Görüş Bildir
Haberler
2016 Yılının Sinema Konusunda Mükemmel Bir Dönem Olduğunu Kanıtlayan Birbirinden Kaliteli Filmler

2016 Yılının Sinema Konusunda Mükemmel Bir Dönem Olduğunu Kanıtlayan Birbirinden Kaliteli Filmler

Rana Önder
11.10.2022 - 13:21

2016 yılı vizyona giren filmler bakımından oldukça verimli bir yıl olmuştur. 2016, birçok sevilen filmin vizyona girdiği, sinema adına da pek çok başarılı yapımın vizyona girip seyirciyle buluştuğu bir yıl olmayı başarmıştır.

İçerisinde; Senden Önce Ben, Deadpool, La La Land ve Doktor Strange gibi birçok başarılı yapımın bulunduğu 2016'nin en iyi filmlerine göz atabilirsiniz. İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. Neon Şeytan (2016)

22. Neon Şeytan (2016)

IMDb: 6.1 

Özet: On altı yaşındaki model adayı Jesse, başarılı bir model olmayı umarak Los Angeles'a gelir. Aday fotoğrafçı Dean, portföyü için fotoğraflar çeker ve genç kıza aşık olur. Jesse, bir partide lezbiyen makyaj sanatçısı Ruby ve ardından kıskanç modeller Gigi ve Sarah ile arkadaş olur. Bu arada ajans, Jesse'yi farklı kılan bir 'şey' ile güzel görür ve onu profesyonel fotoğrafçı Jack'e gönderir. Jesse, sektörün dikkatini çeker ve kariyerine başarılı bir başlangıç ​​yapar. Ancak Ruby, Gigi ve Sarah bu 'şeyi' kendileri için elde etmek için ne gerekiyorsa yapacaklardır.

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Elle Fanning, Jena Malone, Bella Heathcote

21. Gecenin Kanunu (2016)

21. Gecenin Kanunu (2016)

IMDb: 6.4 

Özet: Bir grup Boston doğumlu gangster, Yasaklama döneminde Florida'da dükkan açar ve rekabete Ku Klux Klan'a karşı çıkarlar. Joe Coughlin adında bir adam eski dürüst hayatını bir kenara atarak kötü bir gangster yaşamını tercih eder. Joe Coughlin, yasak döneminde yaşayan bir Boston polisinin oğludur. Bir gangstere ait olan bir kıza aşık olur. Onunla birlikte kaçmasını ve para almak için bir bankayı soymaya çalışır ama bir şeyler ters gider ve bazı polisler öldürülür. Joe yakalanacak ve suçlanmak üzereyken babası araya girip ona kısa bir ceza verir.

Yönetmen: Ben Affleck

Oyuncular: Ben Affleck, Zoe Saldana, Elle Fanning

20. Yaşam Kürü (2016)

20. Yaşam Kürü (2016)

IMDb: 6.4 

Özet: Hırslı bir genç yönetici, şirketinin CEO'sunu İsviçre Alpleri'nde uzak bir yerde bulunan pastoral ama gizemli bir 'sağlıklı yaşam merkezinden' almak için gönderilir, ancak kısa süre sonra kaplıca tedavilerinin göründüğü gibi olmadığından şüphelenir. Genç bir yönetici olan Lockhart, İsviçre'deki bir kaplıcaya gönderilir. Görevi orada kendini kontrol eden ve kurumsal dünyadan ayrılmış gibi görünen şirketinin CEO'sunu geri getirmektir. Ancak işler hiç de düzgün gitmez ve Lockhart, bu güzellik merkezinde uğursuz bir şeylerin olabileceğinden şüphelenir.

Yönetmen: Gore Verbinski

Oyuncular: Dane DeHaan, Jason Isaacs, Mia Goth

19. Jackie (2016)

19. Jackie (2016)

IMDb: 6.7 

Özet: Başkan John F. Kennedy'nin öldürülmesinin ardından, First Lady Jacqueline Kennedy inancını yeniden kazanmak, çocuklarını teselli etmek ve kocasının tarihi mirasını tanımlamak için keder ve travma ile savaşmasını konu edinen biyografik bir filmdir. Bu film, Amerika Birleşik Devletleri'nin First Lady'si Jacqueline Kennedy'nin ve kocasının kaybıyla ve onun omuzlarındaki mirasının ağırlığıyla nasıl başa çıktığının bir portresidir. Bir tarihin en dengeli ve yetkilendirilmiş kadınlarının ve imparatorluğu canlı tutmak için verdiği mücadelenin hikayesinin konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Pablo Larraín

Oyuncular: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig

18. Swiss Army Man (2016)

18. Swiss Army Man (2016)

IMDb: 6.9 

Özet: Issız bir adada mahsur kalan umutsuz bir adam, bir cesetle arkadaş olur ve birlikte eve gitmek için gerçeküstü bir yolculuğa çıkarlar. Hank ve adaya vuran ceset arkadaşının adadan kaça çabalarını ve yaşadıkları maceralın konu edinildiği bir filmdir. Küçük, ıssız bir adada yapayalnız olan Hank, bir daha eve dönme umudundan vazgeçmiştir. Ancak bir gün bir ceset kıyıya çıkınca her şey değişir ve çok geçmeden bunun kesin ölümden kaçmak için son fırsatı olabileceğini anlar. Yeni 'arkadaşı' ve sıra dışı bir çanta dolusu numarayla donanan ikili, Hank'i hayallerinin kadınına geri getirmek için destansı bir maceraya atılır.

Yönetmen: Daniel Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Paul Dano, Daniel Radcliffe, Mary Elizabeth Winstead

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Uzay Yolcuları (2016)

17. Uzay Yolcuları (2016)

IMDb: 7.0

Özet: Uzak bir koloni gezegenine seyahat eden bir uzay aracındaki uyku bölmesindeki bir arıza, bir yolcuyu 90 yıl erken uyanmasına neden olur. Uzay gemisi Avalon, Homestead II gezegenini kolonize etmek için 120 yıllık bir yolculuğa çıkar. Gemide, gezegenin ilk sakinleri olan 258 mürettebat ve 5.000 yolcu vardır. 120 yılın neredeyse tamamında kış uykusunda olacak olan yolculardan birisi  sadece 30 yıl sonra kış uykusundan uyanır. Ne kadar denerse denesin, kendini yeniden kış uykusuna yatıramaz. En sonunda yolculuğun sonunu göremeyecek kadar yaşamayı kabul eder. Yalnızlıktan kadın yolculardan birini kış uykusundan kurtarmayı düşünür ve kadın yolcuyu uyandırır. 

Yönetmen: Morten Tyldum

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Chris Pratt, Michael Sheen

16. Nefesini Tut (2016)

16. Nefesini Tut (2016)

IMDb: 7.1

Özet: Büyük bir servetle kaçmayı umarak üç hırsız, göründüğü kadar çaresiz olmayan kör bir adamın evine girer. Kendisi ve kız kardeşi için daha iyi bir hayata başlamak isteyen genç bir kadın olan Rocky, erkek arkadaşı Money ve arkadaşları Alex ile zengin bir kör adamın sahip olduğu bir evin soygununa katılmayı kabul eder. Ancak kör adam göründüğünden daha acımasız bir düşmana dönüştüğünde grup, onun son kurbanları olmadan önce evinden kaçmanın bir yolunu bulmaya çalışırlar.

Yönetmen: Fede Alvarez

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette

15. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (2016)

15. Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? (2016)

IMDb: 7.2

Özet: Yazar Newt Scamander'ın New York'un gizli cadılar ve büyücüler topluluğundaki maceraları, Harry Potter'ın okulda kitabını okumasından yetmiş yıl öncesini konu edinen bir filmdir. Yıl 1926 ve Newt Scamander, olağanüstü bir dizi büyülü yaratık bulmak ve belgelemek için küresel bir geziyi daha yeni tamamlamıştır. Kısa bir mola için New York'a geldiğinde olaysız bir şekilde gelip gitmeyi amaçlar ancak iler planladığı gibi gitmez ve kendisini bir anda bir dizi maceranın içerisinde bulur. 

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler

14. Paterson (2016)

14. Paterson (2016)

IMDb: 7.3 

Özet: Paterson, New Jersey'de bir otobüs şoförüdür. Paterson her gün basit bir rutine bağlı kalır: günlük rotasında gider ve bir yandan da  bir deftere şiir yazar.  Film, günlük yaşamın zaferlerini ve yenilgilerini, en küçük ayrıntılarında bile kendini belli eden şiirselliği sessizce gözlemlendiği bir konuya sahiptir. Paterson sıradan hayatını yaşarken bir yandan da şiirler yazar ve akşamları sevgilisi Laura ile vakit geçirir. 

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Rizwan Manji

13. İyi Adamlar (2016)

13. İyi Adamlar (2016)

IMDb: 7.3

Özet: 1970'lerin Los Angeles'ında, uyumsuz bir çift özel dedektif, kayıp bir kızı ve bir yetişkin film yıldızının gizemli ölümünü araştırır. İki dedektif, gizemli ölümler için bu ölüm hakkında bilgi sahibi olan bir kızdan yardım alırlar. Soruşturma iki dedektifi Amelia adında genç bir kadına götürür ve bu durum da onları büyük bir komplo planının içine çeker. 

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Margaret Qualley

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Ay Işığı (2016)

12. Ay Işığı (2016)

IMDb: 7.4 

Özet: Başrol John'un çocukluk, erken yetişkinlik ve cinsel kimliğini keşfettiği üç aşamada konuların ele alındığı bir filmdir. Filmde; başrolün utangaç çocukluğu, uğradığı zorbalıklar, uyuşturucuya nasıl kapıldığı ve aşkı konu edinilir. Miami'nin zor bir mahallesinde, yer edinmeye çalışan ve bir yandan da kendi kimliğini bulmaya çalışan Chiron'un yaşadığı hayatın üç bölümde anlatıldığı bir filmdir. 

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Alex R. Hibbert, Ashton Sanders, Trevante Rhodes

11. Senden Önce Ben (2016)

11. Senden Önce Ben (2016)

IMDb: 7.4 

Özet: Küçük bir kasabadaki kız, bakmakta olduğu felçli bir adamla beklenmedik bir bağ kurar. Will Traynor, bir trafik kazasının yaşama arzusunu elinden aldığını farkındadır. Artık her şeyin çok küçük ve neşesiz geldiğini biliyor ve buna nasıl bir son vereceğini tam olarak tahmin edebiliyordur. Will'in bilmediği şey, Lou'nun dünyasına bir renk cümbüşü içinde girmek üzere olduğudur ve ikisi de birbirlerini sonsuza kadar değiştireceklerini bilmiyorlardır. 

Yönetmen: Thea Sharrock

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

10. Kara Büyü (2016)

10. Kara Büyü (2016)

IMDb: 7.4

Özet: Küçük bir köye bir yabancının gelmesinden kısa bir süre sonra gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Olayın içine çekilen bir polis, kızını kurtarmak için gizemi çözmek zorunda kalır. Kızını kurtarmak için bu gizemli olayları çözmeye çalışan bir adamın konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Na Hong-jin

Oyuncular: Do-Won Kwak, Hwang Jeong-min, Jun Kunimura

9. Gece Hayvanları (2016)

9. Gece Hayvanları (2016)

IMDb: 7.5 

Özet: Zengin bir sanat galerisi sahibi, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanı romanına kafayı takar. Susan hikaye ile birlikte ilk evliliğini ve geçmişte yaptığı bazı hataları hatırlamaya ve bunlarla yüzleşmeye başlar. Zengin bir sanat galerisi sahibinin, eski kocasının sembolik bir intikam hikayesi olarak yorumladığı şiddetli bir gerilim romanına musallat olmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Tom Ford

Oyuncular: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon

8. Frantz (2016)

8. Frantz (2016)

IMDb: 7.5

Özet: Birinci Dünya Savaşı'nın ardından, Fransa'da nişanlısının ölümüne yas tutan genç bir Alman, nişanlısının mezarını çiçek bırakmak için ziyaret eden gizemli bir Fransız'la tanışır. Büyük Savaştan hemen sonra, küçük bir Alman kasabasında, Anna her gün mezarlığa Fransa'da cephede ölen nişanlısı Frantz'ın mezarına geri döner. Ancak bu özel gün, genç bir Fransız olan Adrien, Alman arkadaşının mezarına çiçek bırakmaya geldi. Alman yenilgisinden sonra bir Fransız'ın varlığı kasabada ateşli tepkilere yol açmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: François Ozon

Oyuncular: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Doktor Strange (2016)

7. Doktor Strange (2016)

IMDb: 7.5 

Özet: Fiziksel ve ruhsal bir şifa yolculuğundayken, parlak bir beyin cerrahı mistik sanatların dünyasına yönelmesini konu edinen bir filmdir. Stephen Vincent Strange, geçirdiği trafik kazası sonrasında elindeki sinirlerin zarar görmesi sonucunda işini yapamaz. Bunun üzerine Doktor, Tibet'e giderek buradaki bir büyücünün kendisini iyileştirebileceğini düşünür. Tibet'e giden doktorun burada umduğunun tam tersini yaşamasını ve başına gelen maceraların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton

6. Yaşamın Kıyısında (2016)

6. Yaşamın Kıyısında (2016)

IMDb: 7.8 

Özet: Lee Chandler, Boston'da bir apartmanda tamirci olarak çalışan, düşünceli, asabi bir yalnızdır. Nemli bir kış günü, kendisini şehrin kuzeyindeki memleketine çağıran bir telefon alır. Kardeşinin kalbi durur ve 16 yaşındaki yeğeninin koruyucusu olur. Tek kardeşini kaybetmesi ve bir genç yetiştirme konusundaki şüpheleri yetmiyormuş gibi, geçmişe dönüşü anlatılamayacak bir trajedinin yeniden başlamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

5. Arrival (2016)

5. Arrival (2016)

IMDb: 7.9 

Özet: Bir dilbilimci, dünya çapında on iki gizemli uzay aracı ortaya çıktıktan sonra uzaylı yaşam formlarıyla iletişim kurmak için orduyla birlikte çalışır. Dilbilim profesörü Louise Banks, dünya çapında 12 noktada devasa uzay gemileri indiğinde seçkin bir araştırmacı ekibine liderlik etmek için görevlendirilir. Uluslar küresel savaşın eşiğinde sallanırken, Banks ve ekibi, dünya dışı ziyaretçilerle iletişim kurmanın bir yolunu bulmak için zamanla yarışmak zorundadır. Dilbilimcinin uzaylı yaşam formlarıyla anlaşabilecekleri bir dil bulma  macerasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

4. Şarkı Sokağı (2016)

4. Şarkı Sokağı (2016)

IMDb: 7.9 

Özet: 1980'lerde Dublin'de büyüyen bir çocuk, sevdiği gizemli kızı etkilemek için bir yandan grup kurarak gergin aile hayatından kaçar diğer yandan da kızı etkilemeye çalışır. Conor'un ailesiyle kötü bir ilişkisi vardır ve bu yüzden de müzik grubu kurmaya karar verir. Başlarda grup adına türlü sıkıntılar yaşayan grup, gün geçtikçe daha da başarılı hale gelmeye başlar. 

Yönetmen: John Carney

Oyuncular: Ferdia Walsh-Peelo, Lucy Boynton, Jack Reynor

3. Aşıklar Şehri (2016)

3. Aşıklar Şehri (2016)

IMDb: 8.0 

Özet: Hevesli bir aktris, seçmeler arasında film yıldızlarına latte servisi yapıyor ve caz müzisyeni Sebastian, köhne barlarda kokteyl partilerinde müzik yapar. İkilinin yolları Los Angeles'ta trafiğin sıkışık olduğu bir gün kesişir. Her ikisi de sanat tutkunu olan bu iki insan, hayallerini gerçekleştirme yolunda düşe kalka ilerlerler. Ancak başarı arttıkça, aşklarının kırılgan dokusunu yıpratacak kararlarla karşı karşıya kalırlar ve sürdürmek için çok çalıştıkları hayaller onların arasının bozulmasına neden olma ihtimalinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, John Legend

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Deadpool (2016)

2. Deadpool (2016)

IMDb: 8.0 

Özet: Eski bir özel kuvvetler görevlisi olan Wade Wilson kanser olduğunu öğrenir ve kansere iyi gelme ihitmaliyle bilimsel bir deneye katılır sonrasında da olanlar olur. Deadpool en çok izlenen anti-kahramanlardan birisidir. kendisini hızlandırılmış iyileştirme güçleri ile baş başa bırakan haydut bir deneye tabi tutulduktan sonra, ikinci kişilik Deadpool'u benimseyen, eski Özel Kuvvetler operatöründen paralı askere dönüşen Wade Wilson'ın başlangıç hikayesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Tim Miller

Oyuncular: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein

1. Hizmetçi (2016)

1. Hizmetçi (2016)

IMDb: 8.1 

Özet: 1930'lar Kore'de, Japon işgali döneminde otoriter Amcası ile büyük, kırsal arazide tenha hayat yaşayan bir Japon varisinin hizmetçisi olarak yeni bir kızı işe alır. Ama hizmetçinin bir sırrı vardır. O, Leydi'yi onunla kaçması için baştan çıkarmasına, servetini çalmasına ve onu bir tımarhaneye kilitlemesine yardım etmek için Japon Kontu gibi davranan bir dolandırıcı tarafından işe alınmıştır Plan, hizmetçi kızın Lady'e aşık olmaya başlamasıyla birlikte bozulmaya başlar.

Yönetmen: Chan-Wook Park

Oyuncular: Kim Min-Hee, Tae-ri Kim, Jung-woo Ha

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın