Görüş Bildir
Haberler
Her Yıl Yüz Binlerce İnsanın Katıldığı Dünyanın En İyi 11 Metal ve Rock Müzik Festivali

etiket Her Yıl Yüz Binlerce İnsanın Katıldığı Dünyanın En İyi 11 Metal ve Rock Müzik Festivali

Laurie Strode
11.05.2021 - 16:00

Ülkemizde çok büyük bir alanda yapılamasa da dünyada ve özellikle Avrupa'da çok büyük ve başarılı metal ve rock müzik festivalleri yapılıyor her sene. Türün büyük gruplarını ağırlayan ve çeşitli etkinlikleriyle gerçek bir festival ortamı sunan bu festivaller esaslı bir sektör. Her yıl bu festivallere on binler hatta yüz binlerce insan katılıyor. Ne yazık ki her şeyde olduğu gibi pandemi bu güzelliği de aldı götürdü. Bütün festivaller tarihlerini 2021'e çekti ama pandemi koşulları devam ettiği için kimisi 2021 edisyonalrını da iptal etti, kimisi de hâlâ yapmayı planlıyor. Bakalım zaman ne gösterecek ama umuyoruz ki en kısa sürede doğal ortamımıza kavuşabiliriz! 🙏

Hazır özlem bu kadar büyükken sizin için her yıl yüz binlerce insanın katıldığı dünyanın en iyi 12 metal ve rock müzik festivalini derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Download Festival

1. Download Festival

İngiltere Leicestershire'da yer alan Donington Park'ta düzenlenen Download Festival, uzun yıllardır büyük grup ve müzisyenleri ağırlıyor. Pandemi nedeniyle iki senelik festival iptal olsa da 2022'de döneceklerini açıkladılar. Hatta tam tarihi belirtelim: 10 - 12 Haziran.

2019'da Download Festival'de sahne alan Slipknot performansının tamamını buradan izleyebilirsiniz.

2. Azkena Rock Festival

2. Azkena Rock Festival

İspanya'nın Vitoria-Gasteiz bölgesinde düzenlenen Azkena Rock Festivali her yıl on binlerce insanı görkemli bir programla ağırlayan müzik festivallerinden biri. Haziran ayında gerçekleşen festival, 2020'de diğerleri gibi iptal oldu. Fakat bu yıl 17-19 Haziran'da iddialı bir programla yeniden bizlerle birlikte olmayı umut ediyor. Festivalin açıklanan müzisyenlerinden bazıları da şöyle: Iggy Pop, Patti Smith, The Offspring...

2018 Azkena Rock Festival'de sahne alan Chris Robinson Brotherhood'un Rosalee performansı:

3. Rock am Ring ve Rock im Park

3. Rock am Ring ve Rock im Park

Rock ve metal camiasının en özgün festivalleri arasında yer alan bu iki festival eşzamanlı olarak Almanya'da gerçekleşiyor. Rock am Ring, Nürburg'da; Rock im Park ise Nürnberg'de yapılıyor. Yüzbinleri aşkın katılımcısıyla dünyanın dört bir yanından insanı bir araya getiren bu festivallerin 3-5 Haziran 2022'de yeniden düzenlenmeye başlaması planlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2014 Rock am Ring'de sahne alan Metallica'nın tüm konser kaydını buradan izleyebilirsiniz.

4. Hellfest Open Air

4. Hellfest Open Air

Yine Haziran ayında düzenlenen festivallerden birisi Hellfest. Fransa'da gerçekleştirilen bu önemli rock ve metal müzik etkinliği 2020'de olduğu gibi 2021 edisyonunu da iptal etmişti. 17-19 Haziran 2022 tarihlerinde iddialı bir line-up sözüyle yeniden sahneleri dönmeyi hedefliyorlar. Bizler de dört gözle bekliyoruz.

Hellfest 2019'da sahne alan Gojira'da görkemli bir konser:

5. Desertfest

5. Desertfest

DesertFest, Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde gerçekleşen geniş bir festival. Özellikle Londra ve Berlin ayaklarıyla gündem olan ve dikkat çeken DesertFest, aynı zamanda Antwerp ve New York'ta da gerçekleşiyor. Londra ayağı 29 Nisan - 1 Mayıs 2022 tarihlerine, Berlin ayağı ise 26 - 29 Mayıs 2022 tarihlerine çekildi.

2017'de DesertFest Berlin'de sahne alan Gold'dan I Do My Own Stunts performansı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Wacken Open Air

6. Wacken Open Air

Almanya'nın küçük bir kasabası olan Wacken'da gerçekleşen bu açıkhava festivali, hiç de küçük olmayan konserleriyle dikkat çekiyor. Şimdilik festivalin 29-31 Temmuz 2021 tarihlerinde yapılması planlanıyor ancak pandemi koşulları ne gösterir bilemeyiz...

2017 Wacken Open Air'de ikonik şarkıları The Final Countdown ile Europe sahnesi...

7. Bloodstock

7. Bloodstock

Dünyanın en büyük metal müzik festivallerinden biri olan Bloodstock uzun yıllardır bu sektörün nabzını tutuyor. İngiltere Derbyshire'de gerçekleşen festivalin 11-15 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılması bekleniyor.

2017 Bloodstock'un da görkemli bir Megadeth sahnesi...

8. Copenhell

8. Copenhell

Adından da anlayacağınız üzere Kopenhag'da düzenlenen Copenhell, 2010'dan beri her yıl düzenlenmekte ve Danimarka'nın da ilk açıkhava metal müzik konserlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Her yıl Haziran'da yapılan festivalin 2020 ayağı yapılmadı haliyle fakat bu yıl 16 - 19 Haziran'da dinleyicilerini ağırlamayı umuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2017 Copenhell'de sahne alan Huldre'den Varulv performansı...

9. Aftershock

9. Aftershock

Nispeten daha genç bir festival olan Aftershock kısa bir zaman içerisinde gerek sahnesinde ağırladığı isimlerle gerek etkinlikleriyle dünya çapında ün saldı. ABD'nin Sacramento kentinde düzenlenen bu festival grunge'dan death metal'e kadar geniş bir yelpazede müzik deneyimi sunuyor katılımcılarına. Bu yıl 7-10 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu yıl gerçekleşmesi beklenen ve açıklanan line-up'ıyla adeta ortalığı kasıp kavuran Aftershock'ın trailer'ını şöyle bırakalım...

10. Pol'and'Rock

10. Pol'and'Rock

Eski adıyla Przystanek Woodstock, Avrupa'nın en büyük ücretsiz müzik festivali olma özelliği taşıyor. Bunu özellikle kaliteli bir programla yapan Pol'and'Rock, her yıl yarım milyona yakın katılımcı ağırlıyor. Bu yıl 29-31 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanan festival, hiç kuşkusuz yılın en beklenen etkinliklerinden biri.

2016 Pol'and'Rock Festival'de sahne alan Apocalyptica'dan unutulmaz bir Master of Puppets performansı:

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nova Rock

11. Nova Rock

Avusturya'nın en gözde festivallerinin başında gelen Nova Rock, rock'tan metal'e uzanan grup ve müzisyenleriyle dünyanın da en sevilen ve dört gözle beklenen festivallerinden biri. Bu yıl 2-5 Haziran'da gerçekleşmesi planlanan festivalin açıklanan gruplarından birkaçı da şöyle: System of a Down, Korn, Volbeat, Bring Me The Horizon, Muse ve tabii ki dahası...

2019 Nova Rock'ta sahne alan Three Days Grace'in tüm konserini izlemek için:

Peki sizin merakla ve heyecanla beklediğiniz, özlediğini metal ve rock festivalleri hangisi? 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
14
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın