Görüş Bildir
Haberler
Elm Sokağında Kâbus Gerçekten Yaşanmış! Gerçek Öykülere Dayanan Korku Filmleri

Elm Sokağında Kâbus Gerçekten Yaşanmış! Gerçek Öykülere Dayanan Korku Filmleri

31.07.2022 - 08:09

Bazı filmler vardır ki güçlü ve çarpıcı senaryosuyla izleyiciyi derinden etkiler. İzlerken tüyleri diken diken eden sahnelerin gerçek hayatta yaşanmış olma ihtimali bile akıllara durgunluk verir. Şimdi bu filmlerin bir de gerçek hikâyelerden ilham alınarak sinemaya aktarıldığını düşünün. İzlerken hayretler içinde kaldığımız olaylar bir şekilde bazı insanların başından geçiyor. Ürkütücü değil mi? Peki, ya size bazı korku filmlerinin de gerçek hikâyelere dayandığını söylesek? İşte; sizler için derlediğimiz, gerçek yaşam öykülerinden ilham alan 15 korku filmi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Texas Chainsaw Massacre / Teksas Katliamı (2022) IMDb: 4.8

15. Texas Chainsaw Massacre / Teksas Katliamı (2022) IMDb: 4.8

Film, 1950'lerde yaşamış Edward Gein'in gerçek hikâyesini anlatıyor. 'Çılgın Ed' olarak tanınan seri katil, gerçek insan derisinden yaptığı bir maske takıyordu. Bu yüzden 'Leatherface' ya da 'Deri Surat' olarak anılıyordu. Teksas Katliamı isimli filmde ise bir grup arkadaşın Leatherface yüzünden başlarından geçen olaylar anlatılıyor. Epey ürkütücü olaylardan ilham alan film de bir o kadar gerilim dolu.

14. An American Haunting / Amerikan Büyüsü (2005) IMDb: 5.0

14. An American Haunting / Amerikan Büyüsü (2005) IMDb: 5.0

Gerçekte yaşanmış bir olayı anlatan film, kötü bir ruhun Bell ailesine musallat olmasını ve yaşanan korkunç olayları anlatıyor. Aileyi lanetleyen kötü ruh, içlerinden birinin ölümünü istiyor. Gerçek hayatta lanetlenen ve kötü bir ruh tarafından eziyet gören aile hakkında 35'e yakın kitap çıkarılmış. Aile üyelerinden John Bell'in ölümüyle sonuçlanan esrarengiz olay, tarihte bir ilki yaşatarak polis kayıtlarına 'hayalet tarafından gerçekleştirilen ölüm' olarak geçti.

13. A Nightmare on Elm Street / Elm Sokağında Kabus (2010) IMDb: 5.2

13. A Nightmare on Elm Street / Elm Sokağında Kabus (2010) IMDb: 5.2

Sıradaki filmimiz 'Gelmiş Geçmiş En İyi 1000 Film' listesinde yer alan 'Nightmare on Elm Street' yani namıdiğer Elm Sokağında Kabus. Film, kurbanlarının rüyalarına giren ve onları ustura eldiveniyle öldüren bir karabasanı anlatıyor. Filmin konusu ile gerçek hayatta Güneydoğu Asya'da meydana gelen açıklanamaz ölüm vakaları arasında ürkütücü benzerlikler var. Yani gerçek hayatta erkekler, kabus görürken nedeni açıklanamayan sebeplerden ölüyordu. Çok korkunç, değil mi?

12. Eaten Alive / Krokodil (1976) IMDb: 5.5

12. Eaten Alive / Krokodil (1976) IMDb: 5.5

Bu film, küçük bir şehirde otel sahibi olan seri katilin kurbanlarını bir timsaha yedirmesini anlatıyor. Film, 1900'lerde Teksas'taki bir konaklama işletmecisi olan Joe Ball'un benzer hikâyesinden yola çıkılarak çekilmiş. Ball'un işletmesinin yanında timsah dolu bir havuz vardı. Öldürdüğü cesetleri de timsahlarına yedirerek yok ediyordu. Düşününce insanın tüyleri diken diken oluyor.

11. Open Water / Açık Deniz (2003) IMDb: 5.8

11. Open Water / Açık Deniz (2003) IMDb: 5.8

Film, okyanusta tekneleri batan iki dalgıcın köpek balıkları ile mücadelesini anlatıyor. Film, 1998 yılında yaşanmış gerçek bir öyküden yola çıkılarak kurgulanmış. Tom ve Eileen Lonergarn, dalmak için gittikleri mercan kayalıkları bölgesinden ortadan kayboluyor. Cesetlerine ise asla ulaşılamıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Amityville Horror /Dehşet Sokağı (2005) IMDb: 5.9

10. The Amityville Horror /Dehşet Sokağı (2005) IMDb: 5.9

Film, 1974 yılında Ronald DeFeo Jr.'ın ailesini katletmesini anlatıyor. Ailesindeki 6 kişiyi öldüren katil, cinayeti işledikten sonra hiçbir şey olmamış gibi polisi çağırdığında hayatta kalan tek kişi olduğu için dikkatleri üzerine çeker. Polisin sorgusuyla cinayeti itiraf eden Ronald DeFeo Jr. kafasındaki seslerin ailesini öldürmesini söylediğini ifade eder. Cinayetin işlendiği 112 numaralı evde daha önce de esrarengiz olaylar yaşanmış. 1975 yılında evi satın alan bir çift ise evde doğaüstü olaylar olduğunu söyleyerek evi sadece 28 gün sonra terk etmiş.

9. The Possession / Şeytan Tohumu (2012) IMDb: 5.9

9. The Possession / Şeytan Tohumu (2012) IMDb: 5.9

Gerçek olaylardan ilham alınarak beyaz perdeye taşınmış bu film de son derece korkunç. Boşanan bir çiftin kızı olan Emily, antika dükkanından ahşap bir kutu alır. Zamanla Emily bu kutuya bağlanır ve tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Daha sonra fark ederler ki küçük kız kutudaki ruhun kölesi olmuş! Bu durumu fark ettikleri andan itibaren kızlarını kurtarmaya çalışırlar. Bakalım başarılı olabilecekler mi!

8. The Rite / Ayin (2011) İMDb: 6.0

8. The Rite / Ayin (2011) İMDb: 6.0

Yaşanmış bir öyküden esinlenerek çekilen filmde İlahiyat Fakültesinde öğrenci olan Michael Kovak'ın, şeytan çıkarma ayinlerini araştırmak için Vatikan'a gitmesinin ardından yaşadığı olaylar anlatılıyor. Karşılaştığı olaylardan sonra Michael'ın içine inancı hakkında şüphe tohumları düşmeye başlıyor.

7. The Strangers / Ziyaretçiler (2008) IMDb: 6.1

7. The Strangers / Ziyaretçiler (2008) IMDb: 6.1

Sıradaki bir diğer film ise maskeli üç kişinin bir ailenin evine girerek onlara yaşattığı korku dolu anları anlatıyor. Filmde Menson ve Keddie kabin cinayetlerinden esinlenilmiş. Filmin yönetmeni Bryan Bertino'nun çocukluğunda yaşadığı bir olay da filme ilham kaynağı olmuş.

6. Men Behind the Sun / Güneşin Arkasındaki Adam (1988) IMDb: 6.1

6. Men Behind the Sun / Güneşin Arkasındaki Adam (1988) IMDb: 6.1

Fazlasıyla rahatsız edici sahneler içeren bu film, bir savaş gerçeğini izleyici ile buluşturuyor. 2. Dünya Savaşı'nda Japonya'da bulunan Çin ve Sovyet esirleri üzerinde yapılan bilimsel deneyleri anlatan bu film fazlası ile ürkütücü. Filmde yer alan sahnelerin gerçekte yaşanmış olması ise filmden daha ürkütücü!

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Veronica (2017) IMDb: 6.2

5. Veronica (2017) IMDb: 6.2

İspanya polis kayıtlarına 'açıklanamayan olay' olarak geçen hadise, duyanları fazlasıyla ürpertiyor. Veronica isimli ana karaktere odaklanan filmde anlatılan olaylar, gerçekte 1990 yılında gerçekleşen bir vakaya ait. O zamanlar bir lise öğrencisi olan Estefania (filmde Veronica), ouija tahtası seansından sonra şiddetli krizler ve halüsinasyonlar görmeye başlıyor. Evde esrarengiz varlıkların yaşadığını söyleyen Estefania, 6 aylık bir sürecin ardından bilinmeyen bir nedenle yatağında ölü bulunuyor.

4. The Mothman Prophecies / Gecenin Nefesi (2002) IMDb: 6.4

4. The Mothman Prophecies / Gecenin Nefesi (2002) IMDb: 6.4

Film, 1966-1967 yılları arasında 100'den fazla kişinin gördüğünü iddia ettiği Monthman'dan esinlenilerek çekilmiş. Filmde John Klein ve karısı yolda önlerine çıkan şeye çarpmamak isterken kaza geçiriyor ve kadın hayatını kaybediyor. Kaza sonrası John, karısının çizdiği Monthman figürlerini buluyor ve kâbus başlıyor.

3. The Entity / Karabasan (1982) IMDb: 6.6

3. The Entity / Karabasan (1982) IMDb: 6.6

Film, 1974 yılında Doris Bither adlı bir kadının yaşadıklarına dayanıyor. Doris Bither, 4 çocuklu bekâr bir anneydi ve o sıralar ilişkilerinde sıkıntılar yaşıyordu. Bir gün evinde 3 farklı varlığın yaşadığını gördü. Bu varlıklar, Doris'e kimi zaman şiddet uyguluyor ve ona tecavüz ediyorlardı. Hatta Doris bu tecavüzlerden hamile kaldığını iddia etti ve doktor raporlarında kadının dış gebelik yaşadığı ortaya çıktı. Bir gün kitapçıda paranormal olaylar hakkında konuşan iki adam ile karşılaşan Doris başından geçenleri onlara anlatıyor. Olaylar kayıt altına alınırken araştırmacılar da yeşil bir dumandan insan silüetleri meydana geldiğini görüyorlar. Film, bu kayıtlardan elde edilen verilerle çekiliyor. 1980'li yıllarda ortadan kaybolduğu bilinen Doris'ten bir daha haber alınamadı.

2. The Exorcism of Emily Rose / Şeytan Çarpması (2005) IMDb: 6.7

2. The Exorcism of Emily Rose / Şeytan Çarpması (2005) IMDb: 6.7

Sıradaki film, Anneliese Michel'in kâbus dolu hayatını anlatıyor. Katolik bir ailenin kızı olan Anneliese Michel, şeytan tarafından ele geçirilme vakası kurbanı. 16 yaşında nöbet geçirmeye başlayan Anneliese, 20 yaşında depresyon tanısı ile tedavi olmaya başlıyor. Yaklaşık 5 yıl boyunca psikolojik tedavi görüp hiçbir iyileşme belirtisi göstermeyince ailesi genç kızın şeytan tarafından ele geçirildiğini düşünüyor. İki rahip tarafından Anneliese'e 67 kez şeytan çıkarma ayini uygulanıyor. Bu ayinler esnasında Anneliese beslenmek için sadece duvar kırıntıları ve böcek yiyordu. Genç kadın, en sonunda açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybetti. Filmde Anneliese yerine Erin ismi kullanılıyor.

1. The Conjuring / Korku Seansı (2013) IMDb: 7.5

1. The Conjuring / Korku Seansı (2013) IMDb: 7.5

Konusunu gerçek hayattaki Ed ve Lorraine Warren çiftinin yaşadıklarından alan film, beyaz perdeye çok başarılı bir şekilde aktarılmış. Filmde paranormal olayları aydınlatan Warren çifti, Perron ailesinin evinde meydana gelen doğaüstü olayları incelemek için kolları sıvar. Aileye son derece korkunç zamanlar yaşatan şeytani varlığın ne derece büyük olduğunu ise zamanla fark ederler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın