Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Soğuğunu İliklerinize Kadar Hissedeceğiniz İskandinav Yapımı En İyi Dizi ve Filmler

Kuzey Soğuğunu İliklerinize Kadar Hissedeceğiniz İskandinav Yapımı En İyi Dizi ve Filmler

Ezgi Bulut
21.10.2022 - 13:18

İskandinav Sineması, henüz keşfetmemiş olanlara derya deniz niteliğinde bir sinematografi ve özgünlük sunuyor. Ağır iklim koşullarını sinemaya yalın bir şekilde aktaran, doğayla hep iç içe hâlinde kalıp ruhsal gelgitler yaşayan ve karakterlerini bu yönde şekillenen İskandinav sineması Victor Sjöström, Mauritz Stiller, Ingmar Bergman ve Carl Theodor Dreyer gibi öncü isimleriyle sağlam temeller üzerinde yükselmiştir. 

Keşfedilmemiş engin denizlere yelken açmak isteyenlerin keyif duyacağı ve kendinden bir şeyler bulacağı İskandinav sinemasının film ve dizilerini sizler için derledik. Keyifli seyirler...

Sıralama IMDb puanına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Bembeyaz Bir Gün (2019) Hvítur, hvítur dagur

40. Bembeyaz Bir Gün (2019) Hvítur, hvítur dagur

IMDb: 6.7

Özet: Eşini ani bir kaza sonucu kaybeden polis memuru Ingimundur’un, kaybettiği eşinin sadakati hakkında şüphe duymaya başladığı ve gerçeğin peşine düşmeye karar verdiği ruhsal çöküş yolculuğu.

Oyuncular: Ingvar Sigurðsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir

Yönetmen: Hlynur Pálmason

39. Ardıç Ağacı (1990) The Juniper Tree

39. Ardıç Ağacı (1990) The Juniper Tree

IMDb: 6.8

Özet: Margit ve ablası Katla, anneleri büyücü olduğu düşünüldüğü için yakılarak öldürüldükten sonra bulundukları yerden kaçarlar. Johan ve küçük oğlu Jonas'ın evine sığınan kız kardeşler, doğaçlama kurulmaya çalışılan aile birliği kısa süre içerisinde Katla'nın büyüsü altında kalacaktır.

Oyuncular: Björk, Bryndis Petra Bragadóttir

Yönetmen: Nietzchka Keene

38. Copenhagen (2014)

38. Copenhagen (2014)

IMBd: 7.0

Özet: Uzun süren Avrupa seyahatlerinden sonra, William kendisini Kopenhag'da bulur. Burada genç Effy tanıştıktan sonra, William'ın büyükbabasını bulabilmek için maceraya atılırlar. William zamanla, hayatında ilk defa bir kıza bağlanır ve öte yandan da ailesinin kirli geçmişiyle uğraşacaktır.

Oyuncular: Gethin Anthony, Frederikke Dahl Hansen

Yönetmen: Mark Raso

37. Those Who Kill (2011) Den Som Dræber

37. Those Who Kill (2011) Den Som Dræber

IMDb: 7.1

Özet: Seri katilleri bulmak için adli psikolog Thomas Schaeffer'dan yardım alan ve kardeşinin ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği amansızca arayan, yakın zamanda terfi eden bir cinayet dedektifi olan Catherine Jensen'in seri cinayetleri çözme hikayesi.

Oyuncular: Jakob Cedergren, Lars Mikkelse

Yönetmen: Birger Larsen

36. Jordskott (2015-2017)

36. Jordskott (2015-2017)

IMDb: 7.1

Özet: Dedektif Eva, kızı Josefine'nin bir göl kenarında kaybolmasından yıllar sonra Silver Height'a geri döner. Josefine'nin boğulduğu düşünülse de cesede asla ulaşılamaz. Aradan geçen yılların ardından başka bir çocuk daha aniden ortadan kaybolunca Eva, bu kayıp vakasının kızının kaybolmasıyla bağlantılı olabileceğinden şüphelenir ve olayın üzerine gittikçe daha fazla çocuğun kaybolduğunu öğrenir.

Oyuncular: Moa Gammel, Göran Ragnerstam

Yaratıcı: Henrik Björn

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Buz, Kar ve İntikam (2014) Kraftidioten

35. Buz, Kar ve İntikam (2014) Kraftidioten

IMDb: 7.1

Özet: Norveç’te kar küreyici şoförü olan Nils, Yılın Vatandaşı Ödülü’ne layık görülen biridir. Oğlunun aşırı dozdan öldüğü haberini aldığında, bu iddiaya inanamaz ve kendince bu cinayetin faillerini bulmak için çabalar. İlginç olaylar silsilesi ve biraz da şans ile Nils ismi bir yeraltı kahramanına dönüşecektir.

Oyuncular: Stellan Skarsgård, Kristofer Hivju

Yönetmen: Hans Petter Moland

34. Bizden İyisi Yok (2013) Vi är bäst!

34. Bizden İyisi Yok (2013) Vi är bäst!

IMDb: 7.1

Özet: 1980'lerde Stockholm'de yaşayan üç genç kız, herhangi bir enstrümanları olmamasına ve herkesin punkın öldüğünü söylemesine rağmen bir punk grubu kurmaya karar verir ve işin ilginç yanı grupta enstrüman çalmayı bilen bir kişi dahi bulunmamaktadır.

Oyuncular: Mira Grosin, Mira Barkhammar, Liv LeMoyne

Yönetmen: Lukas Moodysson

33. Violent (2014)

33. Violent (2014)

IMDb: 7.1

Özet: Küçük kasaba hayatından kaçıp büyük şehre taşınmak isteyen genç bir kadın olan Dagny felaket bir olay ile karşı karşıya kalır ve onu en çok seven beş kişiyle ilgili en son anılarını hatırlar. Dagny'nin anıları, ölümü nasıl deneyimlediğine dair saf ve güzel yorumlarla iç içe geçmiş durumda aktarılmaktadır.

Oyuncular: Dagny Backer Johnsen, Mari Sofie Andreassen

Yönetmen: Andrew Huculiak

32. Kare (2017) The Square

32. Kare (2017) The Square

IMDb: 7.2

Özet: Christian, prestijli bir Stockholm müzesinin baş sanat küratörüdür ve projelerinden biri de The Square olarak adlandırılan alandır. Bu alan büyük bir toplumda farklı katmanlardan, farklı sosyal sınıflardan gelen insanların ufak bir yansımasıdır. Christian ziyaretçileri ''İnsanlara güvenmeli mi güvenmemeli mi?'' sorusu ile iki farklı yoldan birini seçmeye davet etmektedir.

Oyuncular: Claes Bang, Elisabeth Mos

Yönetmen: Ruben Östlund

31. Umudun Öteki Yüzü (2017) The Other Side of Hope

31. Umudun Öteki Yüzü (2017) The Other Side of Hope

IMDb: 7.2

Özet: Khaled, Finlandiya'ya sığınma hakkı talep eden ancak reddedildikten sonra yasadışı yollarla ülkede kalmış Suriyeli bir göçmendir. Khaled'in yolu kumarbaz restoran sahibi Wikström ile kesişince Helsinki'deki yeraltı hayatında da bazı değişikler olacaktır.

Oyuncular: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen

Yönetmen: Aki Kaurismäki

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Şanslı Per (2018) Lykke-Per

30. Şanslı Per (2018) Lykke-Per

IMDb: 7.2

Özet: Mutluluk arayışında olan Per, yaşadığı yeri terk eder ve mühendis olmak için Kopenhag'a doğru yola çıkar. Per'in Kopenhag'da hayata geçirdiği projesi başarıya ulaşır ve zengin bir Yahudi ailesinin kızı olan Jakobe ile evlenir. Ancak Per'in geçmişi peşini bırakmaz ve ailesi onun yeni hayatını kabul edemez. Şansına ve başarısına rağmen Per, dini geçmişinin bağlarını tam olarak kesemez ve babasının onun hayatını olumsuz etkileyecek davranışlarını tekrarlamasından kaygılanır.

Oyuncular: Esben Smed, Katrine Greis-Rosenthal

Yönetmen: Bille August

29. İnatçılar (2015) Hrútar

29. İnatçılar (2015) Hrútar

IMDb: 7.2

Özet: Gummi ve Kiddi, kırk yıldır birbirleriyle konuşmayan iki kardeştir. Ölümcül bir hastalık aniden Kiddi'nin koyunlarına bulaştığında, tüm vadi tehdit altına girer. Yetkililer, salgını kontrol altına almak için bölgedeki tüm hayvanları itlaf etmeyi düşünse de Gummi ve Kiddi o kadar kolay pes etmezler ve kardeşler felaketi kendi tarzında savuşturmaya çalışır.

Oyuncular: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson

Yönetmen: Grímur Hákonarson

28. Turist (2014) Force Majeure

28. Turist (2014) Force Majeure

IMDb: 7.2

Özet: İsveçli bir aile kış tatili için kayak yapmaya Fransız Alplerine gider. Tatilin ikinci gününde, öğle yemeği esnasında tatbikat amacıyla bir çığ vakası meydana getirilir. Çığ aile üyelerinin bulunduğu restorana doğru ilerlerken Tomas, karısını ve çocuklarını bırakarak korkuyla kaçmaya başlar. Olay sona erip her şey normale döndüğünde Tomas, Ebba'da yarattığı hayal kırıklığını görür ve bu olayın ardından ailedeki yerini geri kazanmak için çabalar.

Oyuncular: Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli

Yönetmen: Ruben Östlund

27. Yaşamın Ritmi (2010) Sound of Noice

27. Yaşamın Ritmi (2010) Sound of Noice

IMDb: 7.2

Özet: Dedektif Amadeus, kamuya açık alanları işgal eden bir grup anarşist müzisyenin peşine düşer. Müzisyenler, hastaneden bankaya, konser salonundan evlere kadar bir çok yere girip kendilerince müzik yapmaktadır. Bu vaka müzikten nefret eden dedektif için adeta bir işkenceye dönüşecektir.

Oyuncular:  Bengt Nilsson, Sanna Persso

Yönetmenler: Ola Simonsson, Johannes Stjarne Nilsson

26. The Protectors (2009-2010) Livvagterne

26. The Protectors (2009-2010) Livvagterne
drupal-images.tv2.dk

IMDb: 7.3

Özet: Danimarka Polis İstihbaratı PET, başbakanı, diğer bakanları ve saldırı tehdidi altındaki diğer siyasi kişileri koruma görevini yerine getirmektedir. Dizi gerçeğe ve güncel olaylara yakın olmasıyla beraber, PET'in çalışmalarına heyecan verici bir bakış açısıyla bakmamıza fırsat tanıyor.

Oyuncular: Cecilie Stenspil, Soren Vejby

Yaratıcılar: Mai Brostrøm, Peter Thorsboe

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Tekrar (2006) Reprise

25. Tekrar (2006) Reprise

IMDb: 7.3

Özet: Çocukluk arkadaşı olan Erik ve Philip'in hayalleri yazar olmaktır. Erik bu yolda pek başarılı olamazken, Philip ünlü bir yazar olur. Bu ünün ardından yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle Philip bir süre klinikte tedavi görür ve sonrasında yazarlığı bıraktığını Erik'e söyler. Erik ise bu durumu kabullenmeyerek yakın dostunu tekrar yazarlığa döndürmeye çalışacaktır.

Oyuncular: Espen Klouman Høiner, Anders Danielsen Li

Yönetmen: Joachim Trier

24. Beck (1997- )

24. Beck (1997- )

IMDb: 7.4

Özet: Komiser Martin Beck ve ortağı Gunvald Larsson, İsveç'in Stockholm kentindeki cinayetlerini araştırmaktadır. Beck ve ortağı bizlere gerilim ve gizem dolu bir polisiye macerası sunuyor. 

Oyuncular: Peter Haber, Mikael Persbrandt

Yönetmen: Pelle Seth

23. Clark (2022)

23. Clark (2022)

IMDb: 7.4

Özet: Clark, 'Stockholm sendromu' ifadesinin doğmasına neden olan ünlü İsveçli banka soyguncusu Clark Olofsson'un gerçek hikayesine dayanmaktadır. Film, hayatını çok çeşitli suçlar işleyerek, hapis cezaları alarak ve hapisten kaçarak geçiren karizmatik bir kariyer suçlusu olan Clark Olofsson'un ilginç hikayesini konu ediniyor.

Oyuncular: Bill Skarsgård, Vilhelm Blomgren

Yaratıcı: Jonas Åkerlund

22. Ida (2013)

22. Ida (2013)
images.squarespace-cdn.com

IMDb: 7.4

Özet: Polonya'lı genç bir kadın olan Anna, yıllardır hazırlığını yaptığı rahibelik yemini etmeye çok az bir süre kala ailesiyle ilgili büyük bir sırrı öğrenir. Güvendiği ve uğruna savaş verdiği değerler geçmişinin ortaya çıkmasıyla değişime uğrar ve Anna kendini birdenbire büyük bir boşluğun içerisinde bulur.

Oyuncular:  Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska

Yönetmen: Pawel Pawlikowski

21. Kafa Avcıları (2011) Hodejegerne

21. Kafa Avcıları (2011) Hodejegerne

IMDb: 7.5

Özet: Roger, oldukça lüks bir hayat sürmekte ve bunu devam ettirebilmek için sanat eseri hırsızlığı yapmaktadır. Bir galeri açılışında tanıştığı eski bir asker olan Clas'ın çok değerli bir tabloya sahip olduğunu öğrendiğinde tabloyu ele geçirmeyi düşünmeye başlar. Zekice bir planla tabloya sahip olan Roger, peşine düşen deneyimli askerden kaçıp saklanmaya çalışacaktır.

Oyuncular: Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund

Yönetmen: Morten Tyldum

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Cennetin Müziği (2004) Så som i himmelen

20. Cennetin Müziği (2004) Så som i himmelen

IMDb: 7.5

Özet: Kalp rahatsızlığı geçirdikten sonra çocukluğunda yaşadığı memleketine dönen ünlü orkestra şefi Dareus. Basit bir günlük yaşam arayışı içerisindedir. Kilise korusuna yardım eden Dareus buradaki birçok insanın hayatını değiştirecek ve sevilen birine dönüşecektir.

Oyuncular: Michael Nyqvist, Frida Hallgre

Yönetmen: Kay Pollak

19. Yasak Aşk (2012) En kongelig affære

19. Yasak Aşk (2012) En kongelig affære

IMDb: 7.5

Özet: Akli dengesi pek de yerinde olmayan bir kralla evlenen genç bir kraliçe, bu evlilikten umduğunu bulamayınca, doktoruna aşık olur ve birlikte bir ulusu sonsuza dek değiştirecek bir devrim başlatırlar.

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander

Yönetmen: Nikolaj Arcel

18. Ragnarok (2020- )

18. Ragnarok (2020- )

IMDb: 7.5

Özet: Küçük bir Norveç kasabası olan Edda, normalin aksine şiddetli yağışlara ve sıcak kışlar yaşamaktadır. Kasaba insanı bu mevsim değişikliğinden oldukça rahatsızdır ve bu durumun üstesinden gelecek bir süper güce ihtiyaçları vardır.

Oyuncular: David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas

Yaratıcı: Adam Price

17. Hinterland (2013-2016)

17. Hinterland (2013-2016)

IMDb: 7.6

Özet: Uzun yıllar Londra Polis Teşkilatı’nda çalıştıktan sonra Aberystwyth’e taşınan Tom Mathias, burada hem kendine yeni bir hayat kurmak hem de dedektifliğe kaldığı yerden devam etmek istemektedir. İşinin henüz ilk gününde bir cinayet soruşturması ile Galler'deki macerası başlar.

Oyuncular: Richard Harrington, Mali Harries

Yaratıcılar: Ed Talfan, Ed Thomas

16. Wallander (2005-2013)

16. Wallander (2005-2013)

IMDb: 7.6

Özet: Müfettiş Kurt Wallander, Güney İsveç'in durgun sularında yükselen şiddet dalgasına karşı mücadele vermektedir. Şaşırtıcı suçlar ve görünüşte sebepsiz cinayetler Wallander tarafından araştırılıyor ve bu zorlayıcı olaylar şaşırtıcı ve şok edici keşiflere yol açıyor.

Oyuncular:  Krister Henriksson, Lena Endre

Yaratıcı: Henning Mankell

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Oslo, 31 Ağustos (2011)

15. Oslo, 31 Ağustos (2011)

IMDb: 7.6

Özet: Bir iş görüşmesi yapmak ve Oslo'daki eski arkadaşlarını ziyaret etmek için tedavi merkezinden kısa bir süreliğine ayrılan, iyileşme sürecindeki genç bir uyuşturucu bağımlısı olan Anders'ın hayatından bir güne konuk oluyoruz.

Oyuncular:  Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner

Yönetmen: Joachim Trier

14. The Legacy (2014-2017) Arvingerne

14. The Legacy (2014-2017) Arvingerne

IMDb: 7.7

Özet: Uluslararası üne sahip bir sanatçı olan Veronika Grønnegaard'ın ölümünün ardından, Veronika'nın farklı yetiştirilme tarzları hayatlarını çok farklı şekillerde etkilemiş olan dört yetişkin çocuğunun hikayesinin izini sürüyor. Veronika'nın mülkünün bölünmesi, dört çocuğu için karmaşık bir dizi yolculuğun başlangıcını işaret ediyor.

Oyuncular: Trine Dyrholm, Marie Bach Hansen

Yaratıcı: Maya Ilsøe

13. Ejderha Dövmeli Kız (2009) Män som hatar kvinnor

13. Ejderha Dövmeli Kız (2009) Män som hatar kvinnor

IMDb: 7.8

Özet: Hapse girmek üzere olan gazeteci Mikael ve ona yardım eden dövmeli hacker kız Lisbeth Salander, kırk yıl önce ortadan kaybolan Harriet Vanger’in izini sürerken olayın içerisinde olan ailenin başka gizemlerini de açığa çıkarırlar.

Oyuncular: Michael Nyqvist, Noomi Rapac

Yönetmen: Niels Arden Oplev

12. Babette'nin Şöleni (1987) Babettes Gæstebud

12. Babette'nin Şöleni (1987) Babettes Gæstebud

IMDb: 7.8

Özet: 19. yüzyılın sonlarında, Danimarka'da bir köydeki katı bir dini topluluk, Fransa-Prusya Savaşı'ndan bir Fransız mülteciyi merhum papazın kızlarına hizmetçi olarak kabul eder. Gizemli bir geçmişe sahip bir Fransız kahya, son derece dindar köylülerden oluşan bu çevreye enfes bir yemek şeklinde sessiz bir devrim getirir.

Oyuncular: Stéphane Audran, Bodil Kjer

Yönetmen: Gabriel Axel

11. The Heavy Water War (2015) Kampen om det tunge vand

11. The Heavy Water War (2015) Kampen om det tunge vand

IMDb: 7.9

Özet: Hitler'in İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın atom bombası elde etme planının ve Norveç'in Rjukan kentindeki ağır su sabotajlarına dört açıdan bakıldığında, Alman tarafı, müttefikler, sabotajcılar ve bölük tarafının hikayesi.

Oyuncular: Andreas Döhle, Robert Hunger-Bühler

Yaratıcı: Petter S. Rosenlund

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Denizin Şarkısı (2014) Song of the Sea

10. Denizin Şarkısı (2014) Song of the Sea
cdn-japantimes.com

IMDb: 8.0

Özet: Annelerinin kaybolmasının ardından Ben ve Saoirse, büyükannelerinin yanına şehirde yaşamaya gönderilir. Deniz kenarındaki evlerine dönmeye karar verdiklerinde, Ben'in yalnızca annesinin masallarından bildiği bir dünyaya sürüklendikleri için yolculukları zamana karşı bir yarışa dönüşür.  Ben bir gün kız kardeşinin, bir şarkısıyla tüm büyülü varlıkları serbest bırakabilecek bir deniz perisi olduğunu fark eder. Ben ve Saoirse en büyük korkularıyla yüzleşerek tüm sihirli varlıklar güçlerini tekrar kazanabilsin diye kötü cadıya karşı savaşmak için yola çıkmak zorundadır.

Oyuncular: Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan

Yönetmen: Tomm Moore

9. Trapped (2015- ) Ófærð

9. Trapped (2015- ) Ófærð

IMDb: 8.0

Özet: İzlanda'nın ücra bir kasabasında, güçlü bir fırtına kasabanın üzerine çökerken polis balıkçılar tarafından parçalanmış cesedi bulunan eski bir kasabalının cinayetini çözmeye çalışır.

Oyuncular:  Ólafur Darri ÓlafssonIlmur Kristjánsdótti

Yaratıcı: Baltasar Kormáku

8. Unit One (2000-2004) Rejseholdet

8. Unit One (2000-2004) Rejseholdet

IMDb: 8.1

Özet: Yerel polisin zorlu vakaları çözmesine yardımcı olmak için  elit bir mobil polis görev gücünün etrafında şekillenen dizi. Dizinin bölümlerinin tümü, Danimarka ceza tarihinden gerçek vakalardan esinlenmiştir. Her bölüm çözülmesi gereken bir vakayı temel alıyor ve daha sonra, grubun bireysel üyelerinin özel hayatlarına dair bir fikir edinirken, soruşturma boyunca birimin çalışmalarını takip ediyorsunuz.

Oyuncular: Charlotte Fich, Mads Mikkelsen

Yaratıcılar: Peter Thorsboe, Rumle Hammerich 

7. Şölen (1998) Festen

7. Şölen (1998) Festen

IMDb: 8.1

Özet: Varlıklı bir ailenin babalarının 60. yaş gününün kutlandığı esnada yaşanan olayların anlatıldığı film, ailenin fertlerinden Christian'ın doğum günü yemeğinde söz alıp konuşmaya başlamasıyla şoke eden bir havaya bürünür. Christian çocukken, babası Helge'nin kendisine ve intihar eden ikiz kız kardeşi Linda'ya cinsel tacizlerde bulunduğunu anlatır. Bu şokun üzerine ölen kız kardeşin bıraktığı veda mektubu bulunur.

Oyuncular: Ulrich Thomsen, Henning Moritzen

Yönetmen: Thomas Vinterberg

6. Yedinci Mühür (1957) Det sjunde inseglet

6. Yedinci Mühür (1957) Det sjunde inseglet

IMDb: 8.1

Özet: Haçlı Seferleri'nden sonra hayal kırıklığına uğramış bir şekilde İsveç'e dönen şövalye Antonius Block, ülkesinde yaşanan Kara Veba sırasında Azrail'i satranç oynamaya davet eder. Tanrı'nın var olmadığı inancıyla eziyet çeken Block,  bu esnada içsel bir yolculuğa çıkar. Ölüm ve Tanrı'nın varlığı hakkında cevaplar arar.

Oyuncular: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand

Yönetmen: Ingmar Bergman

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Persona (1966)

5. Persona (1966)

IMDb: 8.1

Özet: Popüler bir tiyatro oyuncusu olan Elizabeth Vogler, bir oyun esnasında aniden susar ve bir daha konuşmamaya başlar. İnsanlar bu durumu şaşkınlıkla karşılayıp ellerinden geleni yapsalar da bu durumu değiştiremezler. Hastaneye yatırılan Vogler'in herhangi bir tıbbi sorunu olmadığı görülür ve doktor onu inzivaya çekilmesi için bir yazlığa gönderir. Vogler'e refakat etmesi için yanına genç bir hemşire olan Alma gönderilir. Birlikte vakit geçirirken Alma, sürekli olarak Elisabeth ile konuşur, hiçbir yanıt alamaz. Alma sonunda görünüşte sempatik görünen Elisabeth'e sırlarını itiraf eder ve kendi kişiliğinin Elisabeth'in kişiliğine gömüldüğünü fark eder.

Oyuncular: Bibi Andersson, Liv Ullmann

Yönetmen: Ingmar Bergman

4. Cinayet (2007-2012) Forbrydelsen

4. Cinayet (2007-2012) Forbrydelsen

IMDb: 8.4

Özet: Kopenhag'da yaşayan dedektif Sarah Lund, İsveçli erkek arkadaşının yanına taşınacağından Stockholm'e transfer olmak üzeredir. Kopenhag'daki son iş gününde, bir genç kızın kaybolduğu haberi gelir. Yerine geçecek olan detektif ile birlikte olaya el koyar. Daha sonra genç kızı vahşice öldürülmüş bir şekilde bulurlar, ipuçları Kopenhag belediye başkanlığı için aday olacak bir politikacının kampanya ekibine kadar uzanmaktadır.

Oyuncular: Sofie Gråbøl, Mikael Birkkjæ

Yaratıcı: Soren Sveistrup 

3. Borgen (2010-2022)

3. Borgen (2010-2022)

IMDb: 8.5

Özet: Danimarka'nın iki başbakan adayı televizyon ekranında birbirine girerken halkın desteğini kaybeder ve sürpriz bir şekilde ılımlı partinin lideri Birgitte Nyborg genel seçimden zaferle çıkar. Politik yükselişi ile beraber Birgitte'yi takip eden kaçınılmaz zaman problemi ile yaşamaya alışmak ve aile bireylerinin hayatlarının bu politik gelişmelerden mümkün olduğunca az etkilenmesini sağlamak için yoğun bir gayret gösterirken, bu dengeleri korumanın ne kadar zor olduğunu da gösteriyor.

Oyuncular: Sidse Babett Knudsen, Søren Malling

Yaratıcı: Adam Price 

2. Heima (2010)

2. Heima (2010)

IMDb: 8.5

Özet: Ethereal post-rock öncüleri Sigur Rós, 2006'da bir dünya turunu bitirdikten sonra kendi memleketi olan İzlanda'da bir dizi doğaçlama konser veriyor. Grup, ülkeyi dolaşırken, büyük bir açık hava festivalinden bir kafeye kadar çok çeşitli mekanları ziyaret ediyor.

Oyuncular: Amiina,Hildur Arsaelsdottir

Yönetmen: Dean DeBlois

1. Köprü (2011-2018) Bron/Broen

1. Köprü (2011-2018) Bron/Broen

IMDb: 8.6

Özet: Danimarka ve İsveç arasındaki köprüde, sınırın tam üzerinde bir ceset bulunduğunda, Danimarkalı müfettiş Martin Rohde ve İsveçli Saga Norén, yargı yetkisini paylaşmak ve katili bulmak için birlikte çalışmak zorundadır. Süreç ilerledikçe bulunan bir başka ipucu ile bu cinayetin basit bir cinayet olmadığı anlaşılır.

Oyuncular: Sofia Helin, Kim Bodnia

Yaratıcılar: Björn Stein, Hans Rosenfeldt

Bu içeriklere de bakmak isteyebilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın