Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'nin 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı Devam Ediyor

Meteoroloji'nin 'Kuvvetli Yağış' Uyarısı Devam Ediyor

FreiGeist
29.05.2015 - 08:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Muğla, Kırşehir, Yozgat, Çorum çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Adana kıyı kesimi ile Kastamonu'nun güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyı kesimi ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Muğla, Kırşehir, Yozgat, Çorum çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Adana kıyı kesimi ile Kastamonu'nun güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

İSTANBUL Parçalı yer yer çok bulutlu 21

KIRKLARELİ Parçalı yer yer çok bulutlu 22

SAKARYA  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Manisa, öğle saatlerinde Denizli, Muğla ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 23

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, gece saatlerinde Adana kıyı kesimi ile Hatay'ın kuzeybatı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuzey ilçelerinde, gece saatlerinde kıyı kesiminde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 28

ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 23

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde kuzeybatı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

KAHRAMANMARAŞ Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, batısı mevzi sağanak yağışlı 26

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ile Konya'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

ÇANKIRI Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 18

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 15

SİVAS Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kastamonu'nun güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çorum çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

DOĞU ANADOLU

Parçalı, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM  Parçalı ve yer yer çok bulutlu 22

HAKKARİ Az bulutlu 23

KARS Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

MALATYA Parçalı ve yer yer çok bulutlu 29

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Parçalı ve az bulutlu 30

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 30

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 28

SİİRT  Parçalı ve az bulutlu 29

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), kuzeyinde 3 ila 5(20-40km/s) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m, batısında 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga:1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga:1,5 ila 2,5m, kuzeyinde akşam saatlerine kadar 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu:Parçalı bulutlu Rüzgâr: Güney ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s)kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0