Görüş Bildir
Haberler
Oturduğu Yerden Heyecan Yaşamak İsteyenler Koşun! İşte IMDb'ye Göre En Popüler 50 Aksiyon Dizisi

Oturduğu Yerden Heyecan Yaşamak İsteyenler Koşun! İşte IMDb'ye Göre En Popüler 50 Aksiyon Dizisi

claude cahun
15.01.2022 - 15:57

IMDb, son zamanlarda popülerliği artan aksiyon temalı dizileri sıraladığı listesini güncelledi. Yeni çıkan favorilerden kült yapımlara ve hatta daha post prodüksiyon süreci devam ederken ses getirenlere 50 dizinin yer aldığı listede neler varmış, birlikte bakalım!

Not: Dizi açıklamalarında Beyazperde'den faydalanılmıştır. 

Kaynak: https://www.imdb.com/search/title/?ge...
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. The Falcon and the Winter Soldier (2021)

50. The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Marvel'ın sevilen kahramanlarının maceralarını ekrana taşıyan  'Falcon and the Winter Soldier' Disney+ platformu tarafından 6 bölüm halinde uyarlandı. Dizinin başrollerinde ünlü karakterlere, beyazperdede de olduğu gibi Anthony Mackie ve Sebastian Stan ikilisi hayat vermeye devam ediyor.

49. One Piece (1999-)

49. One Piece (1999-)

One Piece, efsanevi korsan Gold Roger'ın bıraktığı büyük hazineyi bulmak için yola çıkan Monkey D. Luffy ve korsan ekibinin maceralarını takip ediyor.

48. The Last of Us (2022)

48. The Last of Us (2022)
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

The Last of Us'ta hayatta tek başına kalan Joel ve 14 yaşında bir kız olan Ellie'nin hikayesi konu ediniliyor. Ellie, tüm insanlığı yok eden salgının tek çaresidir ve Joel, Ellie'yi sağ salim bilim insanlarına teslim etmelidir. Ama bilim insanlarının elinde Ellie'nin sağ kalıp kalmayacağı belli değildir. Joel, insanlığı kurtarmaktansa Ellie'yi kurtarmayı tercih edecektir.

47. Hawaii Five-0 (2010-2020)

47. Hawaii Five-0 (2010-2020)

Hawaii'nin muhteşem atmosferinde geçen, Hawaii Five-0 tam bir aksiyon şöleni. 70'li yılların en popüler polisiye yapımlarından birinin yeniden çevrimi olan dizi, Hawaii'de suça karşı mücadele veren özel bir polis gücünün maceralarını anlatıyor.

Bu arada Five-0 (5-0) Hawaii'nin ABD'nin 50. eyaleti olması durumuna yapılan bir gönderme. Ancak enteresan bir hikayesi de var. 70'lerde orijinal yapımın soundtrack'inin çok tutması ve o kayıtta 'sıfır' yerine yerine yanlışlıkla 'O' harfi olarak telaffuz edilmesi dizinin adının uzun süre karıştırılmasına sebep olmuş. Ancak doğrusu Hawaii Five-0 (sıfır).

46. Superman and Lois (2021-)

46. Superman and Lois (2021-)

Clark Kent ve Lois Lane sadece meslektaş değil aynı zamanda evli bir çifttir. Çalışan ebeveyn olmanın tüm stres ve baskısı ile boğuşan Clark ve Louis, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır. Çocukları için daha basit bir yaşam kurmak isteyen çift bu yüzden Smallville'e geri döner.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Jessica Jones (2015–2019)

45. Jessica Jones (2015–2019)

Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur.

44. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

44. Buffy the Vampire Slayer (1997-2003)

Buffy the Vampire Slayer, tek başına vampirlerle, şeytanlarla, karanlığın güçleri ile savaşmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor. Buffy Summers, vampirler öncelikli olmak üzere kötülüklere karşı savaşmak zorunda olan genç bir kadındır. Buffy, sıradan bir yaşama sahip olmak istese de kaderinden kaçamaz. Dünyayı kurtarmak için vampirler, doğaüstü kötülüklere karşı savaşan Buffy, bu süreçte arkadaşlarının da yardımını alır.

43. Killing Eve (2018-2022)

43. Killing Eve (2018-2022)

Luke Jennings'in kitaplarından uyarlanan dizi, ajan olmanın hayallerini kuran bir kadının beklenmedik bir maceraya atılmasını anlatıyor. Güvenlik hizmetlerinde çalışan Eve, ajan olma hayalleri kuran bir kadındır. Villanelle ise şiddete dayanan işinin kendisine sunduğu lükse hayatı seven yetenekli bir katildir. Birbiriyle takıntılı hale gelen bu iki kadın arasında zorlu bir kedi fare oyunu başlar.

42. 9-1-1 (2018-)

42. 9-1-1 (2018-)

911 dizisi; polis, sağlık görevlileri, itfaiyeciler gibi acil durumlarda ilk müdahale eden, başkalarını kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atan insanların hayatlarına değiniyor. 

Akademi ve Emmy ödüllerine aday olan ve Altın Ayı ödülüne sahip Angela Bassett'in başrolünde olduğu dizinin yaratıcıları ise Ryan Murphy ve Brad Falchuk.

41. Agents of S.H.I.E.L.D. (2013–2020)

41. Agents of S.H.I.E.L.D. (2013–2020)

Dizi, Strategic Homeland Intervention, Enforcement and Logistics Division isimli çok gizli devlet örgütünün maceralarını takip ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Hanna (2019-2021)

40. Hanna (2019-2021)

2011 yapımı aynı isimli filmden uyarlanan dizi olağanüstü avlanma ve savunma yeteneklerine sahip bir genç kızın, aslında kim olduğunu öğrenmeye çalışan bir CIA ajanından kaçma hikayesini işliyor. Babasının 15 yıl boyunca insanlardan izole bir şekilde Polonya'daki bir ormanda yetiştirdiği ve her türlü hayatta kalma derslerini öğrettiği Hanna 15 yaşında geldiğinde adeta bir ölüm makinesine dönmüştür.

39. FBI (2018-)

39. FBI (2018-)

Dizi, New York ve ülkenin güvenliğini sağlamak için tüm büronun yeteneklerini, zekasını ve akıllara durgunluk veren teknolojisini kullanan ve bu süreçte kendi hayatlarını tehlikeye atan Federal Soruşturma Bürosu New York ofisinin ajanlarına odaklanıyor.

38. See (2019-)

38. See (2019-)

See, günümüzden uzak bir gelecekte geçiyor. Dizide, görme yetisini yitiren insanlığın , hayatta kalmak için yeni yollar aramasını konu ediniyor. Ne var ki yeni hayata gelen ikiz bebeklerin görme yetisiyle doğması işleri karıştırıyor. 

Dizinin başrolünü Game of Thrones’ta canlandırdığı Kahl Drogo karakteri ile dikkatleri çeken Jason Momoa üstleniyor. Momoa’nın korkusuz savaşçı Baba Voss rolünü üstlendiği See’nin senaryosunu Peaky Blinders’ın yaratıcısı Steven Knight ile Açlık Oyunları serisinin son üç filminin yönetmen koltuğunda oturan Francis Lawrence birlikte kaleme alıyor. 10 bölümden oluşan See’nin yürütücü yapımcılığını Knight, Lawrence, Peter Chernin, Jenno Topping ve Kristen Campo üstleniyor.

37. Star Trek: The Next Generation (1987-1994)

37. Star Trek: The Next Generation (1987-1994)

Kaptan Kirk'ün beş yıllık görevinden neredeyse 100 yıl sonra, yeni nesil Yıldız Filosu subayları ABD'de yola çıkıyor. Enterprise-D, daha önce kimsenin gitmediği yerlere gitmek için görev başında!

36. Cowboy Bebop (2021)

36. Cowboy Bebop (2021)

Cowboy Bebop, güneş sisteminin en azılı suçlularını yakalamaya çalışan kelle avcılarının maceralarını konu ediyor. Kelle avcısı bir grup, galaksinin en tehlikeli suçlularının peşine düşer. Spike Spiegel, Jet Black, Faye Valentine ve Radical Ed’den oluşan ekip, güneş sisteminin en azılı suçlularını yakalamaya çalışmaktadır. Kelle avcıları, yeterli miktarda bir bedel karşılığında dünyayı kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. The Lord of the Rings (2022)

35. The Lord of the Rings (2022)
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

J.R.R. Tolkien'ın kitap serisi 'Yüzüklerin Efendisi'nin televizyon uyarlamasında, The Fellowship of the Ring’in öncesinde yaşananlar ele alınıyor.

34. Shadow and Bone (2021-)

34. Shadow and Bone (2021-)

Leigh Bardugo imzalı romandan uyarlanan fantastik dizi, “Lights Out”, “Arrival' ve 'Bird Box' gibi yapımlardan tanıdığımız Eric Heisserer tarafından ekrana taşınıyor. Yazarın ünlü Grisha evreninde geçen 'Shadow and Bone' konu olarak, ikiye bölünmüş bir evrende vahşi yaratıklara komşu olarak yaşayan insanları takip ediyor. İki ülkeyi birleştirebilecek sihirli bir gücün varlığını keşfeden bir asker, kendisini zorlu bir savaşın ortasında buluyor.

33. 9-1-1: Lone Star (2020-)

33. 9-1-1: Lone Star (2020-)

9-1-1 dizisinin spin-off projesi olan 9-1-1: Lone Star, oğlu ile birlikte Austin’e taşınan bir adamın hayatına odaklanıyor. İtfaiye görevlisi olan Owen Strand, oğlu ile birlikte yıllardır yaşadığı New York'tan ayrılarak Austin'e taşınır. Kendisine yeni bir hayat kurmaya çalışan Owen, yeni şehrinde bir yandan zor durumdaki insanlara yardım etmeye çalışırken bir yandan da özel hayatındaki sorunları çözmek için çabalar.

32. S.W.A.T. (2017-)

32. S.W.A.T. (2017-)

Los Angeles S.W.A.T. teğmeni Daniel 'Hondo' Harrelson, büyüdüğü toplulukta çok yetenekli bir birime liderlik eder. Polislerin bazen düşman olduğu bölgelerde; bağlılığı ve sadakatinden büyüdüğü sokaklar ile polis kardeşleri arasında kalır. Hondo, ekibini güç kullanmak ve saldırganlık yerine iletişim ve saygıya yönlendirir. Fakat bir kriz patlak verdiğinde bu azimli ekip, öğrendiği eğitimleri de kullanmaya hazırdır.

31. Snowpiercer (2020-)

31. Snowpiercer (2020-)

Dünyanın buzla kaplandığı bir dönemden yedi yıl sonrasında hayatta kalabilmeyi başaran çok az insan vardır. Yaşanan büyük felaketten sonra hayatta kalmaları Snowpiercer adında, kürenin etrafında dönen yuvarlak ve devasa trende yaşamaları sayesinde olur. İnsanların farklı olanaklara sahip bir şekilde yaşamını sürdürdüğü Snowpiercer, birbirinden adaletsiz durumlara ve zorlu yaşam koşullarına ev sahipliği yapar. 

Jennifer Connelly ve Daveed Diggs’in başrollerini paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Mickey Sumner, Susan Park, Benjamin Haigh, Sasha Frolova, Katie McGuinness, Alison Wright, Annalise Basso gibi isimler yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. SEAL Team (2017-)

30. SEAL Team (2017-)

Dünyanın en seçkin ve özel operasyon güçlerinin bulunduğu Navy Seal için başarısızlık asla bir seçenek değildir. Bu güçlü ve korkusuz savaşçılar, imkansız gibi görünen yüksek riskli birçok gizli görevi başarıyla yürütürler. Tehlikeli görevlerin üstesinden gelen ekip, eve döndüklerinde ise farklı bir stresle baş başa kalır. Yaptıkları işleri saklamak, anlık olarak göreve çağırılmak ve her görevin onların sonu olabileceğini bilmek ekip üyelerinin ve ailelerinin üzerinde fazlasıyla baskı oluşturmaktadır. Ancak onların geçilmez yeminleri ve vatanseverlikleri her şeye karşı dayanmak zorunda bırakır.

29. Chicago PD (2014-)

29. Chicago PD (2014-)

Dizi, 'Rüzgarlı Şehir' olarak bilinen Chicago'da çalışan polislerin maceraları konu ediniyor.

28. The Umbrella Academy (2019-)

28. The Umbrella Academy (2019-)

Dizide, Umbrella Academy olarak bilinen süper kahramanların olduğu bir akademide bünyesinde yer alan, birbirleriyle pek anlaşamayan bir ailenin hikâyesi anlatılıyor. Akademidekiler kendilerini büyüten babalarının gizemli ölümünü çözmek için bir araya geliyorlar.

27. What If...? (2021-)

27. What If...? (2021-)

Marvel's What If...?, Marvel Sinematik Evreni'ndeki önemli anlar, hikayeler tamamen farklı olsaydı ve başka bir gerçeklikte olsaydı kahramanların neler yaşayabileceğini gözler önüne seriyor.

26. The Punisher (2017–2019)

26. The Punisher (2017–2019)

Karısının ve çocuklarının öldürülmesiyle intikam yolculuğuna çıkan Frank Castle'ın hikayesini odağına alan Marvel's The Punisher'da Castle, New York'un yeraltı dünyasına dair karanlık bir komployla yüzleşecek. İntikam için çıktığı bu yolda 'The Punisher'a dönüşen Castle, artık sadece kendi ailesini değil, çok daha fazla insanı etkileyen adaletsizlikleri çözmek için göreve hazır!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. The Flash (2014-)

25. The Flash (2014-)

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

24. Peacemaker (2022-)

24. Peacemaker (2022-)

Peacemaker, kendini dünya barışına adamış çılgın bir kahramanın hikâyesini konu ediyor.

23. WandaVision (2021)

23. WandaVision (2021)

WandaVision, idealize edilmiş bir banliyöde yaşayan süper kahramanlar Wanda ve Vision'a odaklanıyor. Yorucu bir hayatı arkalarında bırakmak isteyen süper kahramanlar Wanda ve Vision, güçlerini kullanmak zorunda olmadıkları bir hayatı arzular. Bunun için de sıradan bir yaşam sürebilecekleri idealize edilmiş bir banliyöde yaşamaya başlarlar. Artık geçmişte yaşadıkları zorlukları arkalarında bırakıp, sonunda istedikleri hayata kavuştuklarını düşünen Wanda ve Vision, çok geçmeden hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

22. Loki (2021-)

22. Loki (2021-)

Disney'in dijital içerik platformu Disney+ tarafından ekrana taşınan dizi, Marvel evreninin en ünlü kahramanlarından Loki'nin hikayesini ekrana taşıyor. Uyarlamanın showrunner koltuğu 'Rick & Morty'nin senaristi Michael Waldron'a emanet!

21. Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba (2019-)

21. Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba (2019-)

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni, ailesi acımasızca öldürüldükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatıyor. Tanjiro Kamado, ailesinin öldürülüp, kız kardeşinin bir çeşit iblise dönüştürülmesinden sonra, iblis avcılığına başlar. Butterfly Mansion'da rehabilitasyon eğitimlerini tamamlayan Tanjiro ve ekibi, yeni görevleri için kısa sürede 40 kişiden fazla kişinin kaybolduğu Mugen Treni'ne giderler. Enitsu ve Inosuke ile birlikte Demon Slayer Corps'un en güçlü kılıç ustalarından biri olan Flame Hashira Kyojuro Rengoku'ya katılan Tanjiro ve Nezuko, artık Mugen Treni'ndeki iblislerle yüzleşmeye hazırdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. House of the Dragon (2022-)

20. House of the Dragon (2022-)
  • Henüz IMDb puanı belirsiz.

Game of Thrones dizisinin spin-off projesi olan House of the Dragon, Targaryen Hanesi'nin hikayesini konu ediyor. Game Of Thrones'da yaşananlardan 300 yıl öncesinin aktarılacağı dizi, George R. R. Martin'in Fire & Blood kitabından uyarlanıyor.

19. Titans (2018-)

19. Titans (2018-)

Bir grup süper kahraman adayı gencin aksiyon dolu maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Greg Berlanti, Akiva Goldsman ve Geoff Johns kaleme alıyor. Hikayede Dick Graydon karakteri, Starfire ve Raven gibi kahramanlardan kurulu korkusuz ekibin güçlü lideri olarak karşımıza çıkacak. Starfire karakterini Anna Diop canlandırırken Raven rolünde Teagan Croft’u izleyeceğiz. Dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca Lindsey Gort, Minka Kelly, Ryan Potter, Alan Ritchson gibi isimler yer alıyor.

18. Chicago Fire (2012-)

18. Chicago Fire (2012-)

Hiçbir iş onlarınkinden daha stresli ve daha tehlikeli olamaz. Herkes başka bir yöne koşarken, onlar tereddüt etmeden alevlerin arasına dalarlar... Chicago İtfaiye Departmanı'nda çalışan kahraman itfaiyecilerin iş ve gündelik yaşamlarını konu olan Chicago Fire, adrenalin bağımlısı Teğmen Kelly Severide ve takım arkadaşlarının maceralarını ekrana getiriyor.

17. The Last Kingdom (2015-)

17. The Last Kingdom (2015-)

Bir İngiliz Kralı'nın oğlu olan Uhtred, babasının savaşta ölmesiyle Kont Ragnar'ın kölesi olarak Paganların yaşadığı bölgeye götürülür. O bölgede çocukluğunu geçiren Uhtred, Kont Ragnar'ın bir saldırı sonucu ölmesiyle yeniden İngiltere'ye döner. Babasının ölmesiyle tahta amcası geçmiştir ve varis olan Uhtred'i öldürmek ister. Uhtred hakkında bir iftira ortaya atıp, Kont Ragnar'ı Uhtred'in öldürdüğü ortaya atar. Uhtred, ne İngilizlerden ne de paganlardan yardım alamaz. Yardım için dolaşmaya başlar ve Wessex Kralığı'na gider. Burada Alfred ile tanışır. Alfred, İngiltere'yi pagan istilasından kurtarmak ve tek çatı altında toplamak istemektedir. Uhtred, çocukluğunu İngilizler, gençliğini paganlar ile geçirdiği için ikilemde kalır. Kimin tarafında olacağını seçmekte zorlanır

16. The Boys (2019-)

16. The Boys (2019-)

The Boys, süper kahramanların güçlerini ve şöhretlerini kötüye kullandığı bir evrende geçiyor. Kendilerini kanunu korumaya adayan ve “The Boys” olarak adlandırılan bir grup insan, yozlaşmış süper kahramanları ortadan kaldırmak için zorlu bir yolculuğa çıkar. Preacher’ın yazarı Garth Ennis ile Derick Robertson’ın kaleme aldığı çizgi romandan uyarlanan dizi, Supernatural’ın yaratıcısı Eric Kripke’nin imzasını taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise en son Preacher’da birlikte çalışan Evan Goldberg ile Seth Rogen var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Squid Game (2021-)

15. Squid Game (2021-)

Para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncu, tuhaf bir davet alır. Davette onlara cazip bir ödül karşılığında çocuk oyunlarında yarışmaları teklif edilir. Teklifi kabul eden oyuncular, yarışmayı kazanırlarsa 40 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacaktır. Ancak ödül cazip olsa da oyunun ölümcül riskleri vardır.

14. Star Trek: Discovery (2017-)

14. Star Trek: Discovery (2017-)

Dizi orijinal Star Trek serisinde yaşananların on yıl öncesini konu alacak. USS Discovery mürettebatının yeni dünyalar ve uygarlıklar keşfetmesini konu alıyor. Alex Kurtzman ve Bryan Fuller''in yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Doug Jones, Anthony Rapp, Jason Isaacs, Sonequa Martin-Green, Shazad Latif, Mary Wiseman gibi isimler yer alıyor.

13. Vikings (2013–2020)

13. Vikings (2013–2020)

8. yüzyıl İskandinavya’sında geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnor’un acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

Tarihi bir drama olarak nitelendirilebilecek dizinin hikayesi, gerçek Avrupa efsanelerine ve tarihsel figürlere dayanıyor.

12. Attack on Titan (2013–2022)

12. Attack on Titan (2013–2022)

Memleketi yok edildikten ve annesi öldürüldükten sonra, genç Eren Jaeger, insanlığı yok olmanın eşiğine getiren dev insansı Titanlardan dünyayı temizlemeye yemin eder.

11. NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2003-)

11. NCIS: Naval Criminal Investigative Service (2003-)

Dizi, özel ajan Leroy Jethro Gibbs liderliğindeki ekibi ve görev aldıkları davaları takip ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. La casa de papel (2017-2021)

10. La casa de papel (2017-2021)

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

9. Arcane: League of Legends (2021-)

9. Arcane: League of Legends (2021-)

Ütopik bir bölgede baskı gören bir yeraltı şehri olan Zaun'da geçen Arcane, efsanevi iki League of Legends şampiyonunun hikayesini ve onların birbirinden ayrılmasına neden olan gücün hikayesini konu ediyor.

8. Daredevil (2015-2018)

8. Daredevil (2015-2018)

Görme yetisini kaybetmiş olan Avukat Matt Murdock'ın diğer duyuları diğer insanlardan daha fazla gelişmiştir. Murdock suçsuz insanları başarıyla savunmasının yanı sıra, geceleri Daredevil kimliğiyle şehri kötülerden ve suçlulardan korumaktadır.

7. The Mandalorian (2019-)

7. The Mandalorian (2019-)

Star Wars dizisinin yönetmen koltuğunda Iron Man, Iron Man 2 ve The Jungle Book gibi yapımların da yönetmenliğini üstlenen Jon Favreau oturuyor. Favreau ayrıca dizinin senaristliğini ve yürütücü yapımcılığını da üstleniyor. Star Wars evrenine yabancı bir isim olmayan Favreau, animasyon dizi Star Wars: The Clone Wars'un kadrosunda yer almıştı...

6. Game of Thrones (2011-2019)

6. Game of Thrones (2011-2019)

Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: Taht kavgası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Hawkeye (2021)

5. Hawkeye (2021)

Dizi, Marvel Sinematik Evreni’nin sevilen kahramanlarından olan Hawkeye’a odaklanıyor. Hawkeye'ın dizide eğitmesine tanık olacağımız Kate Bishop karakteri, çizgi romanlarda zengin bir iş adamının kızı olarak tanınıyor. Kate, babası Derek'e hayran olan bir genç kızdır. Babasının dikkatini çekmek için her şeyi yapabilecek olan Kate'in annesi ise bir tatilde hayatını kaybeder. Kate, henüz küçük yaşlardayken, babasının o kadar da iyi biri olmadığına tanıklık eder. Bunun ardından artık ona saygı duymamaya ve onu yakından takip etmeye başlar. Kate Bishop, Ant-Man'in kızı ile birlikte Young Avengers isimli gruba katıldığında gerçek bir süper kahraman dönüşür. Kate, Civil War sırasında Captain America'nın yanında olan Clint Barton'ın ile birlikte savaşır.

4. The Wheel of Time (2021-)

4. The Wheel of Time (2021-)

The Wheel of Time, kadınlardan kurulu bir organizasyonun üyesi olan Moiraine’in maceralarını işliyor. Moiraine, beş kadın ve adamdan oluşan bir grupla, dünyayı dolaşacağı zorlu bir yolculuğa atılır. Moiraine, aralarından birinin dünyayı kurtaracağı ya da yok edeceği kehanet edilen seçilmiş kişi olduğunu düşünür. Robert Jordan’ın çok satan fantastik roman serisinden uyarlanan dizi Agents of S.H.I.E.L.D.’da imzası bulunan Rafe Judkins tarafından hayata geçiriliyor

3. The Book of Boba Fett (2021-)

3. The Book of Boba Fett (2021-)

Efsanevi ödül avcısı Boba Fett, eskiden merhum suç lordu Jabba the Hutt tarafından yönetilen topraklarda hak iddia etmek için Tattooine topraklarına geri döner. Boba Fett burada paralı asker Fennec Shand ile galaksinin yeraltı dünyasında gezinir.

2. The Witcher (2019-)

2. The Witcher (2019-)

The Witcher'ın fantastik hikâyesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vaat edilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

1. Cobra Kai (2018-)

1. Cobra Kai (2018-)

Cobra Kai’de, 1984 yılında gerçekleşen All Valley Karate Turnuvası'nda yaşananların otuz yıl sonrası anlatılıyor. İki dövüşçü de yıllar içerisinde olgunlaşmış ve farklı hayatlar sürmüştür. Zor zamanlardan geçen Johnny Lawrence, geçmişteki günlerine geri dönebilmek için dövüş okulu Cobra Kai’yi yeniden açar ve yeni öğrencilerini eğitmeye başlar. Johnny Lawrence ve Daniel LaRusso arasındaki rekabet ise yeniden kızışacaktır. Ralph Macchio ve William Zabka’nın başrolü paylaştığı dizinin oyuncu kadrosunda ayrıca , Xolo Maridueña, Tanner Buchanan, Courtney Henggeler, Mary Mouser ve Ed Asner gibi isimler yer alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın