Görüş Bildir
Haberler
Kadın Yönetmenlerin Elinden Çıkan Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Filmler

Kadın Yönetmenlerin Elinden Çıkan Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Filmler

Beyza
08.10.2023 - 11:03

Kadın yönetmenlerin ustalıkla işlediği ve izleyicinin gönlünde derin izler bırakan filmler, sinema dünyasının en değerli eserlerinden bazılarıdır. Bu filmler kadın yönetmenlerin eşsiz bakış açılarını, sanatsal yeteneklerini ve hikaye anlatma becerilerini yansıtır. İşte kadın yönetmenlerin elinden çıkan birbirinden güzel filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

28. Axolotl Overkill (2017)

28. Axolotl Overkill (2017)

IMDb: 5,2

Özet: Mifti güzel olduğu kadar pervasız bir genç kızdır. Zihinsel olarak dengesiz, işlevsiz ailesinden bıkmış, gençlik dünyasından habersiz ve tuhaf görünümüyle yaydığı cinsel çekiciliğin farkında olarak, şüpheli yaşam tarzlarına sahip birkaç bohem yetişkinin karanlık yolunda dolaşır.

Yönetmen: Helene Hegemann

Oyuncular: Jasna Fritzi Bauer, Arly Jover, Mavie Hörbiger

27. Rough Night (2017)

27. Rough Night (2017)

IMDb: 5,2

Özet: Bekarlığa veda partisi verecek olan bir grup kız arkadaş doya doya eğlenebilmek için bir villa kiralarlar. Arkadaşlarının evliliğini kutlayan kız grubu eğlenceyi tamamlaması için erkek striptizciler de getirtir. Eğlence sürüp içkiler içilirken bir kaza meydana gelir ve erkek striptizcilerden biri ölür. Arkadaş grubu bu olayın üzerine ne yapmaları gerektiğine karar vermek durumunda kalır...

Yönetmen: Lucia Aniello

Oyuncular: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell

26. The Year of Spectacular Men (2017)

26. The Year of Spectacular Men (2017)

IMDb: 5,6

Özet: Üniversite mezunu Izzy Klein'ın hayatta gerçek bir amacı yoktur. Küçük kız kardeşi Sabrina bir film yıldızıdır ve Izzy'yi kendisi ve erkek arkadaşı Sebastian ile birlikte Los Angeles'a taşınmaya ikna eder. Aynı zamanda Izzy, babasının ölümünü bir türlü atlatamamaktadır ve annesi Deb'in çılgın bir yogi olan Amythyst'le () yeni ilişkisi de genç kadının sorunlarına neden olmaktadır. Karmaşık ama büyüleyici birkaç erkekle yaşadığı başarısız ilişkinin ardından Izzy, yetişkinliğin başarısızlıklarıyla başa çıkmaya çalışır.

Yönetmen: Lea Thompson

Oyuncular: Zoey Deutch, Lea Thompson, Madelyn Deutch

25. 6 Years (2015)

25. 6 Years (2015)

IMDb: 5,6

Özet: Çocukluk arkadaşı olan Dan ve Melanie’nin 6 yıldır güzel giden bir ilişkisi vardır. Birlikte büyüyen Dan ve Melanie’nin hayatında her şey yolundadır. Ancak Dan’in bir plak şirketinde işe girmesi, onların ilişkisinin farklı bir yöne çevrilmesine neden olur. Aldığı iş teklifinin ardından Dan, sevgilisi ve hayalindeki iş arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Dan’ın aldığı kararlar her ikisinin de geleceğini geri dönülmez bir şekilde etkiler.

Yönetmen: Hannah Fidell

Oyuncular: Taissa Farmiga, Ben Rosenfield, Joshua Leonard

24. Madame Bovary (2014)

24. Madame Bovary (2014)

IMDb: 5,7

Özet: Küçük bir kasaba doktorunun güzeller güzeli eşi Emma, kendi sosyal statüsünü yükseltmek adına yeni bir ilişkiye başlar.

Yönetmen: Sophie Barthes

Oyuncular: Mia Wasikowska, Ezra Miller, Henry Lloyd-Hughes

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. Yelling to the Sky (2011)

23. Yelling to the Sky (2011)

IMDb: 5,8

Özet: Ailesi dağılan on yedi yaşındaki Sweetness O'Hara, hayatta kalıp kalamayacağının belirsiz olduğu bir mahallede kendi başının çaresine bakmak zorunda kalır.

Yönetmen: Victoria Mahoney

Oyuncular: Zoë Kravitz, Gabourey Sidibe, Tim Blake Nelson

22. Let the Sunshine In (2017)

22. Let the Sunshine In (2017)

IMDb: 6

Özet: Isabelle, Paris'te yaşayan bir ressamdır. Sanatçı olmanın yanı sıra aynı zamanda boşanmış bir anne olan Isabelle, duygularının hayatını yönlendirmesine izin veren, mutsuz ve kararsız bir kadındır. Dünyanın en romantik şehrinde bile aşkı bulamaz. Aşk hikâyesindeki aktörler değişse de sonuçlar Isabelle için hep aynıdır: hayal kırıklığı ve yalnızlık… Isabelle, aradığı mutluluğu bulabilmesi için önce yanlış yerlere baktığını fark eder ve yeniden aşkı aramaya koyulur...

Yönetmen: Claire Denis

Oyuncular: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Nicolas Duvauchelle

21. God's Offices (2008)

21. God's Offices (2008)

IMDb: 6,2

Özet: Uzun mesailerini hamile kadınlara yardım etmeye adayan sosyal hizmet görevlileri hakkında gerçekçi bir dram.

Yönetmen: Natalia Rodriguez, Nadège Trebal

Oyuncular: Anne Alvaro, Nathalie Baye, Rachida Brakni

20. The Pretty One (2013)

20. The Pretty One (2013)

IMDb: 6,3

Özet: Tek yumurta ikizi olan iki kız kardeşten daha güzel ve çekici olan hayatını kaybeder. Bunun üzerine geriye kalan kız kardeş ölen kardeşinin kimliğini ele geçirerek onun apartmanına taşınır ve kardeşinin hayatını yaşamaya başlar.

Yönetmen: Jenee LaMarque

Oyuncular: Zoe Kazan, Jake Johnson (XVI), Ron Livingston

19. The Third Miracle (1999)

19. The Third Miracle (1999)

IMDb: 6,5

Özet: Peder Frank Shore (Ed Harris), Şikago’da görülen mucizelerle ilgili araştırma yapmak üzere görevlendirilir. Araştırmaları sırasında Frank’in iç dünyasında da sorunlar başgösterir. Halüsinasyonlar görmeye başlamıştır ve bazen gerçekle hayali ayırtedemez hale gelir.

Yönetmen: Agnieszka Holland

Oyuncular: Anne Heche, Ed Harris, Armin Mueller-Stahl

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. The Fits (2015)

18. The Fits (2015)

IMDb: 6,6

Özet: 11 yaşındaki 'erkek fatma' Toni spor salonunda antrenman yaparken gördüğü dans topluluğuna hayran kalır. Toni ekibe katılır fakat arkadaşları bayılma olaylarından dolayı acı çekmeye başladığında Toni kendini tehlike altında bulur. 

Yönetmen: Anna Rose Holmer

Oyuncular: Royalty Hightower, Alexis Neblett, Da'Sean Minor

17. The Invitation (2015)

17. The Invitation (2015)

IMDb: 6,6

Özet: Will ve Eden sevgi dolu bir çiftir. Ancak onların ilişkisi, yaşanan trajedi sonucu çocuklarını kaybetmelerinin ardından Eden'ın ortadan kaybolması ile son bulur. Aradan geçen iki yılın ardından Eden, yeni bir eş ve bambaşka bir kişilikle geri döner. Geride bıraktığı her şeyle tekrar bağ kurmak isteyen genç kadın, eşi David ile evlerinde bir davet verir. Eski arkadaşların toplandığı bu davette Will ve sevgilisi de yerini alır. Davet oldukça güzel bir şekilde başlamıştır ancak bir süre sonra Will, Eden ve David'in tuhaf davranışlar sergilediğini düşünmeye başlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde garipliklerin devam etmesi, Will'in aşırı tepki vermesine neden olur. Yaşananlar Will'in paranoyaklığı mıdır yoksa gerçekten evde yolunda gitmeyen bir şeyler mi vardır?

Yönetmen: Karyn Kusama

Oyuncular: Michiel Huisman, Logan Marshall-Green, John Carroll Lynch

16. Obvious Child (2014)

16. Obvious Child (2014)

IMDb: 6,7

Özet: Yirmili yaşlarında, umut vaat eden bir komedyen olan Donna Stern'in mizah yeteneği, kendi hayatının parçalarını oluşturan küçük ayrıntıları gözlemlemesinden ileri gelir. Güldürü malzemesi olarak genellikle kendi gündeliklerini, bilhassa da cinsel hayatını kullanmaktadır. Ancak bir gün tek gecelik bir ilişkinin ardından hamile kaldığını fark ettiğinde kendini daha önce aklının ucundan dahi geçiremeyeceği bir durumda bulur. 

Yönetmen: Gillian Robespierre

Oyuncular: Jenny Slate, Jake Lacy, Gaby Hoffmann

15. Somersault (2004)

15. Somersault (2004)

IMDb: 6,7

Özet: Güzel ve dikkat çekici bir genç kız olan Heidi erkek arkadaşıyla öpüşürken annesine yakalanır ve aralarında şiddetli bir kavga başlar. Kavgadan sonra evden kaçan Heidi, yolculuğu sırasında Lake Jindabyne isimli Avustralya'nın başkenti Canberra'nın güneyinde bulunan bir kayak merkezinde bulur. Heidi'yi burada aile, arkadaşlık ve aşk kavramlarının gerçek anlamlarını keşfettiği zamanlar beklemektedir.

Yönetmen: Cate Shortland

Oyuncular: Abbie Cornish, Sam Worthington, Lynette Curran

14. Goodnight Mommy (2014)

14. Goodnight Mommy (2014)

IMDb: 6,7

Özet: Yazın en sıcak günlerinde, mısır tarlaları arasında bir taşra evinde, 9 yaşındaki ikiz kardeşler annelerinin eve geri dönmesini beklemektedirler. Anne eve gelir ama estetik operasyon geçirdiği için yüzü bandajlıdır. Ve artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Çocuklar bu kadının kendi anneleri olup olmadığından şüpheye düşerler… Karşılıklı yeniden güven kazanmak oldukça zamanlarını alacaktır.

Yönetmen: Veronika Franz, Severin Fiala

Oyuncular: Susanne Wuest, Lukas Schwarz, Elias Schwarz

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Babadook (2014)

13. The Babadook (2014)

IMDb: 6,8

Özet: Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshal

12. A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

12. A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

IMDb: 6,9

Özet: İran'da bulunan Bad City kasabası dünyanın geri kalanından soyutlanmış, suçla örülü bir yerdir. Özellikle de gece çöktüğünde kasaba, fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarının olur. Ancak bu tekinsiz kabanın sokaklarında geceleri yapayalnız gezinen bir başka figür daha vardır; bir kadın vampir, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşer. Arash ise şu hayatta belki de en kıymetli varlığı olan klasik arabasını, uyuşturucu bağımlısı babasının borçları nedeniyle satan genç bir adamdır. Arash bir gece arabasını sattığı kişiden geri almak için evine gittiğinde adamın ölmüş olduğunu fark eder. Böylece, olay mahalinde tüm soğukkanlılığıyla bekleyen vampir 'Kız' ile aralarındaki tuhaf ilişki başlamış olur...

Yönetmen: Ana Lily Amirpour

Oyuncular: Sheila Vand, Arash Marandi, Mozhan Marnò

11. Tigers Are Not Afraid (2017)

11. Tigers Are Not Afraid (2017)

IMDb: 6,9

Özet: 10 yaşında bir çocuk olan Estrella’nın 3 dileği vardır. İlki kayıp olan annesinin geri dönmesidir. Dileği tutan küçük çocuğun annesi geri döner ancak ölür ve her yerde Estrella’yı takip eder. Büyük bir korkuya kapılan Estrella, kendisi gibi yetim olan çocuklardan oluşan bir çeteye katılarak annesinden kaçmaya çalışır. Çok geçmeden ölülerin asla geride bırakılmadığı bir vahşetin ortasında kaldığında, dileklerin asla olmasını istedikleri gibi gerçekleşmediğini fark eder.

Yönetmen: Issa Lopez

Oyuncular: Paola Lara, Juan Ramon Lopez, Ianis Guerrero

10. Raw (2016)

10. Raw (2016)

IMDb: 7

Özet: Jutine 16 yaşında genç ve normal bir kadındır. Tüm ailesi veteriner olan Justine de onların yolundan gitmek ister. Başarılı bir öğrenci olarak 16 yaşında veterinerlik fakültesine girmeyi başarır. Ancak burada onu üst sınıfların sınamaları ve okulun büyüsü ile gelen acımasız, cezbedici ve sallantılı bir dünya beklemektedir. Sırf akranlarına uyum sağlayabilmek adına kurallara boyun eğen Justine ailesinin prensiplerini yıkarak hayatında ilk kez çiğ et yer. Ancak bu kendi içinde yatan tehlikeli bir yanı keşfetmesinin sadece başlangıcı olacaktır...

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella

9. The Long Walk (2019)

9. The Long Walk (2019)

IMDb: 7

Özet: Yaşlı bir Laoslu keşiş, bir trafik kazası kurbanının hayaletinin onu elli yıl geriye, annesinin acılı ölüm anına götürebileceğini keşfeder.

Yönetmen: Mattie Do

Oyuncular: Yannawoutthi Chanthalungsy, Vilouna Phetmany, Noutnapha Soydara

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Ascent (2016)

8. Ascent (2016)

IMDb: 7

Özet: Tamamen fotoğraflardan oluşan bu film, İngiliz bir kadın ile onun ölen Japon ortağı Hiroshi'nin önderlik ettiği, belgesel ile kurgu, fotoğraf ile film arasında denge kuran bir film deneyidir. 

Yönetmen: Fiona Tan

Oyuncular: Hiroki Hasegawa, Fiona Tan

7. The Watermelon Woman (1996)

7. The Watermelon Woman (1996)

IMDb: 7,1

Özet: Cheryl genç, siyahi ve lezbiyen bir kadındır. Philadelphia'da en yakın arkadaşı Tamara'yla birlikte bir film projesinde çalışmaktadır. Philadelphialı 1930'lu yılların filmlerinde görünen ve 'Karpuz Kadın' (The Watermelon Woman) olarak da bilinen siyahi bir aktris hakkında bir video yapmak için araştırma yapmaktadırlar. Çeşitli ipuçlarını takip eden Cheryl, Karpuz Kadınının sahne adını ve gerçek ismini keşfederken, aktrisin beyaz bir kadın olan ve Hollywood'un birkaç kadın yönetmeninden olan Martha Page ile uzun bir ilişkisi olduğunu keşfeder. Cheryl bunları keşfederken beyaz bir kadın olan Diana ile ilgilenmeye başlayacaktır.

Yönetmen: Cheryl Dunye

Oyuncular: Cheryl Dunye, Guinevere Turner, Valarie Walker

6. Me and You and Everyone We Know (2005)

6. Me and You and Everyone We Know (2005)

IMDb: 7,2 

Özet: Jesperson yeni çalışmasını küratörlere kabul ettirmeye çalıştığı bir dönemde, hüzünlü ve şaşkın Swersey ile tanışır. Swersey ona ayağındaki yarayla ilgili şaşırtıcı bir derinlik taşıyan ilginç bir yorum yapar. Jesperson bütün gün kadınların ayaklarını elleyen bu adamdan etkilendiğini anlayınca onun gözüne girmek için elinden geleni yapmaya çalışır. Fakat bu o kadar da kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Miranda July

Oyuncular: John Hawkes, Miranda July, Miles Thompson

5. Pariah (2011)

5. Pariah (2011)

IMDb: 7,2 

Özet: Adepero Oduye Alike, annesi Audrey, babası Arthur ve küçük kız kardeşi Sharonda ile Brooklyn’de yaşayan 17 yaşında bir kızdır. Kendini ait hissetmediği bir çevrede yaşamak zorunda kalan  Alike, kendi cinsel kimliğini keşfetmeye çalışırr. Cinsel yönelimini kabul eden bunu uygun yaşamaya çalışan Alike, çevresi ve toplumun baskısı ile karşılaşır. Ailesine ne kadar içini dökebileceğine emin olmayan Alike, içinde bulunduğu problemleri onurla, keyifle ve azimle aşmaya kararlıdır.

Yönetmen: Dee Rees

Oyuncular: Kim Wayans, Aasha Davis, Adepero Oduye

4. My Life Without Me (2003)

4. My Life Without Me (2003)

IMDb: 7,4

Özet: Ann, sıradan yaşamının aniden tepetaklak olabileceğinin henüz ayırdında değildir. Daha 23 yaşında olmasına rağmen iki çocuğu vardır ve kocası ve çocuklarıyla bir karavanda hayat sürerler; hem de annelerinin bahçesinde. Ancak bir gün o meşum haberi alır: Kanser olmuştur. İki ay içinde yitip gideceği hayatına bir çeki düzen ve arada gönlünü kaptırdığı yakışıklı bir erkek ile yaşamak istediği aşkı sıkıştıracaktır. Bir liste yapacak ve hayata veda etmeden önce tüm yapmak istediklerini yazacaktır.

Yönetmen: Isabel Coixet

Oyuncular: Mark Ruffalo, Sarah Polley, Amanda Plummer

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. We Need to Talk About Kevin (2011)

3. We Need to Talk About Kevin (2011)

IMDb: 7,5

Özet: Eva, Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. Kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır.Eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. Bu arada Kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır...

Yönetmen: Lynne Ramsay

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

2. American Psycho (2000)

2. American Psycho (2000)

IMDb: 7,6

Özet: Patrick Bateman, aileden zengin bir adamdır. Gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. Oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen Bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. Bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. Bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir.

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto

1. The Act of Killing (2012)

1. The Act of Killing (2012)

IMDb: 8,2

Özet: Endonezya'da yaşayan Anwar, 1960'lı yılların başında arkadaşlarıyla karaborsada küçük bir sinema çetesi kurmuştuk bir gençtir. Ne zamanki 1965'te ülkede askeri darbe gerçekleşir, kendi halindeki bu küçük çete bir anda aşırı sağcı bir ölüm makinesine dönüşür. Komünist olarak 'damgalanan' yüzlerce entelektüel insan ve Çinli azınlık, bu grubun darbecilerin desteği ile gerçekleştirdiği katliamlarda hayatını kaybeder. Aradan onlarca yıl geçer, ölen öldüğü ile kalır ve lider Anwar konfor ve huzur içerisinde hayatını sürdürmektedir...

Yönetmen: Christine Cynn, Joshua Oppenheimer 

Oyuncular: Anwar Congo, Haji Anif, Syamsul Arifin

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
BÜSÜ.

Onedio; 16 yaşındaki biri çocuktur!! Raw'ın özetini düzeltin lütfen.