Görüş Bildir
Haberler
İzleyenleri Başka Dünyalara Alıp Götüren Paralel Evren Konulu Dizi ve Filmler

İzleyenleri Başka Dünyalara Alıp Götüren Paralel Evren Konulu Dizi ve Filmler

Eda Özkan
24.03.2022 - 08:45

Paralel evren konulu dizi ve filmlerin birçok insan tarafından beğenildiği su götürmez bir gerçek. Biz de Onedio olarak sizler için paralel evren konulu dizi ve filmleri derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Rick and Morty (2013)

1. Rick and Morty (2013)

IMDb: 9,2

Özet: Profesör Rick ve torunu Morty'nin maceralarını konu alan çizgi dizide ikili, boyutlar arası yolculuklar gerçekleştirmektedir.

Oyuncular: Justin Roiland, Spencer Grammer, Sarah Chalke

Yönetmen: Dan Harmon, Justin Roiland

2. Adventure Time (2010–2018)

2. Adventure Time (2010–2018)

IMDb: 8,7

Özet: Adventure Time, Finn adındaki maceracı bir çocuk ve esneyerek büyüyebilme, şekil değiştirebilme gibi sihirli güçlere sahip en iyi arkadaşı köpek Jake'in maceralarını anlatmaktadır. Dizinin diğer karakterleri Prenses Ciklet, Buz Kralı, Vampir Kraliçesi Marceline'dir.

Oyuncular: Jeremy Shada, John DiMaggio, Hynden Walch

Yönetmen: Pendleton Ward

3. Dark (2017-2020)

3. Dark (2017-2020)

IMDb: 8,8

Özet: Bir çocuğun kaybolmasıyla ortaya çıkan sırlar, küçük kasabanın kaderini değiştirerek gerçekleri gün yüzüne çıkaracaktır. 

Oyuncular: Louis Hofmann, Lisa Vicari, Andreas Pietschmann

Yönetmen: Baran bo Odar, Jantje Friese

4. Stranger Things (2016)

4. Stranger Things (2016)

IMDb: 8,7

Özet: Kaybolan çocuğunu bulmak isteyen zavallı bir annenin konu alındığı dizide, Wiona Ryder, David Harbour ve Cara Buono gibi isimler bulunuyor.

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Finn Wolfhard

Yönetmen: Matt Duffer, Ross Duffer

5. Doctor Who (2005–)

5. Doctor Who (2005–)

IMDb: 8,6

Özet: Rose Tyler'ın Doktor lakaplı bir adamla tanışması, hayatını baştan sona değiştirir. Bu genç kadın doktordan kısa bir zamanda tüm dünyanın tehlikede olduğunu öğrenir. Şimdi yapması gereken tek şey, kurtuluş yolunu bulabilmektir.

Oyuncular: Matt Smith (XI), David Tennant, Peter Capaldi

Yönetmen:  Russell T Davies, Steven Moffat, Chris Chibnall

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Spider-Man: No Way Home (2021)

6. Spider-Man: No Way Home (2021)

IMDb: 8,6

Özet: Örümcek Adam'ın Eve Dönüş Yok serisinde, kimliği açığa çıkan Örümcek Adam artık halk tarafından istenmeyen biri haline gelmiştir. Bu durum Örümcek Adam Peter Parker ve sevdiklerini de tehlikeye atar. Örümcek Adam'ın yakınları olduğu için sevgilisi MJ ve en yakın arkadaşı Ned üniversiteye kabul edilmez. Sonrasında bu olumsuzluktan kurtulmak için Dr. Strange'den yardım ister. Dr. Strange Unutma Büyüsü yapar ve yakınları dahil herkes onun Örümcek Adam olduğunu unutur. Daha sonra yakınlarının tekrardan onu hatırlaması için büyü yaptıran Örümcek Adam, evrenlerin parametrelerini değiştirmiştir. O andan sonra Örümcek Adam'ı beklenmedik olaylar bekler.

Oyuncular: Tom Holland , Zendaya , Benedict Cumberbatch

Yönetmen: Jon Watts

7. Fringe (2008)

7. Fringe (2008)

IMDb: 8,5

Özet: Olivia Dunham, FBI ajanı olarak görev yapmaktadır. Bu dizi, genç kadının Walter ve Peter Bishop adında iki bilim insanının metafizik üzerine araştırmalar yaptığı gizemli olaylarını incelemesini konu almaktadır.

Oyuncular: Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble

Yönetmen: J.H. Wyman, Jeff Pinkner, J.J. Abrams

8. Stargate SG-1 (1997–2007)

8. Stargate SG-1 (1997–2007)

IMDb: 8,4

Özet: Bir keşif takımının yıldız geçitleri ile galaksiyi dolaşmasını konu edinen dizi, izleyenler tarafından oldukça beğenilmiştir.

Oyuncular: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Ben Browder

Yönetmen: Brad Wright

9. Your Name (2016)

9. Your Name (2016)

IMDb: 8,4

Özet: Farklı yerlerde yaşamlarını sürdürmelerine rağmen birbirlerine oldukça sıkı bağları bulunan iki yabancının hikayesini konu edinen film, izleyenleri büyüleyerek farklı dünyalara götürüyor. 

Oyuncular: Ryûnosuke Kamiki , Mone Kamishiraishi , Masami Nagasawa

Yönetmen: Makoto Shinkai

10. The King: Monarch of Eternity (2020)

10. The King: Monarch of Eternity (2020)

IMDb: 8,4

Özet: Lee Gon, Kore imparatorluğu yapmaktadır. Bir gün beklenmedik şekilde bir portal kullanarak kendini paralel evrende bulur. Ancak bir şeytan da paralel evrene geçmeye çalışmaktadır ve Lee, burada karşılaştığı Jeong Tae Eul ile birlikte insanları şeytandan kurtarmak için zorlu bir maceraya atılacaktır.

Oyuncular: Kim Go-eun, Do-Hwan Woo, Eun-Chae Jeong

Yönetmen: Kim Eun-sook

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The 10th Kingdom (2000)

11. The 10th Kingdom (2000)

IMDb: 8,3

Özet: Bu yapımPamuk Prenses, Cinderella, troller, devler ve daha birçok masal karakterinin bulunduğu bir paralel evrende yakalanan baba ve kızını konu almaktadır.

Oyuncular: Kimberly Williams-Paisley, John Larroquette, Daniel Lapaine

Yönetmen: David Carson , Herbert Wise

12. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

12. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

IMDb: 8,3

Özet: Joel Barish ve sevgilisi Clementine, iki yıldır birliktedir. Clementine bir gün ayrıldıklarında, tüm anılarını tıbbi bir müdahale ile kafasından sildirir. Bunu öğrenerek büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ve acı çeken genç adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de uygulatmaya karar verir. Clementine ile olan tüm anılarını sildirmek üzere derin bir uykuya yatan genç adam, gözlerinin önünden geçen anıları aslında sildirmek istemediğini fark eder. Yapılan müdahaleyi durdurabilecek midir?

Oyuncular: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst

Yönetmen: Michel Gondry

13. Truman Show (1998)

13. Truman Show (1998)

IMDb: 8,2

Özet: Truman, dünyanın en güzel adalarından birinde yaşayan genç bir adamdır. Bu adadaki herkes çok mutludur ve her günleri sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.  Truman'ın da hayatı, imrenilecek kadar güzel ve ütopiktir. Genç adamın çok güzel bir eşi ve mutlu bir yaşantısı vardır. Ancak bir gün, öldüğünü zannettiği babasını yolda gördüğünde işler değişir. Babasını gördüğüne emin olsa da adam birden ortalıktan kaybolmuştur. İlerleyen günlerde de çeşitli gizemli olaylar yaşayan Truman, yaşadığı hayatın gerçekliğini sorgulamaya başlar. 

Oyuncular: Jim Carrey, Laura Linney, Natascha McElhone

Yönetmen: Peter Weir

14. Pan's Labyrinth (2006)

14. Pan's Labyrinth (2006)

IMDb: 8,2

Özet: Ofelia, İspanyadaki vahşi iktidarın gölgesinde yaşayan küçük bir kız çocuğudur. Sadist babası ile birlikte kalan bu küçük kız, babasının etrafındaki insanlara yaşattığı eziyetlere şahitlik etmek zorunda kalan bu kız, bulamadığı huzuru hayallerinde aramaktadır. Ofelia şimdi, Pan'ın Labirenti adlı fantastik bir dünyaya adım atmak üzeredir. 

Oyuncular: Ivana Baquero, Sergi López, Doug Jones

Yönetmen: Guillermo del Toro

15. The Midnight Gospel (2020– )

15. The Midnight Gospel (2020– )

IMDb: 8,2

Özet: Hayatın anlamını aramakta olan bir uzay yayıncısının yaptığı dünyalar arası yolculukları konu edinen bu yapımda ana karakter Clancy, varoluşsal sorulara da cevap aramaktadır.

Oyuncular: Duncan Trussell, Phil Hendrie, Drew Pinsky

Yönetmen: Pendleton Ward, Duncan Trussell

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Counterpart (2017–2019)

16. Counterpart (2017–2019)

IMDb: 8,1

Özet: Çalıştığı şirkette paralel evrene açılan bir kapı olduğunu keşfeden Howard Silk, daha önce hiç görmediği tehlikeli bir dünyaya adım atmak üzeredir.

Oyuncular: J.K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd

Yönetmen: Justin Marks

17. Donnie Darko (2001)

17. Donnie Darko (2001)

IMDb: 8,0

Özet: Genç bir adamın gizemli macerasını konu edinen bu film, 1988 yılında geçer. Donnie Darko isimli bir genç, bir gece insan ve tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılarak bir sırra doğru sürüklenir. O yaratık, Donnie Darko’ya 28 gün 6 saat 42 dakika ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Donnie olayın şokunu atlatamamasına rağmen bütün yaşantısını bir kenara bırakıp bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Marry McDonnell

Yönetmen: Richard Kelly

18. The Man in the High Castle (2015–2019)

18. The Man in the High Castle (2015–2019)

IMDb: 8,0

Özet: Eğer İkinci Dünya Savaşı'nı Naziler kazansaydı ne olurdu hiç merak ettiniz mi? Bu yapım, bu uçuk distopyadan yola çıkarak Kuzey Amerika'nın ne hale geldiğini gözler önüne sermektedir.

Oyuncular: Alexa Davalos, Joel de la Fuente, Rupert Evans

Yönetmen: Eric Overmyer, Frank Spotnitz

19. Train (2020)

19. Train (2020)

IMDb: 8,0

Özet: Bu yapım, Seo Do Won adındaki bir kadının sevdiği birinin ölümü ardındaki gerçeği bulmak üzere paralel bir dünyaya geçmesini konu almaktadır.

Oyuncular: Yoon Si-Yoon, Kyung Soo-Jin, Shin So-Yul

Yönetmen: Ryu Seung-Jin

20. The OA (2016)

20. The OA (2016)

IMDb: 7,9

Özet: Prairie Johnson, yedi sene önce kaybolmuş görme engelli bir kadındır. Ancak yıllar sonra döndüğünde, Prairie'nin gözleri görüyordur ve her şey düzelmiştir. Gizemli bir şekilde ortaya çıkan kadının hikayesini konu alan bu yapım, izleyenler tarafından oldukça beğenilmiştir.

Oyuncular: Brit Marling, Emory Cohen, Jason Isaacs

Yönetmen:  Zal Batmanglij, Brit Marling

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Source Code (2011)

21. Source Code (2011)

IMDb: 7,5

Özet: Chicago'daki bir trenin havaya uçurulması, Colter adındaki bir adamın gizli bir göreve atılmasına neden olmuştur. Colter, bombacının kimliğini deşifre edebilmek adına paralel bir evrene doğru yola çıkmıştır.

Oyuncular: Jake Gyllenhaal , Michelle Monaghan , Vera Farmiga

Yönetmen: Duncan Jones

22. Tripped (2015)

22. Tripped (2015)

IMDb: 7,5

Özet: Bu yapımda paralel bir evrene çekilen Danny ve Milo'nun başka yaşamdaki halleri ile yaşadıkları tehlikeli maceralar konu edilmektedir.

Oyuncular: Blake Harrison, Jamie Demetriou

Yönetmen: Jamie Mathieson

23. Alice in Wonderland (1951)

23. Alice in Wonderland (1951)

IMDb: 7,4

Özet: Alice, hayal dünyası oldukça geniş genç bir kızdır. Bir gün beyaz bir tavşanı takip eden adımları onu Harikalar Diyarı'na götürecek ve burada birbirinden değişik karakterleri tanıyarak inanılmaz maceralar yaşayacaktır.

Oyuncular:  Richard Haydn , Sterling Holloway , Verna Felton

Yönetmen: Hamilton Luske , Wilfred Jackson

24. Mirage (2018)

24. Mirage (2018)

IMDb: 7,4

Özet: Nico 12 yaşında bir çocuktur. 9 Kasım 1989 yılında çıkan şiddetli bir fırtınayı evinin camından izlemektedir. O sırada komşularının evinde bir tuhaflık sezer. Vahşi sesler duyan Nico, yardım etmek için hemen yola koyulur. Nico komşuya ulaştığında komşusu Prieto'nun karısının ölü olduğunu görür. Prieto'nun kendisini gördüğü için acele bir şekilde kaçmaya çalışan Nico trafik kazası geçirerek ölür. Olayın üzerinden geçen 25 yıl sonra Vera adında bir kadın, eşi David ve kızları ile birlikte daha önce Nico'nun yaşadığı eve taşınırlar. Taşınma sırasında Nico'nun gitar çalarken kaydettiği kasetleri bulan Vera, bir süre sonra bir TV ve bir kamera aracılığıyla Nico'ya ulaşarak onun hayatını kurtaracaktır. Fakat Vera'nın geçmişe yaptığı bu müdahale kendisinin hayatını ne yönde etkileyecektir?

Oyuncular: Adriana Ugarte, Chino Darín, Javier Gutiérrez

Yönetmen: Oriol Paulo

25. Coherence (2013)

25. Coherence (2013)

IMDb: 7,2

Özet: Akşam yemeği yemek için bir araya gelen bir grup arkadaşın yemek sırasında yaşadıkları esrarengiz bir olay, gerçekler ve hayalleri birbirine karıştıracak, bu durum ise ilişkilerinin sınanmasına neden olacaktır.

Oyuncular: Nicholas Brendon , Hugo Armstrong , Emily Baldoni

Yönetmen: James Ward Byrkit

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

26. Frequently Asked Questions About Time Travel (2009)

IMDb: 7,0

Özet: Üç adamın hikayesini anlatan filmde, zaman makinesi kullanan bu üçlünün başına gelen belalar ve gittikleri gelecekte karşılaşacakları sürprizler konu ediliyor.

Oyuncular: Chris O'Dowd , Dean Lennox Kelly , Anna Faris

Yönetmen: Gareth Carrivick

27. Once Upon a Time in Wonderland (2013–2014)

27. Once Upon a Time in Wonderland (2013–2014)

IMDb: 7,0

Özet: Bu yapım, Alice Harikalar Diyarında adlı öykünün Once Upon a Time adlı diziye uyarlanmış teması ile karşımıza çıkmıştı.

Oyuncular: Sophie Lowe, Peter Gadiot, Michael Socha

Yönetmen: Jane Espenson, Zack Estrin, Edward Kitsis

28. Me Myself I (1999)

28. Me Myself I (1999)

IMDb: 6,7

Özet: Orta yaş bunalımına giren Pamela Dury'nin istediği gibi gitmeyen bir hayatı vardır. İşinde başarılı olan ve hayatındaki çoğu şey yerli yerinde yaşayan kadının tek istediği şey artık aşkı bulabilmektir.

Oyuncular: Rachel Griffiths , Sandy Winton , David Roberts

Yönetmen: Pip Karmel

29. Possible Worlds (2000)

29. Possible Worlds (2000)

IMDb: 6,7

Özet: Bir adamın birçok paralel evrende yaşayarak aynı anda farklı ilişkiler yaşamasını konu edinen bu yapım, oldukça sürükleyici bir olay örgüsüne sahip.

Oyuncular: Tilda Swinton, Tom McCamus

Yönetmen: Robert Lepage

30. Comet (2014)

30. Comet (2014)

IMDb: 6,7

Özet: Paralel evrende bir ileri bir geri hareket eden Comet, bir tarafta işleri karıştırırken diğer yandan da Kimberly ve Dell çiftine 6 yıllık dillere destan bir ilişki bahşetmiştir. Fakat her güzel giden ilişki gibi bu ilişkide de sorguya, çalkantıya(!) ve tabi tarafların sadakatlerinin sınanmasına ihtiyaç vardır.

Oyuncular: Emmy Rossum , Justin Long , Eric Winter

Yönetmen: Sam Esmail

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Midnight Special (2016)

31. Midnight Special (2016)

IMDb: 6,6

Özet: Herkesten kaçmakta olan bir baba ve oğulun, bir takım doğa üstü güçlere sahip olduğunu keşfetmeleri ile hayatları yön değiştirecektir.

Oyuncular: Michael Shannon, Jaeden Martell, Joel Edgerton

Yönetmen:  Jeff Nichols

32. Click (2006)

32. Click (2006)

IMDb: 6,4

Özet: Micheal Newman, orta sınıf bir aileye sahip bir mimardır. Gayet mutlu bir hayatı olan Micheal bulunduğu şirkete ortak olmak isteyen tam bir işkoliktir. Bu sebeple istemese de ailesini ihmal etmektedir. Bir gün kumanda almak için girdiği bir dükkanda Morty adında bir adamla tanışan Micheal'ın hayatı, adamın ona verdiği hayatını kumanda edebilecek bir aletle değişir. Bir gün kaybedeceği bu kumanda, hayatının değerini anlaması için ona yardımcı olacaktır.

Oyuncular: Adam Sandler , Kate Beckinsale , Christopher Walken

Yönetmen: Frank Coraci

33. The Nines (2007)

33. The Nines (2007)

IMDb: 6,2

Özet: Üç farklı kişinin yaşamından esrarengiz kesitler sunan bu yapımda bir aktör, bir video oyunu tasarımcısı ve bir televizyon programcısının birbirine bağlı olan hayat hikayeleri konu alınmakta. 

Oyuncular:  Ryan Reynolds , Hope Davis , Melissa McCarthy

Yönetmen: John August

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
3
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın