Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde: Tek Bir Solukta Bitireceğiniz Yüksek Puanlı Film Önerileri!

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde: Tek Bir Solukta Bitireceğiniz Yüksek Puanlı Film Önerileri!

addictedmovie
23.02.2023 - 13:03 Son Güncelleme: 25.02.2023 - 14:20

'Bugün hangi filmi izlesem?' diye dertlenenlerdensen seni içeriğimize doğru alalım...

Romantik filmlerden korku filmlerine, bilim kurgu ve fantastik filmlerden komedi filmlerine, suç filmlerinden gerilim filmlerine kadar her kategorideki en iyi filmlerden oluşan harika bir film listesi hazırladık.

O zaman hazırsan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. The Vast of Night (2019)

14. The Vast of Night (2019)

IMDb: 6.7

Özet: Adını çok az kişinin bildiği ancak son derece etkiliyeci filmlerden biri olan The Vast of Night, yaşadıkları kasabanın ve kendi geleceklerinin sonsuza dek değişmesine neden olan garip bir frekans keşfeden genç bir santral operatörü ile karizmatik bir radyo programcısının hikayesini konu ediyor.

Oyuncular: Sierra McCormick, Jake Horowitz, Gail Cronauer

Yönetmen: Andrew Patterson

13. Princess Cyd (2017)

13. Princess Cyd (2017)

IMDb: 6.7

Özet: Zor bir çocukluk geçiren Cyd, Chicago'ya yazı teyzesi Spence ile geçirmeye gider. Bu yaz tatili boyunca, yazar olan teyzesini daha yakından tanıma fırsatı bulan Cyd, bir gün bir kahve dükkanında Katie ile tanışır. Kısa süre sonra birbirlerine ilgi duymaya başladıklarında Cyd, cinsellik ile ilgili birçok şeyi sorgulamaya başlar. 

Oyuncular: Marika Mashburn, Jessie Pinnick, Paul Brian Fagen

Yönetmen: Stephen Cone

12. Jeune et Jolie (2013)

12. Jeune et Jolie (2013)

IMDb: 6.7

Özet: François Ozon denildiği zaman belki de akla gelen ilk filmlerden biriyle başlıyoruz. Isabelle yaşıtları ve arkadaşlarından farklı olmayan, onlar gibi okul ve ev arasında sıradan bir hayat sürdüren 17 yaşında bir genç kızdır. Annesi ve üvey babasıyla birlikte yaşadığı aile hayatında dile getirmediği sorunlarla ve çelişkiler yaşayan Isabelle, bu rutinlerden ve sıkıntılardan kurtulmak için kendince bir yol bulur ve kendinden yaşça büyük adamlarla birlikte olmaya başlar...

Oyuncular: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot

Yönetmen: François Ozon

11. Orphan (2009)

11. Orphan (2009)

IMDb: 7.0

Özet: Bir çift çocuk yapmaya karar verir ancak bebekleri

daha doğmadan annenin karnında ölür. Bu nedenle yetimhaneden dokuz yaşındaki

bir kızı evlat edinirler ancak çocuk giderek şiddetli ve rahatsız edici

davranışlar göstermeye başlamaktadır.

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

10. Dogtooth (2009)

10. Dogtooth (2009)

IMDb: 7.2

Özet: Film, üç genç kardeşin anne babalarıyla, sanki paralel bir evrende, farkında olmadıkları bir tutsaklıkta yaşadığı evde geçiyor. Evlerinden hiç çıkmayan, dış dünyayla ilgili hiçbir şey bilmeyen, adeta çocuk gibi kalmış kardeşler, köpek dişleri düşüp evden çıkmalarına izin verilecek günü bekleyerek yaşamlarını sürdürmektedir.

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Paterson (2016)

9. Paterson (2016)

IMDb: 7.3

Özet: Son derece şiirsel bir yapım olan bir Jim Jarmusch filmiyle devam ediyoruz listemize. Gün içerisinde son derece basit rutinlere sahip bir adam olan Paterson, her gün şoförlük yaptığı otobüsüyle şehri turlar, akşam köpeğini gezdirdikten sonra bara gider, sevgilisi Laura ile sıradan ama huzurlu bir hayat sürdürür...

Oyuncular: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Nellie

Yönetmen: Jim Jarmusch

8. The Menu (2022)

8. The Menu (2022)

IMDb: 7.4

Özet: The Menu, uzak bir adada bulunan özel bir restorana giden genç bir çiftin hikayesini konu ediyor. Margot ve Tyler, menüsü ünlü bir şef tarafından hazırlanan seçkin bir restoranda yemek yemek için, bir adaya giderler. Onlara yemekte birbirinden farklı karakterde olan birçok kişi de eşlik eder. Ünlü şef Slowik, misafirlerine birbirinden farklı yemeklerin yer aldığı bir tadım menüsü hazırlamıştır. Ancak beklenmedik yemeklerin servis edildiği gecede, her masanın kendisine ait sırlarının ortaya çıkmasıyla gerilim dozu gittikçe artar.

Oyuncular: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

Yönetmen: Nicholas Hoult

7. Triangle of Sadness (2022)

7. Triangle of Sadness (2022)

IMDb: 7.6

Özet: Hüzün Üçgeni, lüks bir gemiyle geziye çıkan bir çiftin hikayesini konu ediyor. Modellik yapan Carl ve Yaya, milyarder yolcuların tercih ettiği süper lüks bir gemi ile seyahate çıkar. Zenginlik ve şatafat içindeki gemide seyahat eden yolcular için başlarda her şey yolundadır. Ancak önce fırtınanın çıkması ardından da korsan baskını onların keyifli tatilini kabusa çevirir. Yolculuğun sonunda Carla, Yaya ve bir grup yolcu, kendilerini hiyerarşinin ve sınıfsal rollerin tekrar yazıldığı bir hayatta kalma oyununun içinde bulur.

Oyuncular: Thobias Thorwid, Harris Dickinson, Charlbi Dean

Yönetmen: Ruben Östlund

6. Sound of Metal (2019)

6. Sound of Metal (2019)

IMDb: 7.7

Özet: Riz Ahmed'in başrolünde olduğu ve son derece etkileyici bir film olan Sound of Metal ile devam ediyoruz. Ruben ve kız arkadaşı Lou, karavanları ile dolaşan ve bu sırada gittikleri yerlerde konser veren iki müzisyendir. Lou mikrofonun başındayken Ruben ise bateri çalar. Ruben’in hayatı bir gün sadece boğuk bir vızıltı duymasıyla altüst olacaktır.

Oyuncular: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci

Yönetmen: Darius Marder

5. Manchester by the Sea (2016)

5. Manchester by the Sea (2016)

IMDb: 7.8

Özet: Ağabeyi Joe'nun ölümünden sonra, Lee Chandler, Joe'nun kendisini genç yeğeni Patrick'in tek koruyucusu yapmasına şaşırır. Boston'da hademe olarak işinden ayrılan Lee, isteksizce işçi sınıfı ailesinin nesiller boyu yaşadığı balıkçı köyüne geri döner. Orada, onu karısı Randi'den ve doğup büyüdüğü topluluktan ayıran bir geçmişle uğraşmak zorunda kalır.

Yönetmen: Kennth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Verdens Verste Menneske (2021)

4. Verdens Verste Menneske (2021)

IMDb: 8.0

Özet: Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. 30 yaşına girdikten çok kısa bir süre sonra, Julie aşk hayatının aslında hiç de iyiye gitmediğini fark eder. Sevgilisi Axel ile birlikte yaşayan Julie, tüm hayatının ailesinin beklentilerinden ibaret olduğunu fark eder. Diğer taraftan ise Axel'in çocuk istemesi onun üzerinde daha fazla baskı oluşturur. Julie artık hayallerinin peşinden gitmek ister.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

Yönetmen: Joachim Trier

3. Dallas Buyers Club (2013)

3. Dallas Buyers Club (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Ron Woodroof'a AIDS yüzünden tam otuz günlük ömür biçilir. Hızla ölüme sürüklendiğini fark eden Ron, çareyi doğal ilaçlarda bulur. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto

Yönetmen: Jean-Marc Vallée

2. Paris, Texas (1984)

2. Paris, Texas (1984)

IMDb: 8.0

Özet: Çölde kendi kendine dolaşan Travis Henderson'ın kim olduğu hakkında en ufak bir fikri yoktur. Kardeşi Walt ile bile bir yabancı olan Travis bir gün onunla iletişime geçer. Travis garip bir şekilde kardeşiyle yeniden bir araya gelir. Karısı Jane ve oğlu Hunter ile de yüzleşmesi gerektiğini bir süre sonra fark edecektir. 

Oyuncular: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

Yönetmen: Wim Wenders

1. Come and See (1985)

1. Come and See (1985)

IMDb: 8.4

Özet: Alman kuvvetlerinin Beyaz Rusya'da bir köyü işgali üzerine karakterimiz Florya, her ne kadar ailesi karşı çıkmış olsa da, direnişçi güçlere katılmak için ormanın yolunu tutar. Orada Glasha isimli bir kızla tanışır ve kız, ona köyüne kadar eşlik eder. Ancak Florya eve döndüğünde tüm ailesini ve arkadaşlarını katledilmiş bir şekilde bulur ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius

Yönetmen: Elem Klimov

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
15
11
9
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın