Görüş Bildir
Haberler
The Alienist İzlerken Ekrana Kitlenen Herkesin Keyifle İzleyeceği Dizi ve Filmler

The Alienist İzlerken Ekrana Kitlenen Herkesin Keyifle İzleyeceği Dizi ve Filmler

Eda Özkan
27.03.2022 - 12:00

The Alienist, herkes tarafından oldukça beğenilen sürükleyici bir yapımdı. Biz de Onedio olarak sizler için izlerken ekrana kitleneceğiniz The Alienist benzeri dizi ve filmleri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle The Alienist'i bir hatırlayalım:

The Alienist (2018–2020)

The Alienist  (2018–2020)
22dakika.org

IMDb: 7,7

Özet: 1896 yılında New York'ta geçen yapım, John Schulyer Moore adındaki muhabir, Dr. Laszlo Kreizer adındaki bir psikolog ve Theodore Roosevelt adındaki bir polis müdürünün bir cinayet soruşturması için birlikte çalışmalarını konu ediyor.

Oyuncular: Daniel Brühl, Dakota Fanning, Luke Evans

Yönetmen:  Hossein Amini

Şimdi devam edebiliriz, önce dizilere bakalım :)

1. Şahsiyet (2018)

1. Şahsiyet (2018)

IMDb: 9,1

Özet: Adli katip memurluğundan emekli olan Agah, Beyoğlunda yalnız bir hayat sürmektedir. Bir gün doktora gittiği sırada kendine Alzheimer teşhisi konulan adamın hayatı birden alt üst olur. Hastalığın getirisi tüm anılarını unutmaktır ve bir zaman bunun acısını çekse de daha sonradan yıllardır kafasına koyduğu bir cinayeti işlemenin tam sırası olduğunu düşünür. Hatalığı sayesinde işlediği cinayet sonucunda vicdan azabı çekmeyecek ve bunu tamamen unutacaktır. Ancak bu karar sadece kendi hayatını değil, çevresindekilerin hayatını da büsbütün değiştirmeye zemin hazırlar. 

Oyuncular: Haluk BilginerCansu Dere, Metin Akdülger

Yönetmen: Onur Saylak

2. True Detective (2014–2019)

2. True Detective (2014–2019)

IMDb: 8,9

Özet: Rust Cohle ve Martin Hart adındaki iki adam, Lousiana Cinayet Masası'nda dedektif olarak görev almaktadır. İkili, bir seri katile odaklanarak onun peşine düşer. Hayatlarını adadıkları bu davayı 17 yıl boyunca sürdüren dedektifler, günün birinde dava tekrar ele alınınca kendilerini sorgu masasında bulacaklardır.

Oyuncular: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo

Yönetmen: Nic Pizzolatto

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Boys (2019– )

3. The Boys (2019– )

IMDb: 8,7

Özet: Güç ve şöhretlerini kötüye kullanan süper kahramanların olduğu bir evrende geçen yapım, kendilerine The Boys adı veren bir grup insanın süper kahramanları durdurmak için uğraştığı mücadeleleri konu alır.

Oyuncular: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr

Yönetmen: Evan Goldberg

4. Unbelievable (2019)

4. Unbelievable (2019)

IMDb: 8,4

Özet: Marie, genç yaşında tecavüze uğramıştır ve bu olay üzerine şikayette bulunur. Ancak iddiasının asılsız olduğuna inanılır. Yalan söylemekle suçlanan Marie'nin davasına iki dedektif kadın atanarak gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya çalışır. Marie gerçekten mağdur mudur, yoksa suçlu mu?

Oyuncular: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever

Yönetmen: Lisa Cholodenko

5. The Mentalist (2008–2015)

5. The Mentalist (2008–2015)

IMDb: 8,2

Özet: Patrik Jane, duyduğu ve okuduğu her şeyi hafızasına atan ancak zihnini boş bilgilerden arındıran bir adamdır. Olağanüstü gözlem ve ikna yeteneğine sahip olan bu adamın maceralarını konu alan yapım, izleyiciler tarafından oldukça sevilmişti.

Oyuncular: Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang

Yönetmen: Bruno Heller

6. Millennium (1996–1999)

6. Millennium (1996–1999)

IMDb: 8,0

Özet: F.B.I memuru Frank Black'in psişik güçleri vardır ve işinde oldukça başarılıdır. Ancak genç adam erken emekli olarak topraklarına döner. Bunalımda olan Frank'i Millennium adlı bir grup kurtaracaktır.

Oyuncular:  Lance Henriksen, Megan Gallagher, Klea Scott

Yönetmen: Chris Carter

7. Quicksand (2019)

7. Quicksand (2019)

IMDb: 7,5

Özet: Akdeniz de herkesin özendiği bir hayata sahip olan İngiliz bir çiftin hayatı oğullarının öldürülmesi ile alt üst olur. Bu olay üzerine intikam almak isteyen babanın hevesi, yeni bir cinayete zemin hazırlayacaktır.

Oyuncular: Emily Watson , David Tennant

Yönetmen: Mark Brozel

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Deadwind (2018)

8. Deadwind (2018)

IMDb: 7,3

Özet: Sofia Karppi, kocasının ölümü ardından büyük bir yıkıma uğrayan bir dedektiftir. Eşinin ölümünün derin üzüntüsünü atlatamasa da aylar sonra işine geri dönecek ve atandığı bir kadın cinayetini soruşturdukça inşaat şirketi ile bağlantılı olabileceğinden şüphelenecektir.

Oyuncular: Noa Tola, Pihla Vitala

Yönetmen: Riina Hyytiä

9. Hudson & Rex (2019– )

9. Hudson & Rex (2019– )

IMDb: 7,2

Özet: Charlie Hudson, yetenekli bir dedektiftir ve yanına çalışma arkadaşı olarak eğitim bir Alman çoban köpeği olan Rex'i alır. Artık ikil, tüm gizemli olayları birlikte çözecek ve polis departmanı da Rex'in yeteneklerinden faydalanacaklardır.

Oyuncular: John Reardon, Mayko Nguyen

Yönetmen: Felipe Rodriguez , Alison Reid , John Vatcher

10. The Lizzie Borden Chronicles (2015)

10. The Lizzie Borden Chronicles (2015)

IMDb: 6,9

Özet: Lizzie Borden adındaki kadının üvey annesi ve babasının cinayetlerinden sonra beraat etmesi ve sonrasında yaşanan olayları konu alan dizi, izleyiciler tarafından oldukça beğenilmişti.

Oyuncular: Christina Ricci, Clea DuVall, Cole Hauser

Yönetmen: Howard Deutch

Biraz da benzeri filmlere göz atalım

11. Pulp Fiction (1994)

11. Pulp Fiction (1994)

IMDb: 8,9

Özet: Honey Bunny ve Pumpkin bir çift küçük soyguncudurlar. Birbirlerine aşık olan bu çiftin niyeti, hayatlarına biraz hareket katmaktır. Bunun dışında ise Vincent ve Jules adındaki ikili de patronları tarafından ödemeyi geciktiren birkaç genci vurmakla görevlendirilmiştir. Bu aykırı insanların yolları hiç beklemedikleri şekilde kesişecektir. 

Oyuncular: John Travolta , Samuel L. Jackson , Uma Thurman

Yönetmen: Quentin Tarantino

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Seven (1995)

12. Seven (1995)

IMDb: 8,6

Özet: Bir katilin seri cinayetler işleyerek kaçması sonucunda iki polis memurunun peşine düşmesini konu alan bu yapımda katilin bazı prensipleri vardır. Hristiyan inancına göre yedi büyük günaha inanan ve bunları işleyen insanları kendi yöntemleriyle öldüren seri katil, polisler tarafından yakalanabilecek midir?

Oyuncular: Brad Pitt , Morgan Freeman , Gwyneth Paltrow

Yönetmen:  David Fincher

13. Memento (2000)

13. Memento (2000)

IMDb: 8,5

Özet: Leonard Shelby adında kısa süreli bir hafıza kaybı geçiren bir adamın karısının cinayetinde parmağı olanları bulma çabasını konu edinen bu yapım, izleyenleri ekrana kilitliyor desek yeridir! Hafızası zaman zaman yerine gelse de bazen her şeyi yeniden unutan Leonard'ın önüne oldukça zor engeller çıkacaktır.

Oyuncular: Guy Pearce , Carrie-Anne Moss , Joe Pantoliano

Yönetmen: Christopher Nolan

14. The Prestige (2006)

14. The Prestige (2006)

IMDb: 8,5

Özet: Robert Angier adında bir sihirbaz, eşi Julia ve arkadaşı Alfred Borden ile bir sihirbazın yanında asistanlık yapmaktadır. Günün birinde bir gösteri sırasında Julia'nın ölmesi ile birlikte, tüm hayatları alt üst olur. Robert, Julia'nın ölümünden Alfred'i sorumlu tutar ve ikili, birbirlerinin baş düşmanı olur. Sihirbazlık konusunda gösterdikleri yetenekleri ile zaman içerisinde ünlenen bu iki adamın rekabeti hiç bitmez. Birbirlerinin sahne performanslarını sabote etmeye çalışırlar. Bir gün Alfred'in bulduğu bir numara, onu çok ilerilere taşır. Bunu hazmedemeyen Robert ise rakibinin sırrını çözmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. 

Oyuncular: Hugh Jackman, Christian Bale, Michael Caine

Yönetmen: Christopher Nolan

15. L.A. Confidential (1997)

15. L.A. Confidential (1997)

IMDb: 8,3

Özet: Mickey Cohen adındaki yer altı dünyasının patronu sayılan adamın hapse girmesi, şehirdeki diğer suç örgütlerinin liderlik savaşına girmesine zemin hazırlayacaktır. Cohen'in adamlarına düzenlenen bir baskın sonucunda, aralarında eski bir polisin de olduğu bir cinayet gerçekleştirilir. Bu olaydan sonra birbirinden çok farklı olan Ed Exley, Bud White ve Jack Vincennes adındaki üç polis, olayı soruşturmak üzere görevlendirilir. Görevi en kısa sürede çözen üçlünün, başarıyla tamamladığını düşündükleri soruşturmada bir bit yeniği mi vardır?

Oyuncular: Kevin Spacey , James Cromwell , Russell Crowe

Yönetmen: Curtis Hanson

16. The Sixth Sense (1999)

16. The Sixth Sense (1999)

IMDb: 8,2

Özet: Uzun yıllardır geçmişte yaşadığı korkunç olayların izlerini taşıyan Crowe, mesleğinden uzaklaşmış bir psikiyatrdır. Şimdilerde küçük bir çocuk olan Cole'un doktorluğunu yapan bu adam, tanık olduğu bir sır sonrasında kırılma noktası yaşayacaktır.

Oyuncular: Bruce Willis , Haley Joel Osment , Toni Collette

Yönetmen: M. Night Shyamalan

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Prisoners (2013)

17. Prisoners (2013)

IMDb: 8,1

Özet: Adaleti kendi yöntemleri ile sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini konu alan bu filmde başarılı oyuncular olan Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal yer almakta.

Oyuncular: Hugh Jackman , Jake Gyllenhaal , Viola Davis

Yönetmen:  Denis Villeneuve

18. Blood Diamond (2006)

18. Blood Diamond (2006)

IMDb: 8,0

Özet: Danny Archer ve Solomon Vandy, bambaşka hayatlara sahip iki adamdır. Bu adamların yolu, herkesin gözdesi olan bir elmasın varlığı ile kesişecektir. Çıkacakları yolculukta değerli fırsatlar yakalayacak olan ikilinin amaçları da hayatları kadar farklıdır.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio , Djimon Hounsou , Jennifer Connelly

Yönetmen: Edward Zwick

19. The Bourne Ultimatum (2007)

19. The Bourne Ultimatum (2007)

IMDb: 8,0

Özet: Jason Bourne, geçmişin izini süren bir ajandır. Amerika'nın kirli oyunlarına şahitlik eden bu ajan, tüm dünyadan gizli yürütülen projelerde kobay olarak kullanılmıştır. Hafızasında kalan olayları birbirine bağlayarak geçmişine yönelmeye çalışan bu adam, kim olduğunu hatırlayabilecek midir?

Oyuncular: Matt Damon , Julia Stiles , David Strathairn

Yönetmen: Paul Greengrass

20. Taken (2008)

20. Taken (2008)

IMDb: 7,8

Özet: Bryan, eski bir CIA ajanıdır. Ancak kızının kaçırılmasına şahitlik ederken elinden hiçbir şey gelmeyen bu adamın şimdi tek derdi eski yeteneklerini tekrar hayata geçirmektir. Kızını kurtarmak için elinde oldukça kısıtlı bir zaman olan bu adamın mücadelesi hiç de kolay olmayacaktır.

Oyuncular: Liam Neeson , Maggie Grace , Famke Janssen

Yönetmen: Pierre Morel

21. The Boondock Saints (1999)

21. The Boondock Saints (1999)

IMDb: 7,7

Özet: Connor ve Murphy McManus, Boston'da hayat süren iki kardeştir. İkili, tanrının onlara insanları kötülükten koruma misyonu verdiğine inanarak zaman içinde Boston'ı azılı suçlardan temizlemeye başlayacaktır.

Oyuncular: Sean Patrick Flanery , Norman Reedus , Willem Dafoe

Yönetmen: Troy Duffy

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Road to Perdition (2002)

22. Road to Perdition (2002)

IMDb: 7,7

Özet: Michael Sullivan, John Rooney adındaki bir adamın hesabına çalışarak hayatını kazanmaktadır. Fakat Rooney'in oğlu, adamların birbirine olan bu yakınlığını kıskanarak birçok dolap çevirecek ve bu durum herkesi kötü bir zincirlemenin içine sokacaktır.

Oyuncular: Tom Hanks , Tyler Hoechlin , Paul Newman

Yönetmen: Sam Mendes

23. The Devil's Advocate (1997)

23. The Devil's Advocate (1997)

IMDb: 7,5

Özet: Bir savunma avukatı olan Kevin Lomax, oldukça başarılı bir adamdır. Hayatındaki çoğu şey yerinde olan adamın aynı zamanda mutlu bir evliliği de vardır. Yine bir dava gününde haksız olan müvekkiline rağmen davayı kazanan Kevin'ı şehrin en büyük ve başarılı hukuk bürosundan bir iş teklifi beklemektedir. Cevabı evet olan Kevin'ın hayatı, dönüşü olmayan bir şekilde değişime uğrayacaktır.

Oyuncular:  Al Pacino , Keanu Reeves , Charlize Theron

Yönetmen: Taylor Hackford

24. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

24. Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

IMDb: 7,4

Özet: İngiltere'de berberlik yaparak geçim sağlayan Seeney Todd'un çok güzel bir işi ve mutlu bir hayatı vardır. Ancak kasabanın önde gelen zenginlerinden biri, karısını çok beğenmekte ve istemektedir. Bu adamın yersiz bir suçlamasıyla beraber genç adam, hapse atılarak sürgüne gönderilir. Hayatı alt üst olan Sweeney Todd'un artık tek isteği geri dönüp intikam almaktır. Yıllar sonra hapisten çıkıp geri döndüğünde ise artık hiçbir şey bıraktığı gibi değildir. Genç adamı hatırlayan ve onu yıllardır hatırlarda yaşatan tek kişi Bayan Lovett'tır. Todd artık zalim biridir ve bu kadının yardımıyla birlikte suçluyu bulana kadar durmayacaktır. Cellada dönüşen bu genç adam, suçunu örtmek içinse kasabayı kek ve çöreklerin birbirinden güzel eşsiz kokusu ile kaplayacak ve ondan şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir.

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

Yönetmen: Tim Burton

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın