Görüş Bildir
Haberler
Elindeki Bitcoinleri Satsa 1 BTC=1$ Olur! Bulgaristan Hükümetinde Tam 213.519 BTC Olduğu İddia Ediliyor

Elindeki Bitcoinleri Satsa 1 BTC=1$ Olur! Bulgaristan Hükümetinde Tam 213.519 BTC Olduğu İddia Ediliyor

21.12.2022 - 14:37

Kısa adı SELEC olan Güneydoğu Avrupa Kolluk Kuvvetleri Merkezi yaptığı basın açıklamasında, Bulgaristan hükümetinin 2017'de gerçekleştirdiği Pratka Operasyonu ile 200 binden fazla Bitcoin'in ele geçirildiğini açıkladı. Kripto para dünyasında önemli etkileri olan operasyon sonrasında ele geçen Bitcoin'in son durumu kafalarda birçok soru oluşturdu. Bulgar makamlarının sessizliğini koruması da hükümetin kripto parayı sermayeye kattığı savını güçlendirdi. Gelin; Bulgaristan Bitcoin zengini mi, birlikte öğrenelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeni ekonominin para değeri ve suç çetelerinin kazanç kapısı: Bitcoin

Yeni ekonominin para değeri ve suç çetelerinin kazanç kapısı: Bitcoin

Bitcoin, 2008 Mortgage Krizi sonrası hayatımıza girdiğinde ekonomi çevreleri tarafından bu kadar konuşulacağı tahmin edilmiyordu. Merkeziyetsiz yapısı nedeniyle kripto para birimi olarak kullanılan Bitcoin; sadece sıradan vatandaşlar tarafından değil, suçlular tarafından da para yatırmak, tasarruf etmek ya da para kazanmak için tercih ediliyor. Bitcoin sebebiyle suçluları izlemek zor olsa da hükümetler suç dünyasına göz açtırmayarak operasyonlar düzenlemeye devam ediyor.

Bulgaristan hükümeti Bitcoin zengini olabilir mi?

Bulgaristan hükümeti Bitcoin zengini olabilir mi?

Hükümetler tarafından düzenlenen Bitcoin operasyonları arasında Bulgaristan hükümeti tarafından gerçekleştirilen bir operasyon, oldukça önemli. Bulgaristan makamları, yaptıkları operasyon sonrası ele geçirilen Bitcoinler konusunda resmî açıklama yapmadı. Ancak kripto para fiyatında meydana gelen dalgalanmalardan en çok kazananların başında Bulgaristan hükümetinin geldiğini iddia ediliyor. Hatta dijital paradaki artış sayesinde Bulgaristan'ın Bitcoin zengini hükümetler arasında ilk sıralarda olduğunu konuşuluyor.

Şehir efsanesinin başlangıcı: Pratka Operasyonu

Şehir efsanesinin başlangıcı: Pratka Operasyonu

Tüm dünya tarafından sonuçları büyük bir dikkatle takip edilen Pratka Operasyonu, 2017 yılının Mayıs ayında yapıldı. Güneydoğu Avrupa Kolluk Kuvvetleri Merkezi desteğiyle Bulgar makamları tarafından gerçekleştirilen PRATKA/VIRUS soruşturmasında, uluslararası alanda faaliyet gösteren suç çetesi tespit edildi. Operasyonda Makedonya, Yunanistan, Romanya ve Sırbistan bağlantılı suç çetesinin varlıklarına el konuldu.

Bilgisayar sistemine virüs ile sızmışlar.

Bilgisayar sistemine virüs ile sızmışlar.

Çete, Bulgaristan'ın yozlaşmış gümrük memurlarıyla bağlantıya geçerek bilgisayar sistemine virüs bulaştırıyordu. Bulaşan virüs de uzaktan taşıma işlemi ile siber suçun oluşmasını sağlıyordu. Bunu tespit eden Bulgaristan makamları, 100'den fazla şüpheli adres ve arabada arama gerçekleştirdi. Çok sayıda ekipman, iletişim cihazı, bilgisayar, tablet, banka belgesi, para ve Bitcoin ele geçirildi. Beşi Bulgar gümrük memuru olmak üzere toplam 23 şüpheli tutuklandı. Yapılan araştırmalar sadece bu suçtan oluşan zararın 2015 yılında 10 milyon Leva civarında olduğunu ortaya koydu.

Bulgar makamları adresleri açıklamıyor.

Bulgar makamları adresleri açıklamıyor.

Yapılan incelemede suç çetesinin yasa dışı faaliyetlerinden elde ettiği parayı Bitcoin'ee yatırdığı tespit edildi ve tam 213.519 BTC ele geçirildi. O dönemde Bitcoinin referans değeri, 2354 dolar olarak kayıtlara geçti. Bulgar hükümeti ele geçirilen Bitcoinler hakkında iddialara cevap vermedi. Adresleri de açıklamadı. Bu durum Bulgar hükümetinin elinde Bitcoin olduğu iddialarını güçlendirdi. Suç çetelerine yapılan ama kamuoyuyla paylaşılmayan başka Bitcoin operasyonlarının da olduğu düşünüldüğünde Bulgaristan hükümetinin Bitcoin zengini hükümetler arasında üst sıralarda olduğu varsayılmaya devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bulgaristan, borcunun yüzde 20'sini BTC ile ödeyebilir.

Bulgaristan, borcunun yüzde 20'sini BTC ile ödeyebilir.

Bulgaristan hükümetinin elindeki Bitcoin hakkında Bulgaristan medyasından da çelişkili haberler geldi. Yerel haber yayın organı Bivol, Nisan 2018'de Bulgaristan hükümetinin elindeki Bitcoinleri uluslararası alıcıların olduğu müzayedede elinden çıkardığını açıkladı. Çeşitli medya organları ise Bulgaristan hükümetinin el koyduğu Bitcoinleri hâlen elinde bulundurduğunu ve dünyanın en zengin Bitcoin hükümeti olduğunu iddia etti. Konunun bu kadar önemli olması ise ele geçirilen 200 binden fazla Bitcoin'in Bulgaristan'ın borcunun %18'ine tekabül etmesi.

BTC 100.000 doları geçtiğinde Bulgaristan'ın elindeki Bitcoin, İngiltere'nin altın rezervlerinden daha değerli olacak.

BTC 100.000 doları geçtiğinde Bulgaristan'ın elindeki Bitcoin, İngiltere'nin altın rezervlerinden daha değerli olacak.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar misali, Twitter yorumcusu @ProofOfSteve, Bulgaristan'ın Bitcoin rezervini hesapladı. Yaptığı paylaşıma göre Bulgaristan'ın altın rezervlerinin yaklaşık 2,5 milyar dolar değerinde olduğunu tahmin ediyor. İngiltere'nin elinde ise 12,8 milyar dolar altın bulunuyor. BTC uzun vadede 100.000 dolara yükseldiğinde Bulgaristan'ın BTC rezervleri, İngiltere'nin tüm altın rezervlerini geçerek 20 milyar dolar değerine ulaşıyor. Eğer iddialar gerçekse belki de dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan ve ekonomisi yeni yeni gelişmeye başlayan Bulgaristan, Bitcoin zengini ülke olarak gelecekte dünya ekonomisine yön verebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın