Görüş Bildir
Haberler
Seyirciye Bilinenin Ötesine Bir Gerçeklik Sunarak İzleyicinin Ufkunu Açan Birbirinden Kaliteli Filmler

Seyirciye Bilinenin Ötesine Bir Gerçeklik Sunarak İzleyicinin Ufkunu Açan Birbirinden Kaliteli Filmler

Rana Önder
07.10.2022 - 19:17

Bazı zamanlar boş vakit geçirmek bazı zamanlarsa bir bilgi edinmek, ufkumuzu genişletmek için izlenilebilecek filmler vardır. Özellikle de Martix gibi filmler bir neslin zihin dünyasını açmış, ufkunu genişleten yapımlar arasındadır.

Bu içerikte de Her, Yedi, Parazit gibi gerçeklik algısı üzerine yeni bir bakış açısı geliştiren filmlere yer verdik. İçerisinde çeşitli konulara sahip filmlerin bulunduğu bu içeriğe göz atıp filmleri seyredilirsiniz. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Climax (2018)

35. Climax (2018)

IMDb: 6.9 

Özet: Fransız dansçılar, soğuk bir gecede prova yapmak için uzak, boş bir okul binasında toplanırlar. Sangrialarının içine birisinin ağır bir uyuşturucu koymasıyla birlikte tüm gece sürecek olan kutlama halüsinasyonu bir kabusa dönüşür. Uyuşturucunun cehenneme dönüştürdüğü, tek planda geçen gerilimli ve dönüşümün izleyen kişileri ürperttiği bir filmdir. 

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

34. Phoebe in Wonderland (2008)

34. Phoebe in Wonderland (2008)

IMDb: 7.0

Özet: Phoebe, oldukça geniş hayal gücüne sahip ve bazı zamanlar gerçek ile hayali birbirine karıştıran bir çocuktur. Phoebe, bir gün okulda oynayacakları “Alice Harikalar Diyarında” gösterisine kendisini olması gerektiğinden daha fazla kaptırır. Görünüşte kurallara takıntılı bir dünyayla yaşadığı çatışmalarla kafası karışan küçük kız sergileyecekleri oyun ile birlikte kendisini bir anda “Alice Harikalar Diyarında' dünyasında yaşarken bulur ve gerçek hayatında hayal aleminde yaşamaya başlar. 

Yönetmen: Daniel Barnz

Oyuncular: Elle Fanning, Patricia Clarkson, Felicity Huffman

33. Dün Gece Soho'da (2021)

33. Dün Gece Soho'da (2021)

IMDb: 7.1 

Özet: Ünlü yönetmen Edgar Wright'ın psikolojik gerilim filminde, hevesli bir moda tasarımcısı olan Eloise, gizemli bir şekilde 1960'lara girer ve burada göz kamaştırıcı bir özenti şarkıcı Sandie ile karşılaşır. Ancak cazibe göründüğü gibi değildir ve geçmişin hayalleri çatlamaya ve çok daha karanlık bir şeye dönüşmeye başlamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith

32. Küp (1997)

32. Küp (1997)

IMDb: 7.2 

Özet: Çok çeşitli kişiliklere sahip altı yabancı, ölümcül tuzaklar içeren sonsuz bir labirentte istemeden yerleştirilirler. Birbirinden farklı hatalara, sosyal statülere ve yeteneklere sahip altı kişi kendilerini beklenmedik bir anda labirent şeklinde bir küpün içerisinde bulurlar. Oraya nasıl geldiklerine anlam veremeyen altı kişinin bilmeceyi çözebilmesi için ilk başta kendilerini tanımaları gerekir. 

Yönetmen: Vincenzo Natali

Oyuncular: Maurice Dean Wint, Nicole de Boer, Nicky Guadagni

31. Boşluk (2009)

31. Boşluk (2009)

IMDb: 7.2 

Özet: Tokyo'da yaşayan Amerikalı bir uyuşturucu satıcısı, en iyi arkadaşı tarafından ihanete uğrar ve bir uyuşturucu anlaşmasında öldürülür. Ruhu ise ölümünün getirdiği durumları gözlemleyerek dirilişi aramaya başlar. Oscar ve kız kardeşi Linda, Tokyo'ya yeni gelmişlerdir. Oscar küçük çaplı bir uyuşturucu satıcısıdır ve Linda gece kulübü striptizcisi olarak çalışmaktadır. Bir gece Oscar bir polis baskınına yakalanır ve vurulur. Ölmek üzere yatarken, kız kardeşine verdiği söze bağlı kalan ruhu yaşayanların dünyasını terk etmeyi reddeder ve şehirde dolaşıp dirilmenin, kız kardeşini korumanın bir yolunu arama başlar. 

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Kasım (2017)

30. Kasım (2017)

IMDb: 7.2 

Özet: Yoksul bir Estonya köyünde, bir grup köylü kışı atlatmak için sihir ve halk ilaçları kullanır ve genç bir kadın genç hoşlandığı adamın kendisini sevmesini sağlamaya çalışır. Kurtların, vebanın ve ruhların boy gösterdiği 19.yy Estonya'sında geçen rahatsız edici ve ürkütücü masalsı dille anlatılan bir filmdir. Köylü kızı Liina, Hans isimli birisine deliler gibi aşık olur. Liina'nın sevdiği kişinin aşkını kazanmaya çalışırken bunun bir hayatta kalma mücadelesine evirilmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Rainer Sarnet

Oyuncular: Rea Lest, Jörgen Liik, Taavi Eelmaa

29. Yapay Zeka (2001)

29. Yapay Zeka (2001)

IMDb: 7.2 

Özet: Özet: David kendi halinde 11 yaşında ve yaşıtlarından farklı olan bir çocuktur. David kendisinin bir insan olduğuna inanır ve bu yüzden de insan gibi davranır. Ancak küçük çocuk aslında çocuğu olmayan aileye zamanında verilmiş bir robottur. David herkesten farklı olduğunu ve bir robot olduğunu anladığı anda kendi gerçekliğini bulmak için macera dolu bir yolculuğa adım atar. Bu film, Kubrick'in bitiremediği projesini tamamlamak için Spielberg tarafından yapılmış bir filmdir. 

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Haley Joel Osment, Jude Law, Frances O'Connor

28. Carrie (1976)

28. Carrie (1976)

IMDb: 7.4 

Özet: Carrie White, baskıcı annesi ile yaşayan ve annesi yüzünden kendi halinde, dış dünyadan habersiz yaşayan birisidir. Bir gün okulda travmatik bir olay yaşar ve bunun üzerine telekinetik yetenekleri olduğunu keşfeder. Carrie yaşadığı travmadan sonra daha da içine kapanır ve bir gün okul balosuna gitmek için sınıflarından birsi genç kızı partiye davet eder. Ancak Carrie'nin partiye çağırılmasının asıl amacı kendisine hazırlanan acımasız bir şakadır. Fakat Carrie için hazırlanan korkunç şaka, oradaki herkesin hayatını tehlikeye atar. 

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

27. The Rocky Horror Picture Show (1975)

27. The Rocky Horror Picture Show (1975)

IMDb: 7.4 

Özet: Yeni nişanlı bir çift izole bir alanda bir arıza yaşar ve Dr. Frank-n-Furter'ın tuhaf şatosuna sığınmak zorunda kalırlar. Transeksüel Gezegeni'nden gelmiş Dr. Frank-N-Furter tam ta çiftin geldiği gece kendisine Rocky Horror adında bir aşk kölesi yaratma projesi olduğunu açıklar. Ortak arkadaşların düğününden sonra, Brad Majors ve nişanlısı Janet Weiss şiddetli bir sağanak halinde araba kullanırken kaybolurlar. Gördükleri ilk ev binbaşı Riff Raff ve kız kardeşi kahya Magenta'ya aittir. Çift gittikleri bu evde gece sonuna doğru kendi kimliklerini ve gizledikleri zevklerini de keşfetmeye başlar. 

Yönetmen: Jim Sharman

Oyuncular: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick

26. Upgrade (2018)

26. Upgrade (2018)

IMDb: 7.5 

Özet: Yakın gelecekte, teknoloji hayatın neredeyse tüm yönlerini kontrol eder. Ancak kendi kendini etiketleyen bir teknofobik olan Grey'in dünyası alt üst olduğunda, intikam için tek umudu deneysel bir bilgisayar çipi implantıdır. Grey karsını hain bir saldırıda kaybetmesinin ardından belden aşağısı felç olur ve bir mucitten tedavi için deneysel teklif alır. Teklifi kabul eden Grey'e STEM isimli bir yapay zeka implantı konulur ve Grey bunun ardından intikam için tahlikeli bir yola girer. 

Yönetmen: Leigh Whannell

Oyuncular: Logan Marshall-Green, Betty Gabriel, Harrison Gilbertson

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Gece Hayvanları (2016)

25. Gece Hayvanları (2016)

IMDb: 7.5 

Özet: Zengin bir sanat galerisi sahibi, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanı romanına kafayı takar. Susan hikaye ile birlikte ilk evliliğini ve geçmişte yaptığı bazı hataları hatırlamaya ve bunlarla yüzleşmeye başlar. Zengin bir sanat galerisi sahibinin, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanına musallat olmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

24. Ruhların Jülyeti (1965)

24. Ruhların Jülyeti (1965)

IMDb: 7.5 

Özet: Görüntüler, anılar ve mistisizm, 40'lı yaşlardaki bir kadının aldatan kocasından ayrılma gücünü bulmasına yardımcı olmasını ve Giulietta'nın kendini bulmasını konu edinen bir filmdir. Orta yaşlı Giulietta Boldini'nin kocası, daha genç bir kadınla ilişki yaşamaya başlar. Dışarıda onun için daha iyi bir hayat olması gerektiğine inanır ancak bir yandan da bilinmeyenden korkar. Komşusu ve arkadaşı özgür ruhlu Suzy'nin yardımıyla Giulietta, geleceğinin neler getirebileceğini öğrenmek ve belki de kocasını ve rahat hayatını terk etme cesaretini bulmak için kendi içine doğru bir arayışa başlar.

Yönetmen: Federico Fellini

Oyuncular: Giulietta Masina, Sandra Milo, Valeska Gert

23. Pearl (2022)

23. Pearl (2022)

IMDb: 7.5 

Özet: Ailesinin ıssız çiftliğinde mahsur kalan Pearl, dindar annesinin sert ve baskıcı gözetimi altında hasta babasıyla ilgilenmek zorundadır. Filmlerde gördüğü gibi göz alıcı bir hayat için can atan Pearl, X'in ikonik kötü adamının bu başlangıç ​​hikayesinde hırslarının, baştan çıkarmalarının ve baskılarının çarpıştığını fark eder. Ünlü birisi olma konusunda saplantılı olan genç kadın bu ünlü olma hayali reddedilince büyük bir öfke patlaması yaşayarak bir dizi cinayet işlemeye başlar. 

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, David Corenswet, Tandi Wright

22. Oyun (1997)

22. Oyun (1997)

IMDb: 7.7 

Özet: Cornand bir gün her şeyin kontrolünü elinde tutan, başarılı kardeşine doğum gününde her zamankinden daha farklı bir hediye verir. Bu hediye sonunda ödül barındıran bir oyundur. Ancak bu oyunda kararlar gerçek hayata yansır. Bu yüzden de bu oyun yalnızca kağıtta kalmakla yetinmez. Aksine bir hayatta kalma, ölmeme savaşına döner

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Michael Douglas, Sean Penn, Deborah Kara Unger

21. Ex Machina (2014)

21. Ex Machina (2014)

IMDb: 7.7 

Özet: Dünyanın en büyük internet şirketinde 26 yaşında bir programcı olan Caleb, şirketin münzevi CEO'su Nathan'a ait özel bir dağ sığınağında bir hafta geçirmek için bir yarışmayı kazanır. Ancak Caleb uzak bir yere vardığında, güzel bir robot kızın vücudunda bulunan dünyanın ilk gerçek yapay zekasıyla etkileşime girmesi gereken garip ve büyüleyici bir deneye katılmak zorunda kalacağını fark eder. Yapay zekayı konu edinen fütüristtik bir yapımdır. 

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Kapan (2017)

20. Kapan (2017)

IMDb: 7.7 

Özet: Chris, sevgilisi Rose ile mutlu bir beraberliği olan sıradan bir gençtir. Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu için beyaz kız arkadaşının anne babasını ziyaret eder ve burada, onu kabul etmeleriyle ilgili kaynayan tedirginliği sonunda kaynama noktasına ulaşır. Kız arkadaşının evine giden Chris, buraya giden siyahların bir süre kaybolması üzerine de gerilir ve aile ziyareti onun için içinden çıkılamaz bir ana dönüşür.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

19. Azınlık Raporu (2002)

19. Azınlık Raporu (2002)

IMDb: 7.7 

Özet: Özel bir polis biriminin katilleri suçlarını işlemeden önce tutuklayabildiği bir gelecekte, o birimden bir memurun kendisi gelecekteki bir cinayetle suçlanmasını konu edinen bir filmdir. Bu sistem, 6 yıl önce oğlunu bir cinayette kaybeden polis memuru John Anderton'ın kariyerinde sayısız cinayeti durdurduğu Washington D.C.'de üretilir. Bir gün, cinayet işleyecek sıradaki kişinin kendisi olduğunu öğrenen polis memuru başarılı olmasına yardımcı olduğu bir sistemden kaçar ve sistemin neden cinayet işlemek için kurulduğunu bulmaya çalışır.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Tom Cruise, Kathryn Morris, Colin Farrell

18. Anantaram (1987)

18. Anantaram (1987)

IMDb: 7.8 

Özet: Film, Ajayan'ın birinci tekil şahıs olarak kendisi hakkında yaptığı bir yorumla gelişir. Daha sonra aynı geçmişe sahip kendi hayatıyla ilgili başka bir hikaye anlatır. Sonunda ise bu hikaye birleşir. Ajayan yetimdir ve bir doktor tarafından yetiştirilir. Parlak bir çocukluğun ardından Ajayan, içine kapanık ve kafası karışmış bir gence dönüşür. Bu süreçte genç adam bir de üvey kardeşinin eşine aşık olur ve bu yüzden evi terk eder. İkinci hikayede ise Ajayan kafası karışık gençliğini ve hayatına giren güzel kız Nalini'yi anlatır. Ajayan'ın zihni sık sık gerçeklik ve hayali romantik dünya arasında gidip gelir. Sonunda her iki hikaye de Nalini ve Suma'nın tek bir varlık haline geldiği bir noktada birleşir. 

Yönetmen: Adoor Gopalakrishnan

Oyuncular: Mammootty, Asokan, Shobana

17. Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968)

17. Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968)

IMDb: 7.8 

Özet: Paçavra bir grup Pennsylvanialı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Sahili'ni harap eden et yiyen zombiler kalabalığından korunmak için eski bir çiftlik evinde barikat kurar. Düşük bütçeli siyah beyaz filmde ölüler hayata döner ve yaşayanları yemeye başlar. Birkaç kişi ise gece hayatta kalabilmek ve zombilerden korunmak için için kırsal bir evin içinde barikat kurar. 

Yönetmen: George A. Romero

Oyuncular: Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman

16. Bir Başkasının Yüzü (1966)

16. Bir Başkasının Yüzü (1966)

IMDb: 7.9 

Özet: Yüzü deforme olmuş bir işadamı doktorundan gerçeğe yakın bir maske alır, ancak maske kişiliğini değiştirmeye başlar. Maske takıldıktan kısa bir süre sonra iş adamı doktorun karısını baştan çıkarmaya çalışır ve başarılı olur. Okuyama, geçirdiği kazanın ardından kendine karşı olan saygısını yitirir ve değişen yüzü birlikte kişiliği de git gide değişmeye başlar. Okuyama, yeni yüzü ve karakteri ile topluma tekrardan adapte olmaya çalışır ancak bu konuda yeterince başarılı olamaz. 

Yönetmen: Hiroshi Teshigahara

Oyuncular: Tatsuya Nakadai, Mikijirô Hira, Kyôko Kishida

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 12 Maymun (1995)

15. 12 Maymun (1995)

IMDb: 8.0 

Özet: Hastalıkların harap ettiği gelecekteki bir dünyada, bir mahkum, gezegendeki insan nüfusunun çoğunu yok eden insan yapımı virüs hakkında bilgi toplamak için zamanda geriye gönderilir. Hastalıktan dolayı birçok insanın öldüğü bir dünyada insanlar, virüsten korunmak için yer altı şehirlerine yaşar. Bu dünyada eski bir mahkum olan James Cole, zamanın gerisine gitmek için gönüllü olur. Ardından zaman makinesi ile yedi yıl geriye bir akıl hastanesine gider. 

Yönetmen: Terry Gilliam

Oyuncular: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Christopher Plummer

14. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

14. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

IMDb: 8.0 

Özet: Tuhaf bir kazadan kıl payı kurtulan sorunlu bir genç, büyük tavşan kostümü giymiş bir adamın kendisini bir dizi suç işlemesi için manipüle ettiği hayalleri ile boğuşmasını konu edinen bir filmdir. Donnie Darko isimli bir genç bir gece insan tavşan karışımı bir canlı tarafından odasından çıkartılıp suç dolu anlara yönlendirilir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler ve genç çocuk bu bilgi üzerine her şeyi bırakarak tavşanın peşinden gider. 

Yönetmen: Richard Kelly

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore

13. Aşk (2013)

13. Aşk (2013)

IMDb: 8.0 

Özet: Theodore, insanlara el yazımı mektupların yazıldığı bir yerde çalışan kendi halinde birisidir. Bir gün uygulama sayesinde yapay zeka olan Samantha ile tanışır. Samantha isimli bu yapay zekaya gittikçe aşık olan Theodore gittikçe tuhaflaşmaya başlar ve bu yapay zekaya karşı olan aşkı onu bir çıkmaza sürükler. Theodore yapay zeka sayesinde dış dünyadan zevk almaya başlar ancak bir süre olaylar iyice çığırından çıkar. 

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams

12. Manolya (1999)

12. Manolya (1999)

IMDb: 8.0 

Özet: San Fernando Vadisi'nde aşk, bağışlama ve anlam arayışında olan birbiriyle ilişkili karakterlerin destansı bir mozaiğinin konu edinildiği bir filmdir. Film, bir anlatıcının bize tesadüf temasına dayalı üç ayrı hikaye anlatmasıyla başlıyor. Oradan, hayatları bir şekilde birbirine bağlı olan 9 karakterle tanışıyoruz. Onları bir gün boyunca takip ediyor ve hayatlarının sonsuza kadar değişmesi konu ediniliyor. 

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Tom Cruise, William H. Macy, Julianne Moore

11. Kusursuz Mavi (1997)

11. Kusursuz Mavi (1997)

IMDb: 8.0 

Özet: Mima Kirigoe, ünlü bir şarkıcıdır ve artık müzik kariyeri yerine oyunculuk yapmak isteyen birisidir. Oyunculuğa adım atması ünlü şarkıcın fanlarının ağır tepkiler vermesine neden olur ve dergilerde çıplak pozlar vermesi de hayranlarının daha fazla sinirlenmesine neden olur. Mima bir süre sonra fanatik bir hayranının tacizine uğrar ve hayatı gittikçe bir çıkmaza sürüklenir. Mima'nın hayatının girdiği çıkmazın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Satoshi Kon

Oyuncular: Junko Iwao, Rica Matsumoto, Shinpachi Tsuji

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yedinci Mühür (1957)

10. Yedinci Mühür (1957)

IMDb: 8.1 

Özet: Bir şövalye ve yaveri haçlı seferlerinden dönmüştür. Veba ülkelerini sarmıştır ve birçok insanın ölümüne neden oluyordur. Eve yaklaştıklarında Ölüm, şövalyeye görünür ve ona sırasının geldiğini söyler. Şövalye, Ölüm'ü hayatı için bir satranç maçına davet eder. Şövalye ve Ölüm, vebanın neden olduğu kargaşayla farklı şekillerde başa çıkmaya çalışan kültürel kargaşayı çevrelerindeki insanları sararken satranç oynarlar ve şövalye kaybederse ölmeye karşı çıkmayacağını belirtir. Yedinci Mühür, insanın varoluş mücadelesini ele alan bir filmdir. 

Yönetmen: Ingmar Bergman

Oyuncular: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot

9. Tutsak (2013)

9. Tutsak (2013)

IMDb: 8.1 

Özet: Dovers ve Birches Şükran Günü için Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde bir araya gelen iki kişidir. Bir ayara gelen ikilinin huzurlu günü kızlarının kaybolma haberini almalarıyla birlikte mahvolur. Küçük kızların kaybolması üzerine polis olay yerine gelir ancak polisten hızlı bir geri dönüş alamazlar. Bunun üzerine kendi adaletini sağlamak için yola çıkan Keller Dover, genç ve başarılı bir dedektif olan Loki'den yardım ister. 

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

8. Paris, Texas (1984)

8. Paris, Texas (1984)

IMDb: 8.1 

Özet: Dört yıldır kayıp olan amaçsız bir serseri olan Travis Henderson, çölde dolaşıyor ve toplumla, kendisiyle, hayatıyla ve ailesiyle yeniden bağlantı kurması gerekiyor. Güney Teksas'ta bir adam çölden tökezleyerek çıkar. Sessiz görünüyor ve sorulara cevap vermez. Sonunda bulunduğu hastane, onu Los Angeles'a geri götürmeye gelen California'daki kardeşini aramasını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell

7. Jurassic Park (1993)

7. Jurassic Park (1993)

IMDb: 8.2 

Özet: Orta Amerika'daki bir adada neredeyse tamamlanmış bir tema parkını gezen pragmatik bir paleontolog, elektrik kesintisinin parkın klonlanmış dinozorlarının gevşemesine neden olmasıyla birlikte birkaç çocuğu korumakla görevlendirilir. Dr. Hammond, geliştirdiği DNA ile bir dinozor tema parkı açmaya karar verir. Bazı dinozor türlerinin canlı görünebileceği bu parkı test etmek için aralarında  bir avukat, bir matematikçi, bir dinozor uzmanı ve bir bitki bilimcinin olduğu grup tema parkına gider. Ancak burada oluşan aksilik sonucunda tüm dinozorlar serbest kalır ve test etmek için gittikleri park giden grup için bir ölüm kalım mücadelesine dönüşür.

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum

6. Sunset Bulvarı (1950)

6. Sunset Bulvarı (1950)

IMDb: 8.4 

Özet: Yaşlanan bir sessiz film kraliçesi, yıldızlığının sona erdiğini kabul etmeyi reddeder. Filminin geri dönüşünü ayarlamaya yardım etmesi için genç bir senarist tutar. Senarist onu manipüle edebileceğine inanır, ancak çok geçmeden yanıldığını öğrenir. Senaristin ilişkileri konusundaki kararsızlığı ve bırakma konusundaki isteksizliği, bir şiddet, delilik ve ölüm durumuna yol açar. Bir senarist, görkemli bir dönüş yapmaya kararlı, ünü azalmış film yıldızıyla tehlikeli bir ilişkiye girmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Billy Wilder

Oyuncular: William Holden, Gloria Swanson, Erich Von Stroheim

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Parazit (2019)

5. Parazit (2019)

IMDb: 8.5 

Özet: Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığına değinen bu filmde zengin Park ailesi ile yoksul Kim klanı arasındaki yeni kurulan yalana dayalı ortak yaşam ilişkisinin konu edinildiği bir yapımdır. Zengin aileye sızan Kim ailesi bu evin bodrumundan gizli bir gerçek ile karşı karşıya kalırlar. Sınıf ayrımı üzerinden acımasız bir üstünlük savaşının anlatıldığı, çarpıcı bir filmdir.  

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-Ho, Woo-sik Choi, Park So-Dam

4. Ruhların Kaçışı (2001)

4. Ruhların Kaçışı (2001)

IMDb: 8.6 

Özet: Ailesinin banliyölere taşınması sırasında, 10 yaşındaki asık suratlı bir kız; tanrılar, cadılar ve ruhlar tarafından yönetilen ve insanların canavara dönüştürüldüğü bir dünyaya gitmesini konu edinen bir filmdir. 10 yaşındaki Chihiro ve ailesi, görünüşte terk edilmiş bir eğlence parkına rastlarlar. Annesi ve babası dev domuzlara dönüştükten sonra Chihiro, parkın dünyevi alemde geçirdikleri zamandan bir molaya ihtiyacı olan doğaüstü varlıklar için bir tatil yeri olduğunu ve kendini kurtarmak için orada çalışması gerektiğini açıklayan gizemli Haku ile tanışır.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Oyuncular: Rumi Hiiragi, Miyu Irino, Mari Natsuki

3. Yedi (1995)

3. Yedi (1995)

IMDb: 8.6 

Özet: İki dedektif, bir çaylak ve bir kıdemli, yedi ölümcül günahı güdü olarak kullanan bir seri katili yakalamaya çalışır. Biri ayrılmak üzere diğeri içeri girmek üzere olan iki dedektif, kendilerini bir dizi cinayetin ardından giderken ve ölümler ile yedi günah arasında bağlantı kuran ipuçlarını açığa çıkarırken bulurlar. Film, polisleri, ailelerini ve unutulmaz bir son veren toplu katilin izini sürüyor. Hristiyanlıktaki Yedi Ölümcül Günah olan; Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü, Kıskançlık, Oburluk, Yıkıcılık ve Tembellik'e göre cinayetlerini işleyen bir seri katil ve suçlunun peşine düşen iki dedektifin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow

2. Matrix (1999)

2. Matrix (1999)

IMDb: 8.7 

Özet: Güzel bir yabancı, bilgisayar korsanı Neo'yu zorlu bir yeraltı dünyasına götürdüğünde, şok edici gerçeği keşfeder - bildiği hayat, kötü bir siber istihbaratın ayrıntılı bir aldatmacasıdır. Neo herkesin bildiğinden öte bir hakikat olduğuna inanır bu gerçekliğin peşine düşer. Döneminde herkesi etkileyen ve günümüzde de etkilemeye devam eden bu film kült işler arasında yerini alır. 

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski

Oyuncular: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss

1. Ucuz Roman (1994)

1. Ucuz Roman (1994)

IMDb: 8.9 

Özet: İki mafya tetikçisi, bir boksör, bir gangster ve karısı, bir çift lokanta haydudunun hayatları, dört şiddet ve kurtuluş hikayesinde iç içe geçmesini konu edinen bir filmdir. Jules Winnfield  ve Vincent Vega işverenlerinden, mafya babası Marsellus Wallace'tan çalınan bir bavulu almak için dışarı çıkan iki tetikçidir. Wallace ayrıca Vincent'tan karısı Mia'yı birkaç gün sonra Wallace'ın kendisi şehir dışında olacağı zaman dışarı çıkarmakla görevlendirilir. Butch Coolidge ise dövüşünü kaybetmesi için Wallace tarafından rüşvet verilen bir boksördür. Bu görünüşte ilgisiz insanların hayatlarının bir dizi komik, tuhaf ve beklenmedik olay meydana getirmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Quentin Tarantino

Oyuncular: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom lee jones

Denis Villeneuve seni de seviyoruz,Nolan, Cameron, Spielberg, Zemeckis, Fincher hatta Lynch seviyesinde. Blade Runner ve Dune a yeltenmen bile maca isteyen c... Devamını Gör

Buğra

Listedeki filmler kaliteli ama matrix'in yeri bambaşkadır. Adına üniversite kurulması da zaten bunun kanıtı.