Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Teklifine 'Evet' Diyen Türkeş Disipline Sevk Edildi

Bakanlık Teklifine 'Evet' Diyen Türkeş Disipline Sevk Edildi

Deniz Gök
26.08.2015 - 17:28 Son Güncelleme: 26.08.2015 - 22:12

İşte Bakanlık Teklif Edilen İsimler

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklifini kabul etti.  Bu karar sonrası 'İstifasını vermezse gerekeni yaparız' diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türkeş'in tedbirli olarak kesin çıkarma cezasıyla disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklifini ilk kabul eden isim MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş oldu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün gazetecilere yaptığı açıklamada MHP'ye bakanlık teklif edilmesiyle ilgili 'Bizim partililerimiz yoktur. Dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır, ne satılır' yanıtını vermişti.  

Grup Başkanvekili Oktay Vural da yaptığı açıklamalarda bakanlık teklifini 'ahlaksızca' bulduğunu söyleyerek 'MHP iradesine karşı saygısızlık ve terbiyesizlik' sözleriyle Başbakan Davutoğlu'na tepki göstermişti.

"Türkeş ihraç edilecek"

"Türkeş ihraç edilecek"

CNN Türk Haber Müdürü Dicle Canova, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın 'Türkeş istifa etsin, aksi halde ihraç edilecek' dediğini aktardı. 

https://twitter.com/DCLCANOVA/status/636550777885040640

Yalçın; 'Beklediğimiz bir gelişme değildi. Madem kabul etti, şu andan itibaren istifa etmesi için dilekçe bekliyoruz. Türkeş bizi üzdü. Göndermezse ihraç edilecektir.' dedi. 

MHP'den ihraç ediliyor

Daha sonra CNN Türk'e açıklama yapan Yalçın, Tuğrul Türkeş'in kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak parti disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı ve ihraç edileceğini söyledi;

'Yani Davutoğlu MHP'li birini bakanlar kuruluna almış olmuyor. Bize gelen bilgiler bunun temellerinin önceden atıldığını gösteriyor. Sayın Türkeş'in MHP ile illiyeti, bağı kesilmiştir. Bu gelişmeler daha önce Beştepe'ye çıkan kişinin de o olduğunu gösteriyor. Bu, AK Parti'nin seçim arefesinde MHP üzerinden oynadığı oyundur. Bu danışıklı dövüştür. Türkeş'in bu şekilde gidişi partiye zarar vermez.'

https://twitter.com/cigdemtoker/status/636575613839613953

'Şimdi Başbakan düşünsün'

Yalçın, Türkeş'in MHP kontenjanından bakan olamayacağını da belirterek 'Bundan sonrasını Sayın Başbakan düşünsün' dedi.

'Kendisine, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Bakanlar Kurulu'na MHP'yi temsilen görevlendirilmek üzere teklif götürülmüştü. Biz de disiplin kuruluna sevk ederek onu kaldırdık. Bundan sonrasını Sayın Başbakan düşünsün. Şu andaki durum Anayasa'ya aykırıdır' 

Davutoğlu'ndan teşekkür

Gelen olumlu yanıt üzerine Türkeş’i telefonla arayan Başbakan Davutoğlu'un kararı için Türkeş'e teşekkür ettiği bildirildi. Davutoğlu'nun konuşmada “Teklifi kabul ettiğiniz için ve Anayasal bir talep olan yazıya bu şekilde yanıt verdiğiniz için ve gösterdiğiniz devlet adamlığı sebebi ile size ayrıca teşekkür ediyorum” sözleriyle duyduğu memnuniyeti dile getirdiği bildirildi.

'Başbakan Yardımcısı olacak'

Tuğrul Türkeş'in kabinedeki görevinin belli olduğu Ankara'da dillendirilen iddialar arasında. Hürriyet'in kulislerden edindiği bilgi göre Türkeş'in Başbakan Yardımcısı olması öngörülüyor.

Tuğrul Türkeş kimdir?

Alparslan Türkeş’in oğlu MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu olan Yıldırım Tuğrul Türkeş, 1954'te İstanbul'da doğdu. MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Türkeş, Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi.

Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Medikal, sigortacılık ve uydudan görüntüleme konuları ile faaliyet gösteren çeşitli şirketlerde yönetici ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi.

 Kaynak: AA

Sosyal Medyadan Türkeş'in Kararına Tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0