Görüş Bildir
Haberler
İzmir’de Ruhunuza İyi Gelecek Doğa ile Baş Başa Kalacağınız Yerler Rehberi

İzmir’de Ruhunuza İyi Gelecek Doğa ile Baş Başa Kalacağınız Yerler Rehberi

Yeter Şirin
25.11.2023 - 14:55

Ege’nin incisi İzmir’de günün belki de haftanın yorgunluğu atabileceğiniz yerlerle karşınızdayım sevgili okur. İster yürüyüş isterseniz toprağa basarak bütün negatif elektriğini atacağınız, ailece güzel bir kahvaltı yapabileceğiniz veya sadece manzarayı seyrederek vakit geçirebileceğiniz yerleri siz de merak ediyorsanız hadi birlikte bu yerleri keşfedelim. Listede mutlaka olmalı dediğiniz bir yer varsa lütfen yorumlara yazın.

Kaynak: https://blog.dokay.com.tr/izmirin-sak...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kara Göl

1. Kara Göl

Bornova’da bulunan Karagöl Yamanlar Dağı’nda bulunuyor. Çınar, söğüt ve birçok çam çeşidi arasında ruhunuzun ve ciğerlerinizin dinleneceği Karagöl adeta görsel şölen tadında… Burada piknik yapabilir, kamp kurabilir veya bulunan restoranlarda güzel bir yemek yiyebilirsiniz. 

Adres: Kır, Karagöl Tabiat Parkı Yolu, 35670 Menemen/İzmir

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: 'Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte huzuru bulabileceğiniz doğa ile iç içe güzel bir ortam. Giderken yanınızda mangal malzemelerinizi kamp sandalyesi ve masalarınızı eksik etmeyin kesinlikle kısa süreli gidip ayrılabileceğiniz bir ortam değil, Erken gidip piknik masalarından boş bulma şansınız varsa daha iyi, güzel bir haftasonu programı için tercih edilebilecek bir doğa harikası, kesinlikle tavsiye ederim...'

2. Gölcük

2. Gölcük

Ödemiş sınırları içinde bulunan Gölcük aynı zamanda İzmir’in en beğenilen köylerinden olan Birgi’ye oldukça yakın. Bahar ve yaz aylarında çiçeklerin renk renk her yeri kapladığı zamanlar en güzel zamanları, sonbaharda ise kahverenginin her tonunu görmeniz mümkün. 

Adres: Ovacık, 35755 Ödemiş/İzmir

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: 'Enfes manzaralı. Görülmesi gezilmesi gereken bir yer. Giden herkese şiddetle öneririm ki oradaki esnaftan köylü diye temiz diye doğal diye bişey almayın. Biri beşe satıyorlar. Çok pahalı çok gereksiz. Şark kurnazı esnafı var maşallah...'

3. Şirince Köyü

3. Şirince Köyü

Manzarası, doğası, tarihiyle ayrı ama biraz ticari bir yer haline dönen Şirince özellikle hafta sonu gidebileceğiniz bir belde. Hediyelik eşyalar, yöreye özgü otlar, adaçayları, reçeller ve şarabıyla özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça popüler bir köy. 

Adres: Şirince, Şirince Köyü İç Yolu No:216, 35920 Selçuk/İzmir

Adres: Şirince, Şirince Köyü İç Yolu No:216, 35920 Selçuk/İzmir

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: 'Hafta içi de hafta sonu da oldukça kalabalık bir belde. Manzarası, dükkanları, tarihi eserleri, sokakları ve albenisiyle harika bir köy diyebilirim.'

4. Çiğli Kuş Cenneti

4. Çiğli Kuş Cenneti

Merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Kuş Cenneti Gediz Deltasında oldukça geniş bir alanda bulunuyor. 289 dan fazla kuş türüne yuva olan Kuş Cenneti özellikle tepeli pelikanlar için oldukça önemli bir konum. Ayrıca Flamingo, Leylek, Deniz Saksağanı, Çulha, Uzunbacak, Arıkuşu, Angut, Suna ve Deniz Kırlangıcı gibi birçok türü de gözlemleyebilirsiniz.

Adres: Tuzla, No:, Kuş Cenneti Yolu No:11, 35620 Çiğli/İzmir

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: 'Doğadaki yerinizi merak ediyor iseniz eğer, mutlaka burada vakit geçirip kuş çeşitliliğini seyretmelisiniz. İnsan doğanın bir parçası olduğunu ve doğaya saygılı olması gerektiğini unutmamalı.'

5. Nebiler Şelalesi

5. Nebiler Şelalesi

Dikili’de aynı isimli köyde bulunan bu güzellik mağaralar, doğayla iç içe patika yolları ile doğa severlerin tercihi bir yer. Bu şelalenin hikayesi ise şöyle; peri padişahının kızı ile Yörük Ali birbirine aşık olur. Birbirlerini o kadar severler ki ayrılmamak için ettikleri dua karşılığından şelaleye dönüşürler.

Adres: Nebiler, Nebiler Şelale Sk No:18, 35980, 35980 Dikili/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: 'Biz çok beğendik huzurlu doğa harikası bir yer tavsiye ederim.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bozdağ

6. Bozdağ

Yazın temiz havası ve doğa ananı tüm güzelliğini, kışın ise bembeyaz bir çiçek gibi oluşuna hayran olunan Bozdağ yılın dört mevsimi ziyaretçisi olmayan bir yer. Kışın burada bununan kayak merkezinde vakit geçirebilir, bahar ve yaz aylarında tırmanış yapabilirsiniz.

Adres: Bozdağ, 35750 Ödemiş/İzmir

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: 'Çok güzel manzaralı bir yolu var kırkoluk çeşmesi çok güzeldi ucuz yöresel ürünler satıyorlar.'

7. Spil Dağı Millî Parkı

7. Spil Dağı Millî Parkı

Manisa ile İzmir arasında bulunan Spil Dağı Millî Parkı Bornova’ya 40 km uzaklıkta bulunuyor. Kanyon vadiler, dolin gölleri, lapyalar, mağaralar ile Spil Dağı Milli Parkı 120’den fazla endemik türe ev sahipliği yapmakta. Ünlü Manisa Lalesi de bu park da bulunmakta.

Adres: Beşpınar, Spil Dağı Yolu, 45000 Manisa Merkez/Manisa

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: 'Muhteşem bir manzarası var. Aşağıda yanıyorsun, zirvede donuyorsun. :) Yolları yapım aşamasında zirveye çıkana kadar araç bayağı yoruldu ama zirveye varınca değdi dedik. Piknik yapma yerleri de var. Banklarda oturuluyor. Ateş yasak zaten. Dürbünü yanımda götürmenin keyfine vardım. Muhakkak üstünüze hırka. Mont v.b alın hele çocuklu çıkıyorsanız üstüne kesin bir şey alin derim. Diğer geldiğimde yolların yapılmasını ümit ediyorum:).'

8. İnciraltı Kent Ormanı

8. İnciraltı Kent Ormanı

İzmir’de şehir içinde nefes almak için bir yer arıyorsanız İnciraltı Kent Ormanı tam size göre. Sahili, dokusu, sakinliği ve özellikle gün batımıyla bir nebze de olsa gerçekten nefes almanızı sağlayacak bir orman.

Adres: Bahçelerarası, Engelliler Mrk. İçi Yolu, 35330 Balçova/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: 'Şehir içinde nefes alabileceğiniz, aracınızla yada bisikletlerle kolayca ulaşabileceğiniz, eşsiz güzellikte gün batımını yaşayabileceğiniz harika bir alan...'

9. Kültürpark

9. Kültürpark

İçinde birçok işletmeyi barındırmasına rağmen dokusu bozulmayan, dinlenebileceğiniz Kültürpark tamamen İzmir halkının konforu için tasarlanmış. Fuar alanı içinizdeki çocuğu ortaya çıkarabilir.

Adres: Mimar Sinan, Şair Eşref Blv. No.50, 35220 Konak/İzmir

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: 'Kültürpark İzmir'de sahile yakın yürüyüş yapabileceğiniz dinlenebileceğiniz resim sergilerinin olduğu mekanları gezebileceğiniz bir alan. Çarşamba günü gitmiştim çok güzel bir Ege pazarı vardı ve harika yerel lezzetlerle sizi karşılıyorlar. Kesinlikle tavsiye ederim. bunun dışında çocuklarınızın keyifli zaman geçirebileceği mekanlar var.'

10. Foça Yel Değirmenleri

10. Foça Yel Değirmenleri

Çıkış yolu biraz zor olsa da manzarasına karşı Foçayı izlemek bir nebze yorgunluğunuzu atmanıza sebep olabilir. Ziyarete gelenler biraz hor bırakıyor etrafı ama iyi bir restorasyonla daha iyi hale gelebilir. Eski Foça’ya geldiğinizde mutlaka uğrayın.

Adres: Fevzipaşa, Mersinaki Cd. 54 A, 35680 Foça/İzmir

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: 'Muhteşem bir manzara.Enfes serinlikte rüzgar, oturun ve tadını çıkarın.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Homeros Vadisi

11. Homeros Vadisi

Bornova’da biraz kafamı dinleyeyim diyorsanız Homeros Vadisi yürüme mesafesinde… sessiz sakin bir yer ve işletme yok önceden belirtmekte fayda var. İster kamp sandalyenizi alıp kitap okuyabilirsiniz isterseniz piknik yapabilirsiniz.

Adres: Çamiçi, 35040 Çamiçi/Bornova/İzmir

Konum için tıklayın. 

Ziyaretçi Yorumu: 'Bornova'dan yaklaşık 15 dk'lık bir mesafede. Yol ayrımından sonra, Homeros Vadisi'ne dik ve virajlı bir yoldan iniliyor (Tabelada Homeros Vadisi 2 yazan yerden indik). Yol asfalt fakat dar. İki araç yan yana bazı yerlerde zor geçer. 5 Kasım 2023'te gittiğimizde, az yağmur olması nedeniyle sular da azdı. Minik bir gölet. Etrafta yapışacak fazlaca bir aktivite yok. Mangal yakanlar vardı. Yani, öyle fazlaca bir beklentiniz yoksa, fena sayılmaz. Kafa dinlemek, şehrin gürültüsünden kaçmak için, gidilebilir.'

Bu içerikler de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın