Görüş Bildir
Haberler
Hikayeleriyle Derinden Sarsarak Sizi Üç Gün Etkisi Altında Bırakacak Filmler

Hikayeleriyle Derinden Sarsarak Sizi Üç Gün Etkisi Altında Bırakacak Filmler

Eda Özkan
10.04.2022 - 09:15 Son Güncelleme: 10.04.2022 - 11:36

İzlediğimiz filmlerde en önemli şeylerden biri hikayesinin seyirciyi içine çekerek akıp gitmesidir. Biz de Onedio olarak sizler için hikayeleriyle sizi derinden etkileyecek filmleri listeledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Incendies (2010)

1. Incendies (2010)

IMDb: 8.3

Özet: Jeanne ve Simon, avukat bir tanıdıkları sayesinde ölen annelerinin onlara yazmış olduğu bir mektupla karşılaşırlar. İkiz kardeşler, annelerinin son arzusunu yerine getirmek amacıyla Lübnan'a doğru yola çıkarlar. Yıllar geçmiş ve işler çok daha karmaşık hale gelmiş olsa da çocuklar bu işin peşini bırakmamakta kararlıdırlar. İrdeledikleri bu geçmiş ikiz kardeşleri acımasız gerçeklerle yüzleştirecektir.

Oyuncular: Rémy Girard , Lubna Azabal , Mélissa Désormeaux-Poulin

Yönetmen: Denis Villeneuve

2. The Father (2020)

2. The Father (2020)

IMDb: 8.3

Özet: Anthony 80 yaşına gelmiş ve yaşlılığın etkilerini gün geçtikçe daha da belirgin bir şekilde hissetmeye başlamıştır. Yanında sadece kızı olan Anthony, kızının bile bütün yardımlarını geri çevirmektedir. Bir süre sonra Anthony'nin gerçeklik algısı sarsılmaya başlamıştır. Kızı da eskisi kadar ziyarete gelemediği için artık bir yardımcı tutmak zorunda kalmışlardır. Anthony, yaşadığı hafıza problemleriyle birlikte kendi gerçekliği dahil birçok şeyden şüphelenmeye başlar.

Oyuncular: Anthony Hopkins , Olivia Colman , Mark Gatiss

Yönetmen: Florian Zeller

3. Hachi: A Dog's Tale (2009)

3. Hachi: A Dog's Tale (2009)

IMDb: 8.1

Özet: Parker Wilson isimli bir profesör, bir gün Akita İnu cinsi bir köpek bulur. Tren istasyonunda bulduğu bu köpeği evine almak isteyen adamın karısı, ilk başta çok sert tepkiler göstererek köpeği istemediğini belirtir. Ancak profesör ve köpeğin arasında kurulan bağ o kadar kuvvetlidir ki, Hachi sonradan tüm ailenin neşe kaynağı olur. Bir zaman sonra sevimli köpek, Profesör Wilson'ı her sabah tren istasyonuna kadar yolcu etmeye başlar. Dostunu her gün döneceği saatte yerinde olup bekleyen bir yol arkadaşına dönüşür. 

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

Yönetmen: Lasse Hallström

4. I, Daniel Blake (2016)

4. I, Daniel Blake (2016)

IMDb: 7.9

Özet: Daniel Blake 59 yaşında bir marangozdur. Ancak geçirdiği kalp krizi sonucunda doktorların tavsiyesi üzerine mesleğini bırakmak zorunda kalmıştır. Başka gelirler elde edemeyeceği için de daha önce hiç yapmadığı işsizlik maaşı başvurusu yapar. Zorlu bir yasal süreçten geçecek olan Daniel, tıpkı kendisi gibi bürokrasiyle mücadele eden ve 2 çocuğuna tek başına bakan Katie ile tanışacaktır.

Oyuncular: Hayley Squires, Colin Coombs, Dave Johns

Yönetmen: Ken Loach

5. Manchester by the Sea (2016)

5. Manchester by the Sea (2016)

IMDb: 7.8

Özet: Lee Chandler, tesisatçılık, kapıcılık gibi birçok zorlu iş yaparak hayat mücadelesi veren, tek gözlü bir evde yaşayan yalnız bir adamdır. Bir gün doğup büyüdüğü fakat yıllardır gitmediği şehirden bir haber alır. Abisi hastaneye kaldırılmıştır ve durumu acildir. Apar topar yola koyulan Lee'nin hayatı hastanede alacağı haberle değişecektir.

Oyuncular: Casey Affleck , Michelle Williams , Kyle Chandler

Yönetmen: Kenneth Lonergan

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Salesman (2016)

6. The Salesman (2016)

IMDb: 7.7

Özet: Tahran'ın merkezinde yeni bir eve taşınan tiyatroya gönül vermiş bir çift, Arthur Miller'ın 'Satıcının Ölümü' oyununu sahnelemektedir. Ancak eski kıracı ile bir sorun yaşayan Rana'nın saldırıya uğraması, travma geçirmesine neden olur. Emad onun travmayı atlatmaya çalışmasını beklerken intikam almayı da kafasına koymuştur. Ancak bu hareket, ikilinin hayatında köklü değişikliklere neden olacaktır.

Oyuncular: Shahab Hosseini , Taraneh Alidoosti , Babak Karimi

Yönetmen: Asghar Farhadi

7. İşe Yarar Bir Şey (2017)

7. İşe Yarar Bir Şey (2017)

IMDb: 7.7

Özet: Leyla, bir gece uzun bir tren yolculuğuna çıkar. Yolculuk sırasında hemşirelik öğrencisi Canan'ı fark eder. Canan'ı trenden indikten sonra Yavuz'un evinde büyük bir sorumluluk beklemektedir. Canan ile konuşmasından bir hikaye kuran Leyla, Canan'a eşlik etmeye karar verir. Hikayenin sonunda bir iyilik meleği mi olacaklar yoksa bir katil mi ?

Oyuncular: Başak Köklükaya , Öykü Karayel , Yiğit Özşener

Yönetmen: Pelin Esmer

8. And Then We Danced (2019)

8. And Then We Danced (2019)

IMDb: 7.7

Özet: Merab,çocukluğundan beri dansa ilgisi olan bir gençtir. Bir Gürcü topluluğu ile birlikte çalışan gencin isteği, dalının en iyisi olabilmektir. Bunun için de canla başla çalışmaktadır. Bir gün gruba yeni katılan bir dansçının gelişi, genç adamın hayatında büyük bir değişime neden olacaktır. Günden güne kendini ve bedenini keşfeden Merab, şimdi aşk denen duygu ile karşı karşıyadır. 

Oyuncular: Levan Gelbakhiani , Bachi Valishvili , Ana Javakhiskvili

Yönetmen: Levan Akin

9. Mysterious Skin (2004)

9. Mysterious Skin (2004)

IMDb: 7.6

Özet: Brian, küçük yaşta kısa süreli bir hastalık yaşayarak hayatından beş saatini kaybetmiş genç bir çocuktur. Bu beş saatte yaşananları asla hatırlamayan genç adam, uzaylılar tarafından kaçırılarak bir takım deneylere maruz kaldığını iddia eder. Neil adındaki eski bir arkadaşı ise bu dönemde takım koçu tarafından tacize uğramıştır ve bu olayın izleri, hala sürmektedir. Çocukluklarında yaşadıkları bu olaylar nedeni ile bağlantısı kopan ikili, yıllar sonra tekrar bir araya gelecektir.

Oyuncular: Brady Corbet , Joseph Gordon-Levitt , Elisabeth Shue

Yönetmen: Gregg Araki

10. Tell Me Who I Am (2019)

10. Tell Me Who I Am (2019)

IMDb: 7.6

Özet: Alex henüz 18 yaşındayken geçirdiği bir motor kazası sonucunda kafızasını kaybetmiştir. Geçmişine dair en ufak bir fikri olmayan Alex'in en büyük yardımcısı ikiz kardeşi Marcus'tur. Alex geçmişindeki eksik parçaları tamamlamak için tamamen kardeşi Marcus'a güvenmektedir. Bu süreçte Marcus büyük bir çıkmaza girer. Kardeşi Alex'e geçmişini anlatırkan geçmişte onun rahatsız olduğu olayları anlatıp anlatmamak konusunda kararsız kalmıştır. Sonunda bu olayları Alex'ten saklamaya karar veren Marcus, aradan geçen on yıldan sonra Alexle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Evan Milton, Marcus Lewis

Yönetmen: Ed Perkins

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

11. The Boy Who Harnessed the Wind (2019)

IMDb: 7.6

Özet: 13 yaşında bir çocuğun maddi imkanlar nedeni ile okuldan atılmasını konu edinen yapım, izleyenlere dramatik bir hikaye sunuyor. 

Oyuncular: Maxwell Simba , Chiwetel Ejiofor , Aïssa Maïga

Yönetmen: Chiwetel Ejiofor

12. Fruitvale Station (2013)

12. Fruitvale Station (2013)

IMDb: 7.5

Özet: Filmde, San Francisco, Oakland'de yer alan Fruitvale adlı BART geçiş istasyonunda protesto yapan birkaç siyahi genç, polislerin havaya ateş açması sonucunda geri püskürtülmüştür. Daha sonra Oscar adında 22 yaşında bir gençle tanışırız. Dünya'nın Noel arifesinde olduğu zamanlardan birinde Oscar, Hayward'da işleri yoluna koymaya çabalamaktadır. 2008 yılının son gününde yanında birçok insanla birlikte 'sınırları' geçecektir. Oscar'ın gitmesi sadece yakınlarını değil bütün Amerika'yı etkileyecektir.

Oyuncular: Michael B. Jordan , Melonie Diaz , Octavia Spencer

Yönetmen: Ryan Coogler

13. Still Mine (2012)

13. Still Mine (2012)

IMDb: 7.4

Özet: Craig ve Irene Marrison çiftinin hayatı, yavaş yavaş değişmeye başlamıştır. Seksen yaşındaki çift, artık küçük çiftliklerinden geçimlerini sağlayamamaktadır. Evlerinden hiç çıkmadan yaşamak isteyen çiftin çocukları ise onlar için endişelenerek profesyonel bir yardım almaları gerektiğini söylemektedir. Ancak Craig, karısının ve kendisinin rahat edebilmesi için kendilerine küçük bir ev bulma arayışına girecektir. Bu arayış ise sandığı kadar kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: James Cromwell, Geneviève Bujold

Yönetmen: Michael McGowan

14. Arrhythmia (2017)

14. Arrhythmia (2017)

IMDb: 7.4

Özet: Genç ve yetenekli bir sağlık görevlisi olan Oleg, karısı Katya ile birlikte hastanenin acil servisinde görev almaktadır. İkilinin arasında bir sorun vardır. Birbirlerini her ne kadar sevseler de Oleg, hastaları ile Katya'dan daha ilgilidir. Bu sorun, Katya'nın boşanmak istemesine neden olacak ve hastanenin başına yeni gelen başkanın koyduğu kurallar, Oleg'in hayatının tamamen değişmesinde rol oynayacaktır.

Oyuncular: Aleksandr Yatkenso, Irina Gorbacheva

Yönetmen: Boris Khlebnikov

15. The Hate U Give (2018)

15. The Hate U Give (2018)

IMDb: 7.4

Özet: 16 yaşındaki Starr, yoksul bir bölgede büyümüş genç bir kızdır. Ancak şimdi banliyönün özel okullarından birine gitmektedir. Khalil adındaki yakın arkadaşının suçsuz yere polis cinayetine kurban gitmesi, Starr'ı derinden yaralayacaktır. Toplumun her kesiminden ayrı bir ses gelse de genç kızın tek istediği, doğru bildiği şeyleri savunmak olacaktır. 

Oyuncular: Amandla Stenberg , Regina Hall , Russell Hornsby

Yönetmen: George Tillman Jr.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Never Rarely Sometimes Always (2020)

16. Never Rarely Sometimes Always (2020)

IMDb: 7.4

Özet: Pennsylvania'nın kırsal kesimlerinde yaşayan Autmn ve Skylar iki genç kızdır. Ancak hamile olduğunu öğrenen Autmn'ın hayatı alt üst olacak ve onu destekleyen Skylar ile birlikte uzun bir maceraya atılacaktır. 

Oyuncular: Sidney Flanigan , Talia Ryder , Théodore Pellerin

Yönetmen: Eliza Hittman

17. The Selfish Giant (2013)

17. The Selfish Giant (2013)

IMDb: 7.3

Özet: Arbor, 14 yaşında genç bir çocuktur. Swift adındaki arkadaşından başka kimsesi olmayan bu çocuk oldukça da kavgacıdır. İki arkadaşın birbirleri ile iyi anlaşmasına rağmen okuldaki diğer insanlarla araları hiç iyi değildir. Bir gün karıştığı bir kavga nedeniyle okuldan uzaklaştırılacak olan Arbor, Kitten adında bir hurdacının yanında çalışmaya başlayacak ve burada istekleri de dahil hayattan pek çok şey öğrenecektir. Ancak genç çocuğun gözünü git gide bürüyen para hırsı, arkadaşı Swift ile aralarında derin bir uçuruma neden olacaktır. 

Oyuncular: Conner Chapman , Shaun Thomas , Sean Gilder

Yönetmen: Clio Barnard

18. Two Days, One Night (2014)

18. Two Days, One Night (2014)

IMDb: 7.3

Özet: Sandra, küçük bir şirkette çalışmakta ve maddi sıkıntılar yaşamaktadır. Çok geçmeden işi de tehlikeye giren Sandra'nın işini geri alabilmesi, şirkette yapılacak olan oylamalara bağlıdır. 

Oyuncular: Marion Cotillard , Fabrizio Rongione , Catherine Salée

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne , Luc Dardenne

19. Indian Horse (2017)

19. Indian Horse (2017)

IMDb: 7.3

Özet: Saul, yedi yaşında ailesinden koparılmış ve Kanada'nın kötü şöhretli bir yatlı okuluna gönderilmiştir. Saul'un burada özgürlüğünü kısıtlayan kendi dilini konuşması gibi birçok yasak vardır. Saul bu okuldan kurtuluş yolunu hokey oynamakta bulur. Bu spora olan yeteneği sayesinde o okuldan kurtulup zamanla profesyonel bir hokey oyuncusu olmuştur. Ancak geçmişinin izleri onu hiçbir zaman bırakmayacaktır.

Oyuncular: Sladen Peltier , Forrest Goodluck , Ajuawak Kapashesit

Yönetmen: Stephen S. Campanelli

20. On My Skin: The Last Seven Days of Stefano Cucchi (2018)

20. On My Skin: The Last Seven Days of Stefano Cucchi (2018)

IMDb: 7,3

Özet: Stefano Cucchi'nin uyuşturucu suçundan gözaltına alınarak içeride geçirdiği zorlu bir haftanın ailesinin değişimine neden olmasını konu alan yapım, gerçek bir olaydan uyarlanmıştır. 

Oyuncular: Alessandro Borghi , Jasmine Trinca , Milvia Marigliano

Yönetmen:  Alessio Cremonini

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Driveways (2019)

21. Driveways (2019)

IMDb: 7.3

Özet: Cody ve annesi, ölen teyzesinin evini toparlamak adına teyzesinin yaşadığı yere gitmiştir. Ancak buradaki çocuklarla iletişim kurmakta zorlanan küçük çocuk, kapı komşuları olan Del adındaki huysuz adam ile beklenmedik bir dostluk kuracaktır.

Oyuncular: Brian Dennehy , Hong Chau , Lucas Jaye

Yönetmen: Andrew Ahn

22. Our Friend (2019)

22. Our Friend (2019)

IMDb: 7.3

Özet: Nicole, kötü bir hastalığa yakalanarak yaşamak için son altı ayı kalmış olan bir kadındır. Eşi Matthew ise karısının öleceğini öğrendiğinde büyük bir dram yaşar. Genç adamın en yakın arkadaşı ise onları bu dönemlerinde yalnız bırakmayarak destekçileri olacaktır. 

Oyuncular: Dakota Johnson , Casey Affleck , Jason Segel

Yönetmen: Gabriela Cowperthwaite

23. Uncle Frank (2020)

23. Uncle Frank (2020)

IMDb: 7.3

Özet: Frank, New York Üniversitesi'nde ünlü bir profesördür. Ailesiyle temasını kesen Frank'ın yeğeni Beth, New York Üniversitesi'ne okumak için geldiğinde Frank'ın hayatına şahit olur. Bu sırada ailelerinin reisi Mac ölmüştür ve Frank de cenazeye katılım sağlaması için zorlanır. Mecburen cenazeye gelen Frank, geçmişinde bastırılmış olan bir travmasıyla karşı karşıya kalacaktır.

Oyuncular: Paul Bettany , Sophia Lillis , Peter MacDissi

Yönetmen: Alan Ball

24. Belfast (2021)

24. Belfast (2021)

IMDb: 7.3

Özet: 1960'larda geçen film, çalkantılı olaylar yaşayan bir çocuğu ve ailesini konu almaktadır.

Oyuncular: Caitriona Balfe , Jamie Dornan , Jude Hill

Yönetmen: Kenneth Branagh

25. Adam (2009)

25. Adam (2009)

IMDb: 7.2

Özet: Yakışıklı bir adam olan Adam, hayatı boyunca neredeyse içine kapanık ve depresif bir yaşam sürmüştür. Ancak genç adamın hayatı, yeni taşınan ve onun tam tersi bir karaktere sahip olan komşusu Beth ile tanıştığında baştan aşağı değişecektir. 

Oyuncular: Hugh Dancy , Rose Byrne , Peter Gallagher

Yönetmen: Max Mayer

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Leave No Trace (2018)

26. Leave No Trace (2018)

IMDb: 7.2

Özet: Şehirden uzaklaşarak kentte bulunan bir ormana yerleşen baba ve kızın yaptıkları bir hata, yetkililer tarafından saptanmalarına neden olur. İkilinin şimdi tek çaresi, kalabilecekleri yeni bir ev bulana dek kaçmak olacaktır. 

Oyuncular: Thomasin McKenzie , Ben Foster , Jeff Kober

Yönetmen: Debra Granik

27. The Tale (2018)

27. The Tale (2018)

IMDb: 7.2

Özet: Jennifer bir belgesel yönetmenidir. Son olarak annesinin bekaretini kaybetmesiyle ilgili kısa bir hikaye yazan Jennifer, hikayesinde annesinin binicilik hocasının, annesinin bekaretini kaybetmesi için komplo kurduğundan bahsetmiştir. Bu sebepten ötürü annesinin tepkisini alan Jennifer da ilk cinsel ilişkisini ve geçmişini sorgulamaya başlayacaktır.

Oyuncular: Laura Dern , Elizabeth Debicki , Ellen Burstyn

Yönetmen: Jennifer Fox

28. Things We Lost in the Fire (2007)

28. Things We Lost in the Fire (2007)

IMDb: 7.1

Özet: Tesadüf eseri bir araya gelerek bir bağ kuran iki insanın duygusal gelgitlerini konu alan yapım, dostluk konusuna da oldukça başarılı bir şekilde değiniyor. 

Oyuncular: Benicio Del Toro , Halle Berry , David Duchovny

Yönetmen:  Susanne Bier

29. The Whistleblower (2010)

29. The Whistleblower (2010)

IMDb: 7.1

Özet: Kathryn, genç bir polis memurudur. Saraybosna'ya barış gönüllüsü olarak giden genç kadın, burada BM'nin Toplumsal Cinsiyet Bürosu'nun başına geçer. Burada birçok entrikalı olaya şahit olacak olan genç kadın, olayları ortaya çıkararak adalet arasa da kimsenin sorumluluk almayacağını acı bir şekilde anlayacaktır. 

Oyuncular: Rachel Weisz , Vanessa Redgrave , Monica Bellucci

Yönetmen: Larysa Kondracki

30. Born in Evin (2019)

30. Born in Evin (2019)

IMDb: 7.1

Özet: Maryam Zaree'nin siyasi mahkumların bulunduğu bir hapishanede doğan ve koşulları araştırmak adına uzun bir yolculuğa çıkan ailesinin hikayesini konu alan yapım, izleyenleri oldukça derinden etkiliyor.

Oyuncular: Maryam Zaree, Nargess Eskandari 

Yönetmen: Maryam Zaree

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Breathe (2014)

31. Breathe (2014)

IMDb: 7.0

Özet: Charlie ve Sarah farklı nedenlerden ötürü okulda popüler olan iki arkadaştır. Charlie, çekici ve kibardır. Sarah ise okula yeni gelmiş havalı, dışa dönük ve tehlikeli biridir. Çok kısa sürede yakın arkadaş olan bu ikili birbirlerine en mahrem sırlarını anlatırlar. Her şey yolunda giderken ilişkileri değişmeye başlayınca onları neler bekleyecektir?

Oyuncular: Isabelle Carre, Roxanne Duran

Yönetmen:  Mélanie Laurent

32. The Body Remembers When the World Broke Open (2019)

32. The Body Remembers When the World Broke Open (2019)

IMDb: 7.0

Özet: Áila ve Rosie, oldukça farklı geçmişlere sahip iki genç kadındır. Tesadüf eseri kesişen yolları, ikilinin birlikte yaşamaya başlamasına neden olacak ve bu kadınlar, karşılarına çıkan her zorlukta birlikte mücadele edeceklerdir.

Oyuncular: Elle-Maija Tailfeathers , Violet Nelson , Barbara Eve Harris

Yönetmen: Elle-Maija Tailfeathers , Kathleen Hepburn

33. King Jack (2015)

33. King Jack (2015)

IMDb: 6.9

Özet: Eski dönemlerden kalma bir düşmanlığın ortasında kalan Jack, yaz okuluna gitmektedir. Kuzenini de alarak hastalanan teyzesine giden genç adamın yeni evi burasıdır. Herkes bir şey söylerken, genç adamın ne düşündüğü ve istediği ise kimsenin umurunda olmayacaktır. 

Oyuncular: Charlie Plummer, Christen Madsen, Cory Nicholas

Yönetmen:  Felix Thompson

34. Boy Erased (2018)

34. Boy Erased (2018)

IMDb: 6.9

Özet: Jared, Amerika'da küçük bir kasabada ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Baptist bir papazın oğlu olan 19 yaşındaki genç ailesiyle birçok noktada çatışma içindedir. Ailesi tarafından eşcinsel dönüşüm terapisi alması için zorlanan Jared, eğer bu terapiyi almazsa herkes tarafından yalnız bırakılmakla tehdit edilir. Bu genç kimliğini sorgulamak için zorlu bir mücadele verecektir.

Oyuncular: Lucas Hedges , Nicole Kidman , Joel Edgerton

Yönetmen: Joel Edgerton

35. A Ghost Story (2017)

35. A Ghost Story (2017)

IMDb: 6.8

Özet: Film, aşk, kayıp, kötülük gibi konuların varlığını keşfe dalmaktadır. Yakın zamanlarda ölen bir hayaletin evine dönerek karısına ulaşmaya çalışmasını konu alan yapım, farklı senaryosu ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Oyuncular: Casey Affleck , Rooney Mara , Grover Coulson

Yönetmen: David Lowery

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın