Görüş Bildir
Haberler
Karantinayı Fırsata Çevirip Entelektüel Seviyenizi Arşa Çıkaracak Yerli Festival Filmleri

Karantinayı Fırsata Çevirip Entelektüel Seviyenizi Arşa Çıkaracak Yerli Festival Filmleri

IMDb puanlarını boşverin, siz bu filmleri sırayla izlemeye koyulun. Zaman geçtikçe bu türde filmler izlemeye ve zevk başlarken de, entelektüel seviyenizi yükseltmeye bakın. Karantina günlerini ödüllü, başarılı Türk sanat filmleriyle taçlandırmak hiç de fena fikir değil sanki...

Kaynak: Beyazperde

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Yumurta, Süt, Bal Üçlemesi

25. Yumurta, Süt, Bal Üçlemesi

Türkiye'de ve dünyada birçok başarıya atan bu seri, bir Semih Kaplanoğlu üçlemesi. Nejat İşler, Saadet Işıl Aksoy, Ufuk Bayraktar Yumurta'da; Melih Selçuk, Başak Köklükaya, Rıza Akın Süt'te; Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu,Tülin Özen ise Bal filmlerinde oynuyor.

KONU: Bir kasaba çocuğu Yusuf'un hayatının farklı dönemlerinde başına gelenler ayrı ayrı filmlerle anlatılıyor. 

Yumurta - IMDb Puanı: 6.6

Süt - IMDb Puanı: 6.6

Bal - IMDb Puanı: 7.2

24. Körfez - IMDb Puanı: 5.7

24. Körfez - IMDb Puanı: 5.7

Başarılı yönetmen Emre Yeksan'ın en iyi filmlerinden biri. Uluslararası festivallerde de beğeni toplayan filmin kadrosunda Ulaş Tuna Astepe, Ahmet Melih Yılmaz, Serpil Gül, Müfit Kayacan ve Merve Dizdar gibi başarılı oyuncular var.

KONU: Acılı bir boşanmanın ve işsizliğin neden olduğu sefaletin ardından 30’lu yaşlarının ortasındaki Selim, İzmir’deki üst orta sınıf ailesinin yanına geri taşınır. Ne ailesiyle ne de eski arkadaşlarıyla tekrar bir araya gelmekten pek hoşnut değildir. Selim, pek hatırlayamasada onun askerlik arkadaşı olduğunu iddia eden aylak Cihan’la vakit geçirmeye başlar. Denizden gelen kötü bir koku şehri ve apartmanlarını iyice sarınca, Selim de Cihan ve arkadaşlarının yardımıyla yeni bir dünyanın imkânlarını keşfe atılır. Film İzmir’i Alsancak’tan Karşıyaka’ya, Göztepe’den Çiğli’ye, Bayraklı’dan Kadifekale’ye kadar, sokak sokak arşınlıyor. İstanbul’dan geri dönüşün hikâyesini İzmir’in sokaklarında Selim’le beraber anlatıyor.

23. Albüm - IMDb Puanı: 6.2

23. Albüm - IMDb Puanı: 6.2

İlk uzun metrajlı filmiyle 2016 Cannes Film Festival’inden Yılın En Yenilikçi Yönetmeni ödülü ile dönen Mehmet Can Mertoğlu'nun başarılı bir işi. Aldığı birçok başka ödülü de düşününce, festival filmleri için IMDb puanını önemsememek gerektiğini bir kez daha anlıyorsunuz. Kadrosunda ise Şebnem Bozoklu, Murat Kılıç, Müfit Kayacan, Muttalip Müjdeci, Zuhal Gencer Erkaya, Rıza Akın, Mihriban Er, Şafak Karali ve Binnaz Ekren gibi oyuncular var.

KONU: 10 yıllık evli olmalarına rağmen çocuk sahibi olamayan bir çift, ailelerini 'tamamlamak' için bebek evlat edinmeye karar verir. Fakat bu süreç boyunca bebeğin evlatlık olduğunu çevrelerine belli etmemek, kendi çocuklarıymış gibi davranmak yegane amaçlarıdır. Ön hazırlık aşamasında yaptıkları şeylerden biri de sanki hamilelik ve doğumundan itibaren kendi bebekleriymiş gibi geriye dönük bir fotoğraf albümü hazırlamaktır.

22. Küf - IMDb Puanı: 6.5

22. Küf - IMDb Puanı: 6.5

Ercan Kesal, Tansu Biçer ve Muhammet Uzuner'in oynadığı ve ünlü yönetmen Ali Aydın'ın yazıp yönettiği film, Türkiye'yi aşarak Venedik Film Festivali’nden de Geleceğin Aslanı ödülünü kapmıştı.

KONU: Demiryolları işletmesine bir ömür vakfetmiş olan yol bekçisi Basri , yalnız bir hayat sürmektedir. Hayattaki tek varlığı olan oğlu Seyfi bundan 18 yıl önce üniversite öğrencisiyken gözaltına alınmış ve o günden sonra ortadan kaybolmuştur. Kendisinden ne bir haber alınabilmiş, ne de yetkili kurumlar herhangi bir bilgi vermiştir. Seyfi sanki hiç var olmamış gibi ortadan kaybolmuştur. Dahası Seyfi ortadan kaybolduktan 6 yıl sonra, Basri'nin karısı da vefat etmiştir. Hayattaki kayıplarından sonra gitgide içine kapanan ve toplumdan uzaklaşan Basri, Seyfi'nin geri döneceğine dair umudunu hiç yitirmez ve 18 yıl boyunca her ayın başında ve ortasında oğlunun bulunması için dilekçeler yazar...

21. Sibel - IMDb Puanı: 6.9

21. Sibel - IMDb Puanı: 6.9

Filmin yapım ekibinde yabancı isimler var. Guillaume Giovanetti ve Çağla Zencirci'nin beraber yönettiği film için Damla Sönmez haftalarca ıslık çalmayı öğrenmeye çalışmış:) Erkan Kolçak Köstendil, Emin Gürsoy, Elit İşcan ve Meral Çetinkaya kadroda.

KONU: 25 yaşındaki Sibel, babası ve kız kardeşi ile birlikte Karadeniz’de gözlerden uzak bir köyde yaşamaktadır. Dilsiz bir kız olan Sibel’in kendi halinde bir yaşantısı vardır. O, ancak atalarından kalma bir gelenek olan ıslık çalma sayesinde çevresindekilerle iletişim kurabilmektedir. Köy halkı tarafından dışlanan genç kız, onlar tarafından uğursuz olarak kabul edilmektedir. Sibel'in hayatı, bir gün ormanda gezintiye çıktığı sırada bir yabancı ile karşılaşması sonucu bambaşka bir hal alır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Yeraltı - IMDb Puanı: 7.2

20. Yeraltı - IMDb Puanı: 7.2

Bu Zeki Demirkubuz filminde, Rus yazar Dostoyevsky'nin Yeraltından Notlar adlı klasik yapıtından esinlenilmiş. Başrolünde Engin Günaydın var. 

KONU: Nefret ettiği eski arkadaşlarının akşam yemeğine kendisini zorla davet ettiren Muharrem'in, bu yemek ile birlikte başlayan didişmeleri, ego gösterileri sonucu eski defterlerin açılması ile utanç dolu hesaplaşmalarla karşı karşıya kalmasını konu alan Yeraltı, bireyin varoluşsal sorunlarını irdeleyen bir film.

19. Pandoranın Kutusu - IMDb Puanı: 7.2

19. Pandoranın Kutusu - IMDb Puanı: 7.2

Ülkemizde konuşulmayıp, yurtdışında epey değer görmüş filmlerimizden biri. Derya Alabora, Tsilda Chelton, Onur Ünsal, Osman Sonat, Övül Avkıran, Tayfun Bademsoy ve Nazmi Kırık gibi oyuncuların kadrosunda yer aldığı bir Yeşim Ustaoğlu filmi. Ödüllü olması da cabası.

KONU: Her biri uzak diyarlara düşmüş üç kardeş artık hasretlerine zorunlu bir son verecektir. Üçü de birbirinden farklı hayatlara savrulmuştur. Birbirleriyle aralarındaki bağ körelmeye yüz tutmuş ve iletişimlerini kaybetmiş bu üç orta yaşlı kardeş için kavuşma vakti yaklaşmaktadır. Memleketleri Karadeniz'de yaşayan yaşlı annelerinin kaybolduğu haberi onları yıllar sonra bir araya getirecektir. Her biri aynı şehre düşmüş, İstanbul'da yaşıyor olmalarına rağmen kontaktlarını kaybeden kardeşler, anneleri Nusret'i bulmak için kendileri ve anılarına dair birçok şeyi gün yüzüne çıkardıkları bir yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk bir içsel hesaplaşmaya, annelerini bulduktan ve İstanbul'a getirdikten sonraki süreç ise sancılı bir yaşam sınavına dönüşecektir. Bu sınavdan alnının akıyla çıkabilen tek kişi ise yaşlı kadının torunu Murat olacaktır.

18. Çoğunluk - IMDb Puanı: 7.3

18. Çoğunluk - IMDb Puanı: 7.3

Venedik Film Festivali’nde ise Geleceğin Aslanı ödülünü alan Türk filmlerimizden bir diğeri. Seren Yüce'nin yazıp yönettiği filmin kadrosunda Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıöğen, Nihal Koldaş, Erkan Can ve Esme Madra yer alıyor.

KONUMertkan'ın hayatı basittir; babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakar, arkadaşlarla alışveriş merkezlerinde sağı solu keser, arabayla turlar. Bu basitliğe bir anlam bulmak için pek de hevesli değildir. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ancak babası Gül'ün kökenleri konusunda şüphecidir. Hayatta ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda hayatına bir anlam bulur.

17. Abluka - IMDb Puanı: 7.3

17. Abluka - IMDb Puanı: 7.3

Tepenin Ardı filmi ile başarı kazanan Emin Alper'in ikinci filmi. Kadrosunda ise Mehmet Özgür, Berkay Ateş, Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba gibi harika oyuncular var. 

KONU: Kadir hapishanedeki 20 yılın ardından şartlı tahliye olur ve emniyette çalışan Hamza'nın yardımıyla iş bulur. İstanbul'u saran büyük siyasi karmaşa atmosferi özellikle sokaklarda kendini göstermektedir. Kadir, çöp toplayıcısı olarak girdiği bu paravan işin ardında aslında muhbir olarak çalışacaktır. Gecekondu mahallelerindeki çöpleri karıştırarak herhangi bir şekilde bomba malzemesi olup olmadığını araştıracak ve bulduklarını raporlayacaktır. Hapishane sonrası ilk uğradığı adreste ise kardeşi Ahmet ile karşılaşır. Belediyede çalışan Ahmet ile yeniden kardeşlik bağını kurmaya çalışsa da, bu çabaları tek taraflı kalır. Ahmet'in kendi içine kapanık bu hallerini Kadir kafasında farklı yorumlar ve komplo teorileri üretmeye başlar.

16. Tepenin Ardı - IMDb Puanı: 7.3

16. Tepenin Ardı - IMDb Puanı: 7.3

Sizi bir batı filmi izliyor gibi hissettirecek bu film, gerilimli bir aile trajedisine yer veriyor. Berk Hakman, Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür ve Banu Fotocan gibi isimler yer alıyor.

KONU: Nusret biri uysal diğeri deli fişek iki oğlunu alıp dedelerinin çiftliğine hava değişikliği olsun diye götürür. Zafer askerlik sonrası yaşadığı bunalımla ne kadar içine kapanıksa, kardeşi bir o kadar laf dinlemez, haşarı bir delikanlıdır. Dede Faik ise kendi çiftliğinin çevresinde gezinen keçi sürülerinden ve özellikle onların sahibi olan çobanlardan şikayetçidir. Çevresinde ne olup biterse onlardan bilmektedir. Nereden geldiği belli olmayan bir silah patlaması ve sonrasında yaşananlar çiftliktekilerin huzurunu büsbütün bozacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Üç Maymun - IMDb Puanı: 7.4

15. Üç Maymun - IMDb Puanı: 7.4

Bu film Nuri Bilge Ceylan'a Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran ve o müthiş konuşmayı yaptıran filmdir: 'Ödülü, tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum.'

Hatice Aslan, Yavuz Bingöl, Ercan Kesal ve Ahmet Rıfat Şungar'a kadrosunda yer veriyor.

KONU: Yaklaşan genel seçimlere bir muhalefet partisinden aday olarak girecek iş adamı Servet, ıssız bir yolda trafik kazası yapar. Ölümle sonuçlanan kaza sırasında araçta bile olmayan şoförü Eyüp'e para verip yalan söyleterek ölümün sorumluluğunu almasını ister. Servet, kendisi yerine hapse giren Eyüp'ün karısı Hacer ile de ilişkiye girmeye başlayınca, olaylar sonunda bir aile dramına sebep olacak kadar karışır.

Gerçeği bilmek, görmek istememek, duymamak veya hakkında konuşmamak, kısacası ?Üç Maymun'u oynamak, onun var olduğu gerçeğini değiştirir mi?

14. Takva - IMDb Puanı: 7.5

14. Takva - IMDb Puanı: 7.5

Konusu din olunca, hem ilgi görmüş hem de tepki çekmişti. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 8 ödül aldıktan sonra hız kesmeyip Toronto Film Festivali’nden bile ödül almıştı. Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar’a aday adayı olan filmlerimizden de biri. Erkan Can, Güven Kıraç, Engin Günaydın, Meray Ülgen ve Settar Tanrıöğen gibi usta oyuncular kadrosunda.

KONU: Kendi halinde, oldukça mütevazı bir yaşam süren Muharrem, dini inançları çok kuvvetli bir insandır. Öyle ki, gece gündüz sürekli ibadet etmekte, cinsellikten uzak, içine dönük bir hayat yaşamaktadır. Bütün bu özellikleri, çevresindeki insanlar tarafından büyük bir güvenilirlik kazanmasına neden olur. Bu durum, varlıklı bir tarikat şeyhinin dikkatini çeker ve Muharrem’in güvenilirliğini, tarikatın sayısız mülkünün kiralarının toplanması için kullanmaya karar verir. Birdenbire bambaşka bir dünyanın içine giriveren Muharrem için sahip olduğu değerler yavaş yavaş sarsılmaya başlar. Modern dünyanın içinde bulunduğu karmaşa, onun yıllardır alışık olmadığı kadar yıpratıcıdır. Ama işin kötüsü artık o da, bu dünyanın getirilerinden kendini uzak tutamaz. 

13. Sivas - IMDb Puanı: 7.5

13. Sivas - IMDb Puanı: 7.5

Kaan Müjdeci tarafından yazılıp yönetilen bu film de, Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar aday adayı olan filmlerimizden. Venedik Film Festivali’nden ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile dönmesi de cabası. Muttalip Müjdeci, Hasan Özdemir, Ezgi Ergin, Furkan Uyar, Ozan Çelik, Banu Fotocan ve Okan Avcı kadrosunda.

KONU: 11 yaşındaki Aslan'ın yaşadığı küçük köydeki tek gündeliği ,okula gitmek ve arkadaşlarıyla vakit geçirmekten ibarettir; en büyük derdiyse aynı sınıfta okuduğu Ayşe'ye olan aşkıdır. Bir gün yaşadıkları yerde bir hayli popüler olan köpek dövüşlerinden birine denk gelen Aslan, burada dövüşü kaybeden ve yaralanıp yere yığılan Sivas adında terk edilmiş kangal köpeğiyle karşılaşır. Bu karşılaşma o andan itibaren yaşayacağı hayatı etkileyecek en önemli dönüm noktalarından biri olur.

12. Kelebekler - IMDb Puanı: 7.5

12. Kelebekler  - IMDb Puanı: 7.5

Bir festival filmi olarak çıkış yapıp, türüne göre iyi bir izlenme de alabilmiş bir film. Eğlencesi de draması da tam dozunda, tam bir Tolga Karaçelik filmi. Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncular kadrosunda.

KONU: Üç kardeşin yolları yıllar önce ayrılmıştır. Aradan geçen 30 yılın ardından babaları çocuklarını bir araya getirmek ister ve onları Hasanlar Köyü’ndeki evlerine geri çağırır. Kardeşlerden en büyüğü Cemal, onları alır ve nedenini bilmedikleri bir yolculuğa çıkar. Üç kardeş köye gittiklerinde ise babalarının öldüğünü öğrenirler. Babaları, köyün acayipliklerinden biri olan kelebeklerin gelişinde gömülmeyi vasiyet etmiştir. Birbirlerini çok az tanıyan kardeşler, köyde kaldıkları süre boyunca yaşadıkları olaylarla kendilerini, birbirlerini ve babalarının kim olduğunu anlamaya çalışır.

11. Yazgı - IMDb Puanı: 7.6

11. Yazgı - IMDb Puanı: 7.6

Serdar Orçin, Zeynep Tokuş, Engin Günaydın, Demir Karahan ve Feridun Koç gibi isimleri kadrosunda barındıran bir başka Zeki Demirkubuz filmi. Albert Camus'un Yabancı isimli romanından esinlenilmiştir.

KONU: Dünya yanıbaşından akıp giderken, hiçbir şeye eşlik etmeyen; hayata karşı koşullu bir kayıtsızlık takınan tepkisiz bir adamın hikayesidir Yazgı. Musa evlenme vakti geldiğinde bile istekli olarak alamaz bu kararı. Onun için evlilik yalnızca basit bir kelimeden ibaret bir kavram, sadece karşısındaki kızın isteği üzerine kabul ettiği bir olay... Fakat üstünkörü verilmiş bu evlilik kararı, trajik bir “yazgı” ya sürükler Musa’yı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tabutta Rövoşata - IMDb Puanı: 7.8

10. Tabutta Rövoşata - IMDb Puanı: 7.8

Bu Derviş Zaim filminin başrollerinde Ahmet Uğurlu ve Tuncel Kurtiz yer alıyor. Kült filmlerimizden biri olarak sinema tarihimize kazınmıştı.

KONU: Rumelihisar sokaklarında yaşayan Mahsun, çevresi tarafından sevilen yoksul ve kimsesiz bir adamdır. Hayatta hiçbir amacı olmayan bu adam, otomobil çalarak hayatta kalmaktadır. Yaşamdaki tek tutkusu olan otomobilleri geceleri çalan Mahsun, sabaha kadar bu arabalarla gezer ve sabah olduğunda arabayı aldığı şekliyle aldığı yere bırakır. Bir gün sürekli takıldığı kahveye gelen bir kıza aşık olan Mahsun, kalacak hiçbir yeri olmayan bu kıza odasını açar. Fakat kız bu iyiliği kötüye kullanarak Mahsun'un hayatında onarılmayacak yaralar açacaktır.

9. Yaşamın Kıyısında - IMDb Puanı: 7.8

9. Yaşamın Kıyısında - IMDb Puanı: 7.8

Fatih Akın'ın Alman-Türk kültürlerini bir araya getirdiği filmlerinden Yaşamın Kıyısında, uluslararası festivallerde başarıya kavuştu. Kadrosunda Yelda Reynaud, Nurgül Yeşilçay, Baki Davrak ve Tuncel Kurtiz gibi başarılı oyuncular var.

KONU: Emekli bir dul olan Ali, yalnızlığını paylaşacağı bir insan ararken 'hayat kadınlığı' yapan Yeter ile tanışır. Para karşılığı kendisine hayat arkadaşlığı yapmasını öneren Ali’nin bu teklifini, Alman Dili Ve Edebiyatı profesörü olan oğlu Nejat hiç olumlu karşılamaz. Nejat için Yeter’in 'mesleği' kabul edilemezdir. Yeter’in asıl amacının Türkiye’de üniversitede okuyan kızını rahat ettirebilmek olduğunu anlayan Nejat, Yeter’e karşı daha sıcak duygular beslemeye başlar. Yeter’in beklenmedik bir şekilde hayatını kaybetmesi üzerine kızı Ayten’i bulmaya Türkiye’ye gitmeye karar veren Nejat’ın hayatında bambaşka bir pencere açılacaktır. Bilmediği tek şey ise, siyasi eylemci Ayten’in kaçak olarak Almanya’ya gitmiş olduğudur. Nejat’ın tahmin ettiği zamanda ve şekilde olmasa da, bir gün tüm bu karakterlerin yaşamları beklenmedik bir şekilde kesişecektir.

8. Bir Zamanlar Anadolu'da - IMDb Puanı: 7.9

8. Bir Zamanlar Anadolu'da - IMDb Puanı: 7.9

Nuri Bilge Ceylan'ın en iyi filmlerinden biri. Cannes Film Festivali'nde de Büyük Ödül'ü kapmıştı. Hatta Oscar için yüreğimizi titretip, Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde aday adayı olmuştu. Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel, Muhammet Uzuner, Ercan Kesal, Fırat Tanış, Ahmet Mümtaz Taylan ve Murat Kılıç gibi harika oyuncular yer alıyor. 

KONU: Bir doktor ile bir savcının 12 saatlik gerilimli öyküsünü, bir cinayet etrafında anlatıyor.

7. Kader - IMDb Puanı: 7.9

7. Kader - IMDb Puanı: 7.9

Altın Portakal ve Altın Lale gibi festival ödüllerine sahip bir Zeki Demirkubuz filmi.  Bu listenin ilk sırasında yer alan Masumiyet filmindeki karakterlerin geçmişini konu alıyor. Onu izleyen bunu hiç kaçırmaz!

KONU: Kördüğüm olmuş bir aşk üçgeni... Bekir, Uğur ve Zagor'un bu zorlu yolculuğunda işler karışıktır. Bekir Uğur’a, Uğur Zagor’a, Zagor da serseriliğe aşıktır. Karşılığını bulamayan kalplere tutkun bu üç insanın yolu, tutkunun beslediği bir kaderle birbirine bağlanır. Uğur, Zagor’un hapisten çıktığı gece, mahallede işlenen bir cinayetin ardından ortadan kaybolur. Bu kayboluş, ilk başta Bekir’in umutsuz aşkından kurtulması için bir umut olsa da, aylar sonra Zagor’un İzmir’de işlediği bir cinayet sonrası hapse girmesinin ardından Uğur’un mahalleye dönmesi ile Bekir için yıllar sürecek amansız bir kovalamaca başlayacaktır. Aşkının peşinde, kendini hiçe sayarak sürecek bu kovalamaca ile gururunu, benliğini, bütün kişiliğini yitirse de, bir tek şeyi, aşkın masumiyetini yitirmez.

6. Ahlat Ağacı - IMDb Puanı: 8.1

6. Ahlat Ağacı - IMDb Puanı: 8.1

İlk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapan filmlerimizden. Nuri Bilge Ceylan'ın en çok popülerlik kazanan sanat filmlerinden biri olmasının sebebi ise gerçekten sürükleyici olması. Doğu Demirkol, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar başrollerde.

KONU: Sinan oldum olası edebiyatla ilgili genç  bir adamdır ve yazar olmak istemektedir. Anadolu'da doğduğu köye dönen genç adam kitabını bastıracak parayı bulmak için tüm enerjisini harcamaya başlar ;ancak babasının geçmişten kalan borçları başına dert olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Gemide - IMDb Puanı: 8.1

5. Gemide - IMDb Puanı: 8.1

Bu film çekileli 22 yıl oldu ama hala Türk sinemasının kült filmlerinden biri olarak kendinden bahsettirmeyi başarıyor. Serdar Akar'ın yepyeni bir şey denediği, çok başarılı olduğu ve yeni birçok filme yön verdiği başarılı bir yapım. Yoğun argo kullanımı sebebiyle aile yanında izlemenizi pek tavsiye etmiyoruz:) Erkan Can, Yıldıray Şahinler, Naci Taşdöğen ve Haldun Boysan kadroda. 

KONULaleli'de parasını çaldıran boksörün gemi kaptanına durumu anlatması ile parayı istemeye giden kaptanın başından geçenlerin konu edildiği filmde, olaylar iyice karmaşık bir hal alır ve bir kız ile kafası betona çarpılarak öldürülmüş bir adam kalır ellerinde. Gemiden gitmesi gereken kızın boksör tarafından saklanması ile daha da karışan olaylar sonucu, kafası dumanlı olan esrarkeş kaptan ayılmaya başladıkça her şeyi yavaş yavaş hatırlamaya başlar.

4. Sarmaşık - IMDb Puanı: 8.1

4. Sarmaşık  - IMDb Puanı: 8.1

Başarılı genç yönetmen Tolga Karaçelik'in yazıp yönettiği bu filmin kadrosunda Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Osman Alkaş, Özgür Emre Yıldırım ve Seyithan Özdemir gibi isimler yer alıyor.

KONU: Bir armatör iflas eder ve o sırada seferde olan gemisindek mürettebat gemide mahsur kalır. Zira deniz hukuku gereği gemide kalmak zorundadırlar ve hiçbir yere kıpırdayamazlar. 5 gemici ve bir de kaptandan oluşan mürettebat bu huzursuz bekleyişte hiyerarşik güç mücadelesine girecektir.

3. Kış Uykusu - IMDb Puanı: 8.2

3. Kış Uykusu - IMDb Puanı: 8.2

Yine bir Nuri Bilge Ceylan filmi... Kendisinin en popüler kadrosuna sahip filmi olabilir. Haluk Bilginer, Melisa Sözen ve Demet Akbağ'ı izlerken Serhat Kılıç, Ayberk Pekcan, Nejat İşler, Nadir Sarıbacak, Tamer Levent ve Mehmet Ali Nuroğlu gözden bile kaçabilir, öyle düşünün. Altın Palmiye ödülünü almayı başarabilen nadir filmlerden olduğunu da söyleyelim.

KONU: Aydın emekli bir tiyatrocudur; oyunculuğu bıraktıktan sonra Kapadokya'ya babasından yadigar kalan butik oteli işletmek için geri döner. Aydın'ın o günden sonra başlayan kış uykusu, bu gözlerden ırak otelin içerisindeki gündelikleriyle, kah yerel bir gazeteye köşe yazıları yazarak kah her zaman niyetlendiği ancak bir türlü başlayamadığı tiyatro tarihi kitabını yazmayı düşünerek geçer. Tüm bu süreçte hayatında iki kadın vardır: Kendisine her anlamda uzak ve soğuk davranan genç karısı Nihal ve boşandıktan sonra yanlarına taşınan kız kardeşi Necla... Kışın bastırması ve artan kar yağışı bu küçük taşrada en çok Aydın'ın sinirlerine dokunur ve onu uzaklara gitmeye teşvik eder.

2. Yol - IMDb Puanı: 8.2

2. Yol - IMDb Puanı: 8.2

Yılmaz Güney'in yazdığı, Şerif Gönen'in yönettiği bu filmin başarısı hem Türkiye'de hem de dünyada onaylandı. Zülfü Livaneli'nin imza attığı müzikleri ve Tarık Akan, Şerif Sezer, Halil Ergün gibi isimleri barındıran kadrosuyla da hiç unutulmadı. Ama bu filmin en önemli başarısı, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünü kazanan ilk Türk filmi olmasıdır. 

KONU: Sıkı yönetim döneminin en iç acıtıcı dönemlerindeyiz... İmralı Cezaevi'nde yatan beş mahkum, kendilerine verilen bir izin sayesinde bir haftalığına köylerine dönebileceklerdir. Ancak yol uzundur, yol tehlikelidir, yol can alır. Dışarıdaki dünya içeridekinden hiç farklı değildir. Zulüm her yerdedir, bu topraklarda insan olmak hiç kolay değildir. Anadolu topraklarından çıkmış en gerçekçi, en dokunaklı hikayelerin başını çeken Yol üzerine söylenecek çok fazla şey vardır.

1. Masumiyet - IMDb Puanı: 8.3

1. Masumiyet - IMDb Puanı: 8.3

Bu filmdeki Haluk Bilginer tiratını unutmak imkansız. Filmi izlemeye vakit bulamasanız bile mutlaka o sahneyi izleyin. Listenin neden birincisi olduğunu, bu Zeki Demirkubuz filmini izleyince anlayacaksınız. Güven Kıraç, Haluk Bilginer ve Derya Alabora'yı böyle bir filmde izlemek müthiş...

KONU: Namus cinayeti nedeniyle girdiği hapishaneden çıkan Yusuf amaçsız bir hayata sahiptir artık. İzbe bir pansiyon köşesinde yolu Bekir ve Uğur’la kesiştikten sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derdinden sarsan hadiseler yaşanacak, herkes kendi masumiyetinin peşinden gidecek; bu seçimler de hepsinde derin yaralar açacaktır. Uğur güçlü bir hayat kadınıdır, Bekir ise ona saplantılı bir adam. Fakat Uğur'un gönlünde Zagor vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
119
19
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Neden en iyi Türk filmleri hep drama ve kasvetli amk

Viyol10sel

Semih Kaplanoğlu ve Reha Erdem filmleri başkadır... izleyin izlettirin...

Mert Karakaya

Kosmos iyidir iyi

Mert Karakaya

Off liste gibi liste, izlediklerimi bile tekrar izlerim...