Görüş Bildir
Haberler
Yeni Tinder Swindler'ımız Hayırlı Olsun: Yeni Tinder Dolandırıcısı, Brezilyalı Modelden Tam 70 Bin Almış

Yeni Tinder Swindler'ımız Hayırlı Olsun: Yeni Tinder Dolandırıcısı, Brezilyalı Modelden Tam 70 Bin Almış

19.12.2022 - 18:21

İnternet dolandırıcılığı hikâyelerine bir yenisi daha eklendi! Son dönemin en çok kullanılan flört uygulamalarından Tinder, olay yaratan yeni bir haberle tekrar gündemde. İddiaya göre Matheus Rodrigues Azin adlı kişi, Brezilyalı ünlü modelleri uygulama üzerinden kandırarak dolandırdı. Bazı ünlü modellerin sosyal medyada mağduriyetlerini paylaşmaları ise haliyle olayın gerçek olduğu iddialarını güçlendirdi. İşte genç kadınları ağına düşüren dolandırıcının ilginç hikâyesi!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Brezilyalı yeni Tinder Avcısı ile tanışın.

Brezilyalı yeni Tinder Avcısı ile tanışın.

Geçtiğimiz şubat ayında gündeme bomba gibi düşen 'Tinder Avcısı' lakaplı Simon Leviev, kadınları nasıl dolandırdığıyla ilgili Netflix'de yayınlanan belgeselinin ardından dönemin popüler ismi hâline gelmişti. Kadınların mağduriyetlerini anlattığı belgeselde, Tinder Avcısı'nın tanıştığı kadınları büyük bir profesyonellikle duygusal ve maddi olarak kandırdığı görülüyordu. Buna benzer bir olayın geçtiğimiz günlerde Brezilya'da gerçekleştiği iddia edildi. 28 yaşındaki Matheus Rodrigues Azin, 5 Aralık Pazartesi günü modelleri dolandırma gerekçesiyle Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde bulunan Copacabana'daki beş yıldızlı bir otelde yakalanarak tutuklandı. Yeni Tinder Dolandırıcısı olarak anılan Azin'i ihbar eden kişiyse dolandırdığı kadınlardan biri.

Ünlü genç modeli hedef aldı.

Ünlü genç modeli hedef aldı.

Azin'in ilk kurbanı, 23 yaşında genç bir modeldi. İddiaya göre ikili, genç model Rio'ya taşındıktan iki gün sonra ortak bir tanıdık vasıtasıyla tanıştı. Çift, geceyi birlikte geçirdi ve sabah Azin, genç modelden Brezilya Merkez Bankası'na ait olan ödeme aracıyla bir miktar parayı ona havale etmesini istedi. Daha sonra ise Azin, banka hesabının bloke edildiğini ve daha yüksek miktarda paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek genç kadından tekrar para istedi. Üstelik bunlarla da yetinmedi ve birlikte vakit geçirdikleri gece ünlü modelin kredi kartından yüksek meblağda para çekti.

Üstüne bir de polislere rüşvet verdi iddiası atıldı.

Üstüne bir de polislere rüşvet verdi iddiası atıldı.

Olay bununla da sınırı değil tabii ki. Modelle birlikte konakladıkları otelde Azin, adına kesilen faturayı da kadının hesabına yazdırdı. Bu olayların üzerine hiç vakit kaybetmeden emniyet güçlerine haber veren genç model, birkaç gün sonra karşılaştığı bir kadınla aynı şeyleri yaşadığını öğrendi. Genç adam ise bu suçlamaların ardından tutuklandı. Ancak dava sadece dolandırıcılıktan ibaret değil. Azin, dolandırıcılığa ek olarak rüşvet suçlamalarıyla da karşı karşıya. İddialara göre göre Azin, tutuklanmasının ardından polislere rüşvet vermek istemiş. Onlara saat ve 1.580 sterlin değerinde para teklif etmiş.

Son derece ikna edici olan genç adam, kurbanını iyi seçiyor ve akıllarını karıştırıyor.

Son derece ikna edici olan genç adam, kurbanını iyi seçiyor ve akıllarını karıştırıyor.

Haber kaynaklarına bilgiler veren genç model, Azin'in yakışıklı olduğunu ve çok parası varmış gibi görünmesinin yanı sıra son derece ikna edici konuştuğunu söylüyor. Kurbanlarını zekice seçen genç adam akıllarını karıştırarak ağına düşürüyormuş. Kimden ne kadar alacağını önceden planlayan Azin, hedefindeki kadınlara o şekilde yaklaşarak manipülatif davranıyor ve oldukça profesyonel bir iş çıkarıyormuş. Dolandırılan genç model, 'Başka hiçbir kadının benim yaşadığım utancı yaşamasını istemiyorum.' diyor. Buna inandığı için kendini gülünç ve zavallı hissettiğini belirtiyor ama onun hapiste olduğunu ve yaptıklarının hesabının sorulacağını öğrenince rahatladığını ifade ediyor.

Yüksek takipçiye sahip kadınları hedef alıyor.

Yüksek takipçiye sahip kadınları hedef alıyor.

Edinilen bilgilere göre Azin, yüksek takipçiye sahip kadınları hedef alıyor. Ayrıca sosyal medya hesaplarında lüks yaşam tarzı, yurt dışı gezileri gibi paylaşımlarda bulunuyor. Bu yöntem belli ki kadınları etkilemekte ciddi bir etki yaratıyor. Azin'in bu tarz paylaşımlarla birçok ünlü ismi de dolandırdığı iddia ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Tinder Swindler" davası ile benzerlik taşıyor.

"Tinder Swindler" davası ile benzerlik taşıyor.

Dava, dolandırıcı Simon Leviev'in yaşadığı sahte lüks yaşam tarzıyla kadınlarla ilişki yaşayarak onları dolandırmasını anlatan Netflix belgesiyle popüler olan 'Tinder Swindler' davasıyla benzerlik taşıyor. Her iki adam da aynı uygulama üzerinden genç kadınları kandırıyor ve onları dolandırarak para kazanıyor.

Lüks bir hayatı bu şekilde sürdürüyor.

Lüks bir hayatı bu şekilde sürdürüyor.

Dolandırıcıyı yakaladıktan sonra onunla ilgilenen polis şefi ise yerel basına bir röportaj verdi. Konuşmasında Azin'in kadınlardan para ve banka bilgilerini çalmak için yakışıklılığından yararlandığını söyledi. Azin'in bunu sürekli yapan bir suçlu olduğunu vurgulayan polis, üst düzey ürün ve hizmetleri içeren lüks hayata da bu şekilde sahip olduğunu ifade etti. Azin şu anda São Paulo eyaletinde beş vakada soruşturmayla mücadele ediyor. Dava süreci ise zorlu geçecek gibi görünüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Temuçin

Amk biz tinderda eşleşemiyoruz bile millet karı dolandırıyor.

Filizim

model kadınlar bile tindera kaldıysa artık...