Görüş Bildir
Haberler
Ayla, Neredesin Firuze, Çalgı Çengi ve Dahası: Amazon Prime'dan İzleyebileceğiniz En İyi 15 Türk Filmi

Ayla, Neredesin Firuze, Çalgı Çengi ve Dahası: Amazon Prime'dan İzleyebileceğiniz En İyi 15 Türk Filmi

01.10.2022 - 08:45

Dijital platformların yayılmasıyla artık dizileri ve filmleri daha rahat izleyebiliyoruz. Amazon'dan alışveriş yaptığınız zaman oldukça uygun fiyata üye olabileceğiniz Amazon Prime'da orijinal içeriklerin yanı sıra hâlihazırda var olan filmler de yer alıyor. Peki, Amazon Prime'da bulunan en iyi Türk filmleri hangileri? Gelin, sizler için seçtiğimiz en iyi 15 filmi birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Hep Yek (2016)

15. Hep Yek (2016)

Hep Yek; Fırat Tanış, Gürkan Uygun, İnan Ulaş Torun, Gökhan Yıkılkan gibi ünlü isimleri buluşturuyor. Film; ülkenin ünlü kabadayılarından birinin oğlu Cevat'ın, ünlü manken Camilla'ya âşık olmasıyla başlıyor. Camilla'yı kaçırmaya karar veren Cevat'a, Ziya Baba aracı oluyor. Böylece Cevat, Şahin isimli biriyle Camilla'yı kaçırmaya gidiyor. Ancak İzmir'den İstanbul'a doğru yaptıkları yolculukta iki belalı kişiye denk gelince Camilla, ortadan kayboluyor. Macera ve komediyi bir arada tutan bu filmi beğeneceğinize eminiz.

14. Son Şaka (2020)

14. Son Şaka (2020)

Yaptığı şakalarla ünlü olan radyocu Serdar, sevgilisi Ayşen'e evlenme teklifi etmeye karar veriyor. Bu anın unutulmaz olmasını isteyen Serdar, bir şaka ile evlilik teklifi etmek istiyor. Büyük bir hevesle planladığı evlilik teklifinden maalesef olumsuz cevap alıyor. Aralarındaki buzları eritmek için tatile çıkan çifte, ortak arkadaşları Yusuf eşlik ediyor ve hikâye ilginç bir hâle dönüyor.

13. Cingöz Recai (2017)

13. Cingöz Recai (2017)

Haluk Bilginer, Kenan İmirzalıoğlu, Meryem Uzerli ve Musa Uzunlar gibi ünlü isimlerin bir araya geldiği Cingöz Recai; Peyami Safa'nın romanından esinlenilerek çekilen bir film. Bir çeteye dâhil olan Cingöz Recai'nin soygun yapmak üzere çıktığı yolculuğu işleyen filmde Recai'nin peşine Baş Komiser Mehmet Rıza takılır. Filmin yönetmenliğini ise Onur Ünlü üstleniyor.

12. Merhaba Güzel Vatanım (2019)

12. Merhaba Güzel Vatanım (2019)

Tarih temalı filmleri sevenleri buraya alalım! Merhaba Güzel Vatanım'da; Avrupa Yakası dizisinden aşina olduğumuz Levent Üzümcü'ye Berna Laçin ve Yetkin Dikinciler eşlik ediyor. Ahmet Ümit ile Nâzım Hikmet'in hayat hikâyesini konu alan yapım, Nâzım Hikmet'in Moskova'ya yolculuğunun Ahmet Ümit'in hayatına etkisini ve Ahmet Ümit'in hayatının zorluklarına değiniyor. Aynı zamanda iki güçlü kalemin edebî kişiliklerinin şekillendiği yolculukları başarılı bir şekilde aktarıyor. Filmin yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir'in üstlendiğini söylemeden geçmeyelim.

11. Kızım ve Ben (2017)

11. Kızım ve Ben (2017)

Gerçek bir hayat hikâyesinden uyarlanan filmin başrollerinde Issız Adam'dan tanıdığımız Cemal Hünal'a Gizem Hatipoğlu ve İrem Helvacıoğlu eşlik ediyor. Bir özel harekât polisi olan Doruk, operasyon esnasında tanıştığı Serap'a âşık olur ve kısa sürede evlenir. Bir süre sonra kız çocukları olan çiftin mutluluğu uzun sürmez ve Serap evi terk eder. O günden sonra Doruk, kızına hem anne hem baba olur. Günden güne aralarındaki bağ güçlenen Doruk ve kızının hayatı, Serap'ın bir gün geri dönmesiyle tepetaklak olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Dilberay (2020)

10. Dilberay (2020)

Seyircisini gözyaşlarına boğan Dilberay filminde Büşra Pekin, âdeta ders verir gibi başrolde oynuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Nursel Köse ve Tuncer Salman gibi isimler de yer alıyor. Türkiye'nin en güçlü seslerinden Dilberay, Kahramanmaraş'ta sekiz çocuklu bir ailenin fakir kızı olarak dünyaya geliyor. 13 yaşında ise para karşılığında bir adama satılan Dilberay'ın şarkı söyleme tutkusundan vazgeçmemesi film boyunca işleniyor. Gerçek bir hayat hikâyesine parmak basan Dilberay'ı izlerken gözyaşlarına boğulabilirsiniz.

9. Sarıkamış Çocukları (2017)

9. Sarıkamış Çocukları (2017)

Savaş filmlerinden hoşlanan biriyseniz sıradaki önerimiz tam size göre olabilir. 1915'te bir köyde iki yakın arkadaş olan Yusuf ve Mehmet'in babaları, Sarıkamış'ta çeteler tarafından öldürülür. Bu iki arkadaşın ağabeyleri ise Sarıkamış'ta cephede savaşan bir asker. Mehmet ve Yusuf, ağabeylerinin yanına savaşa gitmek için köylerinden ayrılmaya karar verir. İkilinin katıldığı kafiledeki yolculuğu işleyen filmin yönetmenliğini Can Ulkay ve Mutlu Karadoğan üstleniyor.

8. Dayı: Bir Adamın Hikâyesi (2021)

8. Dayı: Bir Adamın Hikâyesi (2021)

Ufuk Bayraktar'ın hem senaristliğini ve yönetmenliğini hem başrolünü üstlendiği Dayı: Bir Adamın Hikâyesi, bir kabadayının hayatını konu alıyor. Merhametli ve cesur bir adamın İstanbul'a gönderilmesi ile başlayan film, dram kategorisindeki yapımlardan biri. Kahvecilik yapan Seyfi'nin yanında çalışmaya başlayan bu adamın öyküsünden etkileneceğinizi düşünüyoruz.

7. Ailecek Şaşkınız (2018)

7. Ailecek Şaşkınız (2018)

Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Saadet Işıl Aksoy'un başrollerini paylaştığı film; komedi kategorisinde yer alıyor. Ferhat, babasının şirketinin başına geçerek CEO olan şımarık biri. Onun sağ kolu olan Gökhan ise şirketin finans müdürü. Çalışanlarına pek de kibar davranmayan bu ikili, gittikleri bir restoranda restoran sahibi ile ahbaplık kurar. Ferhat ise restoran sahibinin kızına âşık olur ve hikâye ilginç bir hâl alır.

6. Börü (2018)

6. Börü (2018)

Türk aksiyon filmi kategorisinde yer alan yapımda Serkan Çayoğlu, Murat Arkın ve Atıf Emir Benderlioğlu gibi ünlü isimler yer alıyor. Özel Harekât Başkanlığı'nın sıcak savaş timi olan Börü, elit asker birliklerinden biri. Börü ekibinin hikâyesinin ele alındığı filmde 15 Temmuz darbe girişiminde yuvaları bombalanan kişilerin mücadelesi işleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Çalgı Çengi (2011)

5. Çalgı Çengi (2011)

Cem Yılmaz'ın sponsorluğunda vizyona giren ve Ahmet Kural ile Murat Cemcir'in yer aldığı Çalgı Çengi, listemizin komedi filmlerinden biri. Absürt bir mafya komedisi olan Çalgı Çengi, kuzen olan Salih ve Gürkan'ın hayatına odaklanıyor. Müzisyen olan ikili, ufak tefek işlerle geçimlerini sağlarken bir gün kendilerini ilginç olayların içinde buluyor. Bir mekânın güvenlik görevlisinin yanlışlıkla öldürülmesine tanıklık eden ikilinin hayatı, baştan aşağıya değişiyor.

4. Neredesin Firuze (2004)

4. Neredesin Firuze (2004)

Türkiye'de müzikal alandaki sayılı filmlerden biri, Neredesin Firuze. Film; Özcan Deniz, Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Cem Özer, Şebnem Dönmez, Ruhi Sarı ve birçok önemli ismi seyirci karşısına çıkarıyor. Osman ve Hayri'nin hikâyesine odaklanan filmde, CD ve kaset piyasası yok olmak üzere. Bu duruma bir çözüm bulmaya çalışan ikili, menajer Sansar'ın önerdiği genç bir yeteneğe ulaşmaya çalışıyor. Genç yetenek Ferhat'a ulaştıklarında ise ikilinin hayatı değişiyor.

3. Kelebekler (2018)

3. Kelebekler (2018)

Tolga Karaçelik yapımı olan ve Sundance Film Festivali'nde en iyi film seçilen Kelebekler, üç kardeşin hikâyesine odaklanıyor. Bartu Küçükçağlayan, Hakan Karsak, Serkan Keskin ve Tuğçe Altuğ gibi isimlerin rol aldığı filmde; babalarının ölümü üzerine Hasanlar Köyü'ne giden üç kardeşin maceraları ele alınıyor. Üç kardeşin yıllar sonra buluşması ve babalarına dair anılarını canlandırdıkları bu yolculuk, izleyiciye usta bir dille aktarılıyor.

2. Müslüm (2018)

2. Müslüm (2018)

Arabesk müziğin usta sesi Müslüm Gürses'in hikâyesini işleyen film, çoğu insanın gözyaşlarını tutamadığı bir yapım. Müslüm Baba'nın inişli çıkışlı hayatı, neden baba olmak istemediği, eşiyle ilişkisi, müzik yaşamı ve daha pek çok detayı konu alan filmin sahneleri; izleyicinin içine işliyor. Filmde Gürses'in çok sevdiği eşi Muhterem Nur'a, Zerrin Tekindor hayat verirken; Timuçin Esen ise Müslüm Gürses'i canlandırıyor. Müslüm Gürses'in hayatını tamamen değiştiren babasını ise Turgut Tunçalp oynuyor.

1. Ayla (2017)

1. Ayla (2017)

Savaşın yıkıcı etkilerini gözler önüne seren Ayla, her izleyeni gözyaşlarına boğan filmlerden biri. Hikâye, 1950'de Kore Savaşı'nda yer alan Süleyman Astsubay'ın savaş meydanında küçük bir kız çocuğu bulmasıyla başlıyor. Ayla ismini verdiği küçük kızın asker birliğinin neşe kaynağı olmasıyla devam ediyor. Yaklaşık 15 ay sonra Türkiye'ye dönmeye karar veren asker birliğinin kanunlar gereği Ayla'yı bırakması gerekiyor. Vedalaşırken yeniden görüşmeye karar veren Ayla ve Süleyman Astsubay'ın gerçek hikâyesi, izleyenleri oldukça sarsıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın