Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Dahil 4 Uyarı

Meteoroloji'den 'Kuvvetli Yağış' Dahil 4 Uyarı

Onedio Medya
29.01.2016 - 08:42

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçeleri, gece saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • KAR ERİMELERİNE DİKKAT: Karadeniz kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklendiğinden su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı, zamanla doğusunun çok bulutlu, gece saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güney ve doğu kesimlerinde sis ve pus bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı, zamanla çok bulutlu 15

İSTANBUL Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmurlu 9

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu 12

TEKİRDAĞ Parçalı bulutlu 12

EGE 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 10

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu 14

İZMİR Parçalı ve az bulutlu 16

MANİSA Parçalı ve az bulutlu 14

AKDENİZ 

Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 14

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 17

BURDUR Parçalı bulutlu 12

HATAY Parçalı ve az bulutlu 14

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, Sivas, Yozgat, Kayseri ve Nevşehir çevrelerinin hafif kar yağışlı, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin hafif yağmur ve yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 3

ÇANKIRI Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 3

KAYSERİ Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı 3

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 9

BATI KARADENİZ 

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren hafif yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 7

DÜZCE Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu 9

SİNOP Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu 11

ZONGULDAK Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı hafif yağmurlu 9

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri, iç kesimlerinde çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

AMASYA Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 9

ÇORUM Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

SAMSUN Çok bulutlu ve yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 11

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

DOĞU ANADOLU 

Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Erzincan, Erzurum'un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu 1

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu,öğle saatlerinde kuzey kesimleri kar yağışlı -10

KARS Parçalı ve çok bulutlu -5

MUŞ Parçalı ve çok bulutlu -11

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu 8

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 11

KİLİS Parçalı ve az bulutlu 11

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 11

DENİZLERDE HAVA

Sabah ilk saatlerde Orta Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), sabah ilk saatlerde doğusu 7 (60km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), öğlen ilk saatlerde batısı 7 (60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de sabah saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, öğle saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), sabah ilk saatlerde 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40km/s), akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de güney ve güneydoğudan, güneyi güneybatıdan 3 ila 5 (20- 40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah ilk saatlerde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde batısı ile öğle saatlerinde geneli güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s), gece saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga:0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın