Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! My Girl'den The Island'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! My Girl'den The Island'a Günün Birbirinden Sağlam Film Önerileri

Eda Özkan
31.07.2022 - 12:24

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan, My Girl'den The Island'a kadar uzanan yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Me Before You-Senden Önce Ben (2016)

Me Before You-Senden Önce Ben (2016)

IMDb: 7.4

Özet: Geçirdiği kaza sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş Will'in hayatı, Louisa Clark'ın gelişi ile bir anlam bulacaktır. Birbirine aşık olan iki gencin aşkı, Will'in alacağı bir karar ile birlikte bir drama dönüşür.

Oyuncular: Emilia Clarke , Sam Claflin , Janet McTeer

Yönetmen: Thea Sharrock

My Girl-Kız Arkadaşım (1991)

My Girl-Kız Arkadaşım (1991)

IMDb: 6.9

Özet: Hastalıklardan korkan bir kız olan Vada, zamanının çoğunu en yakın erkek arkadaşı ile geçiren bir kızdır. On bir yaşındaki Vada’nın hayatı, babasının yeniden evlenmeye karar vermesiyle bir anda kararır. En büyük yıkımı ise en yakın arkadaşını kaybettiğinde yaşayacaktır.

Oyuncular: Anna Chlumsky, Macaulay Culkin, Dan Aykroyd

Yönetmen: Howard Zieff

Sweet November-Kasımda Aşk Başkadır (2001)

Sweet November-Kasımda Aşk Başkadır (2001)

IMDb: 6.7

Özet: İş hayatından başka hiçbir şeyi göze görmeyen Nelson Moss, işkolik bir adamdır. Bir gün tanışacağı Sara isimli deli dolu kadın ise genç adama hiç bilmediği duyguları yaşatacak ve hayatını daha çekilebilir kılacaktır. Ancak Sara'nın kanser olması, iki aşığın ölüm ve yaşam arasında bir mücadele vermesine neden olur.

Oyuncular: Keanu Reeves , Charlize Theron , Jason Isaacs

Yönetmen: Pat O'Connor

İçeriğin Devamı Aşağıda

One Flew Over the Cuckoo's Nest-Guguk Kuşu (1975)

One Flew Over the Cuckoo's Nest-Guguk Kuşu (1975)

IMDb: 8.7

Özet:. McMurphy, tutuklu olduğu cezaevinden kaçabilmek için deli taklidi yapan bir adamdır.  Aykırı mahkumun sayrıl tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir ve kafadan çatlak olduğuna kanaat getirilir. Artık yeni meskeni, tımarhanedir... Randle hastanede de kurumun kurallarına uymaması ve arkadaşları ile olan ilişkileri ile dikkatleri üzerine çeker. Kısa süre içinde soğuk tavırlı, suratsız, otoriter bir görevli olan hemşire Ratched, Randle’ı yakın takibe alır ve her hareketini izlemeye başlar. Rathced ve Randle gibi birbirlerine son derece zıt iki karakterin arasındaki gerilim Randle’ın yakın arkadaşları için planladığı çeşitli faaliyetlerle onların iyileşmesine yardımcı olmaya başlamasıyla daha da artacaktır.

Oyuncular: Michael Berryman, Dean R. Brooks, Jack Nicholson

Yönetmen: Milos Forman

Life Is Beautiful-Hayat Güzeldir (1997)

Life Is Beautiful-Hayat Güzeldir (1997)

IMDb: 8.6

Özet: Guido, hayat dolu ve sevecen bir adamdır. Bir gün Dora adında güzeller güzeli bir öğretmene aşık olur ve tüm engellere rağmen bu kadınla evlenir. Sonradan bir de çocukları olan bu ikilinin hayatları tam yoluna girmişken, savaş başlar. Gudio ve oğlu, Yahudi oldukları için toplama kampına gönderilir. Bu kampta Yahudiler en ağır şekilde çalıştırılıyor ve eziyet görüyorlardır. Oğlunun hayatını kurtarmak isteyen genç adamın aklına ise bir fikir gelir: Guido, oğluna bu kampın bir oyun olduğunu ve eğer kazanabilirlerse ödül olarak çok istediği tankı hediye edeceğini söyleyecektir.

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

Yönetmen: Roberto Benigni

A Beautiful Mind-Akıl Oyunları (2001)

A Beautiful Mind-Akıl Oyunları (2001)

IMDb: 8.2

Özet: Kazandığı bursla Princeton Üniveristesi'nde öğrenim görmeye başlayan John Nash, asosyal bir matematikçidir. Bu süreçte herkese zekasını kanıtlayan ve adını duyuran Nash, bir dahi olmasına rağmen çevresiyle uyum sorunları yaşamaktadır. Genç adamın ortaya sürdüğü bir teori de kanıtlama aşamasındadır. Dahilik ve delilik arasındaki ince bir çizgide olan Nash, zaman zaman şizofreni belirtileri göstermektedir. Artık gerçek dünya ve kurguladığı gerçeklikleri ayırt edemeyeceği bir seviyeye gelmiştir. 

Oyuncular: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Yönetmen: Ron Howard

Grave of the Fireflies- Ateşböceklerinin Mezarı (1988)

Grave of the Fireflies- Ateşböceklerinin Mezarı (1988)

IMDb: 8.5

Özet: İnsanın içini acıtan bir yapım olan bu film, 2.Dünya Savaşı'ndan etkilenerek yıkıma uğrayan iki küçük kardeşin hayatlarını anlatıyor. Annelerini savaşa kurban veren Seita ve Setsuka babalarının da savaşta olması nedeniyle yakın bir akrabalarına gönderilirler. Burada tutunamayan bu iki küçük çocuk evden kaçarak, kendilerini savaşın izlerinin anbean körüklendiği sokaklara atarlar. Ancak bu yolculuk bildiğimiz türden yolculukların aksine, kan kokulu sokaklarda verilen bir yaşam savaşına dönüşecektir. Akiyuki Nosaka’nın yarı biyografik romanından uyarlanan film, savaş üzerine yapılmış filmler arasında en dokunaklı ve en gerçekçi üsluba sahip olanlardan biridir.

Oyuncular: J. Robert Spencer, Ayano Shiraishi, Veronica Taylor

Yönetmen: Isao Takahata

İçeriğin Devamı Aşağıda

My Neighbor Totoro-Komşum Totoro (1988)

My Neighbor Totoro-Komşum Totoro (1988)

IMDb: 8.1

Özet: Mei ve Satsuki adında iki kız kardeşin anneleri uzun süreli bir hastalığa yakalanarak hastaneye yatırılmıştır. Bu çocuklar annelerine daha yakın olmak istediğinden, profesör babaları ile birlikte hastanenin yakınlarındaki eski bir eve taşınır. Ancak bu evde yalnız değillerdir. İki küçük kız çocuğu zamanla bu varlıkları keşfederek ve onlardan kurtulmanın bir yolunu bulur. Bir zaman sonra evlerinin bulunduğu yerdeki ormanın derinlerinde başka gizemli varlıklarla karşılaşacak olan ikili, büyülü bir dünyanın içine adım atmak üzeredir. 

Oyuncular: Chika Sakamoto, Noriko Hidaka, Shigesato Itoi

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Castle in the Sky-Gökteki Kale (1986)

Castle in the Sky-Gökteki Kale (1986)

IMDb: 8.0

Özet: Gökteki kale, günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen bir zaman dilimini baz almaktadır. İnsanlık, kendini geliştirerek gökyüzüne uçan kale ve şehirler inşa etmiş ve burada yaşam sürmektedir. Ancak bir gün yaşanan büyük bir felaket sonrasında bu yerleşim yerleri terk edilmiş ve hayatta kalan insanlar yeryüzüne inerek yaşamlarını burada devam ettirmek zorunda kalmışlardır. Laputa ise diğer insanlardan farklı olarak gökyüzünde kalan son kişidir. Hikayede, Sheeta adındaki bir genç kızın yeryüzüne dönmek zorunda kalması ile yaşadığı birtakım maceralar ele alınmıştır.

Oyuncular: Mayumi Tanaka, Jim Cummings, Hiroshi Ito

Yönetmen: Hayao Miyazaki

The Others-Diğerleri (2001)

The Others-Diğerleri (2001)

IMDb: 7.6

Özet: Grace, çocuklarıyla birlikte, o dönemde İkinci Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışan Amerika, New Jersey'de yaşamaktadır. Eşini savaşta kaybeden Grace'in çocuklarıyla zorlu bir yaşantısı vardır. Çünkü Grace'in çocuklarının güneşe karşı alerjisi vardır. Bu yüzden de yaşadıkları ev oldukça karanlıktır. Grace aynı zamanda evlerine gelip yardım isteyen insanlara yardım edip iş verir. Bir gün yaşanan yoğun sis sebebiyle malikanelerinin diğer dünyayayla irtibatı kesilecektir. Asla güvenemedikleri çalışanlarıyla birlikte yalnız başlarına kalmak zorunda kalan Grace ve çocuklarını neler bekleyecektir?

Oyuncular: Nicole Kidman, Elaine Cassidy, Christopher Eccleston

Yönetmen:  Alejandro Amenábar

The Conjuring-Korku Seansı (2013)

The Conjuring-Korku Seansı (2013)

IMDb: 7.5

Özet: Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu film, Ed ve Lorraine Warren adlı dünyaca ünlü çiftin olağanüstü olayları araştırarak gerçekleri öğrenmeye çalışırken karşılaştıkları ürkünç bir vakayı anlatıyor. Ed ve Lorraine Warren bir gün Perron ailesinden bir telefon aldıklarında hayatlarının en korkutucu görevine atıldıklarının farkında değildir. Perron ailesinin gözlerden uzak çiftlik evi nedeni bilinmeyen karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır ve bu nedenle de hayatları tam bir kabusa dönüşmüştür. Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir... 

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

Yönetmen: James Wan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sleepy Hollow-Hayalet Süvari (1999)

Sleepy Hollow-Hayalet Süvari (1999)

IMDb: 7.3

Özet: Esrarengiz bir adam olan Ichabod Crane, bulunduğu mevkiinin düzenini sağlamaya çalışan bir adamdır. Bir gün yaşanan kanlı cinayet vakaları silsilesini çözmek ve sonlandırmak üzere Sleepy Hollow isimli bir kasabaya gönderilir. Tüm kurbanlar, kendilerine hiç merhamet gösterilmeden, kafaları bedenlerinden ayrılarak öldürülmektedirler. Tüm kasaba bu cinayetlerin bir hayalet tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Ichahold, yaşanan bu tuhaf olayların sonunu getirmeye kararlıdır. 

Oyuncular: Johnny Depp, Christina Ricci, Christopher Walken

Yönetmen: Tim Burton

Last Tango in Paris-Paris'te Son Tango (1972)

Last Tango in Paris-Paris'te Son Tango (1972)

IMDb: 6.9

Özet: Evliliğine az kalmış olan Jeanne, herkes gibi sıradan biridir. Evliliğe hazırlık aşamasında ileride oturabileceği bir de ev aramaktadır. Bir gün evleri gezerken müstesna ve tuhaf bir adamla karşılaşır. Amerikalı Paul, yaşça Jeanne'den büyük olmasına rağmen onu delicesine etkiler. İkili, yasak bir aşkın meyvelerini yemeye başlarlar. Aralarında garip bir ilişki başlar. Sürekli beraber olsalar dahi, birbirlerine birbirleri dışındaki hayatlarına dair hiçbir şey sormayacaktırlar. Bir süre sonra aralarındaki kişilik farklılıkları ikisini de dar bir çıkmaza sürükleyecektir.

Oyuncular: Marlon Brando, Maria Schneider, Maria Michi

Yönetmen: Bernardo Bertolucci

Run Lola Run-Koş Lola Koş (1998)

Run Lola Run-Koş Lola Koş (1998)

IMDb: 7.7

Özet: Lola, genç ve güzel bir kadındır. Erkek arkadaşı ise mafya için kuryelik yapmakta olan bir adamdır. Bir gün buluşacakları sırada Lola'nın geç kalması, genç adamın 100.000 DM'lik bir parayı kaybetmesine neden olur. Sevgilisinin ölümüne neden olacak bu hatayı düzeltmesinin tek yolu, 20 dakika içinde çantayı bularak parayı temin edebilmektir. Genç kadın, zamana karşı yarıştığı bu meseleyi halledebilecek midir?

Oyuncular: Franka Potente , Moritz Bleibtreu , Herbert Knaup

Yönetmen: Tom Tykwer

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deja Vu (2006)

Deja Vu (2006)

IMDb: 7.1

Özet: İnsanların geçmişi de dahil tüm yaşamlarını mercek altına alabilecek bir teknoloji geliştirilmiştir. Bu sistemde görev alan Ajan Carlin, New Orleans'ta yaşanan bir patlama sonrasında bir soruşturmaya dahil olur. Carlin'in görevi, zamanda geriye giderek, yaşanan olayların akışını değiştirmektir. Kısa bir zaman içerisinde görevini yerine getirebilmek için ise elinde tek bir şansı vardır.

Oyuncular: Denzel Washington, Jim Caviezel, Paula Patton

Yönetmen: Tony Scott

The Island-Ada (2005)

The Island-Ada (2005)

IMDb: 6.8

Özet: Ütopik bir boyutta geçen bu film, izleyenler tarafından oldukça beğenilmişti.  21. Yüzyıldayız. Esas kişi Lincoln ile birlikte bu toplumdaki diğer herkesin hedefi “Ada”ya ulaşmaktır ki bunun yolu da büyük çekilişi kazanmaktır. Ancak Lincoln, bir an geldiğinde yaşanan her şeyin bir oyun olduğunu anlar. Hem kendisi hem de diğerleri esasen klonlardır. Yaşatılma amaçları ise, klonları oldukları kişiler için bir tür yedek parça görevi görmektir. Vakti geldiğinde, ait oldukları esas kişilere organ temin edeceklerdir. Bu duruma başkaldırmaya karar veren Lincoln, oradan kaçarak kendilerini yaratanlar ile yüzleşmek ister ve macera başlar.

Oyuncular: Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou

Yönetmen: Michael Bay

Daha fazla öneri için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın