Görüş Bildir
Haberler
İnternetten Ücretsiz İzlenebilecek En İyi Aksiyon ve Macera Filmi Önerileri

İnternetten Ücretsiz İzlenebilecek En İyi Aksiyon ve Macera Filmi Önerileri

Eda Özkan
14.04.2022 - 08:45

Onedio olarak sizler için internetten ücretsiz izlenebilecek en iyi aksiyon ve macera filmi önerilerini derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Inception (2010)

1. Inception (2010)

IMDb: 8.8

Özet: Uzmanlık alanı zihnin en savunmasız olan rüya görme anında bilinçaltındaki sırları yüzeye çıkararak onları çalmak olan Dom Cobb, yetenekli bir hırsızdır. Çok nadir insanın sahip olduğu bu yetenek, genç adamı casuslar dünyasının en aranan ismi haline getirse de aynı zamanda uluslararası aranan bir kaçak olduğundan, sevdiği her şeyi de yitirmiştir. İçinde bulunduğu durumdan sıyrılması için önüne bir fırsat çıkan Cobb, bu fırsatı iyi değerlendirebilecek midir?

Oyuncular: Leonardo DiCaprioMarion Cotillard, Elliot Page

Yönetmen: Christopher Nolan

2. Back to the Future (1985)

2. Back to the Future (1985)

IMDb: 8.6

Özet: Garip bir bilim insanı olan Dr. Brown, zamanda yolculuk yapması mümkün olan bir araba icat eder ve bu arabayı ilk defa Marty adındaki bir genç kullanır. Ancak Marty'nin yaptığı bir zamanlama yanlışı, onu geleceğe değil geçmişe gönderir. 30 yıl öncesine giden genç adam, geçmişini değiştirecek bir hata yaparak olayların daha da karışmasına neden olur. Şimdi ise doğumunu bile engelleyebilecek bu hatayı değiştirebilmesi için büyük bir çaba harcaması gerekmektedir.

Oyuncular: Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Lea Thompson

Yönetmen: Robert Zemeckis

3. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

3. Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

IMDb: 8.4

Özet: Arkeolog Dr. Indiana Jones, Ark of the Covenantt'i bulması için Amerikan Hükümeti tarafından görevlendirilmiştir. Herkesin kutsal güçleri olduğuna inandığı Ark, Hitler'in ajanlarının da peşinde olduğu inanılmaz bir yapıdır. Jones, Marion adındaki eski aşkı ile birlikte uzun soluklu bir maceraya atılacaktır.

Oyuncular: Harrison Ford, Karen Allen, Paul Freeman

Yönetmen: Steven Spielberg

4. V for Vendetta (2005)

4. V for Vendetta (2005)

IMDb: 8.2

Özet: Son derece baskıcı bir rejime sahip olan İngiltere'de, halk türlü yasaklar ve engellerle kontrol edilmektedir. Bu kargaşada belaya bulaşmış masum bir kadın, V tarafından kurtarılır. V'nin hareketi tüm ulusa umut olacak ve büyük bir ayaklanmayı tetikleyecektir

Oyuncular: Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea

Yönetmen:  James McTeigue

5. The Incredibles (2004)

5. The Incredibles (2004)

IMDb: 8.1

Özet: Bob Parr, Mr. Incredible adıyla tanınan ve tüm dünyanın kahraman olarak benimsediği bir adamdır. Kötülüklerle mücadele eden bu adam, hayatının bu yorucu temposundan uzaklaşmak isteyerek emekli olmaya karar verir. Artık eşi ve çocukları ile birlikte daha huzurlu ve sıradan bir hayat yaşamaktadır ancak bir zaman sonra bu düzenden de sıkılır. Çünkü sıradan bir hayat, alıştığı düzene aykırıdır. Bir gün evren ona başka bir şans verir: Bob, şimdi bir adada gizli bir görev yürütecektir.

Oyuncular: Jason Lee, Brad Bird, Sarah Vowell

Yönetmen: Brad Bird

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Guardians of the Galaxy (2014)

6. Guardians of the Galaxy (2014)

IMDb: 8.1

Özet: Evreni yönetebilmek adına büyük bir çaba gösterenleri durdurmaya çalışan bir grup suçlunun hikayesini konu alan yapım, izleyenler tarafından oldukça beğenilen yapımlardan biri. Star-Lord, Roket, Groot, Gammora ve Drax adındaki beşli, evren için oldukça büyük bir tehtit oluşturan esrarengiz küre ve peşlerindeki düşmanlar ile başa çıkabilecekler midir?

Oyuncular:  Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

Yönetmen: James Gunn

7. Avatar (2009)

7. Avatar (2009)

IMDb: 7.9

Özet: Jake Sully, bir hırsızlık olayında abisini kaybederek yarı felçli kalmış genç bir adamdır. Pandora adındaki uzak bir gezegende Na'yi adında zor durumda olan bir halk yaşamaktadır ve Jack, burada görevinin başına geçmeye karar verir. Kendine özgü lisan ve dünya görüşlerine sahip olan halkın arasına karışacak olan Jack, burada doğa ile de bütünleşecektir. Avatar adında yaratılan bir program sayesinde insanları kısmen Na'yi haline dönüştürerek Pandora'ya gönderen programa katılan Jack'in felçli bedeni, Na'yilerden biri olduğunda değişime uğrayarak işlevsel hale gelebiliyordur. Burada prenses Neytiri ile kuracağı bir diyalog, genç adamın bu dünyayı kendi dünyasından korumak istemesine neden olacaktır. 

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver

Yönetmen: James Cameron

8. Life of Pi (2012)

8. Life of Pi (2012)

IMDb: 7.9

Özet: Yolculuğu Hindistan'dan Kanada'ya olan bir yük gemisi, trajedik bir şekilde içinde bulunduğu tüm canlılar ile birlikte batar. Bu gemiden geriye kalan sadece bir can kurtaran filikasıdır. Pasifik Okyanusu'nun ortasında sallanan bu filikada ise hayatta kalan canlılardan sadece bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan, bir Bengal kaplanı ve Pi adında Hintli bir çocuk vardır. 16 yaşındaki genç çocuk, keskin zekası sayesinde hayvanlarla bulunduğu bu filikada hayatta kalmayı başarabilecek midir?

Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain

Yönetmen: Ang Lee

9. Cast Away (2000)

9. Cast Away (2000)

IMDb: 7.8

Özet: Chuck Nolan, bilindik bir şirkette sistem analist uzmanı olarak çalışmaktadır. Bu adamın görevi şirket sorunlarını çözmek adına dünya genelinde seyahatler yapmaktır. Nolan, o kadar yoğun bir adamdır ki uzun süredir ilişki yaşadığı sevgilisi ile evlenmeye fırsat bile bulamaz. Yine bir gün Noel gecesinde gelen bir telefon ile işleri çözümlemek için Malezya'ya yola çıkan Nolan'ın uçağı Güney Pasifik'te düşer. Bilincini kaybeden çaresiz adam gözlerini açtığında, kendini hiç bilmediği ıssız bir adada bulur. Nolan, yaşadığı hayata hiç benzemeyen bu adada hayatta kalabilecek kadar güçlü müdür?

Oyuncular: Tom Hanks, Helen Hunt, Nick Searcy

Yönetmen: Robert Zemeckis

10. Skyfall (2012)

10. Skyfall (2012)

IMDb: 7.8

Özet: Kurumun değerleri temelden sarsılan MI6 ciddi bir saldırıya uğramıştır. James Bond ise çok ağır kişisel bedeller ödese bile M'e karşı sadakatini kanıtlamak adına tehdit oluşturanları bulup icabına bakmak zorundadır. Silva adındaki gizemli adam ise MI6'yı ciddi bir riske sürükleyerek tehdit oluşturan isimlerden biridir.

Oyuncular: Daniel Craig, Judi Dench, Javier Bardem

Yönetmen: Sam Mendes

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sherlock Holmes (2009)

11. Sherlock Holmes (2009)

IMDb: 7.6

Özet: Sherlock Holmes ve kendi gibi gözü kara ortağı Watson, birçok tehlikeli maceraya atılarak gizemleri çözme peşindedir. Keskin zekasını bir savaş tekniği olarak kullanan Holmes'ün yeni görevi ülkesi adına ciddi bir tehdit oluşturan komployu aydınlatabilmektir. Yeni bir düşmanla karşı karşıya olan Sherlock, görevini başarı ile sonlandırabilecek midir?

Oyuncular: Robert Downey Jr., Jude Law, Mark Strong

Yönetmen: Guy Ritchie

12. John Wick (2014)

12. John Wick (2014)

IMDb: 7.4

Özet: Emekliye ayrılmış bir tetikçi olan John Wick'in hayatı, eşinin yakalandığı ölümcül bir hastalık ile alt üst olmuştur. Karısından geri kalan tek şey ise can yoldaşı bildiği köpekleri olmuştur. Ancak bir gün evlerini basan gangsterların köpeği de öldürmesi, John'un intikam ateşi ile yanıp tutuşarak hareket almasına neden olacaktır. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan genç adam, kendini New York sokaklarında nefes kesici bir kovalamacanın içinde bulur. 

Oyuncular: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen

Yönetmen: David Leitch, Chad Stahelski

13. The Adventures of Tintin (2011)

13. The Adventures of Tintin (2011)

IMDb: 7.3

Özet: Çıktıkları bir gezi esnasında maket bir gemi bulan Tenten ve Milu adındaki köpeği, akıl almaz bir sırra şahitlik edecektir. Gemi sıradan bir maket değildir, içinde, kötü adamların da peşinde olduğu gizli bir sır bulunmaktadır. Tenten, tüm tehlikelere rağmen bu sırrı çözmeye kararlıdır. 

Oyuncular: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig

Yönetmen: Steven Spielberg

14. King Kong (2005)

14. King Kong (2005)

IMDb: 7.2

Özet: Kafatası Adası, Carl Denham'ın bitirmek için oldukça çaba sarf ettiği filmini tamamlamak için en uygun yerdir. Çok uzun bir zamandır arayışında olduğu başrol oyuncusunu yeni bulabilmiş olan genç adamın filmini tamamlamak üzere geldiği bu adada, kimse karşılaşacaklarından haberdar değildir. 

Oyuncular: Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody

Yönetmen: Peter Jackson

15. The Mummy (1999)

15. The Mummy (1999)

IMDb: 7.1

Özet: Antik bir şehri bulmak için maceraya atılan iki kardeşin hikayesini konu alan yapım, efsaneleşmiş yapımlardan biridir. Biri hazine, biri ise bilimsel veriler derdinde olup maceraya koyulan ikili, yolculukta karşılaşacaklarından habersizdir. Hom-Dai adında yıllar önce diri diri gömülen bir adamın geri dönmeye yemin etmiştir ve şehre varmak üzere olan maceracıların kara büyüyü uyandırması, onu harekete geçirecektir.

Oyuncular: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah

Yönetmen: Stephen Sommers

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Man of Steel (2013)

16. Man of Steel (2013)

IMDb: 7.1

Özet: Nasıl kullanacağını bilmediği süper güçlere sahip olan Clark, genç bir çocuktur. Bir gün okul servisinde meydana gelen bir kaza sonucunda nehre uçmaları, Clark'ın güçlerini kullanmasına zemin hazırlayarak herkesi kurtaran bir kahraman olmasına neden olmuştur. Ancak bu olay, onun herkesten farklı olduğu izlenimini de gözler önüne serecek ve genç adam, kendini tanımak için çıktığı bu yolculukta, insanlara umut sembolü olarak ışık tutacaktır. 

Oyuncular: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon

Yönetmen: Zack Snyder

17. Jumanji (1995)

17. Jumanji (1995)

IMDb: 7.0

Özet: Biri kız biri erkek olan iki kardeş eski ve gizemli bir masa oyununu oynamaya başlar. O sırada Alan Parrish adında 25 yıl önce oyun tarafından yutulmuş bir adamın serbest kalmasına sebep olurlar. Parrish de yutulduğu zaman tıpkı iki kardeş gibi çocuktur. Oyun tabii ki bitmemiştir. Önce evleri, sonra tüm kasaba, oyunun içinden gelen türlü türlü hayvanlar tarafından işgal edilir. Bu hayvanlar arasında muzip maymunlar, yok edici gergedanlar gibi birçok hayvan vardır. Oyunu durdurmanın tek yolu elbette oyunu bitirerek kazanmaktır. Ancak kahramanlarımız bunu anladıklarında iş işten çoktan geçmiş midir?

Oyuncular: Robin Williams, Kirsten Dunst, Bradley Pierce

Yönetmen: Joe Johnston

18. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

18. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

IMDb: 6.9

Özet: Savaş sebebiyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan dört kardeş, bir profesörün yanında yaşamaya başlar. Fakat kendilerini bekleyen maceradan haberdar değillerdir. En küçük kardeş Lucy, saklambaç oynarken bir elbise dolabı keşfeder. Bu dolap onları Narnia topraklarına götürmektedir. Narnia, karlar altında kalmış ve tuhaf olayların yaşandığı bir diyardır. Tüm kardeşler Narnia'ya ulaştıktan sonra o diyarın yöneticisi Aslanı bulup kötü cadıyı etkisiz hale getirmeye çalışacaklardır.

Oyuncular:  Georgie Henley, Skandar Keynes, Anna Popplewell

Yönetmen: Andrew Adamson

19. The Transporter (2002)

19. The Transporter (2002)

IMDb: 6.8

Özet: Özel operasyon biriminin bir parçası olan Frank, artık paralı bir askerdir. Hangi görevde bulunmak istiyorsa onu üstlenen genç adamın artık kendine göre benimsediği üç kuralı vardır. Anlaşmanın bozulması, kim için çalıştığının sorulması ve taşıdığı paketin ne ile alakalı olduğunu öğrenmekten kaçınarak sadece görevini yerine getirmek istemektedir. Aldığı son pakette de aynı kuralları devreye soksa da işler planladığı gibi gitmeyecektir.

Oyuncular: Jason Statham, François Berléand, Shu Qi

Yönetmen: Corey Yuen, Louis Leterrier

20. Wanted (2008)

20. Wanted (2008)

IMDb: 6.7

Özet: Wes, babasının kiralık katil olduğunu öğrenerek onun görevlerini devam ettirmeye niyetli olan genç bir çocuktur. Fox ve Sloan adlı deneyimli katillerle birlikte mesleği öğrenmek için çalışmalara başlayan gencin hayatı, Fox'un bakış açısını değiştirmesi ile birlikte değişecektir. Başarılı bir suikastçı olmak, sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Oyuncular: James McAvoy, Angelina JolieMorgan Freeman

Yönetmen: Timur Bekmambetov

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The A-Team (2010)

21. The A-Team (2010)

IMDb: 6.7

Özet: Dört eski askerin A takımı isimli bir grup kurarak maceralara atılmasını konu alan film, izleyiciler tarafından beğenilerek izlenen yapımlardan biridir. Takım, işlemediği bir suç üzerinden yargılanmaktadır ve paralı askerler olarak yer altı dünyasına yöneltilmişlerdir. Takımın şimdi tek amacı, her zaman iyiliğin yanında durarak isimlerine sürülen lekeyi temizlemek olacaktır.

Oyuncular: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel

Yönetmen: Joe Carnahan

22. The Wolverine (2013)

22. The Wolverine (2013)

IMDb: 6.7

Özet: Wolverine, Jean Grey'in ölümünden sonra kendine gelememiş ve depresyona sürüklenmiş, kimliğinden kurtulmak isteyen bir adamdır. Yıllar önce kendisine yardımı dokunmuş bir arkadaşının ortaya çıkarak ondan bir iyilik istemesi, genç adamın Japonya'ya giderek onu görmesine neden olacaktır. Wolverine'in istediği tek şey, tekrar ölümlü bir insan olabilmektir. Ancak bu esnada kendine Silver ve Viper adında iki ölümcül düşman edinen genç adam, tarihi bir savaşa tanıklık edecek ve kaçmaya çalıştığı geçmişinin bir parçası olan gizeme karşı da mücadele etmek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima

Yönetmen: James Mangold

23. Black Widow (2021)

23. Black Widow (2021)

IMDb: 6.7

Özet: Asıl ismi Natasha Romanoff olan genç kadın, Black Widow adı ile bilinmektedir. Geçmişi hakkında büyük bir komplo teorisine rastlayan kadın, hiç istemese de hayatının karanlık tarafıyla yüzleşecek ve bu yolda büyük bir mücadele vermek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Scarlett Johansson, Florence Pugh, Rachel Weisz

Yönetmen: Cate Shortland

24. War of the Worlds (2005)

24. War of the Worlds (2005)

IMDb: 6.5

Özet: Ray Ferrier, uzun süredir işleri yolunda gitmediğinden kendini mutsuz hisseden bir adamdır. Düşük kazançla geçindirmeye çalıştığı ailesi ile birlikte New Jersey'de yaşam sürmektedir. Bir gün üç ayaklı savaş araçlarının dünyaya inerek uzaylıların gezegeni işgal etmesi,, Ray'in kızını ve ailesini korumak zorunda kalmasına neden olacaktır. 

Oyuncular: Tom Cruise, Dakota Fanning, Justin Chatwin

Yönetmen: Steven Spielberg

25. Get Smart (2008)

25. Get Smart (2008)

IMDb: 6.5

Özet: Control, Amerika Birleşik Devletlerinde kurulmuş bir casusluk teşkilatıdır. Bir gün beklenmedik bir anda saldırıya uğrayan teşkilatın ajan bilgileri artık açığa çıkmıştır. Ortada yok edilmesi gereken bir kaos vardır ve bu görevi üstlenebilecek tek kişi ise Maxwell Smart'tır.

Oyuncular: Steve Carell, Anne Hathaway, Alan Arkin

Yönetmen:  Peter Segal

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Day After Tomorrow (2004)

26. The Day After Tomorrow (2004)

IMDb: 6.4

Özet: Jack Hall, başarılı bir iklim bilim uzmanıdır. Antartika'daki büyük bir buzulun koptuğunu keşfeden genç adamın yaptığı bu keşif, dünyayı derinden sarsacak bir doğal afetin tetikleyicisi olacaktır. Haftalardır süren aralıksız yağmur sonucunda yeni bir buzul çağında girmekte olduklarını fark eden insanlar, güney bölgelere göç ederek yaşadıkları şehirleri terk etmeye başlamıştır bile. Ancak Jack, New York'ta donma tehlikesi altında mahsur kalan yakınlarını kurtarmak için büyük bir mücadele verecektir.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Emmy Rossum

Yönetmen: Roland Emmerich

27. 17 Again (2009)

27. 17 Again (2009)

IMDb: 6.4

Özet: Mike O'Donnell, 1989 yılında lise son sınıfken oldukça popüler genç bir adamdır. Basket takımının da yıldızı olan Mike'ın geleceği neredeyse çizilmiştir. Ancak Scarlet adındaki kız arkadaşından bebek beklediklerini öğrendiğinde, hayatı tümüyle değişecek ve çizebileceği başarılı geleceğine dirsek bükecektir. Aradan neredeyse 20 yıl geçmiştir ve Mike'ın eski popülaritesi kalmamıştır. Hayatta, ilişkisinde ve kariyerinde başarısız olan Mike kötü bir durumdadır. Bir gün beklemediği anda verilen ikinci bir şans, genç adamın 17 yaşına geri dönmesine neden olur. Mike, geri döndüğü bu zaman diliminde hayatını istediği gibi yoluna koyarak geçmişini şekillendirebilecek midir?

Oyuncular: Zac Efron, Matthew Perry, Leslie Mann

Yönetmen: Burr Steers

28. The Sorcerer's Apprentice (2010)

28. The Sorcerer's Apprentice (2010)

IMDb: 6.1

Özet: Manhattan'da başarılı bir sihirbaz olan Balthazar Blake, yaşadığı şehri Maxim Horvath adındaki bir adamdan korumaya çalışmaktadır. Yalnız baş edemediği bu görevde yanına aldığı Dave Stutler'ı eğiten adam, çırağı ile birlikte bu zorlu görevin üstesinden gelebilecek midir?

Oyuncular:  Nicolas Cage, Jay Baruchel, Teresa Palmer

Yönetmen: Jon Turteltaub

29. Van Helsing (2004)

29. Van Helsing (2004)

IMDb: 6.0

Özet: Van Helsing, insanlığı dünya üzerindeki tüm kötülüklerden kurtarmk için gelmiştir. Ancak bir grup insan, onun bir kahraman değil de katil olduğu yönünde düşüncelere sahiptir. Vatikan'ın Transilvanya'ya gönderdiği Van Helsing ve müttefiki Carl, Kont Drakula'yı durdurmak üzere görevlidir. Ancak burada kurtulmaları gereken tek kişi Drakula olmayacaktır. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Kate Beckinsale, Richard Roxburgh

Yönetmen: Stephen Sommers

30. Journey to the Center of the Earth (2008)

30. Journey to the Center of the Earth (2008)

IMDb: 5.8

Özet: Sean Anderson, amcası Porf.Trevor Anderson'ın yanında on günlük bir zaman geçirmek için yolculuğa çıkar. Amcası ile kaldığı on gün boyunca ikili, tesadüfen rastladıkları bambaşka bir dünyayı keşfederek tehlikelerle dolu bir maceraya atılacaktır.

Oyuncular: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem

Yönetmen: Eric Brevig

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
9
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kerem Senol

Hepsi muhteşem listeden sadece 2 filmi izlememiş biri olarak kısa zamanda onunda tamamlarım.