Görüş Bildir
Haberler
Belçika Sinemasını Yansıtan En İyi Filmler! İzleyenlerin Beğenisi Toplayan Belçika Yapımı Kaliteli Filmler

Belçika Sinemasını Yansıtan En İyi Filmler! İzleyenlerin Beğenisi Toplayan Belçika Yapımı Kaliteli Filmler

Rana Önder
19.10.2022 - 20:18

Belçika sineması, birçok türde film yapması içeresinde Dardenne Kardeşler, Felix van Groeningen ve Jaco Van Dormael gibi başarılı yönetmenler barındırması bakımından Avrupa sineması için oldukça önemli bir yerdedir. Belçika sineması geniş bir yelpazede, çeşitli filmleri içerisinde barındırır. 

İçerisinde Çiğ, Söz, Bisikletli Çocuk gibi yüksek puanlı Belçika yapımı filmlerin bulunduğu listeye göz atıp filmleri seyredebilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Çiğ (2016)

25. Çiğ (2016)

IMDb: 7.0 

Özet: Bütün ailesi veteriner olan Jutine 16 yaşında genç bir kadındır. Jutine de ailesi gibi veteriner olmak ister ve veterinerlik fakültesine girer. Fakat bu okulda ondan büyüklerin kendisine karşı uyguladığı psikolojik şiddet, acımasız dünya Jutine'nin peşini bırakmaz. Jutine bu baskılar sonucunda ilk kez çiğ et yer ve içindeki tehlikeli yanı keşfeder. 

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella

24. Yeni Ahit (2015)

24. Yeni Ahit (2015)

IMDb: 7.1 

Özet: Tanrı, günümüzde Brüksel, Belçika'da genç inatçı kızıyla birlikte alaycı bir yazar olarak insan biçiminde yaşıyor. Tanrı'nın kızı babasının korkunç bir iş çıkardığı sonucuna varır ve dünyayı yeniden yazmaya karar verir, yepyeni bir vasiyet yazmak ve statükoyu değiştirmek için kendi 6 habercisini aramak amacıyla dünyaya iner. Ancak bunu yolculuğa çıkmadan önce babasının bilgisayarından insanlara ölecekleri günü mesaj olarak atar. 

Yönetmen: Jaco van Dormael

Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Yolande Moreau, Catherine Deneuve

23. Lorna'nın Sessizliği (2008)

23. Lorna'nın Sessizliği (2008)

IMDb: 7.1 

Özet: Belçika'daki iki Arnavut göçmen olan Sokol ve Lorna, bir snack bar kurmak için kasvetli işlerinden ayrılmayı hayal eder. Paraya ve daimi ikamet statüsüne ihtiyaçları vardır. Claudy bir keştir ve bağımlılığını gidermek için paraya ihtiyacı vardır.  İtalyan taksi şoförü ve çete patronu olmak isteyen Fabio, akıllıca bir plan hazırlar. Claudy'ye Lorna'nın Belçika vatandaşlığı kazanması amacıyla evlenmeleri için ödeme yapar. Anlaşmalı evlilikle vatandaşlık alan Lorna ile bağımlı ve anlaşmalı olarak evlendiği eşinin yaşadıklarının, vatandaşlık için insanların aşabileceği sınırların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Oyuncular: Arta Dobroshi, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione

22. Alzheimer Vakası (2003)

22. Alzheimer Vakası (2003)

IMDb: 7.2 

Özet: Vincke ve Verstuyft, Antwerp polis departmanının en iyi dedektifleridir. Önde gelen bir yönetici üzerinde cinayetle yüzleşirler ve katili yakalamak için tüm çabalarını sarf ederler. İki başarılı dedektif katili yakalamak için çalışırken bir gün Ledda isimli tecrübeli bir kiralık katli tarafından aranırlar. Ledda, artık hayattan bıkmış ve işini bırakmak isteyen bir kiralık katildir. Patronun kendisinden 12 yaşındaki bir çocuğu öldürmesini istemesiyle birlikte patronu aleyhine çalışmak için dedektifleri arar. 

Yönetmen: Erik Van Looy

Oyuncular: Koen De Bouw, Werner De Smedt, Jan Decleir

21. İki Gün ve Bir Gece (2014)

21. İki Gün ve Bir Gece (2014)

IMDb: 7.3 

Özet: Sandra, iş arkadaşlarının işten çıkarılma karşılığında 1.000 Euro'luk ikramiyeyi seçtiklerini fark eden bir fabrika işçisidir. Meslektaşlarını işini sürdürmek için ikramiyelerinden vazgeçmeye ikna etmek için sadece bir hafta sonu vardır. Sandra, maddi durumu iyi olmayan ve kötü bir dönemden geçen birisidir. Bir gün çalıştığı yerde işinin tehlikede olduğunu fark eder. Sandra'nın işi arkadaşlarına bağlı kalır ve bu yüzden de genç kadın bir hafta sonu boyunca çalışma arkadaşlarını ikramiye almamaları konusunda ikna etmeye çalışır. 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Oyuncular: Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Catherine Salée

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Çatı Katı (2008)

20. Çatı Katı (2008)

IMDb: 7.3 

Özet: Hepsi evli olan beş yakın arkadaş, metresleriyle vakit geçirmek için bir çatı katı tutarlar. Bir gün çatı katında genç bir kadının cesedini bulurlar. Çatı katının sadece beş anahtarı olduğu için, beş adam birbirlerinin cinayetten şüphelenmeye başlar. Bir sabah bilinmeyen bir genç kadının cesedi çatı katında bulunana kadar her şey yolundadır. 5 arkadaş birbirlerinin cinayetinden şüphelenmeye başlarlar. Ve birbirlerini her zaman düşündükleri kadar iyi tanımadıkları ortaya çıkmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Erik van Looy

Oyuncular: Koen De Bouw, Filip Peeters, Koen De Graeve

19. Oyun Alanı (2021)

19. Oyun Alanı (2021)

IMDb: 7.3 

Özet: Nora, Abel'ın diğer çocuklar tarafından zorbalığa uğradığına tanık olduğunda, onu korumak için harekete geçer. Ama Abel onu sessiz kalmaya zorlar. Bir sadakat çatışmasına yakalanan Nora, çocukların ve yetişkinlerin dünyaları arasında kalan yerini bulmaya çalışır. 7 yaşındaki Nora ve ağabeyi Abel'in okulda yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Laura Wandel

Oyuncular: Maya Vanderbeque, Günter Duret, Karim Leklou

18. Olduğun Gibi Gel (2011)

18. Olduğun Gibi Gel (2011)

IMDb: 7.3 

Özet: Yirmili yaşlarındaki üç adam şaraba ve kadınlara bayılır ama hala bakirlerdir. Üç genç bir şarap turu yalanı altında, ilk cinsel deneyimlerini yaşamayı umarak İspanya'ya bir yolculuğa çıkarlar. Jozef kör, Philip boyundan aşağısı felçli ve Lars beyin tümörü olan bir tekerlekli sandalyelidir ama hiçbir şeyin önlerine çıkmasına izin vermemeye karalıdırlar. Üç gencin İspanya'daki bir geneleve gitmek için çıktıkları yolculuğun konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Geoffrey Enthoven

Oyuncular: Robrecht Vanden Thoren, Johan Heldenbergh, Tom Audenaert

17. Çölde Kutup Ayısı (2009)

17. Çölde Kutup Ayısı (2009)

IMDb: 7.3 

Özet: Gunther küçük bir kasabada cahil, fakir babası ve üç arkadaşı ile aynı evde yaşar. Her günü alkol, yasaklı madde, uygunsuz durumlar ve kadınların olduğu bir evde geçen 13 yaşındaki Gunther'ın büyüme sancılarının konu edinildiği bir filmdir. 13 yaşındaki Gunther, geleceğinin de babası ve arkadaşlarınınki gibi olacağını anladığı an içerisinde bulunduğu hayattan kurtulmak için çıkış yolları aramaya başlar.  

Yönetmen: Felix Van Groeningen

Oyuncular: Johan Heldenbergh, Koen De Graeve, Wouter Hendrickx

16. Bullhead (2011)

16. Bullhead (2011)

IMDb: 7.3 

Özet: 33 yaşında içe dönük ve bazı zamanlarlar saldırgan hareketler sergileyebilen Jacky, Limbourg'un güneyindeki bir çiftlikten çalışır. Jacky bir gün veteriner ile anlaşma yapar ve bununla birlikte kendisini bir anda hormon mafyasının ortasında bulur. Jacky bir gün hormon mafyası ile anlaşma yapacağı sırada bir federal ajanı bulunur ve polisler Jacky'nin peşine düşer. Genç adam bir anda tüm olayların ortasında kalır bu gelişen olaylar onu geçmişi ve geçmişindeki sırlar ile karşı karşıya bırakır. 

Yönetmen: Michaël R. Roskam

Oyuncular: Matthias Schoenaerts, Jeroen Perceval, Jeanne Dandoy

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Harry Gruyaert - Photographer (2018)

15. Harry Gruyaert - Photographer (2018)

IMDb: 7.4 

Özet: 75 yaşındaki Magnum üyesi Harry Gruyaert'in hayatı renklerle kurtarıldı. Harry, katı ve geleneksel bir Katolik Flaman ailesinde büyür. Babası onu günahkar gördüğü için fotoğrafçı olmasını yasaklar. Bu yüzden ülkesini terk etmeye ve seyahat etmeye karar verir. Bastırılmış ve gri bir arka plandan gelerek Avrupa'nın ışıklarını ve rengini keşfeder. Nefret, sevgi ve fotoğrafçı olma konusundaki karşı konulmaz arzuyla hareket ederek, Avrupa renkli fotoğrafçılığında öncü olmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Gerrit Messiaen

Oyuncular: Harry Gruyaert

14. Bisikletli Çocuk (2011)

14. Bisikletli Çocuk (2011)

IMDb: 7.4 

Özet: Babası tarafından terk edilen genç bir çocuk, devlet tarafından işletilen bir yetimhaneye bırakılır. Kasabanın kuaförü rastgele bir iyilik yaparak hafta sonları onu evlat edinmeyi kabul eder. 12 yaşındaki küçük çocuğun ise hayattaki tek amacı onu yetimhaneye terk eden babasını bulmaktır. Cyril, babasına karşı duyduğu nefreti her hafta sonu kendisine koruyucu annelik yapan Samantha'nın şefkatiyle dizginlemeye çalışsa da küçük çocuğun başı bir de banliyö hayatı ile belaya girer. 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Oyuncular: Cécile de France, Thomas Doret, Jérémie Renier

13. So Help Me God (2017)

13. So Help Me God (2017)

IMDb: 7.4 

Özet: Bu özür dilemeyen ve politik olarak yanlış portrede, sıra dışı ve eksantrik bir Belçikalı yargıç, izleyicileri gerçek hayattaki ceza soruşturmalarının perde arkasına götürüyor. Kurgudan daha tuhaf olan belgesel, gerçekçi ve sürükleyici bir yolculuk sunuyor. Açık sözlü ve kendine has olan yargıç Anne, üzerinden Belçika yargı sisteminin esprili bir dille anlatıldığı bir filmdir. 

Yönetmen: Yves Hinant, Jean Libon

Oyuncular: Anne Gruwez, David Derumier, Serge Graide

12. Man Bites Dog (1992)

12. Man Bites Dog (1992)

IMDb: 7.4 

Özet: Bir film ekibi, günlük rutinini sürdüren acımasız bir hırsız ve kalpsiz bir katili takip eder. Ancak film ekibi tarafsızlığını kaybedip yardım etmeye başladığında karmaşalar ortaya çıkmaya başlar. Ben özellikle de yaşlı ve orta yaşlı insanları öldüren bir seri katildir. Bir gazeteci ekibi başlarda Ben'in belgeselini çekerler ancak bir süre sonra belgeseli çeken gazeteciler de katilin kurbanları olurlar. 

Yönetmen: Remy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde

Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Jacqueline Poelvoorde Pappaert, Nelly Pappaert

11. Rosetta (1999)

11. Rosetta (1999)

IMDb: 7.4 

Özet: Rosetta genç ve heyecanlı bir genç kızdır. Ancak alkolik annesiyle yaşarken hayatın imkanlarının hep dışında kalmıştır. Bir çalıştığı yerden çıkartılınca kendisine yeni bir iş aramaya başlar ve Rosetta yeni bir iş bulmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Genç kızın iş bulma mücadelesinin ve yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Oyuncular: Emilie Dequenne, Fabrizio Rongione, Olivier Gourmet

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Çocuk (2005)

10. Çocuk (2005)

IMDb: 7.4 

Özet: Yirmi yaşındaki Bruno ile 18 yaşındaki Sonia, geçimlerini kapkaççılıkla sağlayan iki gençtir. Bir gün Sonia ile Bruno'nun Jimmy isimil bebekleri dünyaya gelir ancak bebekleri olmasıyla birlikte ikilinin hayatı zorlaşır. İkili bir süre bebekleri ile birlikte evsiz kalır ve bebeğin babası Bruno, çocuğunu satar. Bunun üzerine Sonia içe kapanır ve Bruno'yu görmek istemez. Bir türlü büyüyemeyip çocuk kalan Bruno'nun büyüme ve baba olabilme çabasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne , Luc Dardenne

Oyuncular: Jérémie Renier, Déborah François, Jérémie Segard

9. Toto The Hero (1991)

9. Toto The Hero (1991)

IMDb: 7.5 

Özet: Thomas ve Alfred aynı zamanda doğan ancak bir yangın sonucu farklı ailelere giden iki bebektir. Zengin bir ailede doğduğu için Alfred'in iyi talihini hak ettiğini hissettiği için Thomas, kendisinin ve Alfred'in doğumda değiştirildiği fikrini hatırladığını iddia eder ve bu yüzden de Alfred'e içten içe derin bir kin duyar. Thomas'ın büyüme evrelerini ve yıllar sonra Alfred ile karşılaşmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Jaco Van Dormael

Oyuncular: Michel Bouquet, Mireille Perrier, Jo De Backer ik

8. Oğul (2002)

8. Oğul (2002)

IMDb: 7.5 

Özet: Olivier, atölyesine gelen gençlere işini öğreten başarılı ve kendi halinde, sakin bir insandır. Rehabilitasyon merkezindeki bir marangozluk öğretmeni, yeni bir genci çırağı olarak almayı reddeder, ancak daha sonra çocuğu koridorlarda ve sokaklarda takip etmeye başlar. Marangozun çırak olarak almayı reddettiği çocuk, yıllar önce oğlunu öldüren kişidir. Olivier'in oğlunun katini görmesiyle birlikte hayatı büyük bir değişik olur. 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Oyuncular: Olivier Gourmet, Morgan Marinne, Isabella Soupart

7. Grands Travaux (2016)

7. Grands Travaux (2016)

IMDb: 7.5 

Özet: Yöneticiler, genç öğrencilerin ticaret öğrenmek için geldikleri Brüksel'deki Flamanca konuşulan bir meslek okulunda bir yıl geçirirler. Film onların temel kaygılarını hem belgeliyor hem de sahneliyor: ödevler ve dersler, futbol, ​​romantizm, hayatta bir yer bulma gibi gençlerin yaşadığı kaygılarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Gerard-Jan Claes, Olivia Rochette

Oyuncular: Mohamud Mohamed Abdi, Ahmadou Oury Barry, Mamadou Diallo

6. Paravan Dünya (2016)

6. Paravan Dünya (2016)

IMDb: 7.5 

Özet: The Shadow World kitabına dayanan bu uzun metrajlı belgesel, milyarlarca dolarlık uluslararası silah ticaretine yönelik bir araştırmayı konu ediniyor. Silah ticaretini konu edinen bir belgesel filmdir. 

Yönetmen: Johan Grimonpre

Oyuncular: Jeremy Scahill, Chris Hedges, Pierre Sprey, Robert Fisk, Cynthia McKinney

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Rabot (2017)

5. Rabot (2017)

IMDb: 7.6 

Özet: Rabot, yıkımın eşiğindeki bir sosyal konut bloğunun hikayesini konu edinir. Sefaletinden çıkış yolu arayanlar çatıdan atlar, başka yerde ev bulamayanlar ise buraya düşer. Kayıtsızlığın hüküm sürdüğü bu küçük, yüksek katlı toplulukta hem bina hem de sakinler, çalkantılı bir dönemin sonunu işaret ederek gitmeleri gerekir. Burada yaşayan birkaç kişiyi apartmandaki son aylarının aşk, yalnızlık ve yoksulluk üzerinden konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Christina Vandekerckhove

Oyuncular: Mimoun En Driss Azahaf, Adrienne En Jozef Baeyens-Horion, Noël En Kitana Coppens

4. Daens (1992)

4. Daens (1992)

IMDb: 7.6 

Özet: 1890'larda Peder Adolf Daens, çocuk işçiliğin yaygın olduğu, ücret ve çalışma koşullarının korkunç olduğu, yoksulların oy hakkı olmadığı ve Katolik kilisesinin işçileri ezme konusunda küçük burjuvaziyi desteklediği bir tekstil kasabası olan Aalst'a gider. Dens burada Katolik gazete için bir köşe yazısı yazar. Ancak yazdığı yazıda burjuvanın değil işçinin yanında bulunan rahip Adolf Daens'in hayat hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Stijn Coninx

Oyuncular: Jan Decleir, Antje de Boeck, Michael Pas, Brit Alen

3. Söz (1996)

3. Söz (1996)

IMDb: 7.7 

Özet: Roger, oğlu Igor'u acımasızca kaçakçılık yapmak ve belgesiz göçmenleri sömürmek için kullanır. Göçmenlerden biri öldürüldüğünde, Igor suçluluk duygusuna kapılır ve babasının emirlerine karşı ölen adamın ailesine bakmak ister. 15 yaşındaki Igor, babası tarafından sıkça dövülen bir çocuktur. Igor babasının inşaatındaki bir göçmenine ölmesiyle birlikte hayatı bambaşka bir hal alır. 

Yönetmen: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Oyuncular: Jean-Michel Balthazar, Jérémie Renier, Olivier Gourmet

2. Kırık Çember (2012)

2. Kırık Çember (2012)

IMDb: 7.7 

Özet: İki farklı karaktere sahip iki insanın birbirlerine aşık olmasını yaşadıkları aşkın konu edinildiği bir filmdir. Elise çılgın, konuşkan ve dövmecilik yaparak hayatını idame ettiren bir kadındır. Didier ise içe dönük yalnız ve ateist bir kovboydur. Elise ise Didier'in aksine dindar birisidir. İkili ilk görüşte birbirlerine aşık olur ve aşklarını yaşamaya başlarlar ancak bir gün çiftin 6 yaşındaki kızları hasta olur. Kızlarının hastalığı ile birlikte çift, aşkları ve ilişkileri konusunda büyük bir sınava girer. 

Yönetmen: Felix Van Groeningen

Oyuncular: Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse

1. Sideline (2018)

1. Sideline (2018)

IMDb: 8.2 

Özet: Nijerya'dan eski bir birinci lig oyuncusu olan 28 yaşındaki Moses ciddi yaralanmalardan sonra futbol kariyerinin sona erdiğini kabul etmek zorunda kalır. Oyunda kalabilmek için kendini bir yetenek avcısına dönüştürür ve genç ve hevesli Afrikalı oyuncuları Avrupa'ya getirme görevine başlar. Tutması imkansız görünen büyük vaatlerle onları baştan çıkaran Moses, kendisini kısa süre sonra kendini futbolun kötü şöhretli oyuncu ticaretinin ve zamanında nefret ettiği düzenin içerisinde bulur. 

Yönetmen: Maarten Goffin, Louis Pons, Joost Wynant

Oyuncular: Moses Adams

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
syborg

elinize sağlık fakat en iyi örneği unutmuşsunuz : koen mortier filmi ex drummer

kenan öz

birkaçını izledim hepside bok gibiydi.