Görüş Bildir
Haberler
İyi Film Keşfetme Uğraşında Olanların İmdadına Işık Hızıyla Yetişecek Efsane Film Önerileri

İyi Film Keşfetme Uğraşında Olanların İmdadına Işık Hızıyla Yetişecek Efsane Film Önerileri

addictedmovie
21.03.2022 - 17:45 Son Güncelleme: 22.03.2022 - 14:45

'Ne izlesem?' diye dertlenip izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsanız doğru yere geldiniz! Sizler için, birbirinden kaliteli film önerileri ile geldik.

O zaman hadi, film keşfetme arayışında olanları büyük bir dertten kurtaracak sağlam film önerilerimize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Gizli Kimya (2013) Upstream Color

18. Gizli Kimya (2013) Upstream Color

IMDb: 6,6

Özet: Akıl almaz işkencelere maruz kalan Kris, bir adam tarafından alıkoyulmuştur ve burada hem psikolojik hem de fiziksel şiddet görmektedir. Genç kadın, gördüğü halüsinasyonların arasında gerçeklikten kopmuş bir halde yaşamaktadır. Bunlar olduğu sırada genç kadın ve domuzlar arasında yapılan hücre transferi ise cabasıdır. Kris'in Jeff adında bir adamla tanışması, yardım umudunun doğurmasına neden olmuştur. Bu ikili birbirlerine yardım etmeye çalışsa da şimdiye kadar yaşadıkları olaylar unutulabilecek gibi görünmüyordur. 

Oyuncular: Amy Seimetz, Shane Carruth, Andrew Sensenig

Yönetmen: Shane Carruth

17. Yedinci Hayat (2017) What Happened to Monday

17. Yedinci Hayat (2017) What Happened to Monday

IMDb: 6,9

Özet: Nüfus artışı, yeni bir yasa getirilmesine neden olmuştur: Artık aileler, sadece bir çocuk sahibi olabileceklerdir. Ancak birbirlerinin aynı olan yedi kız kardeş, Nicolette Cayman tarafından yönetilen acımasız Çocuk Tahsisi Bürosu'nda tehlikeli bir saklambaç oynamaktadır. Her gün farklı bir kardeş dışarı çıkmakta ve yakalanmamak için Karween Settman adında tek bir kadın gibi davranmaktadırlar. Ancak bir gün kardeşlerden birinin eve geri dönmemesi, tüm her şeyin alt üst olmasına neden olacaktır.

Oyuncular: Noomi Rapace, Glenn Close, Willem Dafoe

Yönetmen: Tommy Wirkola

16. Usta (2012) The Master

16. Usta (2012) The Master

IMDb: 7,1

Özet: Freddie Sutton, eski bir donanma subayıdır. 2.Dünya Savaşı sırasında cephede görev alan bu adam, savaş bittiğinde ülkesine dönerek yaşamına devam eder ancak hayatının bundan sonraki döneminde nasıl bir yol izleyeceği konusunda çok kararsızdır. Lancaster Dodd adındaki tarikat lideri ile tanışması sonucunda tutunacak bir dalı olan Freddie, kısa bir süre sonra bu liderin sağ kolu haline gelir. Nasıl bir durumun içinde olduğunu kestiremese de zaman içinde Master'ın önüne geçebilecek kadar kendini gösterecektir.

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

15. Kardaki Palmiyeler (2015) Palmeras An La Nieve

15. Kardaki Palmiyeler (2015) Palmeras An La Nieve

IMDb: 7,3

Özet: Huesca'da yaşamını sürdüren Killian, hayatı boyunca buradan hiç ayrılmamış bir adamdır. Ancak 1953 yılında bir gün, doğduğu yer olan Fernando Poo adındaki adaya babası ve erkek kardeşi ile birlikte çalışmak için geri dönmek zorunda kalır. Bu adada geçirdiği 20 yılın sonunda olgun bir erkek olarak bir yolculuğa çıkacak ve bu yolculukta acı kayıplara uğramak zorunda kalacaktır.

Oyuncular: Mario Casas, Macarena Garcia 

Yönetmen:  Fernando González Molina

14. Kız Kardeşimin Hikayesi (2009) My Sister's Keeper

14. Kız Kardeşimin Hikayesi (2009) My Sister's Keeper

IMDb: 7,3

Özet: Sara ve Brian çifti bir gün çok acı bir haberle sarsılır. Kızları Kate lösemi hastasıdır ve sadece birkaç yıl ömrü kalmıştır. Bu haberden sonra Kate'i kurtarmak için ona donör olabilecek bir bebek sahibi olmaya karar verirler. Dünyaya gelen bu bebeğe 'Anna' ismini veren çiftin ilk yaptığı şey, göbek bağından alınan kanı kullanmak olur. Yıllar geçer ve nihayet Anna'dan Kate'e kemik iliği nakli yapılacaktır. Ancak Kate'in aynı zamanda böbrek nakline de ihtiyacı vardır. Bu olanlardan derin bir şekilde yara alan Anna, onu bu amaçla kullanan ailesine dava açar. Bu karar tüm aileyi parçalar ve eğer Kate'e ilik nakli yapılmazsa ölecektir.

Oyuncular:  Abigail Breslin, Sofia Vassilieva, Cameron Diaz

Yönetmen: Nick Cassavetes

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007) Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

13. Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007) Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

IMDb: 7,3

Özet: İngiltere'de berberlik yaparak geçim sağlayan Seeney Todd'un çok güzel bir işi ve mutlu bir hayatı vardır. Ancak kasabanın önde gelen zenginlerinden biri, karısını çok beğenmekte ve istemektedir. Bu adamın yersiz bir suçlamasıyla beraber genç adam, hapse atılarak sürgüne gönderilir. Hayatı alt üst olan Sweeney Todd'un artık tek isteği geri dönüp intikam almaktır. Yıllar sonra hapisten çıkıp geri döndüğünde ise artık hiçbir şey bıraktığı gibi değildir. Genç adamı hatırlayan ve onu yıllardır hatırlarda yaşatan tek kişi Bayan Lovett'tır. Todd artık zalim biridir ve bu kadının yardımıyla birlikte suçluyu bulana kadar durmayacaktır. Cellada dönüşen bu genç adam, suçunu örtmek içinse kasabayı kek ve çöreklerin birbirinden güzel eşsiz kokusu ile kaplayacak ve ondan şüphelenmek kimsenin aklına gelmeyecektir.

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

Yönetmen: Tim Burton

12. Sen Şarkılarını Söyle (2013) Inside Llewyn Davis

12. Sen Şarkılarını Söyle (2013) Inside Llewyn Davis

IMDb: 7,4

Özet: Llewyn Davis, 1960'larda New York, Manhattan'da hareketli müzik piyasasında tutunmaya çalışan bir gençtir. Davis'in tek gayesi hayatını müzikle kazanıp, sanatını icra ederken halk tarafından saygı duyulmaktır. Davis, bir evi olmadan eski kız arkadaşının kanepesiyle kız kardeşinin kendisinden yakınmaları arasında gidip gelirken şehrin acımasız yaşam koşulları altında yaşamını devam ettirmeye çalışmaktadır. Davis'in en büyük amacı, dönemin en önemli menajerlerinden biri olan Bud Grossman'a plağının bir kopyasını dinletebilmektir.

Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

11. Frances Ha (2012)

11. Frances Ha (2012)

IMDb: 7,4

Özet: 27 yaşındaki Frances, bir dans topluluğunda çıraklık yapmaktadır. Pek de parlak bir kariyere sahip olmayan ve hayattaki tek amacı çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olmak olan Frances, denediği işlerde bir türlü başarıyı yakalayamamaktadır. Bir türlü dikiş tutturamayan bu gencin kendini anladığını düşündüğü tek kişi ise Sophie'dir. Aynı daireyi paylaştığı genç kızın hayallerini gerçekleştirmek için taşınacak olması, ilişkilerinin zorlu bir sınava tabii tutulmasına neden olur.

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper

Yönetmen: Noah Baumbach

10. Bulut Atlası (2012) Cloud Atlas

10. Bulut Atlası (2012) Cloud Atlas

IMDb: 7,4

Özet: Bu filmde geçmiş, şimdi ve gelecek birbirleriyle hiç olmadığı kadar bağlantılıdır. Birden çok insanın tarih koridorlarında birbirlerinin seslerini duyması ile kaderleri büyük bir değişime uğrar. 

Oyuncular: Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent

Yönetmen: Lana Wachowski, Tom Tykwer, Lilly Wachowski

9. Ida (2013)

9. Ida (2013)

IMDb: 7,4

Özet: Rahibe olmaya karar veren Anna, inanç ve din kavramlarını yeni yeni tanımasına rağmen tutkuyla benimsemiştir. Yıllardır hayallerini süsleyen rahibelik yeminini etmesine az kalmışken, ailesi ile ilgili büyük bir sırrı öğrendikten sonra inandığı değerler büyük bir değişime uğrayacaktır. Genç kız, kendini çok derin bir boşluğun ortasında yapayalnız bulur

Oyuncular: Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Joanna Kulig

Yönetmen: Pawel Pawlikowski

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Canavarın Çağrısı (2016) A Monster Calls

8. Canavarın Çağrısı (2016) A Monster Calls

IMDb: 7.5

Özet: Conor'ın ailesi oldukça tuhaftır. Hasta annesi ve tuhaf büyükannesi ile yaşayan küçük çocuğun babası ise Amerika'ya yerleşmiş ve ondan kilometrelerce uzaktadır. Bu sırada okul arkadaşları da bu yorucu hayata eşlik ederek küçük çocuğa birçok zorbalık yaşatmaktadır. Tüm bu olanlardan kaçmak için hayal dünyasına sığınan Conor, bu dünyada küçük bir yolculuğa çıkar. Artık 13 metrelik bir porsuk ağacı her gece onu ziyaret etmektedir. Bu ağaç, Conor'a hikayeler anlatarak onun bunları hayal gücünde yaşatmasını istemekte oldukça ısrarcıdır. Vahşi bir kişiliği olan bu canavar, Conor için rehber niteliğindedir.

Oyuncular: Lewis MacDougall, Felicity Jones, Sigourney Weaver

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

7. Camino (2008)

7. Camino (2008)

IMDb: 7,5

Özet: Alexia González-Barros, 14 yaşındayken yakalandığı kanser hastalığı nedeni ile ölen genç bir kızdır. Bu film ise, Alexia anısına çekilmiştir. Gerçek bir yaşam hikayesini konu alan bu yapım, yayınlandığı günden itibaren çok ses getirmiştir.

Oyuncular: Nerea Camacho, Carme Elias, Mariano Venancio

Yönetmen: Javier Fesser

6. İçinde Yaşadığım Deri (2011) La Piel Que Habito

6. İçinde Yaşadığım Deri (2011) La Piel Que Habito

IMDb: 7,6

Özet: Dr. Robert Ledgard, bir estetik cerrahıdır. 12 yıl boyunca evindeki laboratuvarda çalışmalarına devam eden adamın tek amacı, yıllar önce bir araba kazasında yanarak ölmekten kurtulan eşini, yanık görüntüsünden kurtarabilmektir. Sonunda domuz ve insan kanı karışımlarından elde ettiği bir deri üretebilmiştir. Ancak eşinin yanmış vücudunu görmesi, ona ağır gelerek intihar etmesine sebebiyet verir. Bu sırada küçük kızlarının da buna şahit olması, aileyi hassas bir psikolojiye sürüklemiştir. Zaman içerisinde büyüyen kızının psikolojisi, yaşayacağı bir olay nedeniyle daha da bozulacak ve buna çare bulmak isteyen Dr, adeta Frankenstein'e dönüşecektir. 

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes

Yönetmen: Pedro Almodóvar

5. 28 Gün Sonra (2002) 28 Days Later

5. 28 Gün Sonra (2002) 28 Days Later

IMDb: 7,6

Özet: İngiltere'yi etkisi altına alan ölümcül bir virüs, insanlığın geleceğini tehdit etmektedir. Virüsü yayan şey ise bir araştırma laboratuvarındaki şempanzelerin ta kendisidir. Bu hastalığa yakalanan kişiler, sorunun büyük bir parçası haline gelmeye başlamıştır ve acilen bir çözüm gerekmektedir. Tüm olanlarla mücadele eden insanlar, askerler tarafından yönetilen bir kampa taşınsalar da başka sorunlar kendini gösterecektir.

Oyuncular: Christopher Dunne, Kim McGarrity, Cillian Murphy

Yönetmen: Danny Boyle

4. Nebraska (2013)

4. Nebraska (2013)

IMDb: 7,7

Özet: Montana'dan Nebraska'ya doğru uzun bir yolculuğa çıkan alkolik baba Woody Grant, piyangodan büyük bir ödül kazanmıştır. Ailesindeki kimse kendine inanmasa da yaşlı adamın 20 yaşlarındaki oğlu bu yolculukta onu yalnız bırakmadan yanında durmaya karar verir. 

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

Yönetmen: Alexander Payne

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Konuş Onunla (2002) Hable Con Ella

3. Konuş Onunla (2002) Hable Con Ella

IMDb: 7,9

Özet: Pina Bausch'un Cafe Müller adlı gösterisini izlemek için gelen iki genç adam vardır. Bunlardan biri hemşire Benigno ve diğeri kırklı yaşlarda olan Marco'dur. Sahnede Henry Purcell'in The Fairy Queen eseriyle dans eden iki kadın vardır. Performanstan fazlasıyla etkilenen Marco ağlamaya başlar. Bu performanstan oldukça etkilenen diğer isim Benigno da Marco'yu fark eder ve ona kendisinin de çok etkilendiğini söylemek istese de bunu yapamaz. Aylar sonra bu ikili Benigno'nun çalıştığı klinikte karşılaşırlar. Marco'nun boğa güreşçisi kız arkadaşı Lydia, yaralanmış ve komadadır. Benigno ise bu sırada komada olan Alicia adında bale yapan bir başka kadınla ilgilenmektedir. Marco ve Benigno'nun karşılaşıp konuşmaya başlaması bu 4 insan için zorlu bir dostluğun başlangıcı olacaktır.

Oyuncular: Javier Cámara, Dario Grandinetti, Leonor Watling

Yönetmen: Pedro Almodóvar

2. İçimdeki Deniz (2004) Mar Adentro

2. İçimdeki Deniz (2004) Mar Adentro

IMDb: 8,0

Özet: Raman Sampedro, gençliğinde geçirdiği bir kaza sonucunda yaklaşık 30 yıldır yatağa bağlı yaşamaktadır. Deniz manzaralı odasında geçirdiği günlerinden başka bir şeyi olmayan bu adamın hayatına iki kadın girer. Bu kadınlardan biri, Raman'ın hayatının anlamını bulmasını sağlayacak ve onu içinde bulunduğu buhrandan kurtaracaktır.

Oyuncular: Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueñas

Yönetmen: Alejandro Amenábar

1. Solaris (1972)

1. Solaris (1972)

IMDb: 8,0

Özet: Solaris, belirgin bir bilince sahip olan bir gezegendir. Bu gezegenin en büyük yeteneği ise oraya gelen Dünya insanlarının zihinleriyle oynamaktır. Bunu da insanların bilinçaltına süzülerek hafızalarındaki her şeyi maddeleştirerek yapar. Bu gezegende olup biteni araştırmak için görevlendirilen kişi de elbette burada yaşananlardan payını alacaktır. Solaris’in gizemiyle büyülenirken kendi geçmişiyle de burun buruna gelecektir.

Oyuncular: Natalya Bondarchuk, Donatas Banionis, Jüri Jarvet

Yönetmen: Andrei Tarkovsky

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
9
4
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın