Görüş Bildir
Haberler
"Ne İzlesem" Diye Düşünenlere Müjde! Tek Bir Solukta İzleyip Bitireceğiniz Yüksek Puanlı Film Önerileri

"Ne İzlesem" Diye Düşünenlere Müjde! Tek Bir Solukta İzleyip Bitireceğiniz Yüksek Puanlı Film Önerileri

addictedmovie
04.01.2023 - 17:35 Son Güncelleme: 05.01.2023 - 14:17

'Bugün hangi filmi izlesem?' diye dertlenenler... Sizi içeriğimize doğru alalım. Sizler için en iyi filmlerden oluşan harika bir film listesi hazırladık. Bu filmlerin hepsinin IMDb'de en yüksek puanları tek tek kaptığını da geçmeyelim tabii.

E hadi o zaman, film önerilerine geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Antichrist (2009)

13. Antichrist (2009)

IMDb: 6.5

Özet: Senaryosunu Lars von Trier ile Anders Thomas Jensen’ın yazdığı film, çocuklarını kaybettikten sonra, bir orman kulübesinde olayı unutmaya çalışan bir çiftin yaşadıkları travmayı, epik bir görsel şölen eşliğinde sinemaseverlere aktarıyor. Willem Dafoe'nun bu filmdeki performansı konusunda destan yazdığını söylemek abartılı olmayacaktır. 

Oyuncular: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg, Storm Acheche Sahlstrøm

Yönetmen: Lars von Trier

12. The House That Jack Built (2018)

12. The House That Jack Built (2018)

IMDb: 6.8

Özet: Efsane oyuncu kadrosuyla gözlerimizden kalpler çıkartan bu filmde tam 12 yıldır seri katil olan Jack'in tüyler ürperten hayatına ve işlediği korkunç cinayetlere şahit oluyoruz.

Oyuncular: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

Yönetmen: Lars von Trier

11. Dogtooth (2009)

11. Dogtooth (2009)

IMDb: 7.2

Özet: Film, üç genç kardeşin anne babalarıyla, sanki paralel bir evrende, farkında olmadıkları bir tutsaklıkta yaşadığı evde geçiyor. Evlerinden hiç çıkmayan, dış dünyayla ilgili hiçbir şey bilmeyen, adeta çocuk gibi kalmış kardeşler, köpek dişleri düşüp evden çıkmalarına izin verilecek günü bekleyerek yaşamlarını sürdürmektedir.

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

10. Holy Spider (2022)

10. Holy Spider (2022)

IMDb: 7.3

Özet: Kutsal Örümcek, İran'ın kutsal şehri Meşhed'i, ahlaksız ve yozlaşmış sokak fahişelerinden 'temizlemek' için kendi dini arayışına girişen aile babası Saeed'in hikayesini konu ediyor. Saeed, İran’ın kutsal şehri Meşhed’i sokak fahişelerinden temizlemek adına birkaç kadını öldürür. Ancak o kendisine amaç edindiği bu kutsal göreve karşı halkın ilgisinin eksikliğinden şikayetçidir. Bu sırada kendisine Örümcek Katili adını veren bir seri katil şehrin sokaklarında kendisine av aramaktadır. Bu durum üzerine kadın bir gazeteci katilin peşine düşer.

Oyuncular: Mehdi Bajestani, Zar Amir-Ebrahimi, Arash Ashtiani

Yönetmen: Ali Abbasi

9. The Menu (2022)

9. The Menu (2022)

IMDb: 7.4

Özet: The Menu, uzak bir adada bulunan özel bir restorana giden genç bir çiftin hikayesini konu ediyor. Margot ve Tyler, menüsü ünlü bir şef tarafından hazırlanan seçkin bir restoranda yemek yemek için, bir adaya giderler. Onlara yemekte birbirinden farklı karakterde olan birçok kişi de eşlik eder. Ünlü şef Slowik, misafirlerine birbirinden farklı yemeklerin yer aldığı bir tadım menüsü hazırlamıştır. Ancak beklenmedik yemeklerin servis edildiği gecede, her masanın kendisine ait sırlarının ortaya çıkmasıyla gerilim dozu gittikçe artar.

Oyuncular: Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult

Yönetmen: Nicholas Hoult

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Dallas Buyers Club (2013)

8. Dallas Buyers Club (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Ron Woodroof'a AIDS yüzünden tam otuz günlük ömür biçilir. Hızla ölüme sürüklendiğini fark eden Ron, çareyi doğal ilaçlarda bulur. 

Oyuncular: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto

Yönetmen: Jean-Marc Vallée

7. The Fabelmans (2022)

7. The Fabelmans (2022)

IMDb: 7.7

Özet: İkinci Dünya Savaşı sonrası Arizona'da büyüyen Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle) adında genç bir adam, aileyi sarsan bir sırrı keşfeder ve filmlerin gücünün gerçeği görmesine nasıl yardımcı olabileceğini keşfetmeye başlar.

Oyuncular: Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano

Yönetmen: Steven Spielberg

6. Triangle of Sadness (2022)

6. Triangle of Sadness (2022)

IMDb: 7.6

Özet: Hüzün Üçgeni, lüks bir gemiyle geziye çıkan bir çiftin hikayesini konu ediyor. Modellik yapan Carl ve Yaya, milyarder yolcuların tercih ettiği süper lüks bir gemi ile seyahate çıkar. Zenginlik ve şatafat içindeki gemide seyahat eden yolcular için başlarda her şey yolundadır. Ancak önce fırtınanın çıkması ardından da korsan baskını onların keyifli tatilini kabusa çevirir. Yolculuğun sonunda Carla, Yaya ve bir grup yolcu, kendilerini hiyerarşinin ve sınıfsal rollerin tekrar yazıldığı bir hayatta kalma oyununun içinde bulur.

Oyuncular: Thobias Thorwid, Harris Dickinson, Charlbi Dean

Yönetmen: Ruben Östlund

5. Her (2013)

5. Her (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Evliliğinin sona ermesinden sonra kalbi kırılan Theodore, 'sezgisel' ve 'benzersiz' bir varlığa dönüştüğü iddia edilen yeni bir işletim sistemi tarafından resmen büyülenir. Karşı taraftaki sesin arkasında hassas ve eğlenceli bir kişiliği olan 'Samantha' ile vardır. Başlangıçta arkadaş olmalarına rağmen, ilişkileri bir süre sonra aşka evrilir.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson

Yönetmen: Spike Jonze

4. The Worst Person on the World (2021)

4. The Worst Person on the World (2021)

IMDb: 8.0

Özet: Dünyanın En Kötü İnsanı, Julie adında genç bir kadının hayatına odaklanıyor. 30 yaşına girdikten çok kısa bir süre sonra, Julie aşk hayatının aslında hiç de iyiye gitmediğini fark eder. Sevgilisi Axel ile birlikte yaşayan Julie, tüm hayatının ailesinin beklentilerinden ibaret olduğunu fark eder. Diğer taraftan ise Axel'in çocuk istemesi onun üzerinde daha fazla baskı oluşturur. Julie artık hayallerinin peşinden gitmek ister.

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Maria Grazia Di Meo

Yönetmen: Joachim Trier

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. In the Mood for Love (2000)

3. In the Mood for Love (2000)

IMDb: 8.1

Özet: 1962 yılının Hong Kong'u... Yerel bir gazetenin yazı işleri müdürü olan Chau ve eşi, Şangaylıların yaşadığı bir apartmana taşınırlar. Chau, taşınma gününde burada yeni kapı komşusu Li-Chun ile tanışır. Her ikisinin de eşlerinin yardımı olmaksızın eşya taşıyor olmaları ilginç bir tesadüftür...

Oyuncular: Tony Chiu-Wai Leung, Maggie Cheung, Siu Ping-Lam

Yönetmen: Kar-Wai Wong

2. Portrait of a Lady on Fire (2019)

2. Portrait of a Lady on Fire (2019)

IMDb: 8.1

Özet: Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi, Céline Sciamma tarafından yazılıp yönetilen ve başrollerini Noémie Merlant ve Adèle Haenel'in paylaştığı 2019 Fransız tarihi romantik drama filmidir. Film 18. yüzyıl sonlarında Fransa'da geçer. Filmde bir aristokrat ile onun portresini yapmakla görevlendirilen bir ressam arasındaki lezbiyen bir ilişkinin hikayesi anlatılır.

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

Yönetmen: Céline Sciamma

1. A Separation (2011)

1. A Separation (2011)

IMDb: 8.3

Özet: Sınıf farklıklarını yüzümüze tokat gibi vuran bu filmde eşinden boşanmak isteyen bir kadının dilekçe vermesinden sonra yaşanan olaylar silsilesini anlatıyor. 

Oyuncular: Payman Maadi, Leila Hatami, Sareh Bayat

Yönetmen: Asghar Farhadi

İlginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
8
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mavi Piyano

Tıklayıp girelim, size tık kazandıralım diye ana başlık görsellerine sevişmeli görseller koymuşsunuz şimdi onlar hangisi bulamadım. Kandırıkçı onedio!

ömer

İşe yaramış tıklamışsın işte ;)

erkan şakar

8 numara harici sıkıcı boşver