Görüş Bildir
Haberler
IMDb Puanlarına Göre Sporla İlgili Mutlaka İzlenmesi Gereken Tarihin En İyi 50 Filmi

IMDb Puanlarına Göre Sporla İlgili Mutlaka İzlenmesi Gereken Tarihin En İyi 50 Filmi

Soner Çağlayan
19.07.2019 - 12:27 Son Güncelleme: 17.12.2020 - 16:04

İçlerinde gerçekten harika filmler var. 🎬

Listemizde 2000 yılı sonrası çekilen ve IMDb puanı en az 7 olan filmler bulunmaktadır.

Siz de listede muhakkak olması gerektiğini düşündüğünüz filmleri yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Foxcatcher / IMDb: 7,0

50. Foxcatcher / IMDb: 7,0

Altın Madalya sahibi genç güreşçi Mark Schultz, 1988 Seul Olimpiyatları için bir ekip oluşturmak için zengin varis olan John du Pont tarafından son drece ihtişamlı olan  Pont mülküne davet edilir. Shultz nihayet saygın kardeşi, Dave’in kanatlarının altından sıyrılarak dışarı adım atabilmek umuduyla, bu eşi bulunmaz fırsata gözü kapalı 'evet' der. Gizli ihtiyaçları doğrultusunda aradığı motivasyonu elde eden du Pont, dünya standardında bir güreş takımını oluşturarak hem annesinin hem de etrafındaki diğer insanlara kendisini kanıtlamayı hedefler. 

49. Borg McEnroe

49. Borg McEnroe

Başrollerini Sverrir Gudnason ve Shia LaBeouf'ın üstlendiği film gerçek hikayeden uyarlama bir spor dramı. İkonik tenisçiler Björn Borg ve en büyük rakibi John McEnroe arasındaki mücadeleyi konu alan film, ikilinin 1980 yılı Wimbledon Turnuvası'ndaki karşılaşmasını anlatıyor. Asabi, fevri, heyecanlı John McEnroe; duygudan arınmış zen sükunetiyle dikkat çeken İsveçli Bjorn Borg’a karşı. İkili kazanmak için mücadele verirken, bir efsaneye dönüşmenin bedelleriyle de yüzleşiyor.

48. Pawn Sacrifice / IMDb: 7,0

48. Pawn Sacrifice / IMDb: 7,0

Soğuk Savaş döneminde geçen filmde, Bobby Fischer Amerika'nın satranç alanında görmüş olduğu en büyük yetenektir. 1972 Dünya Satranç Şampiyonası gelip çatar ve Fischer ile Rus şampiyon Boris Spassky arasındaki epik maç böylece başlamış olur. Ruslar o döneme kadar satrançı domine eden taraftır ancak ilk kez Amerika'nın satranç masasında Rusya'ya karşı galip gelmesi ihtimali doğmuştur. Bu zorlu maçın heyecanı medyanın da etkisiyle yayılmaya devam ederken Fischer tüm dünyanın ona karşı bir komplo girişiminde bulunacağı paranoyasını yaşamaya başlar.

47. Million Dollar Arm / IMDb: 7,0

47. Million Dollar Arm / IMDb: 7,0

Jeff Bernstein sporcuların menajerliğini yürüten başarılı bir isimdir fakat son zamanlarda elindeki tüm başarıları oyuncuları ya kaybetmiş ya da başka menajerlere kaptırmıştır. Çözüm yolu ararken, televizyonda Hindistanlı kriket oyuncularını seyreder. Aradığı madeni bulmuş gibidir. Kısa bir Hindistan seyahati sonrası yanında 3 kriket oyuncusu ile döner. Bernstein elindeki bu yıldızlar ile alışıla gelmişin dışında bir uygulamaya gider ve onların Beysbol Birinci Lig’inde oynamaları için var gücüyle uğraşmaya başlar. Fakat her şey sandığı kadar kolay gitmeyecektir.

46. Soul Surfer / IMDb: 7,1

46. Soul Surfer / IMDb: 7,1

Sol kolunu bir köpekbalığı saldırısında kaybeden bir sörfçünün trajik hikayesi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. We Are Marshall / IMDb: 7,1

45. We Are Marshall / IMDb: 7,1

1970 Kasımında aslında tüm futbol takımı ve Marshall Üniversitesi koçları bir uçak kazasında ölürler. O bahar, öğrenciler, hasta olduğu için söz konusu uçağı kaçırmış olan Nate Ruffin adındaki oyuncu önderliğinde 1971 sezonunda oynamak için direktörleri ikna etmeye çalışırlar. Üniversite başkanı Don Dedman’ın bir koç bulması gerekmektedir ki o da oyuncu takımını kuracaktır. Bu iş için soyunurlar ve koç Jack Lengyel genç oyuncuları en iyi şekilde motive eder. Marshall 1971’de de en az bir oyun kazanabilecek midir?

44. Invincible / IMDb: 7,1

44. Invincible / IMDb: 7,1

1976 yazında, 30 yaşındaki Vince Papale’in şansı pek sağlam gitmemektedir. Haftada iki gün destek amaçlı eğitmenlik yapmaktadır ancak işi çok geçmeden bütçe kesintisinden ötürü ortadan kaldırılır. Aynı anda karısı artık hiçbir şeye katlanmak istemediğini ve boşanmaya karar verdiğini bildirir. Vince bir barmen olarak çalışmaya başlar ve arkadaşları ile futbol oynar. Philadephia Eagles’ın koçu Dick Vermeil, takımı için oyuncu denemeleri yapacağını bildirince Vince bu işi denemek ister. İnanılması güç bir çaba ile üç yıl içinde gerçek bir profesyonele dönüşür.

43. Lords of Dogtown / IMDb: 7,1

43. Lords of Dogtown / IMDb: 7,1

70'li yılların özgür ruhu insanların üzerinde en büyük değişken olmuştur. Tam bu esnada bir ekstrem sporun bayrak taşıyıcısı olacak olan üç genç ortaya çıkmıştır. Kaykay sporu, onların varlığından sonra hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır.

42. Cars / IMDb: 7,1

42. Cars / IMDb: 7,1

Piston Kupası için The King ve Chick Hicks’e karşı yarışmak üzere Kaliforniya’ya gitmekte olan meşhur yarış arabası Lightning McQueen, kaza ile Radiator Springs adındaki küçük bir kasabanın yollarına zarar verir. Üstelik kendisinin de tamir olması için çok çalışması gerekmektedir. Bu sırada bu olayla beraber o kasabada geçirdiği zamanlarda dostluklar edinir ve gerçek sevgiyi yaşar. Hatta aşkı bile katar yaşamına. Bu küçük kasabada kaldığı sürece değerleri değişmeye başlar. İşte ancak ondan sonra gerçek bir kazanan olmaya hazır hale gelecektir. 

41. Concussion / IMDb: 7,1

41. Concussion / IMDb: 7,1

Amerikan futbolu oyuncularının yaşadıkları ciddi sakatlanmaların, kritik seviyedeki kafa yaralanmalarının ve travmalarının, yaşam boyu sakat bırakan beyin sakatlıklarının trajik boyutunu perdeye taşımayı hedefleyen Landesman, bir dergi haberinden yola çıkarak oluşturduğu öyküde, bu türden hasarların tekrarlanmasının, oyuncular ve onların yaşamlarını nasıl etkilediğini vurguluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Race / IMDb: 7,1

40. Race / IMDb: 7,1

Jesse Owens ailesinde üniversiteye gitme şansı bulan ilk kişi olmuştur. Ohio State Üniversitesi'nde atletizm antrenörü Larry Snyder'ı hızıyla kısa sürede etkilemeyi başaran Owens, ABD'nin de boykottan vazgeçmesiyle 1936'da Berlin'de yapılacak Olimpiyatlar'a katılma şansını bulur. Ancak Adolf Hitler önderliğindeki Almanya, hem bütün branşları domine etmeyi, hem de Ari ırkın üstünlüğünü tüm dünyaya göstermeyi planlamaktadır.

39. Glory Road / IMDb: 7,2

39. Glory Road / IMDb: 7,2

Don Haskins’in liselerdeki kız takımlarını çalıştırarak başladığı koçluk kariyerine, Texas Western üniversitesinin başına geçerek devam etmesi isteniyor. Birçok şeyden fedakarlık ederek ailesi ile Texas’a yerleşiyor ve burada kendisinden basketbol oyuncularını hizaya sokması isteniyor. Haskins ise takımına yedi tane yıldız olabilecek derecede yetenekli siyahi oyuncuyu kadrosuna katarak şampiyonluğa oynamak istiyor. Siyahlara karşı ırkçılığın had safhada olduğu dönemler de kimsenin takımına almaya cesaret edemediği oyuncuları takımına alan ve onları NCAA'e sokan Don Haskins (Josh Lucas) hikayesi anlatılıyor.

38. Rocky Balboa / IMDb: 7,2

38. Rocky Balboa / IMDb: 7,2

İtalyan Aygırı Rocky Balboa, onca kahramanlıktan sonra artık köşesine çekilmiştir çünkü artık yaşlanmıştır. Bir restoranda eski anılarını paylaşarak sürdürmektedir yaşamını. Ruhunda değişen hiçbir şey yoktur. Halen aynı savaşçıdır o ancak bedeni aynı durumda değildir. Öte yandan sevgili oğlu hep meşguldur. Bir gün bir bilgisayar simülasyon oyunu aracılığıyla Dixon ile karşı karşıya gelecektir. Dixon’ın menajeri gerçek bir maç talep eder. Son kez kendini göstermek isteyen Rocky için bir kez daha zafer zamanıdır.

37. Win Win / IMDb: 7,2

37. Win Win / IMDb: 7,2

Mike, banliyöde yaşayan, iyi bir koca, baba ve arkadaş olmak isteyen bir avukattır. Bir lisede gönüllü olarak güreş koçluğu yapmaktadır. Ailesine destek olmak üzere giriştiği bir davada çok yetenekli bir güreşçiyle yolları kesişir. Bu iş tam bütün arzularının gerçekleşmesini sağlayacakken, güreşçinin uyuşturucu tedavisi gören annesi beş kuruşsuz halde ortaya çıkar.

36. Chasing Mavericks / IMDb: 7,2

36. Chasing Mavericks / IMDb: 7,2

Efsanevi sörfçü Jay Moriarty'nin gerçek yaşam öyküsünden esinlenilmiş olan filmde, Moriarty'nin Mavericks'te sörf yaparak efsane oluşu ve diğer bir yerel efsane Frosty Hesson ile aralarındaki ilişki konu alınıyor. İki sörfçünün hayatlarını değiştirecek bu arkadaşlık ve zamanla kırılacak bir rekor olmaktan daha da başka bir anlama gelmeye başlamış olan Mavericks 'te sörf yapmak ve imkansızı başarma arzuları onları bambaşka bir yere taşıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Unbroken / IMDb: 7,2

35. Unbroken / IMDb: 7,2

Louis Zamperini Amerikalı bir uzun mesafe koşucusudur. ABD Olimpiyat Takımında ülkesini 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat oyunlarında temsil eder. Dereceye girip madalya kazanamaz ama müthiş bir final performansı ortaya koyar. Öyle ki Adolf Hitler kendisiyle tanışmak ister. 4 yıl sonra Zamperini Tokyo'daki Olimpiyat oyunlarında favori isimlerden biridir. Fakat o seneki Olimpiyatlar II. Dünya Savaşı'nın patlak vermesiyle iptal edilir ve Zamperini savaşta gönüllü olarak görev alır. Pasifik'te geçirilen bir kaza sonrası iki silah arkadaşıyla hayatta kalmayı başarır ve 47 gün sürecek bir yaşam mücadelesi verirler. Ne var ki kendilerini kurtaranlar düşman taraf olan Japon Deniz Kuvvetleridir ve kurtardıkları savaş esirlerine işkence yapmaktan da geri kalmazlar.

34. Creed II / IMDb: 7,2

34. Creed II / IMDb: 7,2

2015 yapımı Creed: Efsanenin Doğuşu'nun devam halkası olan filmde hayat, genç boksör Adonis Creed için adeta denge sağlama mücadelesi haline gelmiştir. Bir sonraki büyük dövüşü için aldığı eğitim ve kişisel yükümlülüklerinin arasında denge sağlamaya çalışan Adonis, çok yakında ailesinin geçmişiyle bağları olan bir rakiple karşı karşıya gelecektir. Rocky ve Adonis ortak miraslarıyla yüzleşecek, savaşmaya değecek olan şeyleri sorgulayacak ve hiçbir şeyin ailenden daha önemli olmadığını keşfedeceklerdir.

33. Fighting With My Family / IMDb: 7,2

33. Fighting With My Family / IMDb: 7,2

Ülkenin her yerindeki küçük mekanlarda gösteriler yapan adam karısı ve iki çocuğuyla sakin bir hayat sürmeye çalışmaktadır. Günü birinde kardeşler WWE için seçmelere katılma şansı buluyorlar. Ebeveynler rüyalarının gerçekleştiği ve bütün sorunlarının çözüleceği düşünmeye başlıyor. Bununla birlikte, kardeşler ise bir WWE süperstarı olabilmenin hayal edemeyecekleri kadar çok emek gerektirdiğini öğrenmeye başlıyor.

32. Friday Night Lights / IMDb: 7,3

32. Friday Night Lights / IMDb: 7,3

Odessa, Texas’ta küçük bir şehirdir. Irksal açıdan bölünmüş ve ekonomik açıdan yok olmaktadır. Tek bir gece şehre hayat verir ki o da Cuma gecesidir. Texas lise futbolu alanında ciddi başarılar söz konusudur. Ancak yıldız oyuncu Boobie sezon başında yaralanır. Şehir de takım da umudunu yitirir. Ancak koç Gary Gaines “Mükemmelliğin arkadaşların gözlerine bakabilmek ve onların devrilmemesi uğrunda kendinin en iyisini yapmak” olduğuna inanır. Takım küllerinden yeniden doğacaktır. Panterler, şimdi hayatları boyunca yapabildiklerinin en iyisi ile sahne almak üzeredirler.

31. Coach Carter / IMDb: 7,3

31. Coach Carter / IMDb: 7,3

Ken Carter, sıradan bir lise takımının basketbol antrenörüdür. Oldukça farklı kesimlerden gelen, birbirleriyle çok anlaşamasalar da bir şekilde birlikte oynamayı öğrenen bir basketbol takımı vardır. Ancak çevreden tartışmalar yükselmektedir. Çünkü takımı, akademik kontratlarını sonlandırmak istemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Invictus / IMDb: 7,3

30. Invictus / IMDb: 7,3

Nelson Mandela’nın ülkesinde birliği ve beraberliği sağlamak için Güney Afrika rugby takımı 'Springboks' kaptanıyla yaptığı işbirliğinin ilham verici hikayesini anlatıyor. Yeni seçilen Nelson Mandela, milletinin ırk ve ekonomik nedenlerden dolayı ayrımcılığa uğradığını bilmektedir. Mandela sporun uluslararası dili sayesinde insanları birleştireceğine inandığı için, 1995 Dünya Kupası’nda inanılması güç bir çıkış yapan Güney Afrika rugby takımını destekler.

29. Southpaw / IMDb: 7,4

29. Southpaw / IMDb: 7,4

Hafif Ağırsiklet dünya şampiyonu boksör Billy Hope  için hayatında her şey yolundadır. Çok sevdiği eşi Maureen ve kızı Leila ile mutlu bir şekilde yaşamaktadır. Ancak öfkesine hakim olamadığı bir olayın sonunda gerçekleşen trajik kaza sonucu eşini kaybeder, kızının velayeti elinden alınır. Sahip olduğu her şeyi bir bir kaybeden Billy, yeniden zirveye çıkıp kızına kavuşabilmek için son çare olarak boks antrenörü Tick Wills'ten yardım ister.

28. Eddie the Eagle / IMDb: 7,4

28. Eddie the Eagle / IMDb: 7,4

İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı değer Eddie the Eagle’ ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Eddie kayakla atlamaya başlamadan once bir çok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar.

27. McFarland, USA / IMDb: 7,4

27. McFarland, USA / IMDb: 7,4

Deneyimli bir koç olan Jim White, hayatında bir süredir bazı problemlerle mücadele etmektedir. Yaşadığı birtakım talihsiz olaylardan dolayı California'nın en fakir bölgelerinden olan McFarland'a yerleşir. Jim White burada, genç lise öğrencilerinin spora olan yatkınlıklarını keşfeder ve onların saklı kalmış potansiyelini ortaya çıkartmak ister. Gençleri bir yarışmaya hazırlayan White, onlara hayatlarının fırsatını da sunacaktır.

26. Miracle / IMDb: 7,5

26. Miracle / IMDb: 7,5

1980 Kış olimpiyatlarında gerçekleşen bir mucizenin etkileyici öyküsü. Amerikan Buz Hokeyi takımının Sovyetlerin dişli takımını yenip Altın Madalyaya uzanmasını anlatıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Green Street Hooligans / IMDb: 7,5

25. Green Street Hooligans / IMDb: 7,5

> 'Sarhoş olmak ve dövüşmek. Hayatta başka yapacak ne varki ' Son derece zengin oda arkadaşını koruyabilmek adına bir suçu üzerine alan ve Amerika'nın en iyi üniversitesinden Harvard'dan atılan Matt, İngiltere'de yaşayan ablasının yanına gider. Londra'da tanışacağı yeni arkadaşları, West Ham United'ın ünlü taraftar grubu GSE'nin önde gelen üyeleridir ve onun gazetecilik okuduğunu bilmemektedirler. Başta eniştesinin kardeşi Pete olmak üzere bu arkadaşlarının futbol tutkusunun diğer sırrı ise holiganlık ve İngiltere çapında ün salmaktır. Çok geçmeden Matt de aynı tutkuları paylaşır ve geçmişin acıları Matt'in holiganlık zamanlarında tekrar ortaya çıkacaktır.

24. The Greatest Game Ever Played / IMDb: 7,5

24. The Greatest Game Ever Played / IMDb: 7,5

Yirminci yüzyılın sonlarına doğru genç Harry Vardon, golf şampiyonu olur. Ancak çok geçmeden bu olağanüstü yeteneğinin, sınıf sınırları ile pek uyuşmadığını anlar ve aslında İngiliz toplumunun centilmenlik kavramı dışında bırakılır. Bir düzine yıl sonra genç bir Amerikalı olan Francis Ouimet de aynı peşin hüküm kavramı ile savaşmaya başlar. Kendi babasının bile küçümsemeleri söz konusudur. İdolü Harry Vardon’dur. Bu iki adamın da kabul görme mücadelelerinin arka planında olağanüstü yetenekleri izleriz.

23. I, Tonya / IMDb: 7,5

23. I, Tonya / IMDb: 7,5

Tonya Harding buz patenine gönül vermiş ve hırslı bir sporcudur. Buz pateni sporunda giderek yükselen Tonya, memnun edilmesi zor annesi, eski eşi Jeff Gillooly ile dengesiz ilişkileri ve hep daha iyi olmak adına kendini zorlaması gibi gerekçelerle stres içindedir. İki defa Olimpiyat ve iki defa da Skate America Champion ödülünü kazanan Tonya, eski eşinin de yardımıyla 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde aynı dalda yarıştığı sporcu Nancy Kerrigan'ı sakatlaması için birini tutar. Ancak komplonun ortaya çıkması ile birlikte ödeyeceği bedeller Tonya için bir hayli zorlu olacaktır.

22. 42 / IMDb: 7,5

22. 42 / IMDb: 7,5

42, ABD beyzbol büyük liginin ilk siyahi oyuncusu Jackie Robinson'un Brooklyn Dodgers takımı için oynarken çektiği zorlukları anlatan bir spor biyografisi.

21. Moneyball / IMDb: 7,6

21. Moneyball / IMDb: 7,6

Gazeteci-yazar Michael Lewis'in Oakland A beysbol takımının gerçek öyküsünü anlatan aynı isimli kitabından uyarlanan film, Oakland Athletics beysbol takımının genel menajeri Billy Beane ve onun zorluklara rağmen mücadele edip modern analitik yöntemlerle takımına başarı kazandırması üzerine kurulu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Creed / IMDb: 7,6

20. Creed / IMDb: 7,6

Kimsesiz Adonis bir yetimhanede günlerini geçiren, aslında iyi bir çocuk olmasına rağmen kavgacılığı ile tanınan bir yetimdir. Bir gün babasını tanıdığını söyleyen bir kadın onu ziyarete gelir ve kendisini yetimhaneden çıkartmak istediğini söyler. Babasının resmi nikahlı ama artık dul eşi olan bu kadın Mary Anne Creed'dir; Adonis'in babası ise efsanevi boksör Apollo Creed'den başkası değildir! Üvey annesinin himayesinde gayet iyi bir yaşama kavuşan Adonis, önündeki tüm iyi yaşam fırsatlarına rağmen tek bir arzu ile yanıp tutuşmaktadır; babası gibi boksör olmak! Kendisine karşı gelenlere inat babasının en yakın arkadaşı ve rakibi olan Rocky Balboa'nın kapısını çalar.

19. The Damned United / IMDb: 7,6

19. The Damned United / IMDb: 7,6

Film, Leeds United'da sadece 44 gün antrenörlük yapan ve takım tarihinin en başarılı antrenörlerinden biri olan Brian Clough'un hayatına odaklanıyor.

18. Huo yuanjia / IMDb: 7,7

18. Huo yuanjia / IMDb: 7,7

Bazen şahit olduğumuz yenilgiler, kendi kanımızdan insanlara aitse, bunun rövanşını biz üstleniriz. Huo Yuanja’nın, babası tanınmış bir dövüşçüdür. Bir gün, bu usta, kendi oğlunun gözleri önünde yenilgiye uğrar. Huo bu sahneye şahit olurken derin bir utanç ve hırsla dolar. Bir gün kendisi de çok iyi bir dövüşçü olmaya ant içer. Her ne kadar vakti geldiğinde hedefine ulaşsa da hesapta olmayan bir trajedi tüm hayatını değiştirir. Buna rağmen o mücadelesinden vazgeçmemekte kararlıdır. Film, Çin Savaş Sanatları Ustası olan Huo Yuanja’nın hayatına merceğini taşımış olan son derece başarılı bir yapım.

17. M.S. Dhoni: The Untold Story / IMDb: 7,7

17. M.S. Dhoni: The Untold Story / IMDb: 7,7

Dhoni küçük bir çocukken hayranlıkla kriket maçlarını izlemektedir. Hayranı olduğu oyuncuların ise kartlarını biriktirmektedir. Bu hevesi o kadar ileridir ki bilet satışı işi bile yapar tek amacı kriket oyuncularına daha yakın olmaktır. Büyüdükçe ise krikete olan yeteneği fark edilir ve kendisi çok ünlü bir kriket oyuncusu olur. Artık insanlar onun kartlarını biriktirmekte ve sürekli onu konuşmaktadırlar.

16. The Blind Side / IMDb: 7,7

16. The Blind Side / IMDb: 7,7

Fakir ve aşırı derecede iri bir genç olan Michael Oher bir kolej futbol takımına girince, kendi ve çevresindekilerin hayatı tümden değiştir.

Michael Lewis’in The Blind Side: Evolution of a Game adlı romanından uyarlanan film vizyona girdiği ilk hafta Box Office US’te ikinci sırada yerini aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Remember the Titans / IMDb: 7,8

15. Remember the Titans / IMDb: 7,8

Herman Boone bir Amerikan futbolu koçudur. 1970'lerin Virgina'sında ırkçılık hakimdir. Oldukça ırkçı yönelimlerin olduğu bir Amerikan futbolu takımı da bir koç aramaktadır. Bu lise takımı da kimlik sorunları yaşayan ve ırkçı tavırları olan oyunculardan kuruludur. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır.

14. The World's Fastest Indian / IMDb: 7,8

14. The World's Fastest Indian / IMDb: 7,8

Yeni Zelanda’da 25 yıl boyunca motorsikletinin hızını arttırmak üzerinde çalışan Burt Munro 1920’den itibaren bu tutkuyla yaşamış bir Hintlidir. Tek hayali motorsikletini Bonneville Salt Flats’e kadar götürüp ne kadar hız yaptığını görmektir. 1960’ların başında geçirdiği bir kalp krizi yaşamını tehdit eder. Bunun üzerine evini ipotek ettirir ve Los Angeles’a gider. Kendine eski bir araba alır ve Utah’a doğru yola koyulur. Yol üzerinde karşılaştığı insanlar, onun açık yürekli ve dostça tavırlarından çok etkilenirler. Öldüğünde efsaneleri ve rekorları ile anılan biriydi.

13. The Fighter / IMDb: 7,8

13. The Fighter / IMDb: 7,8

En İyi Film dalında Oscar'a aday olan Dövüşçü, ilhamını gerçek bir olaydan alan öyküsüyle, iki kardeşin her şeye rağmen tekrar bir araya gelip parçalanan aile düzenlenlerini düzeltme çabalarına odaklanıyor. Dicky Ecklund eskiden efsane olmuş, ama yeteneğini boşa harcamış ve başarı imkânını kaybetmiş şimdi ise kardeşini eğiten eski boksördür. Mickey Ward ise Dicky’nin üvey kardeşidir. Mickey iyi bir boksör olarak adını duyurmadan önce Dicky onun ustalığını yapmıştır. Ünvan maçına çıkan Mickey'nin hem maçı kazanması hem de dağılan ailesini bir araya getirmesi gerekmektedir.

12. The Wrestler / IMDb: 7,9

12. The Wrestler / IMDb: 7,9

1980'li yılların efsanevi güreşçilerinden biri olan Randy, şimdilerde bir markette part-time çalışan, haftasonları da çeşitli güreş aktivitelerine katılan unutulmuş biz yıldızdır. Yerel bir maçı kazanmasının ardından çevresindekilerin de önerisiyle geçmiş zamanda en dişli rakiplerinden biri olan The Ayatollah'a karşı dövüşmeyi kabul eder ve herkesin gözü artık bu maçtadır. Randy her türlü hazırlığını yaptıktan sonra maça hazırdır. Son derece çetin geçen bu mücadele esnasında kalp krizi geçiren güreşçi için kariyerinin sonu demektir. Doktorları yaşlı adamın güreşmesini yasakladığında tezgahtar olarak işe girer ve bu süreci yıllardır görmediği kızıyla arasını düzeltmek için bir şans olarak görürü. Ancak bu beklediği kadar kolay olmayacak, ringler tekrar onu çağıracaktır. 

11. Treto poluvreme / IMDb: 7,9

11. Treto poluvreme / IMDb: 7,9

1942 yılında Bulgar liginde oynayan Levki ve Makedonya takımlarının arasında gerçekleşen maçlarda, Makedon takımı kaybederse kurşuna dizilmekle tehdit edilmektedir. Nazilerin ülkeye tanklarla giriş yapmasının ardından bu riski ortadan kaldırmak için takım yöneticileri farklı planlar uygulamak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Icarus / IMDb: 7,9

10. Icarus / IMDb: 7,9

Belgeselin yönetmeni Bryan Fogel, sporda dopingin etkisini araştırmaya başlar. Aynı zamanda amatör bir bisikletçi olan Fogel, dopingi kendi üzerinde uygulayıp performansındaki değişiklikleri izleyecektir. Bunun için de Rus bilim adamı Dr. Grigory Rodchenkov ile birlikte çalışmaya başlar. Fogel ve Rodchenko, doping etkisini araştırmak için çıktıkları yolda şok edici sonuçlarla karşılaşır. Rusya’nın devlet destekli doping programına ulaşan ikili, dev bir doping skandalının ortasına düşer.

9. Cinderella Man / IMDb: 8,0

9. Cinderella Man / IMDb: 8,0

Ekonomik buhranın hüküm sürdüğü 1930'lu yıllar Amerikası'nda hayatını limanlarda işçilik yaparak idame ettiren Jim'in ailesine bakma gibi büyük bir sorumluluğu vardır. Bu yükümlülük için tutkuyla bağlı olduğu boks sporunu bırakmak zorunda kalan genç adam gerçekleşemeyecek de olsa hayaline sıkı sıkıya tutunmaktadır. Ancak rastlantı eseri boks şampiyonu Max'le dövüşmesi işleri değiştirecektir. Tam bir unvan maçı olan bu karşılaşmayı kazandığı takdirde şampiyon olma onuruna erişecek olan Jim'i saatler süren bir maç beklemektedir. Bu maç Jim'in hayatında neleri değiştirecektir?

8. Yip Man / IMDb: 8,0

8. Yip Man / IMDb: 8,0

1930'lu yılların Çin'inin Foshan bölgesinde çeşitli okullar dövüş sanatlarıyla ilgilenmekte ve birbirlerine karşı yarışmaktadırlar. WingChun dövüş tekniğinin ustası Ip Man, Foshan çevresinin en yetenekli dövüşçüsüdür. Hünerlerini sergilemeyi ve gösteriş yapmayı pek sevmeyen adam öğrenci eğitmeyi de kabul etmez. Tüm günlerini antrenman ve arkadaşları için ayıran Ip Man profesyonel bir dövüşçü olmasa da gizli saklı yapılan yerel dövüşlerde sergilediği hünerlerle önemli bir kesimin ilgisini çekmiş, saygıyla karşılanmıştır. Jin Shanzhao isimli ünlü bir dövüşçüyü yendiğinde ise ünü geniş bir alana yayılır.

Bruce Lee’nin ustası Yip Man’in yarı-biyografik hikayesini anlatan film, Yip Man tarafından başarıyla icra edilen savunma tekniği WingChun’un tarihine de yer veriyor.

7. Million Dollar Baby / IMDb: 8,1

7. Million Dollar Baby / IMDb: 8,1
sinemecra.com

Frankie Dunn, tüm hayatını ring üzerinde dehşet dövüşçüler yetiştirerek geçirmiştir. Boksörlerine öğrettiği en önemli ders hayatın temel kuralıdır: Her şeyin ötesinde daima kendini koru! Zaman içinde kızından kopmanın acısı ile uyanışa geçen Frankie, uzun zamandır hiç kimseyle fazla yakınlaşmayı tercih etmeyen bir adamdır. Frankie’nin salonuna bakan tek arkadaşı eski boksör Scrap, onun hırçın mizacının ardında 25 yıldır affedilmeyi bekleyen bir adamın var olduğunu bilir. Bir gün Maggie Fitzgerald kapıdan içeri girer ve boks öğrenmek istediğini söyler. Dört dalda Oscar sahibi olan filmin yönetmeni Clint Eastwood.

6. Rush / IMDb: 8,1

6. Rush / IMDb: 8,1

1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur...

Avusturyalı F1 yarışcısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bhaag Milkha Bhaag / IMDb: 8,1

5. Bhaag Milkha Bhaag / IMDb: 8,1

1947'de Hindistan ve Pakistan bağımsızlıklarını kazanıp birbirinden ayrılınca, Pakistan'dan çok acı hatıralarla Hindistan'a gitmek zorunda kalan Milkha Singh'in başarılı bir 400 metre koşucusu olma hikayesi anlatılıyor.

4. Warrior / IMDb: 8,2

4. Warrior / IMDb: 8,2

Alkolik bir boksör eskisinin oğlu Tom Conlon evine döner ve çeşitli dövüş sporlarının bir arada bulunduğu bir turnuva için babası tarafından hazırlanmaya başlar. Bu turnuva onu abisiyle karşı karşıya getirecektir.

3. Montevideo, vidimo se! / IMDb: 8,3

3. Montevideo, vidimo se! / IMDb: 8,3

Yugoslavya'ya bağlı bir Belgrad futbol takımı ilk dünya kupasına gitmek için şans yakalamıştır. Fakat bu süreçte karşılaşacakları zorluklar, onları yollarından alıkoyamaz. Yaşayacakları garip tesadüfler de bu uğurda unutulmaz olacaktır.

2. Dangal / IMDb: 8,4

2. Dangal / IMDb: 8,4

Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır.

1. Senna / IMDb: 8,6

1. Senna / IMDb: 8,6

3 sene Formula 1 yarışlarında şampiyonluk ipini göğüsleyen Brezilyalı efsanevi yarışçı Ayrton Senna’nın hayat hikayesini anlatan belgesel türündeki film, ünlü yarışçının 1980’li yıllarda başladığı F1 kariyerini ve bu acımasız arenada yaşadıklarını beyazperdeye taşıyor. En büyük düşmanı olarak görülen Fransa Dünya Şampiyonu Alain Prost ile aralarında geçen mücadele, spordan siyasete uzanan bir güçler dengesini de beraberinde getiriyor. 

Ayrton Senna, pistteki rakiplerini tek tek geçerek, Formula 1’i fethederken, tüm dünyanın da tanıdığı bir yıldız haline gelir. Kişisel dünyasında ise vatanı Brezilya’ya sonuna kadar bağlı ama ününün getirdiği şöhretten uzakta mütevazi bir hayat sürdürür. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araba, futbol, oyun, muhabbet gibi konularda sağlam içerikler burada! Sağlam bir yolculuk için ihtiyacın olan şey ise Lassa’da!

Araba, futbol, oyun, muhabbet gibi konularda sağlam içerikler burada! Sağlam bir yolculuk için ihtiyacın olan şey ise Lassa’da!

Sağlam bir yolculuk için Lassa’dan şaşma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
51
18
16
5
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın