Görüş Bildir
Haberler
Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Piyasaların Takip Edeceği Veriler ve Gündemde Neler Var?

Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Piyasaların Takip Edeceği Veriler ve Gündemde Neler Var?

Haftanın son günü yurt içinde finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ve Hazine nakit gerçekleşmeleri takip edilecek.

Yurt dışında ise Almanya'dan gelecek sanayi üretimi ve ABD'nin işgücü istatistikleri yakından izlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Vakti saati geldiğinde Suriye’nin başkanı ile görüşebiliriz' dedi.

Takasbank, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), pay dayanak varlığa bağlı sözleşmeler için fiziki teslimat sürecinde oluşabilecek risklerin en aza indirilmesini teminen piyasa ve sicil bazında pozisyon limitlerini düşürdü.

Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarında ikisi Danimarka, ikisi de İsveç karasularında gerçekleşen 4 sızıntının sebebini araştıran İsveç Güvenlik Polisi, sabotaj iddialarının güçlendiğini ve soruşmanın devam ettiğini açıkladı.

Norveç, güvenlik önlemi olarak Rus balıkçı gemilerinin sadece 3 limana girişine izin verileceğini belirterek, gemilerin güvenlik kontrolünden geçeceğini aktardı.

Suudi Arabistan’ın lider rol oynadığı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun ham petrol üretimini kısma kararı almasının ardından ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Demokrat vekiller, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) ABD askeri varlığının çekilmesi için Kongre’ye yasa tasarısı sundu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Rusya’ya karşı NATO’nun önlem alması gerektiğine yönelik çağrısına cevap veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bu sözleri dünya savaşı başlatma çağrısı olarak nitelendirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, resesyon ve mali istikrarsızlık risklerinin arttığına işaret ederek, önümüzdeki hafta 2023 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 2,9'un altına indireceklerini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, resesyon ve mali istikrarsızlık risklerinin arttığına işaret ederek, önümüzdeki hafta 2023 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 2,9'un altına indireceklerini söyledi.

Delaware’de yargıç Kathaleen McCormick, milyarder işadamı Elon Musk’ın sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolar ödeyerek devralmasına olanak tanıyacak bir adım attı. McCormick, Musk’a zaman tanımak için Twitter’ın işadamı aleyhindeki davasının, duruşma arifesinde durdurulmasına karar verdi.

ECB Yönetim Konseyi üyesi ve Slovakya Merkez Bankası Başkanı Peter Kazimir, Güney Kıbrıs'ta bir araya gelen ECB üyelerinin Banka'nın bilançosunun değiştirilmesini de içeren politika seçeneklerini tartıştıklarını söyledi.

Peru Merkez Bankası, faiz oranını 25 baz, Uruguay Merkez Bankası 50 baz puan artırdı.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans Fed'in politika faiz oranının aşırı yüksek enflasyonun aşağı getirilmesi için borçlanma maliyetlerinin artırılması amacıyla 2023 baharına kadar yüzde 4,50-4,75 seviyesine getirileceğini söyledi.

Dünya'nın en büyük rezervine sahip ikinci ülkesi olan Japonya'nın döviz rezervleri, Hükümetin 24 yıl sonra yaptığı ilk yen müdahalesinin etkisiyle Eylül ayında yüzde 4,2 düşüş gösterdi.

Citigroup, küresel hisse senedi piyasalarında bu yıl yaşanan satışların yatırımcılar için hisse senetlerini daha cazip hale getireceğini bildirdi.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Chistopher Waller, inatçı şekilde yüksek enflasyonu aşağı getirmek için faiz oranlarını gelecek yılın ilk çeyreğine kadar artırmaya devam etmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Anadolu Isuzu, 679,6 milyon TL tutarında yatırım için teşvik belgesi aldı.

Anadolu Isuzu, 679,6 milyon TL tutarında yatırım için teşvik belgesi aldı.

Consus Enerji bağlı ortaklığı Mavibayrak Doğu Enerji Üretim AŞ, biyokütle tesisinde kurulacak yardımcı kaynak güneş enerjisi santrali (GES) inşaatı için sözleşme imzaladı.

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Creditwest Faktoring AŞ'nin pay ihracını kayda aldı. Şirket 20 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz sermaye artıracak.

SPK, Hektaş Ticaret AŞ'nin pay ihracını kayda aldı. Şirket 380 milyon TL iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz, 1,29 milyar TL bedelli sermaye artıracak.

Klimasan, Mali İşler Direktörlüğü'ne İnci Köroğlu atandı.

Rainbow Polikarbonat, Hornbach Group'a ilk parti sevkiyatı gerçekleştirildi.

Rhea Girişim Sermayesi iştiraki Laska Teknoloji, G20 Dijital İnovasyon Ligi'ne Türkiye'yi temsilen T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından önerilen yatırımlar arasında yer aldı.

Mevcut paylarının %86'sı BNP Paribas Personal Finance ve %14'ü TEB Holding AŞ'ye ait olan TEB Finansman AŞ paylarının tamamının, Türk Ekonomi Bankası AŞ (TEB) tarafından devralınması konusunda mutabık kalındı.

Turkcell, KKTC Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından yapılacak olan ihalenin Rekabet Kurulu'na yapılan itiraz nedeniyle durdurulduğunu bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımlayacak (10.00).

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımlayacak (10.00).

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılacak (08.45).

Ticaret Bakanlığı, 4.çeyrek dönem için 'Dış Ticaret Beklenti Anketi' sonuçlarını açıklayacak (10.00).

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Temmuz-Eylül 2022 dönemi 'Banka Kredileri Eğilim Anketi' sonuçlarını açıklayacak (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, nakit gerçekleşmeleri sonuçlarını duyuracak (17.30).

Çin piyasaları kapalı olmaya devam edecek.

Çin piyasaları kapalı olmaya devam edecek.

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek önemli bir veriyle açılacak; sanayi üretim rakamları yayımlanacak. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 0,3 aşağı gelmişti (09.00).

Aynı saatte Halifax tarafından İngiltere konut fiyatları raporu yayımlanacak.

Fransa'da dış ticaret ve cari denge rakamları açıklanacak (09.45).

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından açıklanan ve son 5 aydır düşüş gösteren küresel gıda emtia fiyatları barometresinin yeni rakamları takip edilecek (11.00).

İtalya'nın perakende satışları duyurulacak. Perakende satışlar en son aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 4,2 artış göstermişti (11.00).

İngiltere Merkez Bankası(BoE) Piyasalar ve Bankacılıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dave Ramsden, Menkul Kıymetler Endüstrisi Konferansı'nda konuşma yapacak (13.25).

Şili ve Meksika'nın enflasyon rakamları aynı saatte yayımlanacak (14.00).

Polonya Merkez Bankası(NBP), 5 Ekim tarihli Para Politikası Toplantısı Tutanaklarını açıklayacak (15.00).

Haftanın yurt dışında en önemli verisi olan ABD iş gücü istatistikleri verileri açıklanacak. Ülkede en son tarım dışı istihdam 350 bin olarak açıklanırken, işsizlik oranı yüzde 3,7 olmuştu (15.30).

Aynı saatte Kanada'nın da iş gücü verileri gelecek.

New York Fed Başkanı John Williams, moderatörlü bir sohbette soruları yanıtlayacak (17.00).

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, 'Herkes İçin Refah 2: Atlanta'nın Servet Uçurumunu Kapatmak için Çözümleri Paylaşmak' başlıklı panelde konuşacak (19.00).

ABD'den gelecek son veriler toptan stoklar, Baker Hughes sondaj kule sayıları ve tüketici kredileri olacak (17.00, 20.00, 21.00).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın