Görüş Bildir
Haberler
Beyaz Perdeye Yeni Bir Soluk Getiren Ancak Şimdiye Kadar Değeri Bilinmeyen 25 Animasyon Filmi

Beyaz Perdeye Yeni Bir Soluk Getiren Ancak Şimdiye Kadar Değeri Bilinmeyen 25 Animasyon Filmi

esma çetin
01.10.2022 - 08:00

Animasyon filmi seviyor ve ne izleyeceğinizi bilmiyorsanız doğru yerdesiniz. Efsaneler ve halk masallarından fantastik alemlerdeki maceralara ve deneysel animasyon filmlerine kadar değeri bilinmeyen 25 filmi sizler için derledik. Hadi buyurun.

Kaynak: https://fictionhorizon.com/underrated...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ernest & Celestine (2012)

1. Ernest & Celestine (2012)

IMDB:7.8/10

Konusu: Gabrielle Vincent tarafından yazılan aynı adlı bir çocuk kitabı serisine dayanan Ernest & Celestine, 2014 yılında En İyi Animasyon Film dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterilen bir Fransız-Belçika animasyon filmidir. Bu film, ayılar ve farelerin en büyük düşmanlar olduğu bir dünyada bir ayı (Ernest) ve bir fare (Celestine) arasındaki olası olmayan bir dostluğun hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Stephane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner

Oyuncular: Lambert Wilson, Pauline Brunner Pauline Brunner, Anne-Marie Loop, Patrice Melennec

2. Mary & Max (2009)

2. Mary & Max (2009)

IMDB: 8.1/10

Konusu: Adam Elliot tarafından yazılan ve yönetilen bu film, son derece duygusal ve psikolojik olarak ağır bir hikayeyi akla gelebilecek en basit yollardan biriyle anlatıyor. Bu acı-tatlı hikaye, günlük hayatta hafife alınan birçok şeye ışık tutuyor.

Yönetmen: Adam Elliot

Oyuncular: Toni Collette, Philip Seymour, Eric Bana, Barry Humphries

3. Song of the Sea - Denizin Şarkısı (2014)

3. Song of the Sea - Denizin Şarkısı (2014)

IMDB: 8.0/10Konusu: İrlandalı bir selkie efsanesine dayanan Denizin Şarkısı, büyülü bir dünyada yolculuk eden ve gizemlerini ortaya çıkarmak için mücadele eden 2 kardeşin güzel, büyüleyici bir hikayesidir. Kardeş ve ebeveyn sevgisinin hikayesi, büyüleyici bir dünyada geçen fantastik macerada iç içedir. Çarpıcı animasyon, inanılmaz derecede tatlı, sevimli karakterler ve yumuşak müzikle birlikte, bu 2D animasyon filmine 2015'te En İyi Animasyon Filmi dalında Akademi Ödülü adaylığı kazandırdı.

Yönetmen: Tomm Moore

Oyuncular: David Rawle, Brendan Gleeson, Lisa Hannigan, Fionnula Flanagan

4. The Secret of Kells - Büyülü Kitap (2009)

4. The Secret of Kells - Büyülü Kitap (2009)

IMDB:7.6/10 

Konusu: Vikinglerin İrlanda topraklarına baskın düzenlediği zamanlarda geçen Büyülü Kitap'ın 2 boyutlu animasyonla elde edilen orta çağ ortamı, eski zamanların estetiğini modern animasyonla başarılı bir şekilde birleştirdi ve tarihe dayanan bir hikaye sundu. Halk hikâyelerinden, İrlanda efsanelerinden ve dinden referanslarla dolup taşan film, Kells Kitabı'nın usta bir aydınlatıcı tarafından getirildiği bir İrlanda köyüne odaklanıyor.

Yönetmen: Tomm Moore

Oyuncular: Brendan Gleeson, Evan McGuire, Mick Lally, Christen Mooney

5. Wolfwalkers (2020)

5. Wolfwalkers (2020)

IMDB: 8.0/10 

Konusu: Korku, nefret ve etraflarındakilerin cehaletinin üstesinden gelmek için mücadele eden 2 kızı birbirine bağlayan dostluk hakkında dokunaklı bir hikayeyi anlatıyor. Wolfwalkers, 93. Akademi Ödülleri'nde En İyi Animasyon Filmi dalında aday gösterilen bir başka ustaca sinema başarısıdır.

Yönetmen: Tomm Moore, Ross Stewart

Oyuncular: Honor Kneafsey, Eva Whittaker, Sean Bean, Simon McBurney

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fantastic Mr. Fox - Yaman Tilki (2009)

6. Fantastic Mr. Fox - Yaman Tilki (2009)

IMDB:7.9/10 

Konusu: 12 yıllık pastoral mutluluktan sonra, Bay Fox karısına verdiği sözü tutmaz ve insan komşuları Boggis, Bunce ve Bean'in çiftliklerine baskın düzenler. Hayvan içgüdülerine teslim olmak sadece evliliğini değil, ailesinin ve hayvan dostlarının da hayatını tehlikeye atar. Çiftçiler, Bay Fox'u ve şirketini yeraltına zorladığında, muhalefetin üzerine çıkmak için doğal kurnazlığına başvurmak zorunda kalır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Meryl Streep, George Clooney, Jason Schwatzman

7. Isle of Dogs - Köpek Adası (2018)

7. Isle of Dogs - Köpek Adası (2018)

IMDB:7.8/10

Konusu: Köpek Adası, hem yazı hem de animasyon sekanslarında ayrıntılarla dolu bir animasyon filmidir. Tuhaf macera, bir çocuğun köpeğini aramak için uçağına çarptığı çöp ve atıklarla dolu bir adada gerçekleşir. Esas olarak, köpekler insan toplumundan dışlanmışlardır ve adada yaşamaya mahkûm edilirler.

8. It’s Such a Beautiful Day (2012)

8. It’s Such a Beautiful Day (2012)

IMDB: 8.2/10 

Konusu: Don Hertzfeldt tarafından yazılan, fotoğraflanan, yönetilen, anlatılan ve üretilen bu film, paramparça bir zihnin eşsiz bir tasvirini getiriyor. Bir kişinin akıl hastalığıyla mücadelesi, görsel olarak büyüleyici ve izleyicisini kayıtsız bırakmayacak özgün bir animasyon filminde iç içe geçmiş durumda.

Yönetmen: Don Hertzfeldt

9. Over the Garden Wall - Bahçe Duvarının Ötesinde (2014)

9. Over the Garden Wall - Bahçe Duvarının Ötesinde (2014)

IMDB:8.8/10

Konusu: Metaforlarla dolu tuhaf hikaye, eve dönmenin bir yolunu bulmaya çalışırken, büyülü ormanda birlikte seyahat eden, karşılaştıkları yabancıların çeşitli hikayelerine tanık olan ve nihayetinde birbirlerini ve anlamını öğrenen 2 kardeşi anlatır.

Yönetmen: Katie Krentz, Patrick McHale

Oyuncular: Elijah Wood, Collin Dean, Melanie Lynskey

10. Iron Giant - Demir Dev (1999)

10. Iron Giant - Demir Dev (1999)

IMDB:8.1/10 

Konusu: Cahil ve endişeli kişilerin görüş ve öğretilerine karşı çıkan bir başka dostluk hikayesi olan Demir Dev, genç bir çocuk ile uzaydan gelen dev bir robotu birbirine bağlayan güzel bir hikaye.

Yönetmen: Brad Bird

Oyuncular: Eli Marienthal, Vin Diesel, Jennifer Aniston

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Grand Day Out (1989)

11. Grand Day Out (1989)

IMDB:7.7/10

Konusu: Wallace bir tatil yeri belirlemeye çalışmaktan vazgeçer ve krakerleri için hiç peynirinin kalmadığını fark eder. Her iki sorunun da çözümü köpek Gromit ile aya bir yolculuktur, 'çünkü herkes ayın peynirden yapıldığını bilir.'

Yönetmen: Nick Park

Oyuncular: Peter Sallis

12. Tokyo Godfathers - Tokyo Tanrıları (2003)

12. Tokyo Godfathers - Tokyo Tanrıları (2003)

IMDB: 7.8/10

Özet: Orta yaşlı alkolik Gin (Toru Emori), genç kaçak Miyuki (Aya Okamoto) ve eski travesti Hana (Yoshiaki Umegaki), Tokyo sokaklarında derme çatma bir aile olarak hayatta kalan üç evsiz insandır. Noel arifesinde yemek için çöpü karıştırırken, çöp kutusunda terk edilmiş yeni doğmuş bir bebeğe rastlarlar. Bebeğin kimliğine dair sadece bir avuç ipucuyla, üç uyumsuz, bebeği ailesine teslim etmek için yardım için Tokyo sokaklarını arar.

Oyuncular: Toru Emori, Aya Okamoto, Yoshiaki Umegaki

Yönetmen: Satoshi Kon

13. Klaus (2019)

13. Klaus (2019)

IMDB:8.1/10

Konusu: Basit bir nezaket eylemi, donmuş ve uzak bir yerde bile her zaman bir başkasını ateşler. Smeerensburg'un yeni postacısı Jesper, oyuncakçı Klaus ile arkadaş olduğunda, onların hediyeleri asırlık bir kan davasını eritir.

Yönetmen: Sergio Pablos

Oyuncular: Jason Schwarzmann, J.K Simmons, Rashida Jones, Wil Sasso

14. Balto - Kahraman Köpek Balto (1995)

14. Balto - Kahraman Köpek Balto (1995)

IMDB:7.1/10 

Konusu: Şiddetli bir fırtına nedeniyle ulaşılamayan uzak bir kasabaya ilaç taşıyan kızağı yönlendiren dışlanmış bir husky'nin hikayesidir. Annesi bir kurt olduğu için, Balto tehlikeli bir sokak çocuğu olarak kabul edildi ve kurtarmaya yardım ettiği kasaba halkı tarafından reddedildi.

Yönetmen: Simon Wells

Oyuncular: Kevin Bacon, Bob Hoskins, Bridget Fonda, Jim Cummings

15. Us Again - Yine Biz (2021)

15. Us Again - Yine Biz (2021)

IMDB:7.8/10

Konusu: Us Again, onları geçmişte birbirine bağlayan kıvılcımı yeniden alevlendiren ve nihayetinde geçen zamanla barışan yaşlı bir çift hakkında inanılmaz derecede iyimser bir kısa animasyon filmi. 

Yönetmen: Zach Parrish

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Burrow (2020)

16. Burrow (2020)

IMDB: 7.3/10

Konusu: Disney'in Pixar Studios'unun bir ürünü olan Burrow, bir ev hikayesini anlatıyor. Bir tavşan, yuva kazmaya çalışır ve yardım istemekte utanılacak bir şey olmadığını öğrenir. Burrow, 2021'de En İyi Kısa Animasyon dalında Akademi Ödülü adayları arasında yer alan ev ve dostluk hakkında inanılmaz derecede iç açıcı bir kısa filmdir.

Yönetmen: Madeline Sharafian

Oyuncular: Silje Reinåmo, Egzon Neziri, Tony Llapi

17. Changing Batteries (2015)

17. Changing Batteries (2015)

IMDB:6.7/10 

Konusu: Kırsal kesimde küçük bir evde tek başına yaşayan ve kendisine bir yardım botu verilen yaşlı bir kadının hikayesi, Malezya, Cyberjaya, Multimedya Üniversitesi'nde son yıl animasyon prodüksiyon projesi olarak 3D animasyon kısa filme dönüştürüldü. Düşük bütçeli kısa film, gerçek bir sevgi ve samimiyet mesajı verir.

Yönetmen: Casandra N.G

18. Destino (2003)

18. Destino (2003)

IMDB:7.6/10  

Konusu: Salvador Dalí ve Walt Disney'in Destino'su, Chronos'un trajik aşk hikayesini, zamanın kişileştirilmesini ve gerçeküstü manzaralarda birbirlerini arayan ölümlü bir kadını anlatıyor.

Yönetmen: Dominique Monfery

Oyuncular: Dora Luz, Jennifer Esposito

19. Quest for Camelot - Sihirli Kılıç: Camelot'u Arayış (1998)

19. Quest for Camelot - Sihirli Kılıç: Camelot'u Arayış (1998)

IMDB:6.2/10 

Konusu: VHS günlerinden unutulmuş bir başka macera olan WB yapımı animasyonlu fantezi, Arthur'un Camelot'taki yönetimi sırasında geçiyor. Genç ve cesur bir kız, kayıp kılıç Excalibur'u bulmak ve onu gerçek sahibine ve tek gerçek Kral'a geri götürmek için bir arayışa çıkar.

Yönetmen: Frederik Du Chau

Oyuncular: Jessalyn Gilsig, Cary Elwes, Andrea Corr

20. Vincent (1982)

20. Vincent (1982)

IMDB:8.3/10

Konusu: Tim Burton'ın ilk projelerinden biri olan Vincent, her zaman kibar ve iyi huylu olan, ancak Vincent Price gibi olmayı hedefleyen Vincent Malloy adında genç bir çocuk hakkında bir hikaye anlatır. 

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Vincent Price

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Sinbad: Legend of the Seven Seas - Sinbad: Yedi Denizler Efsanesi(2003)

21. Sinbad: Legend of the Seven Seas - Sinbad: Yedi Denizler Efsanesi(2003)

IMDB: 6.7/10 

Konusu: Efsane denizci Sinbad, Tanrıça Eris tarafından Barış Kitabı'nın çalınmasıyla suçlanır ve onu geri almak ve çocukluk arkadaşı Prens Proteus'un hayatını kurtarmak için dünyanın sonundaki krallığına seyahat etmelidir.

Yönetmen: Patrick Gilmore, Tim Johnson

Oyuncular: Brad Pitt, Catherine Zeta, Joseph Fiennes

22. Hotarubi no mori e (2011)

22. Hotarubi no mori e (2011)

IMDB:7.8/10

Konusu: Çocukken kaybolduğunda ormandan çıkmanın bir yolunu bulmasına yardım eden gizemli bir hayalet olan Gin'e yaklaşan genç bir kızın acı tatlı hikayesi anlatılıyor. 

Yönetmen: Takahiro Omori

Oyuncular: Koki Uchiyama, Ayane Sakura, Shinpachi Tsuji

23. Five Centimeters per Second (2007)

23. Five Centimeters per Second (2007)

IMDB:7.5/10

Konusu: 3 bölümden oluşan Byôsoku 5 senchimêtoru, tüm mutlu sonların aksine bir aşk hikayesidir. Bu duygusal drama, genç aşkı zamanın insafına bırakır. Yaprakların düşme hızı saniyede 5 santimetredir - bu kısacık an, hayatına devam etmeye çalışan ama yürekten bir şans daha isteyen 2 kişinin unutulup giden aşk hikayesini akla getiriyor.

Yönetmen: Makoto Shinkai

Oyuncular: Kenji Mizuhashi, Yoshimi Kondou, Satomi Hanamura

24. Anastasia (1997)

24. Anastasia (1997)

IMDB: 7.1/10

Konusu: Rus Kraliyet Ailesinin hayatta kalan son çocuğu, büyükannesi İmparatoriçe Dowager ile yeniden bir araya gelmek için iki dolandırıcıya katılırken, ölümsüz Rasputin onu öldürmek için peşindedir.

Yönetmen: Don Bluth, Gary Goldman

Oyuncular: Meg Ryan, John Cusack, Christopher Lloyd

25. The Tale of Princess Kaguya - Prenses Kaguya Masalı (2013)

25. The Tale of Princess Kaguya - Prenses Kaguya Masalı (2013)

IMDB: 8.0/10

Konusu: Isao Takahata tarafından yazılan ve yönetilen bu Ghibli filmi, yaşlı bir bambu kesici tarafından parlak bir bambu sapının içinde bulunan gizemli genç bir prensesin inanılmaz, büyülü bir hikayesidir.

Yönetmen: Isao Takahata

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, James Caan, Mary Steenburgen, Hames Marsden

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
6
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?