Görüş Bildir
Haberler
İzlediğinizde Sizi Katartik Bir Ağlamanın Ötesine Taşıyacak En Hüzünlü Filmler

İzlediğinizde Sizi Katartik Bir Ağlamanın Ötesine Taşıyacak En Hüzünlü Filmler

Ezgi Bulut
24.10.2022 - 13:18 Son Güncelleme: 08.11.2022 - 13:56

Hüzünlü bir filmden, katartik bir ağlamadan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Çoğu zaman, bizi duygusal olarak en derinden etkileyen filmler, sinemanın tartışmasız zirvesi olan şeyi başaranlardır: insanlarla empati kurabilmeyi. Bunlar bizi o kadar derinden etkileyen hikayeler ki onları bir kereden fazla izleyemesek bile yıllarca hatırlarız. 

Derinden etkileyici anlatıları ile sizi kendi yaşanmış deneyiminizin ötesindeki karakterlere ve hikayelere bağlayacak olan filmleri sizler için derledik. İyi seyirler...

Sıralama IMDb puanına göre yapılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Çekmeceler (2015)

35. Çekmeceler (2015)

IMDb: 7.0

Özet: Otuz ikinci yaş gününün gecesinde, hastaneye kaldırılan Deniz burada geçmişinin hayaletleriyle yüzleşmek zorunda kalır. Kendisinin ve ailesinin çekmecelerindeki gizli sırları keşfetmeye başladığında hayatı değişecektir. Çekmeceler, kız çocuk cinselliğini korkusuz bir bakışla ele alıyor.

Oyuncular: Ece Dizdar, Tilbe Saran

Yönetmen: Caner Alper, Mehmet Binay

34. Goodbye Christopher Robin (2017)

34. Goodbye Christopher Robin (2017)

IMDb: 7.1

Özet: Winnie the Pooh’un nasıl ortaya çıktığını anlatan film, dönemin sorunlarını ve Dünya Savaşı’nın bıraktığı ağır travmalar içinde savrulmuş aile ilişkilerini fantastik ve dramatik bir şekilde yansıtarak ele alıyor.

Oyuncular:  Domhnall Gleeson, Margot Robbie

Yönetmen: Simon Curtis

33. A Simple Event (1973) Yek Etefagh sadeh

33. A Simple Event (1973) Yek Etefagh sadeh

IMDb: 7.3

Özet: İran'ın kuzey kıyılarında annesi ve babasıyla birlikte yaşayan on yaşındaki İranlı bir öğrencinin hikayesi. Okulda yaşıtlarının gerisinde kalan ve neredeyse okuldan atılacak olan çocuğun annesinin sağlığı bozulmaktadır ve çocuk okuldan sonra babasına kaçak balık avlama konusunda yardım etmektedir. Tek bir odada yaşayan bu ailenin mütevazi ve zorlu hayatı dramatik bir şekilde anlatılmaktadır.

Oyuncular: Hedayatollah Navid, Hibibollah Safarian

Yönetmen: Sohrab Shahid Saless

32. Üçüncü Sayfa (1999)

32. Üçüncü Sayfa (1999)

IMDb: 7.3

Özet: İsa bir soygun için suçlanır ve fena halde dövülür. Parayı geri vermesi için İsa'ya yalnızca bir gün verilir. İntihar etmekten başka bir çözüm yolu olmadığını düşünen İsa, o esnada çalan kapı ziliyle birlikte başka bir yola girecektir.

Oyuncular: Ruhi Sarı, Başak Köklükaya

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

31. Yeni Baştan (2019) La Belle Époque

31. Yeni Baştan (2019) La Belle Époque

IMDb: 7.4

Özet: Kendisi ve çevresine tarafından hayal kırıklığına uğratılmış Victor, parlak bir girişimci olan Antoine'ın kendisine sunduğu bir projenin ardından hayatındaki sorunları daha net görecektir. Tiyatro sanatlarını ve tarihi yeniden inşayı birbiriyle harmanlayan bu şirket, müşterilerine geçmişi yeniden yaşıma şansı sunmaktadır. Victor bu şansını hayatının en unutulmaz haftasını yeniden yaşamayı seçerek değerlendirir ve 40 yıl önce büyük aşkıyla tanıştığı o haftaya geri döner.

Oyuncular: Daniel Auteuil, Guillaume Canet

Yönetmen: Nicolas Bedos

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Sen Şarkılarını Söyle (2013) Inside Llewyn Davis

30. Sen Şarkılarını Söyle (2013) Inside Llewyn Davis

IMDb: 7.4

Özet: 1960'ların başlarında Greenwich Village'da yetenekli halk müzisyeni Llewyn Davis, şarkı söyleyen partnerinin intiharının ardından para, ilişkiler ve belirsiz geleceği ile mücadele etmektedir.

Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

29. Başka Bir Dünya (1997) The Sweet Hereafter

29. Başka Bir Dünya (1997) The Sweet Hereafter

IMDb: 7.5

Özet: Kanada'da bir okul otobüsü kazasında bir düzineden fazla çocuk ölür. Büyük bir avukat, hayatta kalanların ve kurbanların ailelerine bir toplu dava hazırlamalarına yardım etmek için gelir ancak çabaları sadece kasaba halkını daha da uzaklaştırır. 

Oyuncular: Ian Holm, Sarah Polley

Yönetmen: Atom Egoyan

28. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) We Need to Talk About Kevin

28. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) We Need to Talk About Kevin

IMDb: 7.5

Özet: Kevin, yaş gününden birkaç gün önce kabul edilemez bir hata yapınca annesi Eva, oğlunu gerçekten hiç sevip sevmediğini ve onun eylemlerinden sorumlu tutulup tutulamayacağını sorgulamaya başlar. Suçluluk hissetmekle kalmayıp, toplumun ona karşı tutumu da onu bu içsel hesaplaşmada zorlayacaktır.

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly

Yönetmen: Lynne Ramsay

27. 303 (2018)

27. 303 (2018)

IMDb: 7.5

Özet: İki üniversite öğrencisi, Avrupa'da yaptıkları bir yolculuk sırasında birbirlerini tanıdıkça hayata ve aşka dair içgörü kazanırlar. Bu yolculukta, 'Tek eşlilik mutsuzluk mu getirir?' 'İnsan kime aşık olacağına karar verebilir mi?' gibi sorulara cevap arayacaklardır.

Oyuncular: Anton Spieker, Mala Emde

Yönetmen: Hans Weingartner

26. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pajamas

26. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) The Boy in the Striped Pajamas

IMDb: 7.7

Özet: Ailesi Berlin'deki evlerinden Polonya'daki yeni ve tuhaf bir eve taşındığında, genç Bruno, herkesin çizgili pijama giydiği bir çitin diğer tarafında yaşayan Shmuel adlı bir çocukla arkadaş olur. Shmuel'in bir Yahudi mahkum olarak akıbetinden ve kendi Nazi babasının hapsedilmesinde oynadığı rolden habersiz olan Bruno, kampın duvarları içinde tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular: Asa Butterfield, David Thewlis

Yönetmen: Mark Herman

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Sonbahar (2008)

25. Sonbahar (2008)

IMDb: 7.7

Özet: Üniversitede öğrenciyken tutuklanan devrimci bir genç olan Yusuf, 12 yıl kaldığı cezaevinden birkaç ay ömrü kaldığı için dışarıya salınır. Hapisten çıktıktan sonra yaşlı annesinin yanına köyüne döner. Köyün kötüleşen ekonomisi yüzünden köydeki gençler köyü terk etmiştir. Yusuf buradaki zamanını arkadaşı Mikhail ile yaşayamadıkları gençliklerini düşünerek ve akoru bozulan tulumunu onararak geçirir. Bir gün Mikhail ile gittikleri bir meyhanede bir seks işçisi olan güzel Gürcü kızı Eka ile tanışacak ve aşk, hayatı kavramak ve yalnızlıktan kurtulmak için son bir umutsuz girişime dönüşecektir.

Oyuncular: Onur Saylak, Megi Kobaladze

Yönetmen: Özcan Alper

24. Kabakçığın Hayatı (2016) Ma vie de Courgette

24. Kabakçığın Hayatı (2016) Ma vie de Courgette

IMDb: 7.7

Özet: Küçük bir çocuk olan Courgette, annesini kaybettikten sonra, yaşıtı olan diğer yetimlerin bulunduğu bir yetimhaneye gönderilir. Burada güvenin ve hayatın anlamını öğrenmeye başlayacaktır.

Oyuncular: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat

Yönetmen: Claude Barras

23. Kefaret (2007) Atonement

23. Kefaret (2007) Atonement

IMDb: 7.8

Özet: Ian McEwan'ın aynı isimli kitabından uyarlanan filmde, on üç yaşındaki Briony Tallis, ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie'nin gizli bir şekilde flörtleşmelerine tanık olur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması üzerine yıllarca sürecek büyük bir trajidenin yaşanmasına neden olacaktır. O andan itibaren bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır.

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy

Yönetmen: Joe Wright

22. Dalgaları Aşmak (1996) Breaking the Waves

22. Dalgaları Aşmak (1996) Breaking the Waves

IMDb: 7.8

Özet: Küçük ve muhafazakar bir İskoç köyünde, kaza sonucunda felçli kalan bir kadının kocası, karısına yaşaması için bir sebep verebilmesi için onu evlilik dışı ilişkiye girmeye zorlamakta ve yaşadıklarını anlatmasını istemektedir. Emily Watson, bu filmdeki rolü ile Oscar almıştır.

Oyuncular: Emily Watson, Stellan Skarsgård

Yönetmen: Lars von Trier

21. Kader (2006)

21. Kader (2006)

IMDb: 7.8

Özet: Düğümlenmiş bir aşk üçgenin hikayesi, Bekir Uğur’a, Uğur Zagor’a, Zagor da serseriliğe aşıktır. Karşılıksız bir aşka tutkun bu üç insanın yolu, tutkuluyla ve kaderle birbirine bağlanır. Uğur, Zagor’un hapisten çıktığı gece, işlenen bir cinayetin ardından ortadan kaybolur. Bu Bekir’in aşkından kurtulması için bir umut olsa dahi, bir süre sonra Zagor’un işlediği bir cinayetin ardından tekrardan hapse girmesinin ile Uğur’un mahalleye dönmesi sonucunda Bekir için amansız bir kovalamaca başlayacaktır.

Oyuncular: Vildan Atasever, Ufuk Bayraktar

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013)

IMDb: 7.8

Özet: Birtakım olağanüstü özellikleri olan insanların olağan sıkıntıları, endişeleri ve dertlerini anlatan film, gökyüzünde iki güneşi ve üç dolunayı olan bir kasabada geçmektedir. Kasabalılardan kimi zamanı durdururken, kimi duvarların ardını görür ve kimisi de ölümsüzdür. Herkes her şeyin farkındadır ve normal hayatına devam etmektedir.

Oyuncular: Ali Atay, Demet Evgar

Yönetmen: Onur Ünlü

19. Yaşamın Kıyısında (2016) Manchester by the Sea

19. Yaşamın Kıyısında (2016) Manchester by the Sea

IMDb: 7.8

Özet: Ağabeyi Joe'nun ölümünden sonra Lee Chandler, ağabeyinin kendisini genç yeğeninin tek koruyucusu yapmasına şaşırır. Lee isteksizce Manchester-by-the-Sea'ye döner. Orada, onu karısından ve doğup büyüdüğü toplumdan ayıran bir geçmişle uğraşmak zorunda kalır.

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle William

Yönetmen: Kenneth Lonergan

18. Karanlıkta Dans (2000) Dancer in the Dark

18. Karanlıkta Dans (2000) Dancer in the Dark

IMDb: 7.9

Özet: Genetik bir hastalık sebebiyle görme yetisini günden güne yitiren Selma, Çek göçmeni, Amerika'nın kırsalında bir fabrikada çalışan bekar bir annedir. oğlu Gene, ona bir ameliyat sağlamak için yeterince para ayıramazsa aynı kaderi paylaşacaktır. Bir komşu, haksız yere Selma'yı birikimlerini çalmakla suçlayınca, hayatının dramı trajik bir sona doğru tırmanır. Oğlu Gene ile yaşadığı mücadele ve dönüşümleri sert bir gerçeklikle ortaya konar. Bir annenin çocuğuna olan sevgisinin onu nerelere götüreceğinin hikâyesidir.

Oyuncular: Björk, Catherine Deneuve

Yönetmen: Lars von Trier

17. Sonsuzluk ve Bir Gün (1998) Eternity and a Day

17. Sonsuzluk ve Bir Gün (1998) Eternity and a Day

IMDb: 7.9

Özet: Ünlü yazar Alexander çok hasta ve yaşayacak çok az zamanı kalmış bir kişidir. Sokakta Arnavutluk'tan yasadışı bir göçmen olan küçük bir çocukla tanışır ve çocuğu evine götürmek için onunla birlikte bir yolculuğa çıkar. Alexander, kendi ölümünün döşeğinde, yeni bir kimlik kazanmaktadır.

Oyuncular: Bruno Ganz, Isabelle Renauld

Yönetmen: Théo Angelopoulos

16. Duvara Karşı (2004) Gegen die Wand

16. Duvara Karşı (2004) Gegen die Wand

IMDb: 7.9

Özet: Yirmi yaşındaki Sibel, geleneksel ve baskıcı ailesinden kurtulmak için tek çareyi evlenmekte bulur ve kendi gibi intihardan vazgeçmiş olan Almanya'da yaşayan 40'lı yaşlarındaki Cahit ile evlenir. Düğünden sonra birlikte yaşamaya başlayan ikili bir süre sonra birbirlerine aşık olur ancak sorunlar peşlerini bırakmaz.

Oyuncular: Birol Ünel, Sibel Kekilli

Yönetmen: Fatih Akın

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Üç Renk: Mavi (1993) Trois Couleurs : Bleu

15. Üç Renk: Mavi (1993) Trois Couleurs : Bleu

IMDb: 7.9

Özet: Üç Renk üçlemesi, Krzysztof Kieślowski'nin yönettiği üç filmden oluşmaktadır. Bu filmlerin ilki olan Üç Renk: Mavi'de Julie, besteci kocasının ve küçük kızının hayatına mal olan trajik bir araba kazasından sonra yaşadığı kederden musallat olur. İlk tepkisi ilişkilerinden uzaklaşmak, kendini dairesine kilitlemek ve acısını bastırmak olur. Ancak Paris'in hareketli sokaklarında insan etkileşimlerinden kaçınmak imkansız hale gelir ve sonunda, ona gizli bir aşk besleyen ve onu gerçeğe geri döndürebilecek eski bir arkadaşı olan Olivier ile tanışır.

Oyuncular: Juliette Binoche, Hélène Vincent

Yönetmen: Krzysztof Kieslowski

14. Kimse Farketmiyor (2004) Dare mo shiranai

14. Kimse Farketmiyor (2004) Dare mo shiranai

IMDb: 8.0

Özet: Babaları birbirinden farklı dört çocuk, anneleri ile birlikte Tokyo'da bir apartmanda yaşamaktadırlar. Sadece birbirleri ile konuşan bu çocuklar, hiç okula gitmemişlerdir. Anneleri birgün sadece bir not ve biraz para bırakarak çocukları terk eder ve çocukların kendi başlarına mücadeleleri bundan sonra başlayacaktır.

Oyuncular: Ayu Kitaura, Hiei Kimur

Yönetmen: Hirokazu Kore-eda

13. Sonsuz Sokaklar (1954) La Strada

13. Sonsuz Sokaklar (1954) La Strada

IMDb: 8.0

Özet: Genç bir kadın olan Gelsomina, vahşi sirk diktatörü Zampanò tarafından fakir annesinden karısı ve ortağı olması için satın alınır ve birlikte performans sergileyerek İtalyan kırsalını dolaşırken kocasının soğukluğuna ve tacizine katlanır. Çok geçmeden Zampano'ya vurulan Gelsomnia, bu aşk yüzünden acı ve keder yaşayacaktır.

Oyuncular: Anthony Quinn, Giulietta Masin

Yönetmen: Federico Fellini

12. Lion (2016)

12. Lion (2016)

IMDb: 8.0

Özet: Ağabeyini beklerken vagonda uyuya kalan 5 yaşındaki Hintli çocuğun yaşamı, trenin hareket etmesiyle bambaşka bir hâl alır. Gözünü açtığında başka bir şehirde, evinden kilometrelerce uzaktadır. Ne var ki Avustralyalı, sevgi dolu bir çift tarafından evlat edinilir. Ancak ailesini bulma isteği onda giderek bir saplantıya dönüşür.

Oyuncular: Dev Patel, Rooney Mara

Yönetmen: Garth Davis

11. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019) Portrait de la jeune fille en feu

11. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019) Portrait de la jeune fille en feu

IMDb: 8.1

Özet: 18. yüzyılda izole bir adada Marianne adlı genç ressam, Heloise adlı bir kadının düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak bunu gizli bir biçimde yapması gerekmektedir. Marianne, gün boyu Heloise'i takip eder ve geceleri de resmini çizmeye çalışır. Bu süreç, ikili arasında beklenmedik bir ilişki doğurur. 

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel

Yönetmen: Céline Sciamma

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kış Uykusu (2014)

10. Kış Uykusu (2014)

IMDb: 8.1

Özet: Emekli bir oyuncu olan Aydın, genç eşi Nihal ve son boşanmasının üstesinden gelmekte olan kız kardeşi Necla ile Orta Anadolu'da küçük bir otel sahibidir. Aydın'ın can sıkıntısı ile beraber eski anıları geri gelir ve Aydın'ı kaçmaya zorlar.

Oyuncular: Haluk Bilginer, Melisa Sözen

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

9. 12 Yıllık Esaret (2013) 12 Years a Slave

9. 12 Yıllık Esaret (2013) 12 Years a Slave

IMDb: 8.1

Özet: Solomon Northup’ın 1853 yılında yazdığı ve kendi hikayesini anlattığı romanından uyarlanan filmde Northup, ABD’nin kuzeyinde yaşayan özgür bir insan, tanınmış bir keman virtüözüyken kaçırılarak köle yapılması ve geçirdiği kölelik yılları anlatılmaktadır. 

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender

Yönetmen: Steve McQueen

8. The Father (2020)

8. The Father (2020)

IMDb: 8.2

Özet: Demans hastalığıyla mücadele eden 80 yaşındaki Anthony, birazcık huysuz ve yalnızlığa çokça düşkün bir adamdır. Kızı, kendisiyle yeteri kadar ilgilenemediğinden Anthony için sürekli bakıcı bulur. Ancak Anthony tüm yardımcıları geri çevirmektedir. Fakat zihninin bulanıklaşıp gelgitler yaşamaya başlamasıyla eve bir yardımcı gelmesi de bir zorunluluk olacaktır. Anthony Hopkins ve Olivia Colman'ı bir araya getiren The Father, Hopkins'e neredeyse otuz sene sonra ikinci Oscar heykelciğini getirdi.

Oyuncular: Anthony Hopkins, Olivia Colman

Yönetmen: Florian Zeller

7. Masumiyet (1997)

7. Masumiyet (1997)

IMDb: 8.2

Özet: Zeki Demirkubuz’un, 1997 yılında yönetmenliğini üstlendiği ikinci film olan Masumiyet, 2006 yapımı olan Kader filminin devamıdır. Mahkumiyeti sona eren Yusuf tahliye olacağı zaman, cezaevinden çıkmak istemese de dışarı çıkmak zorunda kalır. Elinde müebbet mahkumu bir arkadaşının verdiği adres ile kendisini sakat bırakan ablasını görmek için İzmir'e gelir. Yusuf bu evde gördüklerinden kaçarak, bir otele yerleşir. Burada Bekir ve Uğur’la tanıştıktan sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derinden etkileyecek olaylar silsilesi başlayacaktır. 

Oyuncular: Güven Kıraç, Haluk Bilginer

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

6. İçimdeki Yangın (2010) Incendies

6. İçimdeki Yangın (2010) Incendies

IMDb: 8.3

Özet: İkizleri Jeanne ve Simon'u kökenlerini araştırmak için Orta Doğu'ya göndermek bir annenin son isteğidir. Film, iki genç yetişkinin derinlere kök salmış nefretin, bitmeyen savaşların ve bitmeyen aşkın çekirdeğine yaptığı yolculuğun güçlü ve dokunaklı hikayesini anlatıyor.

Oyuncular: Rémy Girard, Lubna Azabal

Yönetmen: Denis Villeneuve

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bir Ayrılık (2010) Jodaeiye Nader az Simin

5. Bir Ayrılık (2010) Jodaeiye Nader az Simin

IMDb: 8.3

Özet: Simin, eşi Nader ve kızıyla birlikte İran'dan ayrılmak ister. Ancak Nader, hasta olan babasını geride bırakmayı kabul etmez. Bunun üzerine Simin, Nader'e boşanma davası açmaya kalkışsa da talebine ret cevabı gelir. Bu sıkıntılı durum, Nader'in, babasına ve çocuğuna bakmak üzere eve genç ve hamile bir kadını getirmesiyle daha da karmaşık bir hâl alır.

Oyuncular: Leila Hatami, Payman Maadi

Yönetmen: Asghar Farhadi

4. Kefernahum (2018) Capharnaüm

4. Kefernahum (2018) Capharnaüm

IMDb: 8.4

Özet: Lübnan'ın yoksul mahallelerinden birinde yaşayan ve ailesinin istismarına daha fazla dayanamayan küçük bir çocuk olan Zain, evi terk eder. O, kendisini sokaklarda yetiştirmiş, her zaman haksızlığı karşısında durmuştur. Zain, bu acımasız dünyayı sorgular ve ebeveynlerini onu dünyaya getirdikleri için mahkemeye verir.

Oyuncular: Zain Al Rafeea, Cedra Izam

Yönetmen: Nadine Labaki

3. Başkalarının Hayatı (2006) Das Leben der Anderen

3. Başkalarının Hayatı (2006) Das Leben der Anderen

IMDb: 8.4

Özet: Film, Glasnost’un ve Berlin Duvarı’nın yıkılışından beş yıl önce 1984 Doğu Berlin’inde başlar ve izleyiciyi iki Almanya’nın birleştiği 1991 yılına kadar götürür. Doğu Almanya’nın çok güçlü gizli polis örgütü Stasi için çalışan Yüzbaşı Gerd Wiesler’in yavaş yavaş oluşan düş kırıklığı anlatılır.

Oyuncular: Ulrich Mühe, Sebastian Koch

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

2. Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father (2008)

2. Dear Zachary: A Letter to a Son About His Father (2008)

IMDb: 8.5

Özet: 2001 yılında, tıp asistanı Andrew Bagby, kız arkadaşından ayrıldıktan kısa bir süre sonra öldürülür. Kısa bir süre sonra kız arkadaşı hamile olduğunu duyurduğunda, Andrew'un birçok yakın arkadaşından biri olan Kurt Kuenne, çocuğa hediye olarak bu filme başlar.

Oyuncular: Kurt Kuenne, Andrew Bagby

Yönetmen: Kurt Kuenne

1. Ateşböceklerinin Mezarı (1988) Grave of the Fireflies

1. Ateşböceklerinin Mezarı (1988) Grave of the Fireflies

IMDb: 8.5

Özet: Dünya Savaşı'nın son aylarında, 14 yaşındaki Seita ve kız kardeşi Setsuko, anneleri Japonya'nın Kobe kentinde bir hava saldırısı sırasında öldürülünce yetim kalırlar. Teyzeleriyle araları bozulduktan sonra terk edilmiş bir sığınağa taşınırlar. Hayatta kalan akrabaları ve acil durum erzakları tükenmeden Seita ve Setsuko hayatta kalmak için mücadele eder.

Oyuncular: J. Robert Spencer, Ayano Shiraishi

Yönetmen: Isao Takahata

Bu içeriklere de göz atabilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

İçin de izlediğim bir kaç film var, her açıklamayı okudum, güzel bir listeye benziyor, yakında izlemeye başlayacağım.