Görüş Bildir
Haberler
Birbirinden Harika Konuları ile Başarılı Kitaplardan Uyarlanmış Başyapıt Niteliğindeki Filmler

Birbirinden Harika Konuları ile Başarılı Kitaplardan Uyarlanmış Başyapıt Niteliğindeki Filmler

Eda Özkan
02.04.2022 - 09:00

Ayrı dünyalara sahip bir hayal gücü ile yazılmış başarılı kitapların filme dönüştürülmesi, kaçınılmaz bir gerçektir. Onedio olarak bu içeriğimizde sizler için birbirinden harika konulara sahip kitaplardan uyarlanan filmleri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Shawshank Redemption (1994)

1. The Shawshank Redemption (1994)

IMDb: 9,3

Özet: Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne, onu aldatan karısını ve sevgilisini öldürmek suçundan yargılanarak müebbet hapis cezası alır. Girdiği Shawshank Hapishanesi, tecavüz, taciz, işkence, dayak gibi birçok kötü olaya şahitlik eden bir yerdir ancak genç adam umudunu yitirmemeye kararlıdır. Tüm zorluklara rağmen hayata hep pozitif bakan Andy'nin bu tutumu, çevresindeki mahkumları da etkiler. Genç adam herkesi, parmaklıklar ardında bile özgürce yaşanabileceğine inandırmıştır. Andy'nin hapishanede geçirdiği sürede yakın bir arkadaş edinmiştir: Red. Bu ikilinin hayatı, birbirlerini tanıdıktan sonra asla aynı kalmayacaktır.

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Yönetmen: Frank Darabont

2. Schindler's List (1993)

2. Schindler's List (1993)

IMDb: 9,0

Özet: 2.Dünya Savaşı sırasında bir Alman iş insanının Polonya'da fabrika kurarak burada Yahudileri çalıştırması, 1100 Yahudi'nin hayatını kurtaracaktır. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlama olan bu film, Oscar alan yapımlardan bir tanesidir. 

Oyuncular: Liam Neeson , Ben Kingsley , Ralph Fiennes

Yönetmen: Steven Spielberg

3. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

3. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

IMDb: 8,9

Özet: Dünyanın kaderini değiştirecek olan yüzükten kurtulmak için verilen mücadeleyi konu alan bu yapım, izleyenler tarafından oldukça sevilmiş ve beğenilmişti. 

Oyuncular:  Elijah Wood , Sean Astin , Ian McKellen

Yönetmen: Peter Jackson

4. Forrest Gump (1994)

4. Forrest Gump (1994)

IMDb: 8,8

Özet: Düşük bir IQ sahibi olan Forrest, genç bir adamdır. Bu genç adam Jenny adında bir kadınla tanıştığında ise ona bütünü ile aşık olur. Elvis Presley, Kenedy Nixon gibi bazı tarihsel kişilerle tanışan bu adam, birçok olaya şahitlik edecektir. Ancak bilmeden yaptığı davranışların ne kadar önemli sonuçlar doğuracağı konusunda ise hiçbir fikri yoktur.

Oyuncular: Tom Hanks , Gary Sinise , Robin Wright

Yönetmen: Robert Zemeckis

5. Fight Club (1999)

5. Fight Club (1999)

IMDb: 8,8

Özet: Bir sigorta memuru olan Jack, oldukça monoton bir hayat yaşayan bir adamdır. Uzun süredir uykusuzluk hastalığından şikayetçi olan bu adamın Tyler Durden adında hayatta kendini gerçekleştirmiş bir adamla tanışması ise tüm hayatının baştan aşağı değişmesine neden olacaktır.

Oyuncular: Brad Pitt , Edward Norton , Helena Bonham Carter

Yönetmen: David Fincher

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)

6. Selvi Boylum Al Yazmalım (1977)

IMDb: 8,6

Özet: İlyas ve Asya, birbirine körkütük aşık olan iki gençtir. Ancak aşkları, İlyas'ın ihaneti ile büyük bir hüsrana uğramıştır. Evini terk eden Asya, oğlu Samet ile birlikte Cemşit'e rastlayacak ve bir süre bu yardımsever adamın evinde konaklayacaklardır. Anne ve oğlu sahiplenen Cemşit ise kendi ailesi gibi gördüğü bu insanlara zamanla alışacak ve onlara sıcak bir yuva olacaktır. Zamanla gerçek bir aileye dönen bu yuvada bir gün İlyas ansızın çıkıp gelene dek her şey yolundadır.

Oyuncular: Türkan Şoray , Kadir İnanır , Ahmet Mekin

Yönetmen: Atıf Yılmaz

7. The Green Mile (1999)

7. The Green Mile (1999)

IMDb: 8,6

Özet: İdama mahkum edilen mahkumları son yolculuğuna uğurlama görevi Paul Edgecomb adında genç bir adama verilmiştir. Paul, çalıştığı yıllar boyunca yüzlerce mahkumun ölümlerine şahitlik etmiştir. Bir gün hapishanede John Coffey adında iri ve korkunç görünümlü bir adamla tanışır. Ancak bu adam, görünüşünün aksine çok saf ve iyi kalplidir. İki küçük kız çocuğunun katili olarak yargılanan Coffey'in zamanla ortaya çıkan güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını ortaya çıkaracaktır. 

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

Yönetmen: Frank Darabont

8. To Kill a Mockingbird (1962)

8. To Kill a Mockingbird (1962)

IMDb: 8,3

Özet: Ekonomik bir buhran yaşayan Amerika'nın 1930'larında geçen film, Alabama eyaletinde geçen gerçek bir hikayeyi konu edinmektedir. Irkçılığın ve şiddetin oldukça yaygın olduğu bu karmaşık dönemde, siyahi bir gencin beyaz bir kadına tecavüz etmesi suçlaması ortalığı karıştıracak ve insanlar, gencin avukatlığını üstlenen avukatın davadan geri çekilmesi için baskı uygulayacaktır. Gencin masumluğuna inanan idealist avukat, yolundan dönecek midir?

Oyuncular: Gregory Peck , Brock Peters , Robert Duvall

Yönetmen: Robert Mulligan

9. A Clockwork Orange (1971)

9. A Clockwork Orange (1971)

IMDb: 8,3

Özet: Şiddet bağımlısı gençlerden oluşan bir çete, çevrelerine dehşet ve korku saçmaktadır. Çizdikleri bu imparatorluğun lideri olan Alex'in yakalanıp göz altına alınması ile birlikte işler değişir. Alex hapse atılmaz ancak cezası yeterince ağırdır. Genç adam şimdi şiddet dolu bir deneyin kobayı olacaktır. Deney, insanlık ve şiddet kavramları arasındaki ilişkiyi gözler önüne sermeyi amaçlasa da insan doğasına aykırıdır. 

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

Yönetmen: Stanley Kubrick

10. Howl's Moving Castle (2004)

10. Howl's Moving Castle (2004)

IMDb: 8,2

Özet: Sophie, babasından kalan şapka dükkanında çalışan sıradan genç bir kızdır. Ancak bir gün kötü kalpli bir cadının kendisine büyü yapması sonucunda yaşlı bir kadına dönüşen Sophie için hayat eskisi gibi olmayacaktır. Kimse tarafından tanınmayacak halde olan bu genç kadın, bulunduğu yerden ayrılmaya karar vererek bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sırasında karşısına çıkan Yürüyen Şato, onun yeni evi olacaktır. Burada yaşayan Howl adındaki bir büyücü, Calcifer adındaki ateş cini ve Markl adındaki genç çocuk ile bir bağ kuran Sophie'nin hayatı artık çok farklıdır. Üstelik Calcifer da Sophie ile aynı kaderi paylaşıyordur ve bu ikili, üzerlerindeki kara büyünün etkisinden kurtulmanın bir yolunu arayacaktır. 

Oyuncular: Chieko Baisho, Takuya Kimura, Akihiro Miwa

Yönetmen: Hayao Miyazaki

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. V for Vendetta (2005)

11. V for Vendetta (2005)

IMDb: 8,2

Özet: Son derece baskıcı bir rejime sahip olan İngiltere'de, halk türlü yasaklar ve engellerle kontrol edilmektedir. Bu kargaşada belaya bulaşmış masum bir kadın, V tarafından kurtarılır. V'nin hareketi tüm ulusa umut olacak ve büyük bir ayaklanmayı tetikleyecektir

Oyuncular: Natalie Portman , Hugo Weaving , Stephen Rea

Yönetmen: James McTeigue

12. The Wizard of Oz (1939)

12. The Wizard of Oz (1939)

IMDb: 8,1

Özet: Dorothy, Gale'in maceralarını konu edinen Oz Büyücüsü, peri masalından çıkma bir öyküye sahiptir. Dorothy, bir gün kendini hiç bilmediği bir diyarda, Oz Büyücüsünden yardım isterken bulacaktır.

Oyuncular: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger

Yönetmen: Victor Fleming

13. Dead Poets Society (1989)

13. Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8,1

Özet: Welton Akademisi, disiplinli, otoriter ve saygın bir okuldur. Ancak geri kafalı bir yönetim anlayışına sahip olan bu okul yönetimi, öğrencileri bunaltmakta ve sıkmaktadır. John Keating adında bir İngilizce öğretmenin okula gelişi, her şeyin değişmesine neden olacaktır.

Oyuncular:  Robin Williams , Ethan Hawke , Robert Sean Leonard

Yönetmen: Peter Weir

14. The Martian (2015)

14. The Martian (2015)

IMDb: 8,0

Özet: Marsa görev için gönderilen astronotlar, şiddetli bir fırtına yaşadıkları sırada Mark Watney adındaki arkadaşlarını öldü zannederek onu kaderine terk ederler. Watney gözlerini açtığında ise her şey için çok geçtir. Ekibi onu hiçliğe terk etmiştir. Ancak Mark, ölmemeye kararlıdır. Keskin zekası ve dayanıklılığı ile yeryüzü ile iletişime geçmeye çalışır. Başardığında, milyonlarca mil uzaklıktaki bilim insanları bu adamı eve döndürmek için ellerinden geleni yapacakken, onu terk eden ekip arkadaşları ise zor bir karar almanın eşiğine gelecektir. 

Oyuncular: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Yönetmen: Ridley Scott

15. The Notebook (2004)

15. The Notebook (2004)

IMDb: 7,8

Özet: Duke adında çağırılan bir ihtiyar, yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde kalmaktadır. Bir gün, sararmış defterine not aldığı bir aşk hikayesini okumaya başlar. Bu hikaye, 1940 yıllarında Güney California'da yer alan bir adada geçmektedir. Allie isimli on yedi yaşındaki genç bir kadın, ailesiyle tatile gelir ve Noah adındaki bir gençle tanışır. Aralarında ekonomik ve sınıfsal olmak üzere birçok fark olsa da gençler, kendilerini birbirlerine aşık olmaktan alıkoyamaz. Ancak 2.Dünya Savaşı'nın çıkması, ayrılmalarına neden olacaktır. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner

Yönetmen: Nick Cassavetes

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Pride & Prejudice (2005)

16. Pride & Prejudice (2005)

IMDb: 7,8

Özet: Jane Austen'in efsanevi romanından uyarlanan bu yapım, beş kız kardeşin hayat hikayelerine ve aynı karaktere sahip iki insanın çetrefilli aşk hayatına odaklanmaktadır. 

Oyuncular:  Keira Knightley , Matthew Macfadyen , Rosamund Pike

Yönetmen: Joe Wright

17. The Boy in the Striped Pajamas (2008)

17. The Boy in the Striped Pajamas (2008)

IMDb: 7,8

Özet: Berlin'den ayrılarak Polonya'da yaşamaya başlayan Bruno ve ailesi, babasının işi için taşınmışlardır. Yahudi toplama kampının yanında oturan Bruno, tellerin arkasında kalan bir çocukla tanışır. Bu iki çocuğun arkadaşlığını tehlikeli bulan Bruno'nun annesi ise oğlunun gerçekleri öğreneceğinden endişelenmektedir. Bu arkadaşlığı engellemek isteyen genç kadın ne yaparsa yapsın kaderin önünde duramayacaktır. 

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

Yönetmen: Mark Herman

18. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

18. The Curious Case of Benjamin Button (2008)

IMDb: 7,8

Özet: Daisy Williams, ölüm döşeğinde olan bir kadındır. Katrina Kasırgası'nın gerçekleştiği sırada hastane odasındaki yatağında uzanmakta olan kadının yanında ise kızı Caroline vardır. Caroline'den yakın arkadaşı Benjamin Button'ın günlüğünü okumasını isteyen Daisy, Benjamin'in sıra dışı yaşam öyküsüne şahitlik edecektir.

Oyuncular:  Brad Pitt , Cate Blanchett , Julia Ormond

Yönetmen: David Fincher

19. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

19. The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

IMDb: 7,8

Özet: Hobbit macerasının ilk filmi olan yapımda, Bilbo'nun yaşadığı olaylar üzerine kendini 13 cücelik maceracı bir grupta bulması konu edilmektedir.

Oyuncular: Ian McKellen , Martin Freeman , Richard Armitage

Yönetmen:  Peter Jackson

20. Little Women (2019)

20. Little Women (2019)

IMDb: 7,8

Özet: Amerikan Sivil Savaşı sırasında erkekler savaşa katılmak için ailelerinden ayrılmak üzere yola çıkmaktadır. Bu ailelerden biri de March ailesidir. Babalarının savaşa katılmak üzere gittiği sırada 4 kız kardeş ve anneleri, birbirlerine sahip çıkmak zorunda kalacaktır. Birbirinden farklı kadınların yaşadığı bu evde süreç zorlu geçecek gibi görünmektedir. Peki bu kadınlar başlarına gelen olayları birbirlerine destek olarak aşabilecekler midir?

Oyuncular: Saoirse Ronan , Emma Watson , Florence Pugh

Yönetmen: Greta Gerwig

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Silver Linings Playbook (2012)

21. Silver Linings Playbook (2012)

IMDb: 7,7

Özet: Pat Salitano, yaşamındaki değer verdiği her şeyi bir günde kaybetmiş bir adamdır. Ciddi bir travma yaşadıktan sonra hayata karşı patlar ve ardından mahkeme tarafından 8 ay rehabilitasyon merkezinde tedavi görme kararı çıkar. Tedavi süreci bittikten ve Pat rehabilitasyon merkezinden çıktıktan sonra, hayatını düzene koymak şartıyla ailesinin evine geri yerleşir. Artık Pat’in yegâne amacı düzgün bir adam olabilmek, işini geri kazanmak ve karısı Vicky’yi hayatına tekrar dahil edebilmektir. Ancak durum Pat için sandığından da zor olacaktır. Bir gün aile dostu Tiffany ile karşılaşan Pat, genç kadınla eski eşine ulaşabilmek için yakınlaşır. Tiffany bir iyilik karşılığında Pat’e yardım etmeyi kabul etse de eylemleri onları hiç bilmediği yerlere çıkararak, her ikisi için de yeni bir umut ışığı olacak yeni bir kapı açacaktır.

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

Yönetmen: David O. Russell

22. The Fault in Our Stars (2014)

22. The Fault in Our Stars (2014)

IMDb: 7,7

Özet: 3 yıldır tiroid kanseri ile mücadele eden Hazel Grace, 16 yaşında genç bir kızdır. Kanserin ciğerlerine sıçraması, ufak bir oksijen tüpüyle gezmesine neden olmuştur. Bir gün kanserli hastalar için bir araya gelen bir destek grubunda tanışacağı Augustus isminde bir genç, Hazel'ın hayatını boydan boya değiştirecek ve ona hiç bilmediği duyguları tattıracaktır.

Oyuncular:  Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

Yönetmen: Josh Boone

23. Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

23. Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

IMDb: 7,6

Özet: Ailesini gizemli bir trafik kazasında kaybeden Harry Potter, öksüz ve yetim kalmıştır. Bu olaydan sonra teyzesinin yanına taşınan Harry, tüm hayatı boyunca burada kötü muameleye maruz kalır. Ancak şimdi 11 yaşına basan Harry'nin hayallerini gerçekleştirmek üzere davet edildiği Hogwarts adındaki büyü okulu, hayatının değişmesine zemin hazırlayacaktır. Artık Harry'nin tek amacı, ailesinin ölümü ardındaki gizemi çözebilmektir.

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson

Yönetmen: Chris Columbus

24. The Kite Runner (2007)

24. The Kite Runner (2007)

IMDb: 7,6

Özet: Amir ve Hassan, birlikte büyümüş iki arkadaşlardır. Amir'in inancına göre babası, annesinin ölümünden ötürü küçük çocuğu suçlamaktadır. Birbirleriyle çekişmeli olan bu çocukların hayatları, büyüdüklerinde çok farklı yönlere savrulacaktır. Halid Hüseyni'nin kaleminden çıkmış bir romandan uyarlanan bu yapım, izleyenleri derdinden sarsacak bir etikeye sahiptir.

Oyuncular: Khalid Abdalla, Atossa Leoni, Shaun Toub

Yönetmen: Marc Forster

25. The Reader (2008)

25. The Reader (2008)

IMDb: 7,6

Özet: II.Dünya savaşı sonrası Almanya'da geçen filmde, Michael adındaki genç Hanna Schmitz adında bir kadına aşık olur. Ancak ikili arasında oldukça büyük bir yaş farkı vardır. Michael genç bir delikanlı iken Hanna ondan iki kat büyüktür. İkilinin herkesten gizli yürüttüğü aşk, Hanna'nın ortadan kaybolması ile sona erer. Aradan geçen 8 yıldan sonra mahkeme salonunda karşılaşacak ikilinin hayatı, sanık koltuğunda oturan Hanna'nın anlattıkları ile tekrar şekillenecektir.

Oyuncular: Kate Winslet , Ralph Fiennes , David Kross

Yönetmen: Stephen Daldry

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. A Walk to Remember (2002)

26. A Walk to Remember (2002)

IMDb: 7,4

Özet: Landon Carter'ın ailesi, yaşadığı muhitin en zengin ailelerinden biridir. Bu, büyük ihtimalle Landon'ın şöhretinin kökenini belirleyecek en önemli etkenlerden biridir. Genç adam daha şimdiden herkesin gözdesidir. Ancak bir gün, arkadaş grubunun başının belaya girmesiyle ceza alan Carter'ın hayatı seyir değiştirir. Aldığı ceza, okulda gösterilecek olan tiyatro oyununda görev alması yönündedir ve genç adam için adeta bir ödül niteliği taşır. Çünkü burada tanıştığı Jamie, tanıdığı diğer genç kızlardan farklı, sessiz ve çekingen bir kızdır. Genç kadına aşık olan Carter, hiç bilmediği duyguları bu kadında yaşamaya olanak tanıyacaktır. 

Oyuncular: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

Yönetmen: Adam Shankman

27. Me Before You (2016)

27. Me Before You (2016)

IMDb: 7,4

Özet: Geçirdiği kaza sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş Will'in hayatı, Louisa Clark'ın gelişi ile bir anlam bulacaktır. Birbirine aşık olan iki gencin aşkı, Will'in alacağı bir karar ile birlikte bir drama dönüşür.

Oyuncular: Emilia Clarke , Sam Claflin , Janet McTeer

Yönetmen: Thea Sharrock

28. The Hunger Games (2012)

28. The Hunger Games (2012)

IMDb: 7,2

Özet: Panem ülkesinde her sene düzenlenen Açlık Oyunları, 12 eyaletten seçilen ikişer gencin verdiği mücadeleyi konu almaktadır. Kısmen eğlence amaçlı olsa da oyunlar aslında halka göz dağı verme amaçlıdır. İnsanlar her sene 24 farklı yarışmacının rakiplerini eleyerek hayatta kalma mücadelesine tanıklık etmektedir. Yine bir oyun seçmesi sırasında kardeşi yerine gönüllü olan Katniss ise oyunu kazanıp hayatta kalabilmek adına büyük bir mücadele verecektir.

Oyuncular: Jennifer Lawrence , Josh Hutcherson , Liam Hemsworth

Yönetmen: Gary Ross

29. Never Let Me Go (2010)

29. Never Let Me Go (2010)

IMDb: 7,1

Özet: Ruth, Tommy ve Kathy çocukluktan beri yakın arkadaşlardır. Başka insanlara organ sağlamak için klonlanan bu üç gencin ürpertici gerçeği öğrenmesi, hayatlarında dönüm noktası olacaktır.

Oyuncular: Carey Mulligan , Andrew Garfield , Keira Knightley

Yönetmen: Mark Romanek

30. P.S. I Love You (2007)

30. P.S. I Love You (2007)

IMDb: 7,0

Özet: Birbirine aşık bir çiftin dokunaklı hikayesini anlatan bu filmde, ağlamamak adeta imkansızdır. Holly'nin hayatının merkezine yerleştirdiği Gery, ölümcül bir hastalığa yakalanmış olduğunu öğrenir. Genç adamın tek istediği kendisi öldükten sonra karısının hayatının daha kolay olmasıdır. Bu amaçla yazacağı mektuplar, ölümünden sonra Holy'nin tek dayanağı olacaktır.

Oyuncular: Hilary Swank , Gerard Butler , Lisa Kudrow

Yönetmen: Richard LaGravenese

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. One Day (2011)

31. One Day (2011)

IMDb: 7,0

Özet: Birbirine tamamen zıt sosyal hayatları olan Emma ve Dexter, iki genç insandır. İşçi sınıfı ailede yetişmiş olan Emma, özgür ve devrimci ruhlu biri iken Dexter ise ailesinin parası ile okuyan ve eğlenceden başka hiçbir şeyi umursamayan sorumsuz bir adamdır. Mezun oldukları gün yolları kesişen bu iki gencin arasında uzun yıllar sürecek olan bir arkadaşlık filizlenir. Hayat akıp giderken zaman zaman birbirlerinden uzakta, bazense birlikte geçirdikleri yıllar, aralarındaki arkadaşlık bağının aşka evirilmesiyle sonuçlanacaktır.

Oyuncular: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson

Yönetmen: Lone Scherfig

32. Lord of the Flies (1963)

32. Lord of the Flies (1963)

IMDb: 6,9

Özet: Bir grup küçük çocuk, yolculuk ettikleri uçaktaki tüm yetişkinlerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bir kazadan kurtulduktan sonra, bulundukları ıssız adada yaşam savaşı vermek zorunda kalmıştır. Ancak anlaşmazlıklar yaşayan çocuklar, iki gruba ayrılarak iki farklı lider tarafından yönetilir ve bu iki grubun amaçları birbirinden çok farklıdır. Bir taraf olayların ciddiyetini umursamadan eğlenmeye çalışırken, diğer taraf ise sorumluluk alarak hayatta kalmak adına çözüm üretmeye çalışmaktadır. İki grup lider arasında başlayan çekişme ise son hızıyla devam etmektedir ve bu rekabet, korkunç bir felakete neden olacaktır.

Oyuncular: James Aubrey, Tom Chapin, Hugh Edwards

Yönetmen: Peter Brook

33. Girl with a Pearl Earring (2003)

33. Girl with a Pearl Earring (2003)

IMDb: 6,9

Özet: Johannes Vermeer adındaki Hollandalı ressamın İnci Küpeli Kız tablosunu yaratış sürecini konu alan film, Tracy Chevalier'ın romanından uyarlanmıştır.

Oyuncular: Scarlett Johansson , Colin Firth , Tom Wilkinson

Yönetmen: Peter Webber

34. Jane Eyre (2011)

34. Jane Eyre (2011)

IMDb: 6,8

Özet: 10 yaşındayken ailesini kaybedip öksüz kalan Jane Eyre, mutsuz bir çocukluk geçirmiştir. Halası tarafından yatılı okula gönderilen genç kız, babasını da öldü zannetmektedir. Mezun olduğu yatılı okuldan sonra öğretmen olarak çalışmaya başlayan genç kadının hayatı, Bay Rochester adındaki bir adamla tanışmasından sonra oldukça değişime uğrayacaktır.

Oyuncular: Mia Wasikowska , Michael Fassbender , Jamie Bell

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

35. Divergent (2014)

35. Divergent (2014)

IMDb: 6,7

Özet: Distopik bir hikayeyi konu alan bu yapımda, insanlık her biri farklı bir erdemi temsil eden beş farklı parçaya bölünmüştür. 16 yaşına gelen her genç, kendi kişisel özelliklerine göre bu beş bölümden birine dahil olup geri kalan yaşamını burada geçirmektedir. Tris Prior ise bu yaşa geldiğinde, kendi ile ilgili önemli bir sırrı keşfedecektir.

Oyuncular: Shailene Woodley , Theo James , Kate Winslet

Yönetmen: Neil Burger

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Anna Karenina (2012)

36. Anna Karenina (2012)

IMDb: 6,6

Özet: Anna Karenina genç ve güzel bir kadındır. Bu kadının yaptığı evlilik ise Petersburg'un yüksek sosyetesi içinde iyi bir konuma sahip olmasına neden olmuştur. Bir gün erkek kardeşi Oblonsky'den eşi ile arasını düzeltmesi adına gönderilen bir mektup üzerine çıkacağı bir yolculuk, genç kadının hayatında önemli bir değişikliğin başlangıcı olacaktır.

Oyuncular: Keira Knightley , Jude Law , Aaron Taylor-Johnson

Yönetmen: Joe Wright

37. Love in the Time of Cholera (2007)

37. Love in the Time of Cholera (2007)

IMDb: 6,4

Özet: Florentino Ariza adındaki genç bir telgraf memurunun Fermina Daza adındaki zengin tüccarın kızına ilk görüşte aşık olmasını konu edinen bu yapım, izleyeneler tarafından oldukça beğenilmişti.

Oyuncular: Javier Bardem , Giovanna Mezzogiorno , Catalina Sandino Moreno

Yönetmen:  Mike Newell

38. Alice in Wonderland (2010)

38. Alice in Wonderland (2010)

IMDb: 6,4

Özet: Alice, hayal dünyası oldukça geniş genç bir kızdır. Bir gün beyaz bir tavşanı takip eden adımları onu Harikalar Diyarı'na götürecek ve burada birbirinden değişik karakterleri tanıyarak inanılmaz maceralar yaşayacaktır.

Oyuncular: Johnny Depp , Mia Wasikowska , Matt Lucas

Yönetmen: Tim Burton

39. Dear John (2010)

39. Dear John (2010)

IMDb: 6,3

Özet: Orduya yazılarak evden ayrılan John Tyree, sıkıntılı bir çocukluk geçirmiştir. Gitmeden önce Savannah adındaki genç kadınla tanışması, ikili arasında saf bir bağın oluşmasına zemin hazırlayacaktır. Ancak John'un orduya çağırılması ikilinin arasında aşkın büyük bir sınava tabii tutulmasına neden olacaktır.

Oyuncular: Channing Tatum , Amanda Seyfried , Richard Jenkins

Yönetmen: Lasse Hallström

40. Twilight (2008)

40. Twilight (2008)

IMDb: 5,3

Özet: Bella Swan, anne ve babası ayrı olan içine kapanık genç bir kızdır. Annesi başka bir adamla evlendiğinde ise babasının yaşadığı Fork kasabasına taşınır. Burada tanışacağı Edward adındaki vampir genç ise hayatını boydan boya değiştirecektir.

Oyuncular: Kristen Stewart , Robert Pattinson , Taylor Lautner

Yönetmen: Catherine Hardwicke

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
4
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serap Solak

Güzel bir liste. Keşke filmlerin Türkçe isimleriyle paylaşılsaydı.

amly

Ölü Adamlar Derneği kitap uyarlaması değildir. Kitap filmden sonra film baz alınarak yapılmıştır. Tüm baskılarında da bu durum belirtilir. Kaldı ki 1990 yılı... Devamını Gör