthouse, 2019

12. The Lighthouse, 2019

IMDb: 7.4 

Özet: İki deniz feneri bekçisi, gizemli bir adada yaşar ve iktidar savaşı yaşarlar. Zamanla akıl sağlıkları bozulan iki adam, en derin korkularıyla yüzleşmek zorunda kalırlar. 

Oyuncular: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman 

Yönetmen: Robert Eggers

11. The Wailing, 2016

11. The Wailing, 2016

IMDb: 7.4 

Özet: Güney Kore'deki sakin bir dağ kasabasına yaşlı ve yalnız bir Japon'un taşınmasıyla gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Polis memuru Jong-goo, kızının da hastalanmasıyla yabancı ve hastalığın kaynağı arasındaki bağlantıyı araştırmaya başlar. 

Oyuncular: Jun Kunimura, Hwang Jung-min, Kwak Do-won 

Yönetmen: Na Hong-jin

10. A Quiet Place, 2018

10. A Quiet Place, 2018

IMDb: 7.5 

Özet: İki çocuklu bir aile, izole bir kırsalda sessiz bir yaşam sürer. Aile üyeleri, ses çıkaran her türlü hareketten uzak durmaktadır. Bir gün, çocukların oyun oynarken bir lambayı devirmesi, bu dikkatli sessizliği bozar. Bu küçük ses, ailenin peşindeki varlığın dikkatini çeker ve aile, sessizliğin bozulmasının bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kalır.  

Oyuncular: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds 

Yönetmen: John Krasinski

9. The Others, 2001

9. The Others, 2001

IMDb: 7.6 

Özet: İkinci Dünya Savaşı sonrası Grace ve iki çocuğu, perdeleri hep kapalı tutulan büyük bir konakta yaşarlar. Çocuklarından biri, evde Victor adında bir çocuğun yaşadığına inanırken Grace, bu hikayenin doğruluğunu keşfeder. 

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan 

Yönetmen: Alejandro Amenabar

8. The Butterfly Effect, 2004

8. The Butterfly Effect, 2004

IMDb: 7.6 

Özet: Genç bir adam, çocukluğunda yaşadığı korkunç anılarla mücadele ederken zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini fark eder. Her değişiklik, kendi hayatını ve çevresindeki insanların yaşamlarını beklenmeyen şekillerde etkiler. 

Oyuncular: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters 

Yönetmen: Eric Bress, J. Mackye Gruber

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. El Cuerpo, 2012

7. El Cuerpo, 2012

IMDb: 7.6 

Özet: İş kadını Mayka'nın cesedi bir morgda kaybolur. Bu karmaşık olayı çözümlemek için dedektif Jaime Pena görevlendirilir. Jaime'nin eşi de öldüğü için bu dava, onun hem kişisel duygularını çözüme kavuşturmak hem de halen yetenekli bir dedektif olduğunu kanıtlamak için bir fırsat olabilir ancak olayın birçok karanlık noktası vardır ve hiç kimse aslında göründüğü kişi değildir. Jaime, cinayeti ve kaybolan cesedi araştırdıkça hem maddi hem manevi beklenmedik sonuçlara yönelecektir.  

Oyuncular: Jose Coronado, Hugo Silva, Belen Rueda 

Yönetmen: Oriol Paulo

6. The Machinist, 2004

6. The Machinist, 2004

IMDb: 7.7 

Özet: Fabrikada işçi olan Trevor Reznik, bir yıldır uykusuzluk çekmektedir. Tezgahının yıpratıcı ve gürültülü ritmi, ufak bir dikkat dağınıklığının bile büyük kazalara yol açabileceği bir ortam yaratır. Trevor, garson Marie ile geçirdiği geceler ve sokak kadını Stevie'nin dairesindeki zamanları arasında gidip gelirken evindeki buzdolabının üzerinde şifreli mesajlar bulmaya başlar. 

Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sanchez-Gijon 

Yönetmen: Brad Anderson

5. Sarmaşık, 2015

5. Sarmaşık, 2015

IMDb: 7.9 

Özet: Bir armatör iflas ettiğinde seferde olan gemisindeki mürettebat, deniz hukuku gereğince gemide kalmak zorunda kalır. Beş gemici ve bir kaptanın oluşturduğu bu mürettebat, hiyerarşik güç mücadelesiyle huzursuz bir bekleyişe girer. 

Oyuncular: Nadir Sarıbacak, Hakan Karsak, Kadir Çermik 

Yönetmen: Tolga Karaçelik

4. Contratiempo, 2016

4. Contratiempo, 2016

IMDb: 8.0 

Özet: Bir otel odasında ölü sevgilisinin yanında uyanan genç bir iş adamı, kendisinin nasıl cinayet şüphelisi haline geldiğini anlamak için ünlü bir avukat tutar. 

Oyuncular: Mario Casas, Ana Wagener, Jose Coronado 

Yönetmen: Oriol Paulo

3. Rosemary's Baby, 1968

3. Rosemary's Baby, 1968

IMDb: 8.0 

Özet: Rosemary ve aktör kocası Guy, New York'ta kötü ünü olan bir binaya taşınırlar. Rosemary, tuhaf sesler ve rüyalarla tedirgin olurken hamile olduğunu öğrenir. Guy'ın kariyeri yükselirken Rosemary'nin yaşadıkları tedirginliği artırır. 

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon 

Yönetmen: Roman Polanski

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. The Handmaiden, 2016

2. The Handmaiden, 2016

IMDb: 8.1 

Özet: 1930'larda, bir dolandırıcı kendini Kont olarak tanıtır ve Japon varis Leydi Hideko'nun zenginliğini ele geçirmeyi planlar. Leydi'ye hizmetçi olarak Sook-hee'yi kiralar ancak beklenmedik bir şekilde Sook-hee, Leydi'ye aşık olur. 

Oyuncular: Kim Min-hee, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong 

Yönetmen: Park Chan-wook

1. The Shining, 1980

1. The Shining, 1980

IMDb: 8.4 

Özet: Jack Torrance, ailesiyle birlikte Overlook Oteli'nin bakımını üstlenerek oraya taşınır ve doğaüstü olaylar yaşanmaya başlarlar. Küçük oğlu, doğaüstü varlıkları fark eder ve ailesini ikna etmeye çalışırken Jack aklını yitirir. 

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın