Görüş Bildir
Haberler
İddialı Sahnelerinden Dolayı İzleyenleri İkiye Bölüp Tartışmalara Sebep Olan Filmler

İddialı Sahnelerinden Dolayı İzleyenleri İkiye Bölüp Tartışmalara Sebep Olan Filmler

Rana Önder
23.10.2022 - 23:18

Bazı filmler vizyona girdiği andan itibaren izleyenlerin tepkisini çekebiliyor. Kimi insanlar tarafından çok sevilen kimileri tarafındansa hiç sevilmeyerek insanları ikiye bölen filmler vardır.

İçerisinde Blonde, Anne, Matrix Resurrections ve Joker gibi filmlerin de içerisinde bulunduğu son yıllarda izleyenleri ikiye bölen filmlerin olduğu listeye göz atabilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Blonde (2022)

25. Blonde (2022)

IMDb: 5.5 

Özet: Yönetmen Andrew Dominik'ten Joyce Carol Oates'in çok satan romanından uyarlanan 'Blonde', Hollywood'un en kalıcı ikonlarından biri olan Marilyn Monroe'nun hayatını cesurca yeniden canlandırıyor. 'Sarışın', Norma Jeane olarak yaşadığı değişken çocukluğundan, yıldızlığa yükselişi ve romantik ilişkilere kadar, onun kamusal ve özel benlikleri arasındaki genişleyen ayrımı konu edinen bir filmdir. Marilyn Monroe'nun özel hayatını be kariyerinde yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. Film çoğu kişi tarafından tepkilerin odağı oldu ve izleyenleri ikiye böldü. 

Yönetmen: Andrew Dominik

Oyuncular: Ana de Armas, Julianne Nicholson, Bobby Cannavale

24. Matrix Resurrections (2021)

24. Matrix Resurrections (2021)

IMDb: 5.7 

Özet: Gerçekliğinin bir kurgu olup olmadığını anlamak, kendini gerçekten tanımak için Bay Anderson bir kez daha beyaz tavşanı izlemeyi seçmek zorunda kalır. İlk filminde Neo isimli herkesin bildiğinden öte bir hakikat olduğuna inan ve bu gerçekliğin peşine düşen birisini konu edinen serinin ilk filmi döneminde herkesi etkileyen ve günümüzde de etkilemeye devam eden bu kült işler arasına almıştır. Ancak serinin ikinci filmi izleyenleri ikiye bölmüştür. 

Yönetmen: Lana Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Yahya Abdul-Mateen II

23. Organize İşler: Sazan Sarmalı (2019)

23. Organize İşler: Sazan Sarmalı (2019)

IMDb: 6.0 

Özet: Karmaşık ve suçlarla dolu bir şehir olan İstanbul'da Süpermen kostümü giyerek geçimini sağlayan Samet'in kendisini bir anda suç dünyasının içinde bulmasıyla meydana gelen konulardan oluşan ilk filmin ardından serinin ikinci filmi de çekildi. Serinin ikinci filminde Asım Noyan ve çetesinin kızı Nazlı dolandırılması ardından yaşananlar konu edinilir. Film hem vizyondayken aynı zamanda Netflix'e gelmesi hem de ilk serisi gibi iyi olmadığı gerekçesiyle oldukça tartışılmıştır. 

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola

22. Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı (2017)

22. Kısmet, Sevgilim: İlk Şarkı (2017)

IMDb: 6.5 

Özet: 1994 yılında yaz tatilinde genç bir çocuk memleketine geri döner ve aşkı arar. Gelecek vadeden senaryo yazarı ve fotoğrafçı Amin, Paris'te bir yıl yaşadıktan sonra, Fransa'nın güneyindeki bir balıkçı köyü olan memleketine geri döner. Zamanını sahilden sahile, bardan bara atlayarak, çocukluk arkadaşlarını bularak ve yeni karşılaşmalar peşinde koşarak geçirir. Film cinsel ilişki sahnelerinde başrolün kadın karakterlere yaklaşımı nedeniyle tepkilerin odağı olmuştur. 72. Cannes Film Festivali’nin en kötü bulunan filmleri arasında yerini alan film, izleyenlerin de tepkisini çekmiştir. 

Yönetmen: Abdellatif Kechiche

Oyuncular: Shaïn Boumedine, Ophélie Bau, Salim Kechiouche

21. Av (2020)

21. Av (2020)

IMDb: 6.5 

Özet: On iki yabancı bir açıklıkta uyanır. Nerede olduklarını, oraya nasıl geldiklerini bilmezler. Karanlık bir internet komplo teorisinin gölgesinde, acımasız seçkinler, insanları spor için avlamak için uzak bir yerde toplanır. Ancak avlananlardan biri olan Crystal, durumu takip edenlerin aleyhine çevirdiğinde, büyük planları raydan çıkmak üzeredir. Büyük bir ormana bırakılan 12 kişinin zengin insanların avı olmaktan kaçmasını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Craig Zobel

Oyuncular: Betty Gilpin, Hilary Swank, Wayne Duvall

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Titane (2021)

20. Titane (2021)

IMDb: 6.6 

Özet: On yıl önce kaybolduğunu ve adının Adrien Legrand olduğunu  iddia eden bir adamın günün birinde özel müfettişler tarafından havaalanında yüzü morarmış bir şekilde bulunmasıyla başlayan ve çocuğunun on yıllık özlemiyle yanıp tutuşan babası Vincent’ın genç adamı eve götürmesiyle birlikte başlayan gizemlilik zinciriyle korku dolu cinayetler ve bilinmeyenler zinciri filmi sarar. Film insanları ikiye ayıran yapımlardan olmuştur ve Cannes Film Festivali'nde aldığı ödülde oldukça tartışılmıştır.  

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier

19. Anne! (2017)

19. Anne! (2017)

IMDb: 6.6 

Özet: Venedik ve Toronto film festivallerinde izleyiciyi ikiye bölerek tartışma oluşturdu. Bir çiftin ilişkisi, evlerine davetsiz misafirlerin gelmesiyle sınanır ve bu onların huzurlu yaşamlarını bozar. Sıradan bir hayat süren çiftin evlerine gelen misafir ile hayatlarının değişmesini konu edinen bir filmdir. Filmde başrol kadının gördüğü şiddet sahneleri izleyenleri ikiye bölmüştür. 

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris

18. Benedetta (2021)

18. Benedetta (2021)

IMDb: 6.8 

Özet: İtalya'da 17. yüzyıldan kalma bir rahibe, rahatsız edici dini ve erotik vizyonlardan mustariptir. Bir arkadaşı ona yardım eder ve iki kadın arasındaki ilişki romantik bir aşk ilişkisine dönüşür. Benedetta Carlini, İsa Mesih'in gelini olarak Pescia'daki Tanrı'nın Annesinin Tiyatro Manastırı'na getirilir. Ardından Benedetta burada travmatik bir takım olaylar yaşar. 

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphne Patakia

17. The House That Jack Built (2018)

17. The House That Jack Built (2018)

IMDb: 6.8 

Özet: Hikaye, son derece zeki bir seri katil olan Jack'in on iki yılını ve içindeki deliyi gerçekten geliştiren cinayetleri konu ediniyor. Filmde bir seri katilin 12 yıl boyunca işlediği cinayetler konu edinilir. Jack, hayalindeki evi inşa etmeye çalışan sessiz, görünüşte zararsız bir mimardır. Bir gün sinir krizi esnasında birisini öldürür ve bundan zevk aldığını keşfeder. Sessiz mimarın seri katile dönüşmesini konu edinen bir filmdir.  Film gösterime girdiği sırada detaylı sahneleriyle izleyenlerin fenalaşmasına neden olmuştu. 

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman

16. Athena (2022)

16. Athena (2022)

IMDb: 6.8 

Özet: En küçük erkek kardeşlerinin açıklanamayan bir şekilde trajik ölümünden saatler sonra, üç kardeşin hayatları kaosa sürüklenir. Kardeşlerinin ölümünün ardından hayatı kaosa doğru sürüklenen kardeşlerin verdikleri mücadelenin konu edinildiği bir filmdir. Film, yaşanılan acıların, ölümlerin gösterilme biçiminden dolayı bir kesim tarafından beğenilirken diğer kesim tarafından da eleştirilerin odağı oldu. 

Yönetmen: Romain Gavras

Oyuncular: Dali Benssalah, Sami Slimane, Anthony Bajon

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Climax (2018)

15. Climax (2018)

IMDb: 6.9 

Özet: Fransız dansçılar, soğuk bir gecede prova yapmak için uzak, boş bir okul binasında toplanırlar. Sangrialarının içine birisinin ağır bir uyuşturucu koymasıyla birlikte tüm gece sürecek olan kutlama halüsinasyonu bir kabusa dönüşür. Uyuşturucunun cehenneme dönüştürdüğü, tek planda geçen gerilimli ve dönüşümün izleyen kişileri ürperttiği bir filmdir. 

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

14. Çiğ (2016)

14. Çiğ (2016)

IMDb: 7.0 

Özet: Bütün ailesi veteriner olan Jutine 16 yaşında genç bir kadındır. Jutine de ailesi gibi veteriner olmak ister ve veterinerlik fakültesine girer. Fakat bu okulda ondan büyüklerin kendisine karşı uyguladığı psikolojik şiddet, acımasız dünya Jutine'nin peşini bırakmaz. Jutine bu baskılar sonucunda ilk kez çiğ et yer ve içindeki tehlikeli yanı keşfeder. 

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella

13. Bebek Servisi (2022)

13. Bebek Servisi (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: İnsanların istenmeyen bebeklerini isimsiz olarak bırakmaları için dışarıda bırakılan kutulara bırakan insanların hayatlarının konu edinildiği bir filmdir. Filmde bebeklerine bakmakta zorlanan ve bebeklerini 'Baby Box' isimli bir kutuya bırakan insanların hikayesi konu edinilir. Film konusu gereği tartışma yaratarak insanları ikiye ayırmıştır. 

Yönetmen: Hirokazu Kore-eda

Oyuncular: Song Kang-Ho, Dong-won Gang, Doona Bae

12. Arif V 216 (2018)

12. Arif V 216 (2018)

IMDb: 7.0 

Özet: 8 yıl sonra, Arif'in GORA gezegeninden eski arkadaşı 216, Dünya'yı ziyaret eder ve birlikte 60'ları ziyaret edecekleri bir maceraya atılırlar. G.O.R.A'daki karakterin filmi olan bu yapım çoğu kişi tarafından merakla beklendi ancak film vizyona girdiği andan itibaren izleyenleri ikiye böldü ve tartışmaya yol açtı. Kimileri filmi beğenirken kimileri ise filmi hiç sevmedi. 

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Cem Yılmaz, Ozan Güven, Farah Zeynep Abdullah, Seda Bakan

11. Nitram (2021)

11. Nitram (2021)

IMDb: 7.1

Özet: Nitram, 1990'ların ortalarında Avustralya'nın banliyölerinde annesi ve babasıyla birlikte yaşayan birisidir. Asla uyum sağlayamadığı için tecrit ve hayal kırıklığıyla dolu bir hayat yaşayan Nitram, beklenmedik bir şekilde mirasçı Helen'de yakın bir arkadaşlık kurar. Ancak bu ilişki trajik bir sonla bittiğinde Nitram'ın yalnızlığı ve öfkesi büyür ve bu da felakete yol açan yavaş bir inişin başlamasına neden olur. Film Avustralya'nın en kanlı katliamı olan Port Arthur Katliamı'nı konu edinir. Avusturya'nın en kanlı katliamını konu ettiği için sevenleri olduğu kadar sevmeyenlerinin de olduğu bir filmdir. 

Yönetmen: Justin Kurzel

Oyuncular: Caleb Landry Jones, Essie Davis, Judy Davis

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Bergen (2022)

10. Bergen (2022)

IMDb: 7.1 

Özet: Bergen filmi, 1959 yılında Mersin'de yedi çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan Belgin'in hikayesini ele alır. Bergen Türk arabesk müziğinin kraliçesi olarak anılır ve yaşadığı zorlu hayatı ile de bilinir. Belgin'in Caz Kulüp'te başlayan müzik serüveni Adana'da bir müzikholden devam eder. Bergen, şarkı söylemeye derinden tutkulu bir sanatçıydı ve bu filmde hem Bergen'in hayatını hem de Halis Serbest ile tanışmasını, onun tarafından manipüle edilmesini, gördüğü şiddeti ve yüzüne kezzap atılmasını konu edinir. Sanatçının çocukluk yıllarından ölümüne kadarki zaman dilimi konu edinen bir filmdir. Film her ne kadar izleyen neredeyse çoğu kişi tarafından sevilse de bazı insanlar filmi beğenmemiştir. Hem çıkmadan önce hem de çıktıktan sonra tartışma konusu olan bir film olmuştur. 

Yönetmen: Mehmet Binay, Caner Alper

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran

9. Subay ve Casus (2019)

9. Subay ve Casus (2019)

IMDb: 7.2 

Özet: 1894'te, gelecek vaat eden genç bir subay olan Fransız Yüzbaşı Alfred Dreyfus, Almanya için casusluk yapmaktan onurunu yitirir, haksız yere vatana ihanetten hüküm giyer ve Şeytan Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılır. Aşağılanmasının tanıkları arasında, kendisini takip eden askeri karşı istihbarat birimini yönetmeye terfi eden Georges Picquart da vardır. Ancak Picquart, sırların hala Almanlara teslim edildiğini öğrendiğinde sadece onurunu değil, hayatını da tehdit eden tehlikeli bir aldatma ve yozlaşma labirentine doğru çekilir. 

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner

8. Don't Look Up (2021)

8. Don't Look Up (2021)

IMDb: 7.2 

Özet: İki düşük seviyeli gökbilimci, insanlığı Dünya gezegenini yok edecek yaklaşan bir kuyruklu yıldız konusunda uyarmak için dev bir medya turuna çıkmak zorunda kalırlar. Dünyayı tehlikeye sokacak bir kuyruklu yıldız hakkında medyayı ve yetkilileri bilgilendirmeye çalışan iki gökbilimcinin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. Çoğu kişi tarafından sevilen bir film olsa da bazı kişiler tarafından sevilmemiştir ve izleyenleri ikiye bölmüştür. 

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep

7. Okja (2017)

7. Okja (2017)

IMDb: 7.3 

Özet: Genç bir kız, güçlü ve çok uluslu bir şirketin en iyi arkadaşını - Okja adında büyüleyici bir canavarı - kaçırmasını önlemek için her şeyi riske atar. Mija'yla yakın arkadaşı Okja'nın yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. Film Cannes Film Festivali'nde gösterime giren ilk Netflix filmidir ve Netflix filmi olduğu için festivalde yuhalanmış, tepki görmüştür. 

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal

6. Kürtaj (2021)

6. Kürtaj (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: 1963 yılında Fransa'da kürtajın yasak olduğu bir zaman diliminde geçen bu film otobiyografik bir kitaptan uyarlanmıştır. Anne geleceği parlak ve başarılı bir üniversite öğrencisidir ancak hayatı hamile olduğunu öğrenmesiyle birlikte alt üst olur. Anne ne eğitimini sonlandırmak ne de ailesine benzemek istemediğinden dolayı kürtaj yaptırmak ister ancak ülkede kürtaj yasaktır. Film gösterime girdiği sırada çarpıcı sahnelerinden dolayı bazı seyircilerin filmi izlerken bayılmasına neden olmuştu. 

Yönetmen: Audrey Diwan

Oyuncular: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Beni Adınla Çağır (2017)

5. Beni Adınla Çağır (2017)

IMDb: 7.8 

Özet: 1998 yılının yaz ayında 17. yüzyıldan kalma tarihi bir evde geçen bu hikaye hem aşk hem de kendini keşfetme hikayesidir. Filmde; genç bir çocuk ve babasının yüksek lisans öğrenciyi arasında geçen hüzünlü bir yaz aşkı konu edinilir. 1980'lerin İtalya'sında, on yedi yaşındaki bir öğrenci ile babasının araştırma görevlisi olarak işe alınan bir adam arasında aşk başlamasını ve genç adamın kendisini, yönelimini keşfetmesini konu edinen bir filmdir. İzleyen çoğu kişi tarafından sevilse de bir kesim tarafından da çok sevilmeyen bir film oldu. 

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

4. The Batman (2022)

4. The Batman (2022)

IMDb: 7.9 

Özet: Batman'in birçok filmi vardır ve bu yapımda da süper kahraman Riddler isimli bir seri katil ile karşı karşıya kalır. Riddler şehrin elit kesimi seçerek vahşice öldüren bir seri katildir. Batman seri katili peşine düştüğü sırada yolu pek çok kişiyle kesişir ve bu kişilerin de yardımıyla katili bulmaya çalışır. Batman katili bularak şehrin huzurunu geri getirmeyi hedefler. Film vizyona girdiği andan itibaren izleyenleri ikiye böldü. 

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

3. Evlilik Hikayesi (2019)

3. Evlilik Hikayesi (2019)

IMDb: 7.9 

Özet: Noah Baumbach'ın dağılan bir evliliğe ve bir arada kalan bir aileye keskin ve şefkatli bakışı konu edinilir. Bir ayrılığı, çiftlerin birbirlerini yıpratmalarına gerçekçi bir yerden ele alan bir filmdir. Boşanma aşamasındaki çiftin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. Çift, anlaşmalı boşanmayı düşünürken işler çocuklarının velayetine gelince iyice sarpa sarar. 

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern

2. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

2. Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (2021)

IMDb: 8.3 

Özet: Örümcek-Adam'ın sırrı açığa çıktığı için olanları düzeltip sırrını geri almak amacıyla Dr. Strange'den yardım alması gerekir. Strange, unutma büyüsü yapar ancak bu sefer de Peter'i yakın arkadaşları ve sevdikleri de kendisini unutmaya başlar ve olaylar iyice içinden çıkılamaz bir hal alır. Peter, iyi bir şey yapıp sırrını kazanmaya çalışırken başına hiç beklemediği olaylar gelir. Büyük bir kesim tarafından sevilse de bir diğer kesim tarafından da eleştirilerin odağı olan bir film olmuştur. 

Yönetmen: Jon Watts

Oyuncular: Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch

1. Joker (2019)

1. Joker (2019)

IMDb: 8.4 

Özet: Arthur Fleck bir palyaço olarak çalışıyor ve hevesli bir stand-up komedyendir. Bir kısmı kontrol edilemeyen kahkahalar içeren zihinsel sağlık sorunları vardır. Zor zamanlar ve sorunları ve mesleği nedeniyle Arthur, çoğundan daha da kötü bir zaman geçirir. Zamanla bu konular onun üzerine çöker, eylemlerini şekillendirir ve nihayetinde daha çok Joker olarak bilinen kişiliğe bürünmesine neden olur. 

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bluessy

Çok güzel bir içerik konusu mükemmel bir şekilde harcanmış. İzleyen çoğu kişi tarafından svilse de bir kesim tarafından sevilmemiş izleyenleri ikiye bölmüş. ... Devamını Gör

asphyxia

cidden ya şaka gibiler, siz yazmasanız ben yazacaktım. bu editörlere para vermiyorlardır umarım... genelleme yapmayayım ama onedio editörlerinin birçoğunun y... Devamını Gör

Osman Erki

Matrix resurection izleyenleri ikiye bölmedi herkes bok gibi dedi zaten