Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Yoğun Kar Yağışları Devam Ediyor

Meteoroloji Uyardı: Yoğun Kar Yağışları Devam Ediyor

Onedio Medya
01.01.2016 - 09:18

Ülkemiz hafta ortasından itibaren soğuk ve yağışlı sistemin etkisine girdi. Sistemin kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olduktan sonra 02.01.2016 Cumartesi günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor. Bu süre zarfında yoğun kar yağışları ve hissedilir (8 - 12) derece sıcaklık düşüşleri bekleniyor.

Meteoroloji'nin bugün için yaptığı değerlendirmelere göre ülkemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hatay çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde ise 'yoğun kar' yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz ve Ege kıyıları dışında ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul Anadolu Yakası (sabah saatlerinde), Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri haricinde ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile bu sabah saatlerinde İstanbul Anadolu yakasında yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EDİRNE Çok bulutlu 2

İSTANBUL Çok bulutlu, sabah Anadolu Yakasında yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 1

SAKARYA Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

KOCAELİ Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

EGE 

Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Manisa'nın kuzey kesimleri ile Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de yer yer kuvvetlice (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu -5

İZMİR Parçalı bulutlu 3

MANİSA Parçalı bulutlu, kuzey ilçeleri hafif kar yağışlı 2

MUĞLA Parçalı bulutlu 1

AKDENİZ 

Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu Hatay çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 11

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 9

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8

ISPARTA Parçalı ve az bulutlu -1

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve hafif kar yağışlı -4

ESKİŞEHIR Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve hafif kar yağışlı -4

KONYA Parçalı ve çok bulutlu -4

NİĞDE Parçalı bulutlu, kısa süreli ve hafif kar yağışlı -7

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Düzce, Bartın ile Kastamonu'nun kıyılarında yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -3

DÜZCE Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -1

KASTAMONU Çok bulutlu, kıyılarında yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -3

ZONGULDAK Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 0

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı bulutlu -2

ÇORUM Parçalı bulutlu -4

SAMSUN Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

TRABZON Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 2

DOĞU ANADOLU 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneydoğusu ile Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -8

KARS Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı -9

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

VAN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı 0

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olmak üzere güneyinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

SİİRT Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

DENİZLERDE HAVA

Batı ve Orta Akdeniz'de fırtına, Batı Karadeniz ve Van Gölü'nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50km/s), öğle 5 ila 7 (40-60km/s), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: Zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatler kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (30-50km/s), zamanla güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga:2,0ila 3,0m, sabah saatlerinden itibaren 1,5m , Görüş:Zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yağmurlu. Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5( 20-40km/s), zamanla güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s),, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s), zamanla 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan doğusu 6 ila 8 (50-70km/s), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, 4 ila 6 (30-50 km/s), batısı kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-70km/s), kuvvetinde, Dalga: 4,0 ila 5,0m, Görüş:Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
6
5
3
3
2
0