Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Günler Sonra HDP Saldırısını Kınadı; Soylu'dan Hâlâ Ses Yok

Erdoğan, Günler Sonra HDP Saldırısını Kınadı; Soylu'dan Hâlâ Ses Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP’nin İzmir il binasına yönelik saldırıyı kınadığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ise günler geçmesine rağmen henüz bir açıklama gelmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onur Gencer ismindeki saldırgan 17 Haziran Perşembe günü HDP'nin İzmir İl Başkanlığına silahlı saldırı düzenlemiş ve Deniz Poyraz'ı katletmişti.

Detaylar 👇

Saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessiz kalması eleştirilere neden oldu.

Saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sessiz kalması eleştirilere neden oldu.

Erdoğan, konuya ilişkin ilk sözlerini iki gün sonra Antalya'daki AKP toplantısında söyledi. Süleyman Soylu ise hala bir açıklama yapmış değil.

Erdoğan, 'Kim olursa olsun bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için çalışıyoruz. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz. İzmir'deki provokatif saldırıyı da kınadık, kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı alacağına da inanıyoruz. Türkiye, provokatif saldırılarla da terör örgütleriyle de suç çeteleriyle de darbecilerle de dışarıdan ülkemizi yönlendirmeye kalkanlarla da mücadele edecek güce sahiptir' diye konuştu. 

Muhalefete de yüklenen Erdoğan Millet İttifakı'nı hedef alarak, 'Bunlar PKK terör örgütüyle ittifak halindeler. Bunları anlamak mümkün değil. Zillet ittifakı bunlar. Dağdaki teröristlerle bir olanlara benim milletimin yol vermesi mümkün değil. Bu teröristlerle beraber olan, bizim Mehmetçiğimize kurşun sıkanlarla beraber olanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? CHP'li kardeşlerimize, İyi Partili kardeşlerimize sesleniyorum. Biz bu yolda milletin sesiyiz, bu yola böyle çıktık.  Yapacağımız çok şey var. Bu yatırımların hedef kitlesi, milletimizin ta kendisi. Bunların adı Millet ittifakı ama bunların milletle bir alakası yok. Bunlar zillet, zillet. Cumhur İttifakı olarak biz bu yolda milletin sesiyiz, cumhurun sesiyiz. Bu ülkede yapacağımız çok şey var' diye konuştu.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
45
9
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sedat Yılmaz

20 yıldır hep aynı cümleleri dinliyoruz.

demet s.

"kim olursa olsun..." !