Görüş Bildir
Haberler
Alışılmadık Hikâyeleriyle Sizi Aşka Âşık Edecek Değeri Bilinmeyen Romantik Filmler

Alışılmadık Hikâyeleriyle Sizi Aşka Âşık Edecek Değeri Bilinmeyen Romantik Filmler

claude cahun
21.05.2022 - 13:15

'En çok izlenilen romantik filmler nelerdir?' diye merak mı ediyorsunuz? Peki ya kıyıda köşede kalmış, kimsenin pek önemsememesine rağmen son derece kaliteli olan romantik filmler fikrine ne dersiniz? Üstelik aşırı romantik filmler, duygusal romantik filmler hatta en yeni romantik filmler de dâhil listemize! Pek değeri bilinmese de aşk filmleri temasına yeni bir bakış getiren, alışılmadık hikâyeleriyle sizi aşk kavramına âşık edecek filmler listemize bir göz atmanız da fayda var. Hazırsanız detaylara geçelim;

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Prelude To A Kiss (1992)

30. Prelude To A Kiss (1992)

Özet: Meg Ryan ve Alec Baldwin'in hayat verdiği bir çift, birbirlerini görür görmez âşık olup evlenirler. Tam balayına çıkacakları sırada tuhaf bir olay yaşanır. Yaşlı ve nemrut bir adamla genç kadının ruhları vücutlarında yer değiştirir.

Oyuncular: Meg Ryan, Alec Baldwin, Kathy Bates

Yönetmen: Norman René

29. Aşk Uğruna (Equals, 2015)

29. Aşk Uğruna (Equals, 2015)

Özet: İnsana dair hemen her duygunun silindiği bir ütopyadayız. Duygusuzlaşma kültürünün insanların geleceği için en sağlıklı yöntem olduğu düşünülen bu evrende gizemli bir hastalığa yakalandıktan sonra duygularını geri kazanan iki kişi birbirlerine âşık olur. Fakat bu durum, onları toplumla karşı karşıya getirecektir.

Oyuncular: Kristen Stewart, Nicholas Hoult, Guy Pearce

Yönetmen: Drake Doremus

28. Sahte Gelin (The Decoy Bride, 2011)

28. Sahte Gelin (The Decoy Bride, 2011)

Özet: Dünya çapında tanınan yıldız isim Lara Tyler, yazar sevgilisi James Arber'la evlenecektir. Ancak magazin basınına da düşmek istemez. Bunun üzerine menajeri ıssız bir adada bir şato kiralayarak James'in yanına bir sahte gelin ayarlar. Ancak sahte gelinle James'in birbirine âşık olmasıyla işler çığırından çıkar. 

Oyuncular: Kelly Macdonald, David Tennant, Alice Eve

Yönetmen: Sheree Folkson

27. Yeşil Kart (Green Card, 1990)

27. Yeşil Kart (Green Card, 1990)

Özet: Fransız bir adam, Amerika'dan aldığı iş teklifini kabul etmeyi istese de ülkede kalabilmek için yeşil karta ihtiyacı vardır. Karta sahip olabilmek için Amerika vatandaşı biriyle evlenmesi gerekmektedir. Bunun üzerine dünyanın en büyük serasına sahip bir evde yaşamayı hayal eden genç bir kadını sahte evlilik yapmaya ikna eder. Ancak bu sahte evlilik gerçek bir aşk hikâyesine dönüşmek üzeredir. 

Oyuncular: Andie MacDowell, Gérard Depardieu, Bebe Neuwirth

Yönetmen: Peter Weir

26. Letters to Juliet (2010)

26. Letters to Juliet (2010)

Özet: İtalya'nın Verona kentinde tatil yapan genç bir Amerikalı kadın, Shakespeare'in ölümsüz karakterlerinden Juliet adına gönderilen bir mektup bulur. Genç kadın bu mektupları yazan âşıkları bulmaya kara verir.

Oyuncular: Amanda Seyfried, Marcia DeBonis, Gael García Bernal

Yönetmen: Gary Winick

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. TIMER (2009)

25. TIMER (2009)

Özet: Ruh eşinizi bulmak için sadece bir saatiniz var. Zaman geriye akmaya başladı bile. Bu deneyimi yaşamak ister miydiniz*

Oyuncular: Emma Caulfield Ford, Scott Holroyd, Kali Rocha

Yönetmen: Jac Schaeffer

24. Tutkunun Şairleri (Total Eclipse, 1995)

24. Tutkunun Şairleri (Total Eclipse, 1995)

Özet: Agnieszka Holland'ın yönettiği bu tarihi drama, ünlü 19. yüzyıl Fransız şairleri Arthur Rimbaud ve Paul Verlaine arasındaki tutku dolu yasak aşkı anlatıyor.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, David Thewlis, Romane Bohringer

Yönetmen: Agnieszka Holland

23. Yeni Dünya: Amerika’nın Keşfi (The New World, 2005)

23. Yeni Dünya: Amerika’nın Keşfi (The New World, 2005)

Özet: Kızılderili reisin kızı Pochahontas ile John Smith, farklı kültürlerden gelmelerine rağmen birbirlerine deli gibi âşık olur. Film İkilinin ilişki dinamiklerini değişen dünyaya paralel bir hikâyeyle anlatıyor.

Oyuncular: Colin Farrell, Christian Bale, Q'Orianka Kilcher

Yönetmen: Terrence Malick

22. Aşkta Her Şey Mümkün (Something’s Gotta Give, 2003)

22. Aşkta Her Şey Mümkün (Something’s Gotta Give, 2003)

Özet: Müzik endüstrisi yöneticisi Harry, orta yaşlına rağmen genç kızlara çok düşkündür. Sürekli genç kızlarla vakit geçirip sevgili olan Harry, sevgililerinden birinin annesinin yazlığında romantik bir hafta sonu geçirecektir. Ne var ki buradan kalbinden rahatsızlanır ve onunla genç kızın annesi ilgilenir. İkili sürekli didişse de aralarında sıra dışı bir bağ oluşur.

Oyuncular: Jack Nicholson, Diane Keaton, Amanda Peet

Yönetmen: Nancy Meyers

21. Göl Evi (The Lake House, 2006)

21. Göl Evi (The Lake House, 2006)

Özet: Kate, doktorluk mesleğinde bir başka iş teklifi nedeni ile oturduğu yerden taşınmak zorunda kalır. Göl kenarındaki evinden ayrılmak ise işin en zor kısmıdır. Kendisinden sonraki kiracıya, kendi adına gelecek mektupları göndermesi için bir not bırakır. Yeni kiracı Alex, evi dehşet bir halde bulur. Bakımsız, pis ve yıllar içinde yıpranmış bir hali vardır. Tuhaf bir zaman kayması imkansız bir aşkın başlangıcıdır.

Oyuncular: Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer

Yönetmen: Alejandro Agresti

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Süpernova (Supernova, 2020)

20. Süpernova (Supernova, 2020)

Özet: Uzun yıllardır birlikte olan Sam ve Tusker, karavanlarına atlayıp boydan boya İngiltere'yi dolaşıyor. Tusker'a iki yıl önce demans teşhisi konması, çifte hayatlarındaki en önemli şeyin birlikte geçirdikleri zaman olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Çift ailelerini, eski dostlarını, zamanında ziyaret ettikleri yerleri tekrar arşınlarken birliktelikleri yol boyunca pek çok sınavdan geçiyor.

Oyuncular: Colin Firth, Stanley Tucci, Pippa Haywood

Yönetmen: Harry Macqueen

19. Once Again (2018)

19. Once Again (2018)

Özet: Dul bir restoran sahibi ve yalnız bir sinema oyuncusu şans eseri telefonla konuştuktan sonra yüz yüze görüşmeye karar verirler. Kim bilir belki de tesadüfen aşkı bulmuşlardır?

Oyuncular: Shefali Shah, Neeraj Kabi, Bidita Bag

Yönetmen: Kanwal Sethi

18. Our Souls At Night (2017)

18. Our Souls At Night (2017)

Özet: Addie Moore ve Louis Waters, aynı apartmanda yan yana dairelerde yaşayan iki yalnız duldur. Aralarında neredeyse hiçbir bağ yok gibidir. Bir gün Addie'nin komşusuyla iletişime geçmeye çalışması, ikilinin yaşamını tümden değiştirecektir.

Oyuncular: Robert Redford, Jane Fonda, Bruce Dern

Yönetmen: Ritesh Batra

17. Loving (2016)

17. Loving (2016)

Özet: 1960'larda Virginia'da siyahi bir genç kadınla beyaz bir erkek, farklı ırklardan oldukları gerekçesiyle tutuklanıp cezaevine gönderilir. Film onları tutuklu aşkını ve aşklarının yol açtığı büyük bir yasal savaşı anlatıyor.

Oyuncular: Joel Edgerton, Ruth Negga, Marton Csokas

Yönetmen: Jeff Nichols

16. 5 to 7 (2014)

16. 5 to 7 (2014)

Özet: Hevesli bir roman yazarı, Fransız bir diplomatın eşiyle yasak bir aşk yaşamaktadır. Çift bu sebepten dolayı akşamları sadece 5 ile 7 saatleri arasında buluşabilmektedir.

Oyuncular:  Anton YelchinBérénice MarloheOlivia Thirlby

Yönetmen: Victor Levin

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hayalimdeki Aşk (Ruby Sparks, 2012)

15. Hayalimdeki Aşk (Ruby Sparks, 2012)

Özet: Kısa sürede büyük başarılar elde eden genç bir roman yazarı, şimdilerde kariyerinin duraklama evresindedir. İlhamı tekrar yakalamak için sıra dışı bir yola başvuran yazar, eserinden Ruby adlı bir kadın karakter yaratır ve onu, bir kadında istediği tüm özelliklerle donatır. Fakat enteresan bir olay olur: Bir hafta sonra yarattığı kadın kanlı canlı karşısındadır.

Oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Chris Messina

Yönetmenler: Jonathan Dayton, Valerie Faris

14. Blue Jay (2016)

14. Blue Jay (2016)

Özet: İki eski liseli âşık, yıllar sonra doğup büyüdükleri kasabada tesadüfen bir araya gelirler. Aralarındaki çekim onları ortak geçmişleri üzerine düşünmeye ve pişmanlıklarıyla yüzleşmeye iter.

Oyuncular: Mark Duplass, Sarah Paulson, Clu Gulager

Yönetmen: Alex Lehmann

13. Happy Accidents (2000)

13. Happy Accidents (2000)

Özet: Ruby, doğru erkeği bulacağına dair umudunu tam yitirdiği sırada Sam'le tanışır. Birbirlerine çabucak âşık olurlar. Ancak bir sorun vardır: Sam 2740 yılından gelen bir zaman yolcusudur.

Oyuncular: Marisa Tomei, Vincent D'Onofrio, Holland Taylor

Yönetmen: Brad Anderson

12. Kaynak (The Fountain, 2006)

12. Kaynak (The Fountain, 2006)

Özet: Modern bir bilim insanı olan Tommy, kansere yakalanmış eşi Izzi'nin hayatını kurtaracağına inandığı bir bitki için Amazonların yolunu tutarken İspanyol bir kâşif de içenlere gençlik getirdiğine inanılan hayat kaynağının peşine düşüyor. Yıldızlararası yoluculuk yapan bir rahibe ise yolculuğunda yaşlık bir ağaç eşlik ediyor. Zaman ve mekânın kırıldığı bu birbiriyle bağlantılı bu üç hikâyede aşka ve ölüm kavramları irdeleniyor.

Oyuncular: Hugh Jackman, Rachel Weisz, Ellen Burstyn

Yönetmen: Darren Aronofsky

11. Gerçek Sevgili (Lars and The Real Girl, 2007)

11. Gerçek Sevgili (Lars and The Real Girl, 2007)

Özet: Babasını kaybettikten sonra insanlarla iletişim kurmakta zorluk çeken Lars, internetten satın aldığı Bianca adlı oyuncak bebekle alışılmadık bir ilişki kurar.

Oyuncular: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider

Yönetmen: Craig Gillespie

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bâkir Dev (Fúsi, 2015)

10. Bâkir Dev (Fúsi, 2015)

Özet: Fúsi, 40'lı yaşlarında olmasına karşın annesiyle birlikte yaşayan, asosyal, yalnız ve metal müzik tutkunu bir adamdır. Bir gün hayatına neşeli olduğu kadar hayatın sillesini de yemiş genç bir kadın girince Fúsi, kendi zincirlerini kıracaktır.

Oyuncular: Gunnar Jónsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Sigurjón Kjartansson

Yönetmen: Dagur Kari

9. Aşk ve Küller (Blue Valentine, 2010)

9. Aşk ve Küller (Blue Valentine, 2010)

Özet: Bir zamanların tutkulu âşıkları Cindy ve Dean, evlenip çoluk çocuğa karışınca ilişkileri tükenmeye başlar. Evliliklerini kurtarmayı uman genç çift, birbirlerine tutkuyla bağlı oldukları eski günleri hatırlamaya çalışır. Film, Cindy ve Dean'in ilişkini periyotlar hâlinde ekrana taşıyor.

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel

Yönetmen: Derek Cianfrance

8. Cesaretin Var mı Aşka? (Jeux d'enfants, 2003)

8. Cesaretin Var mı Aşka? (Jeux d'enfants, 2003)

Özet: En yakın arkadaşlar Julien ve Sophie, daha çocukluk dönemlerinde başladıkları bir oyunu yıllar geçmesine rağmen hâlâ sürdürmektedir. Cüretkâr ve çılgın numaralarla birbirlerini geçmek için korkusuz bir rekabet içinde olan ikili, şakaların giderek daha tehlikeli hâle gelmesiyle oyunun birbirlerine olan gerçek duygularını saklamanın bir yolu olduğunu fark eder.

Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe

Yönetmen: Yann Samuell

7. Sir (2018)

7. Sir (2018)

Özet: Mumbai'nin kırsal kesiminden genç bir dul olan Ratna'nın en büyük hayali moda tasarımcısı olmaktır. Ancak şimdilik bu sadece bir hayalden ibarettir. Ratna, zengin ve Hintli bir iş insanının yanında temizlikçi olarak işe başlar. Düğünü son anda iptal olan ve kendisini yeni yeni toparlayan genç adam, Ratna'ya karşı gittikçe yoğun duygular hisseder. Peki sosyal statüleri aşkları için bir engel midir?

Oyuncular: Tillotama Shome, Vivek Gomber, Geetanjali Kulkarni

Yönetmen: Rohena Gera

6. Brokeback Dağı (Brokeback Mountain, 2005)

6. Brokeback Dağı (Brokeback Mountain, 2005)

Özet: Bir kovboy olan Jack ve çiftçi olan Ennis, 1963 yılında Wyoming'de çoban olarak işe alınır. Brokeback Dağı'nda birlikte çalışan ikili arasında oluşan çekim, yıllardır kendilerine bile itiraf edemedikleri gerçeği ortaya çıkarır. Burada geçen tutkulu günlerin ardından ikisi de kendi sevgilileriyle evlenseler de birbirlerine olan sevgileri hiç tükenmez.

Oyuncular: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams

Yönetmen: Ang Lee

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Her Şeyin Teorisi (The Theory of Everything, 2014)

5. Her Şeyin Teorisi (The Theory of Everything, 2014)

Özet: Ünlü fizikçi Stephen Hawking, 1960'lı yıllarda üniversite öğrencisi Jane Wild'a âşık olur. Ancak kısa süre sonra motor nöron hastalığı olduğunu öğrenir. Jane, tüm kötü ihtimallere rağmen Stephen'ı bırakmaz ve onun dünyada çığır açan buluşlarında her yanında durur. Filmde Hawkinglerin ilişkisi, yaşadıkları sorunlar ve Stephen Hawkind'in kariyerinden kesitler anlatılıyor.

Oyuncular: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

Yönetmen: James Marsh

4. Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars, 2014)

4. Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars, 2014)

Özet: John Green’in aynı adlı romanından uyarlanan Aynı Yıldızın Altında, troid kanseriyle mücadele eden Hazel ile daha önce beyin tümöründen dolayı bir bacağını kaybetmiş Augustus'un birbirlerine olan sevgisine odaklanıyor. Film, kanser destek grubunda tanışan ve birbirlerine sıkı sıkıya bağlanan ikilinin büyük bir hayalin peşinde çıktıkları yolculuğu anlatıyor.

Oyuncular: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff

Yönetmen: Josh Boone

3. Sefer Tası (The Lunchbox, 2013)

3. Sefer Tası (The Lunchbox, 2013)

Özet: Hindistan'ın Mumbai kentinde bir yemek teslimat şirketinin öğle yemeği servisinde bir aksaklık yaşanır. Yanlış ulaştırılan iki ayrı sefer tası, genç bir ev kadınıyla yaşlı bir adamın arasında sıra dışı bir bağ oluşturur. Sefer taslarına notlar bırakarak birbirlerini tanımaya başlayan ikili, kendilerine ait bir dünya yaratırlar.

Oyuncular: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui

Yönetmen: Ritesh Batra

2. Aşk (Her, 2013)

2. Aşk (Her, 2013)

Özet: Geleceğin Los Angeles'ında yaşayan yalnız bir yazar olan Theodore Twombly, kırık kalbini bir nebze olsun rahatlatmak için yapay zekâya sahip bir iletişim sistemi satın alır. Samantha adlı sanal bir varlıkla iletişim kurmaya başlayan Theodore'un hisleri zamanla güçlenir ve aralarında sıra dışı bir bağ oluşur. Fakat işler git gide tuhaflaşacaktır.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara

Yönetmen: Spike Jonze

1. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (Barfi!, 2012)

1. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (Barfi!, 2012)

Özet: Barfi, sağır ve dilsiz olarak doğup küçük yaşta da ebeveynlerini kaybetmesine rağmen son derece pozitif biridir. Genç adam, bir gün evlilik arifesinde bir kadın olan Shruti'ye âşık olur. Ancak kader ikisi yıllar sonra tekrar buluşturmak üzere ayırır. Yıllar sonra ise Shruti, Barfi'ye olan hislerinin farkına varır. Film, aşkın toplumun normal ve anormal gördüğü normların sınırlarının ötesine taşan bir kavram olduğunu çarpıcı bir dille anlatıyor.

Oyuncular: Ranbir Kapoor, Priyanka Chopra Jonas, Roopali Ganguly

Yönetmen: Anurag Basu

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın