Görüş Bildir
Haberler
İçerdiği Ağır Dram Yüzünden Bir Kere İzlemenin İnsana Yettiği Çarpıcı Filmler

İçerdiği Ağır Dram Yüzünden Bir Kere İzlemenin İnsana Yettiği Çarpıcı Filmler

Gökhan A.
09.03.2017 - 18:00 Son Güncelleme: 25.03.2022 - 14:36

Bazı filmler vardır ki tekrar tekrar izlense bile izlemekten asla bıkmayız. Bunlara; The Matrix, Fight Club, Back to the Future gibi filmler örnek olarak gösterilebilir. Bunun yanında yine herkesin favorilerinde olup, ağır dramı ve çarpıcılığı nedeniyle ikinci defa izlemenin yürek istediği filmler de vardır. İzlerken bizi öyle rahatsız eder ki ruhumuzu daraltır ve her aklımıza geldiğinde boğazımıza koca bir yumru oturmasını sağlar. Bu verdiği duygular sebebiyle bir kere izlediniz mi yeter de artar. İşte bu tarz filmleri ele aldığımız içeriğimizde en iyi örnekleri sizler için bir araya getirdik.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

35. Candy (2006) | IMDb 7.3

35. Candy (2006) | IMDb 7.3

Candy

http://www.imdb.com/title/tt0424880

Dan ve Candy sanat ile uğraşan insanlardır ve birbirlerine tutku ile bağlıdırlar. Aynı şekilde eroine de. Para bittiğinde eroine kavuşabilmelerinin tek yolu ise Dan’in mentor saydığı hedonist Casper’a başvurmaktır. Aşkı ve yaşamı dibine kadar iliklerinde hissetmek arzusundaki bu ikilinin hayatları giderek karanlık bir tabloya dönüşür.

34. İngiliz Hasta (1996) | IMDb 7.4

34. İngiliz Hasta (1996)  | IMDb  7.4

The English Patient 

http://www.imdb.com/title/tt0116209

Laszlo Almásy bir harita yapımcısıdır ve sahra çölünün bazı bölgelerinde harita çıkarmakla görevlidir. II. Dünya Savaşı'nda geçen hikâyede, bir uçak kazasında Almásy'nin vücudunda yanıklar oluşur ve Almásy yatağa düşer. Ona bakacak kişi Hanna adında bir hemşiredir. Eski bir İtalyan manastırında kalmaya başlayan Almásy, gizemli geçmişini hatırlamaya başlar.

33. Dehşetin Nefesi (1990) IMDb: 7.5

33. Dehşetin Nefesi (1990) IMDb: 7.5

Jacob's Ladder

IMDb: 7.5

Kâbusları uyanıkken de devam eden evli ve bir çocuk babası Vietnam gazisi Jacob Singer (Tim Robbins), aklını kaçırdığını düşünmektedir. Yaşadıkları, Vietnam'da askerler üze rinde denenen çok güçlü bir uyuşturucunun yan etkileri midir? Yoksa sadece savaş sonrası sıkıntıları daha da mı kötüleşmiştir? Ya da Jacob tahminlerinin ötesinde, çok daha korkunç bir durumla mı yüz yüzedir? Dehşetin Nefesi gerçeküstüyle gerçeğin birbiriyle giderek kaynaştığı öyküsüyle seyirciyi her an diken üstünde tutmayı başarırken, kurduğu görkemli bulmacayı şok edici bir final ile kusursuz bir çözüme ulaştırıyor.

32. Ölümle Yaşam Arasında (2003) | IMDb 7.5

32. Ölümle Yaşam Arasında (2003) | IMDb 7.5

The Life of David Gale

http://www.imdb.com/title/tt0289992

Kendisi gibi idama karşı çıkan Constance Harraway adındaki bayan tecavüze uğramış ve vahşice öldürülmüştür ancak bu trajik olayın acı tarafı ise suç David'in üzerine kalmıştır. Gazeteci Elizabeth Bloom ile çok özel bir röportaj yapmayı kabul eden David ona olayı açıkça anlatır. Çok iyi bir haber yakaladığının farkında olan Bloom onun anlattıklarını dinledikçe olayın başka boyutlarını da öğrenir.

31. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011) | IMDb 7.5

31. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011)   | IMDb  7.5

We Need to Talk About Kevin

http://www.imdb.com/title/tt0388795

Eva, Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. Kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır. 

Eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. Bu arada Kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır...

30. 28 Days Later... (2002) IMDb: 7,5

30. 28 Days Later... (2002) IMDb: 7,5

IMDb: 7,5

Gizemli, tedavisi olmayan bir virüsün Birleşik Krallık'a yayılmasından 28 gün sonra, hayatta kalan bir avuç insan sığınacak bir yer bulmaya çalışır. Virüs kapan insanlar ise birer birer zombiye dönüşmüştür.

29. Kıyamet Günü (2012) | IMDb 7.6

29. Kıyamet Günü (2012) | IMDb 7.6

The Impossible

http://www.imdb.com/title/tt1649419/

Maria ve Henry 3 çocuklarıyla birlikte kış tatillerini geçirmek için Tayland'a giderler. Bu tropik cennete birkaç gün keyifli vakit geçirmek isteyen aile, 25 Aralık gecesi düzenlenen Christmas partisine gider ve bolca eğlenirler. Ertesi sabah havuz keyfi yaptıkları sırada korkunç bir gürültüyle ortalık sarsılmaya başlar. Maria ve Henry korku içinde dona kaldıklarında, otelin duvarları üzerinden dev dalgalar da üzerlerine doğru hızla gelmektedir!

28. İçerideki Adam (2006) IMDb: 7.6

28. İçerideki Adam (2006) IMDb: 7.6

Inside Man

IMDb: 7.6

Hücrede yatan bir adam, planladığı kusursuz banka soygununu anlatarak, izleyiciyi bu soygunu seyretmeye davet eder. Olaylar zincirinin en başında her şey aslında herhangi bir hırsızlık gibi başlar. Hal böyle olunca boyacı kılığındaki soyguncular, elli kişiyi rehin aldığında polis de gerekenleri yapar. İki dedektifi bu adamlarla anlaşmak üzere görevlendirir. Ne yazık ki olaylar ilerledikçe bu dedektifler, hırsızların gerisinde kalırlar. Hızla tüm çareler tükenmeye başlar. Ortada öyle tuhaf olaylar gelişmektedir ki hırsızların esas amacının sadece bankayı soymak olmayabileceğine dair şüpheler oluşmaya başlar.

27. Ölümle Yaşam Arasında (2003) IMDb: 7.6

27. Ölümle Yaşam Arasında (2003) IMDb: 7.6

The Life of David Gale

IMDb: 7.6

Kevin Spacey filmde, Teksas’ta idam karşıtı bir üniversite profesörünü canlandırıyor. Ancak adam önce tecavüz, sonra da adam öldürme suçundan hapse düşüyor. Hakimler de, kanunlardan yola çıkarak adamın kalemini kırıyorlar. Kate Winslet ise adamın son üç gününde röportaj yapmak üzere görevlendiriliyor. Röportaj esnasında geri dönüşlerle, flu olan olay aydınlanacaktır...

26. İçinde Yaşadığım Deri (2011) IMDb: 7.6

26. İçinde Yaşadığım Deri (2011) IMDb: 7.6

La Piel que Habito

IMDb: 7.6

Antonio Banderas ve Elena Anaya’nın başrollerini paylaştıkları, 2011 yapımı film, psikolojik dram türünün en başarılı yapımlarından biri olarak listemizde yer alıyor. Birçok festivalden ödül toplamayı başaran bu etkileyici yapım da bir kaza sırasında yanarak ölmekten son anda kurtulan eşini yanıklardan oluşan görüntüden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan estetik cerrahı Dr Robert Ledgard'ın çalışmaları anlatılıyor.

25. Erkekler Ağlamaz (1999) | IMDb 7.6

25. Erkekler Ağlamaz (1999) | IMDb 7.6

Boys Don't Cry 

http://www.imdb.com/title/tt0171804

Nebraska’nın Falls şehri, Brandon Teena (Hilary Swank) adındaki delikanlıyla ilgili dedikodularla çalkalanıyordu, tüm kadınların olduğu gibi tüm kasabalının da dikkatini ve ilgisini çekmişti. Karizmatik kişiliği ve masum yüzünün arkasında kocaman bir sır gizliyordu. O herkesin olduğunu zannettiği kişi değildi.Her genç insan gibi hatalar yapıyordu ve bu hatalarını da çok pahalıya ödemek zorundaydı. Yeni sevgilisi Lana ve gözü pek arkadaşı John arasındaki sınırları yanlışlıkla aşınca sır, bir vahşetle ortaya çıktı.

24. Elveda Las Vegas (1995) | IMDb 7.6

24. Elveda Las Vegas (1995)   | IMDb 7.6
images.mentalfloss.com

Leaving Las Vegas

http://www.imdb.com/title/tt0113627

Alkol sorunları yüzünden her şeyini kaybetmiş olan Hollywood senaristi Ben Sanderson ( Cage) ölümüne içmek için Las Vegas'a gelir. Burada tesadüfen tanışacağı hayat kadını Sera ( Shue ) ile aşka dönüşen ilişkisi ise artık hayata farklı bir açıdan bakmasına sebep olacaktır

23. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) | IMDb 7.8

23. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008) | IMDb 7.8

The Boy in the Striped Pyjamas

http://www.imdb.com/title/tt0914798

2. Dünya Savaşı’nın kara günlerinde, arkadaş olmaya çalışan iki çocuğun hikayesi. 8 yaşındaki Bruno ailesiyle Berlin'den ayrılır ve Polonya'da yaşamaya başlar. Babasının işi için taşındıkları bu yerde bir de arkadaş edinir. Arkadaşı tellerin arkasında kalan bir Yahudi'dir.

Bruno'nun yaşadığı yer, 1.5 milyon Yahudi'nin öldürüldüğü Auschwitz toplama ve yoketme kampının bitişiğindedir. Oğlunun tellerin ardında yaşananlarla ilgili gerçeği öğreniceğinden kaygılanan Bruno'nun annesiyse oğlunu bu ’’arkadaş’’lıktan korumaya çalışır.

22. 21 Gram (2003) | IMDb 7.8

22. 21 Gram  (2003) | IMDb 7.8

21 Grams

http://www.imdb.com/title/tt0315733

Kolej profesörü Paul Rivers ve karısı Mary'nin evlilikleri ölüm ve yaşam arasında tehlikeli bir şekilde dengededir. Paul hastalığının son safhalarında olan bir hastadır ve kalp nakli için beklemektedir, bu sırada Mary suni döllenme yoluyla hamile kalabilmeyi umut etmektedir.

21. Makinist (2004) | IMDb 7.8

21. Makinist (2004) | IMDb 7.8

The Machinist 

http://www.imdb.com/title/tt0361862

Trevor Reznik adlı bir makine operatörü uyuma yeteneğini kaybeder. Fakat bu sıradan bir uykusuzluk sendromu değildir. Aşırı yorgunluk ve uykusuzluk yüzünden fiziksel sağlığı ve akli dengesi bozulmaya başlar. Yanında çalışanlar en başta görünüşündeki tuhaflıktan ötürü ondan ürkmeye başlarlar ancak dükkanda onun da karıştığı bir kaza sonucu adamlardan biri kolunu kaybedince adamları karşısına almış olur. Kaza yüzünden Trevor'ı suçlarlar. Artık hem kendisi hem de diğerleri için bir engel haline gelmiştir ve adamların tek isteği Trevor'ın gitmesidir.

20. Kefaret (2007) | IMDb 7.8

20. Kefaret (2007)  | IMDb  7.8
3.bp.blogspot.com

Atonement

http://www.imdb.com/title/tt0783233

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, On üç yaşındaki Briony Tallis, yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak görmemesi gereken bir şeyi aklına kazır: Ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin gizli bir şekilde cilveleşmelerine tanık olmuştur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır. Bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır.

19. Beasts of No Nation (2015) | IMDb 7.8

19. Beasts of No Nation (2015) | IMDb 7.8

Beasts of No Nation

http://www.imdb.com/title/tt1365050

Genç yönetmen Cary Fukunaga'nın Uzodinwa Iwala'nın aynı adlı eserinden beyazperdeye taşıdığı filmde, Afrika ülkesindeki iç savaşta savaşması için ailesinden kopartılan çocuk asker Agu’nun öyküsü anlatılıyor.

18. Çarpışma (2004) | IMDb 7.9

18. Çarpışma (2004) | IMDb 7.9

Crash

http://www.imdb.com/title/tt0375679

Bir ev kadını ve uyuşturucu bağımlısı kocası. Bir dükkan sahibi. Birbirine aşık iki polis dedektifi. Afrika-Amerikalı bir yönetmen ve karısı. Meksikalı bir çilingir. İki araba hırsızı. Acemi bir polis. Orta yaşlı Koreli bir çift. Hepsi Los Angeles'ta yaşıyor ve önümüzdeki 36 saat boyunca hepsi birbirini tanıyacak ve bir öykünün ayrılmaz parçası haline gelecek.

17. Aşk (2012) IMDb: 7.9

17. Aşk (2012) IMDb: 7.9

 Amour

IMDb: 7.9

Emekli müzik öğretmenleri Georges ve Anne, hayatlarını kariyerlerine ve birbirlerine adamışlardır. Anne, felç geçirdiğinde ise ilişkileri büyük bir zorlukla karşı karşıya kalır. Georges karısına bakmak için elinden geleni yapacaktır.

16. Gizemli Nehir (2003) | IMDb 8.0

16. Gizemli Nehir (2003)  | IMDb  8.0

Mystic River

http://www.imdb.com/title/tt0327056

Ortalama 10 yaşlarında olan Jimmy, Sean ve Dave, aynı mahallede oturan üç yakın arkadaştır. Caddede oynadıkları bir gün, henüz dökülmüş taze betona isimlerini yazarlar. O sırada yanlarında duran bir arabadan inen rozetli adam, üç çocuğa bağırır ve içlerinden Dave’i alıp götürür. 4 gün alıkonulan Dave, geri döndüğünde bambaşka biri olmuştur ve o günden sonra Jimmy ve Sean’la arkadaşlığını keser. Aradan 25 yıl geçer ve üç arkadaşın yolları, Jimmy’nin kızı Katie’nin öldürülmesiyle kesişir.

15. Soraya'yı Taşlamak (2008) | IMDb 8.0

15. Soraya'yı Taşlamak (2008) | IMDb 8.0

The Stoning of Soraya M.

http://www.imdb.com/title/tt1277737

Freidoune arabası bozulduğu için durduğu küçük bir köyde Zehra ile tanışır. Freidoune'nin gazeteci olduğunu anlayan Zehra, onunla konuşabilmek için ısrarla peşine takılır. Yeğeni Süreyya bir gün önce, aynı köyde yaşadığı insanlar tarafından vahşice katledilmiştir. Ölmeden önce yeğenine söz veren Zehra, bunun köyün sırlarının arasına gömülmemesi için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

14. Tutsak (2013) Prisoners IMDb: 8.1

14. Tutsak (2013) Prisoners IMDb: 8.1

Prisoners

IMDb: 8.1

Tutsak, adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde, Şükran Günü'nü kutlamak için bir araya gelen Dovers ve Birches aileleri her şeyin yolunda gittiği bu yemek esnasında korkunç bir haberle altüst olurlar. Gecenin ilerleyen saatlerinde ailelerin iki küçük kızlarının kaybolması sonrasında panik dolu anlar yaşanır. Saatler ilerler, ancak kızlar halen daha ortada yoktur ve durum kaçırılmış oldukları gerçeğini kuvvetlendirir. Polise başvursalar da hızlı ve nitelikli bir sonuç alamazlar. Keller Dover ise bir hayli panik içerisindedir ve polisin çabalarını yetersiz bulup adaleti kendi elleriyle aramaya karar verir. Genç ve başarılı dedektif Loki'den de yardım isteyen genç adam, kendini suçlu ve masumun birbirine karıştığı oldukça şaibeli bir davanın içerisinde bulur.

13. Milyonluk Bebek (2004) | IMDb 8.1

13. Milyonluk Bebek (2004) | IMDb 8.1

Million Dollar Baby

http://www.imdb.com/title/tt0405159

Frankie Dunn ringlerde yaşadığı yıllar boyunca müthiş dövüşçüler yetiştirmiştir. Öğrencisi olan boksörlere öğrettiği en önemli ders ise kendi hayatı için de temel kabul ettiği, her şeyin üzerinde kendini korumaktır. Onu kızından soğutan ve uzak tutan acı deneyimi yüzünden uzun zamandır hiç kimse ile yakın olmamaya çalışmaktadır. Tek arkadaşı Scrap, onun spor salonuna göz kulak olmakta ve kaba dış görünümünün altında 23 yıldır yakasını bırakmayan bir affedilme beklentisi olduğunu bilmektedir ve bir gün Maggie Fitzgerald spor salonuna gelir.

12. Kayıp Kız (2014) IMDb: 8.1

12. Kayıp Kız (2014) IMDb: 8.1

Gone Girl

IMDb: 8.1

Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde yaşayan Nick'in hayatı 5. evlilik yıl dönümleri sabahı karısı Amy'nin bir anda ortadan kaybolması ile tepetakla olur. Çünkü polisin gözünde de Amy'nin ailesinin gözünde de  kendisi birinci şüphelidir.  Kendini bir anda Amy'i arama operasyonunun içinde bulan Nick suçsuz olduğunu ne kadar söylese de kimseyi ikna edemez.

11. Çin Mahallesi (1974) IMDb: 8.2

11. Çin Mahallesi (1974) IMDb: 8.2

Chinatown

IMDb: 8.2

Chinatown, kocasının kendisini aldattığından şüphelenen bir kadının hikayesini anlatıyor. Ida Sessions isimli bir kadın, özel dedektif Jake Gittes'e başvurup, Los Angeles su teşkilatında çalışan mühendis kocası Hollis Mulwray'in kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Kadının dedektiften isteği, kocasını takip etmesidir. Gittes, Mulwray'in yanında bir kadınla yakalar, fotoğraflarını çeker ve dava kapanır. Ancak bir süre sonra Mulwray'in öldürülmesi işleri gizemli hale sokar. Davanın üzerine gitmeye karar veren Gittes, zamanla kendisini kiralayan kadın başta olmak üzere birçok gizemle karşılaşır.

10. Otel Ruanda (2004) | IMDb 8.2

10. Otel Ruanda  (2004) | IMDb 8.2

Hotel Rwanda

http://www.imdb.com/title/tt0395169

Dünyanın öbür ucundaki bir ülkede, Rwanda'da 1994'de Hutu'larla Tutsi'ler arasında çıkan savaş yüzünden yüzbinlerce insan öldürülür. Sokaklar adeta bir ceset tarlasına dönmüştür. Tüm dünya yaşanan bu insanlık durumuna parmağını bile kıpırdatmazken, bir otel sahibi olan Paul, 1200 kişinin hayatını kurtarmak için inanılmaz bir özveri gösterir ve otelini adeta bir sığınağa çevirir.

9. İçimdeki Yangın (2010) | IMDb 8.2

9. İçimdeki Yangın (2010)  | IMDb 8.2

Incendies

http://www.imdb.com/title/tt1255953

Aile dostları olan bir avukatın çağrısı üzerine annelerinin ölümünün ardından kendilerine yazılmış bir mektupla karşılaşan ikiz kardeşler Jeanne ve Simon, ölen annelerinin son arzusunu yerine getirmek amacıyla Lübnan'a doğru yola çıkarlar. Simon ilk başta isteksiz davransa da bir süre sonra o da kardeşi Jeanne'e katılır... Aradan geçen yıllar, ailenin tarihini karmaşık bir hale getirmişse de, çocuklar bu serüvenin izlerini sürmeye kararlıdırlar. 

Fakat gün geçtikçe daha fazla deştikleri geçmiş, kardeşleri yürek burkan gerçeklerle yüz yüze getirecektir.

8. Bir Rüya İçin Ağıt (2000) | IMDb 8.4

8. Bir Rüya İçin Ağıt (2000) | IMDb 8.4

Requiem for a Dream 

http://www.imdb.com/title/tt0180093

Sara Goldfarb, tv bağımlısı dul bir kadındır. Oğlu Harry ise kız arkadaşı Marion ve uyuşturucu dağıtıcısı Tyrone'la takılan madde bağımlısı bir çocuktur. Sara, bir tv şovuna çıkmaya hak kazanır ve çok heyecanlıdır. Ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarından kullanmaya başlar. Diğer yandan Harry ve arkadaşları, hiç durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam etmektedirler. Bu bağımlılıklar zamanla aileyi bir felakete sürükleyecektir.

7. İhtiyar Delikanlı (2003) | IMDb 8.4

7. İhtiyar Delikanlı (2003) | IMDb 8.4

 Old Boy

http://www.imdb.com/title/tt0364569

Karısı ve yeni doğan bebeği ile birlikte yaşayan Oh Dae-Su adında sıradan bir adam, 1988'de bir gün evinin önünden kaçırılır. Uyandığında kendisini küçük ve karanlık bir hücrede bulur. Oraya kimler tarafından ve neden kapatıldığını bilmeyen adamın dünyayla tek bağlantısı, sadece hücresindeki küçük televizyondur. Bir gün haberlerde karısının vahşice öldürüldüğünü duyunca şok geçirir ve olayla bağlantısı olduğu düşünüldüğü için kapatıldığını anlar.Tam 15 yıl sonra bir gün aniden serbest bırakılan adam, ailesini öldüren kişileri bulmaya ve kendisini oraya kapatanlardan intikam almaya yemin eder.

6. Piyanist (2002) | IMDb 8.5

6. Piyanist (2002) | IMDb 8.5

The Pianist

http://www.imdb.com/title/tt0253474

Wladyslaw Szpilman, savaş patlak verdiğinde 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi. Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu.Tüm Yahudiler gibi o ve ailesi de evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü.

5. Ateş Böceklerinin Mezarı (1988) | IMDb 8.5

5. Ateş Böceklerinin Mezarı (1988) | IMDb 8.5

Hotaru no haka

http://www.imdb.com/title/tt0095327

II. Dünya Savaşı henüz sona ermiş, Japonya onur kırıcı bir şekilde teslim olmaya zorlanmıştır. Aynı günlerde Seita isimli delikanlı bir tren istasyonunda yere uzanmış son nefesini vermektedir. Seita yaşadıklarını hatırlar. O ve küçük kardeşi Setsuko, savaş başladığında Kobe'de yaşamaktadırlar. Anneleri Amerikan bombardımanında öldüğünde, babaları da donanmada denizci olduğu için teyzelerinin yanına gönderilirler.

4. Geçmişin Gölgesinde (1998) | IMDb 8.6

4. Geçmişin Gölgesinde (1998) | IMDb 8.6

American History X

http://www.imdb.com/title/tt0120586

Derek Vinyard, odasında ve göğsünde Nazi amblemi bulunan; zenci düşmanı bir Nazi'dir. Zenciler tarafından öldürülen babası yüzünden nefreti dizginlenemeyen Derek, bir gece hayatını tümüyle değiştirecek olan bir suç işler. Derek Vinyard, artık bir katildir ve hapishaneye gönderilir. Hapishane ortamında Derek'in bilmediği kurallar geçmektedir ve genç adam şimdi bıçak sırtındadır.

3. Tanrıkent (2002) | IMDb 8.7

3. Tanrıkent (2002)  | IMDb 8.7

Cidade de Deus

http://www.imdb.com/title/tt0317248

Rocket ve Küçük Ze, Tanrıkent'te yaşayan iki gençtir. Suç dünyasında kendine bir yer edinebilecek zihniyete ve fiziksel güçe sahip olmayan Rocket, çocukluğundan beri bir fotoğrafçı olma hayalleri kurmaktadır, ancak fotoğraf makinesi alacak parası yoktur. Küçük Ze ise Rocket'ın tam tersine çocukluğundan beri suça yatkın bir görünüş sergilemektedir; acımasız, akıllı ve hırslıdır. Küçük bir genelev soygunu sırasında öldürmenin de 'tadını' alan Ze'nin iştahı gün geçtikçe daha da artar.

2. Canım Kardeşim (1973) | IMDb 8.8

2. Canım Kardeşim (1973) | IMDb 8.8

Canım Kardeşim

http://www.imdb.com/title/tt0267351

Kahraman, ağabeyi ve ağabeyinin dostu Halit, beraberce yokluk içinde ancak kendilerine yettikleri bir yaşam sürmektedirler. Bu buhranın içerisinden çıkmak için tek umutları Kahraman’ın okuması ve hayatta bir amacının olmasıdır. İçerisinde yaşadıkları yoksulluklarına rağmen bir şekilde mutlu ve iyimser kalabilmeyi başaran üçlünün tüm hayatları Kahraman’ın kanser olduğunu öğrenmeleriyle beraber geri dönüşü olmayan bir biçimde sarsılacaktır. Kahraman’ın hayatındaki son isteği ise bir televizyondur. Artık ona bir televizyon almak, geride kalan ikilinin tek amacı olacaktır.

1. Schindler'in Listesi (1993) | IMDb 8.9

1. Schindler'in Listesi (1993) | IMDb 8.9

Schindler's List

http://www.imdb.com/title/tt0108052

2. Dünya Savaşı yıllarının Nazi Almanya'sında girişimci bir Alman Oskar Schindler, askeriye için metal kaplar üreten bir fabrika kurar ve bu iş için sermayeyi ve iş gücünü Yahudiler üzerinden sağlar. İlerleyen zamanda Yahudiler'in gördüğü baskıyı içine sindiremeyen Schindler, onları kurtarmak için uzunca bir liste yapar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
284
90
61
56
39
28
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?