Görüş Bildir
Haberler
Kurmaylardan Davutoğlu'na Tam Destek

Kurmaylardan Davutoğlu'na Tam Destek

Fatih UZUN
21.08.2014 - 23:59 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 14:36

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ak Parti Genel Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından parti içerisinden ilk yorum yapan isimlerden biri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız oldu.

Yıldız, 'Başbakanımız, Türkiye'nin geleceği ile alakalı, Türkiye'nin büyümesi ve ilerlemesi ile alakalı hedeflerini son derece net ortaya koydu. AK Parti hükümetleri kesintisiz bir şekilde, aynı şekilde bütün işlemlerine Türkiye'nin büyümesine olan katkısını koymaya devam edecek. AK Parti şu ana kadar doğru yaptığı için güçlendi, güçlendiği için de daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine inşallah yeni hükümetimizle beraber ortaya koymuş olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyorum' dedi.

'DAVUTOĞLU'NUN GENEL BAŞKANLIĞINDA TEMPOMUZU ARTTIRARAK DEVAM EDECEĞİZ'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 'Davutoğlu için kendisi sevdiğim, takdir ettiğim bir arkadaşımdır' diyerek 'Bugünle ilgili çok kıymetli değerlendirmelerde bulundular. Benim onların açıklamalarına katılıyorum demenin dışında şu anda fazla söyleyebileceğim bir şey yok. Ancak şunu ifade edebilirim ki güçlü partilerin özellikle iktidar partilerinin iktidara aday partilerin genel başkan değiştirmeleri genellikle sancılı olur. Farklı adaylar, çıkar. Bir karmaşaya neden olabilir. Yüksek tansiyonlu olur kongreler. Ama Ak Parti bu konuda zannediyorum örnek bir çalışma sonucunda genel başkan adayını belirledi. İstişareler sonucunda ve ayın 27'sinde de olağanüstü kongrede tek adayla kongreye gireceğiz. Sayın Davutoğlu, inanıyorum ki delegelerimizin belki de tamamının desteği ile Ak Parti'nin ikinci genel başkanı olarak seçilmiş olacak. Bizim Ak Parti olarak bir araya gelmiş olan kadroların bir tek hedefi vardır. Ülkemize hizmet etmektir. Vatandaşlarımızın çözüm bekleyen sorunlarını çözebilmektir. 12 yıllık süre içerisinde sanıyorum bu konuda başarılı olduk. Başarılı olmasaydık halkımız bize her girdiğimiz seçimde oylarımızı daha da arttırarak destek vermezdi. Şimdi yeni dönemde de inşallah Sayın Davutoğlu'nun genel başkanlığında, başbakanlığında ülkemize hizmete aynı hızla belki de tempomuzu daha da arttırarak devam edeceğiz' değerlendirmesinde bulundu.

'BİZİMLE DE ÇALIŞMAYA DEVAM EDEBİLİR, BAŞKA ARKADAŞLARIMIZI DA GETİREBİLİR'

MYK üyelerinin istifaları Davutoğlu, daha rahat çalışsın diye gündeme gelecek mi, sorusu için Şahin, 'Kendisi genel başkan olarak seçildiğinde ilk yapılacak olan MYK toplantısında belki şu anda genel başkan yardımcısı, genel sekreter olarak görevli arkadaşlarımız, kendisine MKYK içerisinde birlikte çalışabileceği arkadaşları seçme konusunda bir rahatlama olacak tarzda istifalarını sunabilirler. Doğrusu ben böyle de düşünüyorum. Sayın genel başkanımızın 50 kişilik MYK içerisinden istediği arkadaşımızı yardımcısı olarak seçme özgürlüğüne sahip olmalıdır. Benim böyle bir düşüncem var. Diğer arkadaşlarım ne düşünür bilmiyorum ama onların da benim gibi hareket edecekleri kanaatindeyim. Bizimle de çalışmaya devam edebilir, başka arkadaşlarımızı getirebilir MKYK içerisinden. Tamamen kendi takdiridir. Nasıl ki bizi Recep Tayyip Erdoğan, seçmişse genel başkan olarak o da kendi yardımcılarını seçme hakkına sahiptir' diye konuştu.

'BİNALİ YILDIRIM'IN YAPACAĞI AÇIKLAMA, DESTEK AÇIKLAMASINDAN BAŞKA BİR ŞEY OLMAZ'

Binali Yıldırım'ın yarın bir basın toplantısı düzenleyeceği hatırlatılarak bir destek açıklaması mı olacak yoksa istifa mı, sorusu sorulan Mehmet Ali Şahin, 'Yok hayır. Binali Bey, bu partiyi birlikte kurduğumuz, birlikte ülkemize hizmetler yaptığımız çok kıymetli bir arkadaşımızdır. Onun yapacağı açıklama destek açıklamasından başka bir şey olmaz' dedi.

'BİZ DAHA DA BÜYÜYEREK KONGREYE GİDİYORUZ'

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı olan Yalçın Akdoğan, yaptığı değerlendirmede 'Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün partilere örnek olacak bir süreç işledi. Gerçekten geniş bir istişare yapıldı, bütün parti birimlerimiz, kadın, gençlik kollarımız, MKYK'mız, MYK'mız, milletvekillerimiz, herkesin düşüncesi alınmış oldu. Böylece bu diğer partilere örnek olacak süreçtir, yani şu anda kongre yapmak isteyen partileri görüyorsunuz. Kriz üzerine kongre yapmak ve kongreyle krizi aşmak istiyorlar, oysa biz daha da büyüyerek kongrelere giriyoruz ve kongrelerden büyüyerek çıkıyoruz.' ifadelerini kullandı.

'İYİLER, DENEYİMLİLER ARASINDAN BİR TERCİH YAPILMAKTADIR'

Ak Parti'nin 13 yıllık bir parti ve 12 yıldır iktidarda olduğuna vurgu yapan Yalçın Akdoğan'a genel başkanlık için başka isimlerin de bulunduğu ancak kriterlere takıldıkları açıklamalarının hatırlatılması üzerine Akdoğan, 'AK Parti'nin her bir bireyi gerek partide hükümette çok ciddi bir müktesebata deneyime sahiptir, çok değerli isimlerdir. Her biri muhalefet partilerinin başındaki genel başkanlardan çok çok çok tecrübelidir. Bu yüzden Ak Parti bir isim sıkıntısı zaten yaşamamaktadır. İyiler, deneyimliler arasında bir tercih yapılmaktadır ve bu şekilde bir kişinin belirlenmesi gerekiyordu. Bütün arkadaşlarımız çok değerli. Çok ciddi bir tecrübe ve birikime sahip. Onlardan bir tanesi bütün teşkilatlarımızın takdiriyle belirlenmiş oldu. İnşallah kongrede delegelerimizi de tensip buyururlarsa yeni genel başkanımız belirlenmiş olacak, bu büyük bir siyasi harekettir ve bu siyasi hareketin lideri de Tayyip Erdoğan'dır. Yeni dönem ortak akılla, takım ruhu, ekip çalışmasıyla yola devam edeceğimiz bir süreç olacaktır. Sayın Davutoğlu, 12 yılda farklı kademelerde görev yapmıştır. İnşallah yeni Türkiye'nin inşasında önemli bir misyon ifa edecektir' şeklinde konuştu.

'KİŞİSEL BİR KARİYER PLANLAMASI İÇERİSİNDE DEĞİLİZ'

Kabinede isminin geçmesi yorumlarına ilişkin olarak Akdoğan, 'Bu hareketin, bu davanın bir neferiyiz. Onun ötesinde kişisel bir kariyer planlaması içerisinde değiliz' dedi.

'AK PARTİ İSTİŞAREYE NE KADAR ÖNEM VERDİĞİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYMUŞ OLDU'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Ülkemiz için, milletimiz için ve demokrasimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ak Parti, istişareye ne kadar önem verdiğini bugün bu vesileyle bir kez daha ortaya koymuş oldu. Ahmet Davutoğlu, bugüne kadar ülkemize gerek akademik alanda gerekse devlet hayatında önemli hizmetler vermiş bir arkadaşımız, bir büyüğümüz. İnşallah ülkemiz için milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum' değerlendirmesinde bulundu.

'DAVUTOĞLU BU GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE HAK ETTİ'

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Genel başkan ve başbakan adaylığı için kriterler vardı. Bu neticede Dışişleri Bakanımız ve Konya Milletvekilimiz Sayın Davutoğlu, adayımız olarak açıklandı. Ben kendisiyle de sadece ata dostu olduğum için değil, bu görevi en iyi şekilde hak ettiği için ve davamıza verdiği hizmetlerden dolayı hak ettiği için şahsen çok mutlu oldum. Her zaman destekçisi olacağız, yanında olacağız.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİALARI

Bir bayrak değişimi ile Dışişleri Bakanlığı'na geçebileceği yorumları için Çavuşoğlu, 'Böyle dönemlerde sürekli isimler konuşulur. Her seçimden sonra ya da kabine değişikliği olacağı zaman, kim, nereye olur, bunlar konuşulur. Ama siyasette her zaman iki artı iki dört etmez, bunu bilirsiniz. Biz, bugüne kadar Sayın Başbakanımız hangi görevi verdiyse o görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Hiçbir zaman, tüm AK Partili arkadaşlar olarak mevki, makam peşinde koşan insanlar değiliz. Milletimizin hizmetkarı olmak için çalışan insanlarız. Dolayısıyla yeni kabineyi de Sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesinden sonra, yeni Başbakanımız Köşk'e sunacaktır. O zaman hep beraber göreceğiz kimin hangi görevi alacağını' ifadelerini kullandı.

'BAKANLARIN İSTİFA ETMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Yeni başbakanın elini rahatlatmak açısından bakanların istifası gündeme gelebilir mi, sorusunu Mevlüt Çavuşoğlu, 'Yeni bir hükümet kurulacak zaten. Dolayısıyla yeni hükümet kurulduğu zaman Bakanlar Kurulu'nun nasıl oluşacağı görülecek. Ondan öncesinde bakanların istifa etmesi diye, benim bildiğim kadarıyla, bir şey söz konusu değil' şeklinde yanıtladı.

'ARKASINDA OLACAĞIZ'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mehdi Eker, 'Biz, kendisine başarılar diliyoruz. Kendisinin arkasında olacağız, onu destekleyeceğiz. İnşallah kongrede de onaylanır genel başkanlığı. Ak Parti tarihsel yürüyüşünü onunla birlikte devam eder' dedi.

'BİNALİ YILDIRIM, BU PARTİNİN KÖŞE TAŞLARINDAN BİR TANESİDİR'

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Binali Yıldırım'ın Ak Parti Genel Başkan Adayı'nın açıklanmasının ardından düzenleyeceği basın toplantısının nedeni sorulan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Bizim partimizin içinde herhangi bir sıkıntı yok, sorun yok. Bundan sonra da olmayacaktır. Sıkıntı ve sorun bekleyenler, her zaman olduğu gibi bir kez daha sükut-u hayale uğrayacaktır. Herhangi bir sıkıntı yok. İstişareler ile birlik içinde beraberlik içinde gelinen bir noktadır. Sayın Yıldırım'da bu partinin köşe taşlarından bir tanesidir.' diye konuştu.

'MUSTAFA ŞENTOP HER YERE YAKIŞIR'

Kabinede bir değişiklik olabileceği hatırlatılarak konuşması sırasında yanında bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un da kendisinin yerine geçebileceği yorumları için Bekir Bozdağ, 'Arkadaşımız her yere yakışır' dedi. Şentop ise kendisine yönelik bu iddiayı 'Bunların hepsi dedikodu, daha çok erken bunları konuşmak için' ifadesiyle değerlendirdi. Mustafa Şentop ayrıca 'Binali Bey, yukarıdaydı hep. Beraberdik biz. Genel Başkanlık makamında hem Sayın Davutoğlu, cumhurbaşkanımız hep beraber... Binali Bey de oradaydı. Herhangi bir olumsuz bir tablo yok. Kendisinin de morali gayet yerinde. Herhangi bir sorun yok. Bizde olmaz böyle bir şey.' diye ekledi.

'AK PARTİ BÜTÜN SPEKÜLASYONLARI BOŞA ÇIKARACAK ÇOK ŞIK BİR SÜREÇ YÖNETİMİ GÖSTERİYOR'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, son dönemlerde Ak Parti'nin hakkındaki bütün spekülasyonları boşa çıkardıklarına dikkat çekerek 'Başbakan adayı olarak açıklanan Sayın Davutoğlu'nun vatanımıza, milletimize, bölgemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başarılı olması için bir bütün halinde hepimiz elimizden gelen katkıyı sağlayacağız ve çalışacağız. Önemli bir dönüm noktasıydı cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi. O dönemden sonra görüyorsunuz bütün spekülasyonları boşa çıkaracak çok şık bir süreç yönetimi gösteriyor Ak Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde. Bu Türkiye'nin istikrarını Ak Parti'nin istikrarı ile sağlayacak olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Herhangi bir sorunun milletimize maliyet olarak döneceğini çok iyi biliyoruz. Milletimize hiçbir maliyet ödettirmeden bütün sorunları elimizden geldiğince çözerek yolumuza devam etmeyi şiar edinmiş parti olarak bundan sonraki süreçleri de en şık, doğru biçimde yöneteceğimizden hiç kimsenin bir endişesi olmamalıdır. Biz 2023 hedefine, 2071 vizyonuna doğru gidiyoruz. Bunlar yenilenmedir, bir ikinci yeniyi yaşayacağız. Türkiye'de siyasi hareket olarak, yenilenerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye için, bölgemiz için milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum' ifadelerini kullandı.

'AHMET DAVUTOĞLU, MÜSTAKBEL BAŞBAKANIMIZ OLACAK'

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, şunları kaydetti: 'Geniş istişareler sonucunda kimin aday gösterildiği Sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olarak açıklandı. Biz, AK Parti olarak istişareye önem veren bir partiyiz. Bugüne kadar almış olduğumuz kararları hep istişareler sonucunda aldık. Bu kararımız da bu şekilde alındı. Ben ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii ki 27'sinde genel kongremiz olacak. Kongrede inşallah delegelerimiz de gerekli teveccühü gösterdikten sonra Sayın Ahmet Davutoğlu, genel başkanımız olacak ve müstakbel başbakanımız olacak. Ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olsun. AK Parti 3 Kasım 2002'den bu yana yeni bir Türkiye inşa ediyor. Yeni Türkiye inşasına Allah'ın izniyle devam edeceğiz. 'Durmak yok, yola devam' sloganıyla hareket edeceğiz ve 2023 hedeflerini güçlü bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.'

'PARALEL YAPIYLA MÜCADELE DEVAM EDECEK'

İşler, paralel yapıyla mücadeleye dikkat çekerek 'Sayın Davutoğlu da yaptığı konuşmada altını çizdi. Ellbette ki çözüm süreci devam edecek. Yine aynı şekilde parelel yapıyla mücadele devam edecek ve Türkiye'yi ileri demokrasi seviyesine çıkarmak için ki bu 2023 hedeflerimizde de var, inşallah bu hedefleri gerçekleştirmek için yeni dönemde de kurumsal kimlikle hareket ederek, ortak akılla hareket ederek, güçlü, yeni bir Türkiye'yi inşallah inşa etmeyi sürdüreceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun' dedi.

'AK PARTİ'YE YAKIŞIR, MÜKEMMEL BİR KONGRE OLACAK'

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 27 Ağustos'taki kongreye vurgu yaparak 'Hayırlı, uğurlu olsun. tebrik ederiz. İnşallah 27 Ağustos'ta Ak Parti'ye yakışır, milletin beklentilerine yakışır mükemmel bir kongre olacak. Bütün ülkemize, partimize, camiamıza ve bütün islam dünyasına hayırlı olsun. tebrik ediyorum' dedi.

Bahar DEMİREL / ANKARA, (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/ak-parti-millet...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0