Görüş Bildir
Haberler
Mordoğan: Tam 70 Çeşit Mor Çiçeğiyle Ünlenmiş İzmir Karaburun'un En Turistik Beldelerinden Mordoğan'ı Keşfedin

etiket Mordoğan: Tam 70 Çeşit Mor Çiçeğiyle Ünlenmiş İzmir Karaburun'un En Turistik Beldelerinden Mordoğan'ı Keşfedin

Özge Tepe
22.03.2023 - 14:39

Mordoğan, İzmir Karaburun'da yer alan bir belde. Burası Uzunada'nın tam karşısında yer alıyor. Plajlarıyla, tam yetmiş çeşit mor çiçeğiyle ünlü kendine özgü bir belde olan Mordoğan, tatil severlerin de gözdesi. Karaburun'a yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alan Mordoğan Beldesi, gezilecek yerleriyle, doğal güzellikleri ve koylarıyla eşsiz bir cennet. Turistlerin gözdesi haline gelen Mordoğan'a gelenler mutlaka bir kez daha gelmek istiyor. Gezilecek yerlerin sınırsız olduğu Mordoğan'ı hemen siz de keşfedin.

Bu içeriğimizde Mordoğan hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mordoğan Hakkında Bilgi

Mordoğan Hakkında Bilgi

Mordoğan, 29 Aralık 1986 tarihinde belde olmuş bir yer. Burası İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı. Uzunada'nın tam karşısında yer alan Mordoğan, kayalıkları ve plajlarıyla ünlü. Amatör balıkçılık da burada son derece yaygın. Aynı zamanda Mordoğan, 70 çeşit mor çiçeği ile gidenleri kendine hayran bırakıyor.

Denizde mavinin tüm tonlarını Mordoğan'da görebilirsiniz. Gerideki Ege dağları da yemyeşil bir görüntü sunuyor. Burası eşsiz bir tatil için en iyi İzmir kasabalarından biri. Üstelik Çeşme ve Foça gibi diğer turistik merkezlere göre daha sakin denilebilir.

Mordoğan'da nergis çiçeklerinin eşsiz kokusu hakim. Sokaklarda yürürken çiçeklerin kokusunu alabilirsiniz. İzmir'e 80 kilometre mesafedeki Mordoğan, kuzey ve batıda Karaburun, güneyde Balıkova ile komşu. Doğusu ise tamamıyla Ege Denizi. Yaz aylarındaki sıcağı buradaki imbat rüzgarları biraz olsun engelliyor. Kuzey ve batı yönünde uzanan kıyıları ve göz alıcı koy manzaralarıyla Mordoğan, ziyaretçilerine eşsiz bir tatil fırsatı sunuyor.

Mordoğan Nerede? Mordoğan'a Nasıl Gidilir?

Mordoğan Nerede? Mordoğan'a Nasıl Gidilir?

Mordoğan, İzmir'in Karaburun ilçesindeki bir belde belediyesi. Buraya İzmir-Çeşme otoyolunun 45. km'sinde Karaburun yol ayrımından sapılarak gidilir. Yolları biraz virajlı olduğundan diğer beldeler ve turistik yerler kadar popüler değildir. Yol boyunca ziyaretçilere Ege'nin tipik bitki örtüsü olan makiler ve zeytin ağaçları eşlik eder. 

Buraya özel aracınız yerine toplu taşıma ile de gelebilirsiniz. İzmir Üçkuyular'dan kalkan minibüslerle 1 saatte İzmir' in bu kasabasına ulaşmak mümkün.

Mordoğan'ın haritadaki konumuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Mordoğan'da Gezilecek Yerler

Mordoğan'da Gezilecek Yerler

Mordoğan Beldesi, Çatalkaya ve Eski Mordoğan Köylerinin birleşmesiyle 1987 yılında kuruldu. Günümüzde Mordoğan beldesi; Ardıç, Çatalkaya, Eski Mordoğan, Kütlücek ve Merkez mahalleleri adıyla bilinen beş mahalleye sahip. Aynı zamanda mücavir alanında yer alan üç adet köyden oluşuyor. 

Karaburun'da geniş bir alana sahip olan Mordoğan'da yapılacak pek çok aktivite ve gezilecek pek çok yer var. Bunlardan bazıları şu şekilde:

  • Mordoğan Sahili ve İskelesi

  • Ayşe Kadın Camii

  • Plajlar ve koylar

  • Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi

  • Dilek Pınarı ( Narcissos)

  • Çatalkaya

Mordoğan Sahili ve İskelesi

Mordoğan Sahili ve İskelesi

Mordoğan'ın sahili, özellikle akşamları cıvıl cıvıl. Tam bir Ege kasabası olan Mordoğan'da sahildeki kafelerde oturabilirsiniz. Sahilde köprü, plaj, heykel ve değirmen gibi unsurlar bulunuyor. Mordoğan'ın simgesi haline gelen tüm noktaları sahilde ve iskelede görebilirsiniz.

Ayşe Kadın Camii

Ayşe Kadın Camii

Ayşe Kadın Camii, hem Mordoğan'ın hem de Karaburun'un simgelerinden. Türk mimarisini yansıtan bu eserin 15 ila 16. yüzyıllarda yapıldığı düşünülüyor.

Adres: Mordoğan, 35970 Karaburun/İzmir

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi

Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi

Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi, müzeleştirilerek hem yöre kültürünü tanıtıyor hem de köye gelir getiriyor. Girişte ufak bir ücret vererek burayı gezebilirsiniz. Bahçesindeki kafesinde gözleme yiyip çay da içebilirsiniz.

Adres: Mordoğan, 35970 Karaburun/İzmir

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Dilek Pınarı

Dilek Pınarı
gezigezgini.com

Mitolojik hikayelerden hoşlananlar için Dilek Çeşmesi ideal bir yer. Mordoğan Köyü’nden 2 km daha yukarı doğru giderken sağa sapıp dilek çeşmesine ulaşmak mümkün. Burada sizi Narcissos efsanesini anlatan bir tabela karşılıyor ve tabelada şunlar yazıyor:

'Efsaneye göre nergis çiçeğinin güzelim kokusu, dünyayı dolaşmaya buradan başladı. Tüm narin görünümüne karşın olanca dayanıklılığıyla her kış Karaburun’u sarıp sarmalayan nergisin kökeni Mordoğan’da şu anda bulunduğunuz Dilek Pınarı’nda. Yunan mitolojisinde güzelliğiyle olduğu kadar çok konuşmasıyla da bilinen peri kızı Ekho bu özelliği nedeniyle cezalandırılır. Baş tanrı Zeus’un evlilik tanrıçası karısı Hera, Ekho’ya büyü yapar. Artık peri kızı her duyduğunun sadece son kelimesini tekrar edecektir. (Ses Yankısı anlamındaki EKO kelimesi de buradan gelir) Ekho bir gün ormanda yakışıklılığı dillere desten Narkissos’u görür ve ona aşık olur. Konuşmayı çok istese de tek yapabildiği onun son sözlerini tekrar edebilmek olur. Narkissos sıkılıp gider. Ekho bunun üzerine ağlar ve kayaya dönüşür. Geride sadece sesi “eko” dediğimiz yankı olarak kalır. Olimpos dağındaki tanrılar Narkissos’a kızar ve onu cezalandırır. Bir gün Mimas Dağı eteklerinde su içmek için nehre inen Narkissos yansıyan güzelliğini görüp kendine aşık olur. Kendini seyredirken hareketsiz kalır. Bu kez günden güne erime sırası ondadır. Ölünce vücudu bu eski kaynakta nergis çiçeklerine dönüşür.'

Çatalkaya

Çatalkaya
web.archive.org

Çatalkaya, Mordoğan'a bağlı en büyük köylerden biri. Burası Mordoğan'ı tepeden görmek için çok ideal. Mordoğan'a geldiğinizde dilerseniz günü burada batırabilirsiniz. Çatalkaya’dan Yenicepınar’a doğru 4 saatlik bir dağ rotası yürüyüşü parkuru da bulunuyor. Trekking sevenler için bu parkur en iyi seçeneklerden.  Buraya yakın Tekke Köyü’nde eski bir Ortodoks kilisesi yapısı da var. Tarih turizmini sevenler de bu kiliseyi ziyaret edebilir.

Mordoğan Koyları ve Plajları

Mordoğan Koyları ve Plajları

Mordoğan'da birçok koy ve plaj var. Bunlardan dilediğinize giderek Ege Denizi sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

Mordoğan'da en meşhur koylar ve plajlar şunlar:

  • Manal Koyu

  • Saklıkoy

  • Kocakum Plajı

  • Ardıç Plajı

  • Ayıbalığı Koyu

  • Kaynarpınar

  • Korsan Plajı

  • Sulucadere Plajı

Mordoğan'da Nerede Ne Yenir?

Mordoğan'da Nerede Ne Yenir?

Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Ege'de de eşsiz lezzetler var. Zeytinyağlı Ege lezzetleri Mordoğan'da da oldukça meşhur. Buraya gelmişken yemeniz gereken bazı lezzetler şunlar:

  • Balıklar

  • Zeytinyağlılar

  • Ot yemekleri

  • Salatalar

  • Enginar

Bu lezzetleri ve daha fazlasını tadabileceğiniz Mordoğan restoranları ise şu şekilde:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Viramor

Viramor

Bir balık restoranı olan Viramor, denizin tam ortasına konumlanmış. Burası, Mordoğan'da en sevilen yerlerden biri. Denize karşı çeşit çeşit balıkların tadına bakmak ve bir şeyler içmek isterseniz Viramor'u tercih edebilirsiniz.

Adres: Mordoğan, Yalı Cd. No:12, 35970 Karaburun/İzmir

Telefon: 02327375588

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Çalışanları ilgili, mezeleri bol porsiyon ve lezzetli, fiyatları makul, müzikleri çok hoş, manzarası müthiş bir restoran.'

Mimas Balık Restaurant

Mimas Balık Restaurant

Mimas Balık Restaurant da Mordoğan'da en çok sevilen yerlerden biri. Leziz balıklarıyla ve içecekleriyle öne çıkan Mimas Balık Restaurant'ta hoş bir akşam yemeği keyfi yaşayabilirsiniz.

Adres: Mordoğan, 35970 Karaburun/İzmir

Telefon: 02327377555

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Mordoğan da deniz kenarında güzel bir aile işletmesi. Taze, lezzetli mezeleri ve muhteşem midyesiyle kaliteyi uygun fiyatı bulabileceğiniz tek adres burası. Mimas balığa uğramadan gitmeyin. En kısa zamanda Mordoğan'a sırf burası için bile geleceğim. Gerçekten cok memnun kaldım, tavsiye ederim '

Problemin Yeri

Problemin Yeri

Sabah kahvaltısı, akşam yemeği, öğle yemeği... Günün her anı için Problemin Yeri öne çıkan bir tercih. Zengin menüsüyle ziyaretçilerine hizmet veren Problemin Yeri, Mordoğan'daki en iyi işletmelerden.

Adres: Mordoğan, 35970 Karaburun/İzmir

Telefon: 02327378750

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Çok iyi mekan kahvaltıdan akşam yemeğine menemenden hamburger mantıya gözlemeye yoğurtlu köfteye zengin menü olan bir mekan. Zaten mekan denize sıfır. Çalışanlar güleryüzlü ve servis hızlı. Severek gittiğim gitmeye devam edeceğim güzel bir aile yeri. Fiyatlar uygun.'

Mordoğan'da Konaklama

Mordoğan'da Konaklama

Mordoğan'a gelmişken burada birkaç gününüzü geçirmek isterseniz konaklama tesisleri önerilerimizi dikkate alabilirsiniz:

North Wind Hotels Karaburun

North Wind Hotels Karaburun

Burası Mordoğan'daki en lüks otellerden biri. Özellikle Mordoğan'a balayı için gelenler bu oteli çok sık tercih ediyor. Odalarının genişliği, temizliği, yeme içme olanakları ve daha fazlasıyla North Wind Hotels Karaburun, sizler için en iyi seçeneklerden biri.

Adres: Mordoğan, palmiye sok No 1, 35970 Karaburun/İzmir

Web Sitesi: http://www.northwindhotels.com/

Telefon: 02327378800

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Tatilimiz öncesi 1 gece Karaburun u gezmek amacı ile  konakladik keşke daha uzun kalsaydik diyoruz. Personel güler yüzlü ve ilgili. Kusur bulmak yerine destek istenilse hemen yardımcı oluyorlar . Bahçe katinda kaldik ve bence en güzeli giriş çıkış kolay sadece balkon yok çamaşır kurutmak için bahçeyi kullanıyorsunuz.Odalar çok yeni herşey tertemiz.  Kahvaltida ne yediysek ikinciye aldık. Oğlumuz bile doydu:) menemenleri harikaydi. Biberli ekmekleri de çok guzel. Ne bittiyse yenisini eklediler. Kahvalti terasta manzara çok güzel. Çevrede çok oteli aradık bence fiyatına göre çok iyi. Denize yakın, Ardıç plaji çocuklu aileler için ideal. Çevredeki koylar da gezilmeli'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Morkoyun Bungalov ve Çadır Kamp

Morkoyun Bungalov ve Çadır Kamp

Daha çok kamp yapmak isteyenler veya Tiny House tarzındaki bungalov evlerde konaklamak isteyenler için Mordoğan'da buna yönelik de işletme var. Mordoğan Bungalov ve Çadır Kamp'ta dilerseniz çadırınızla dilerseniz de bungalovlarda konaklayabilirsiniz.

Adres: Mordoğan, 408. Sokak no:3, 35970 Karaburun/İzmir

Telefon: 05060609072

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumları:

'Müü.. kemmm...mel. Kız arkadaşımla kafa izni yapalim diye geldiğimiz yere aşık olduk. Çok sıcak ve samimi bir işletme. Uzun zamandir yediğim en güzel lokum levreği de burda yedim bu arada. Sonuç olarak güzel işletme herkesin ellerine sağlık'

Mordoğan Gezginlerinden Yorumlar

Mordoğan Gezginlerinden Yorumlar

Mordoğan'a gitmeyi düşünüyorsanız buraya daha önce ziyaret etmiş kişilerin yorumlarını okumak isteyebilirsiniz.

'kafa dinlemek için gidilecek gayet sakin huzur dolu tatil beldesi'

'alaçatı'nın kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşmak istediğinizde, berrak denizi, sakinliği ve huzuruyla sizi sarmalayacak güzel belde. şnorkel severseniz, canlı çeşitliliği gayet iyi. dalgasız sakin ve berrak bir denizi olduğu için uzun süre yorulmadan, su altındaki çeşit çeşit balıkları, yengeçleri seyredebilirsiniz. ahtapot çıkarıldığını da gördük ama yosunların arasına dikkatli baksam da hiç ahtapota denk gelmedim'

'akşamları gündüzden yakalanmış taze balıkları, ay ışığının aydınlattığı deniz manzarasına karşı yiyebiliyorsunuz. fiyatlar makul. pek fazla tesis yok, kalabalık da değil. konfor beklentiniz yüksek değilse, eğlence ve harekete ara vermek için tercih edilebilir.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
16
4
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?