Görüş Bildir
Haberler
2022 Onlara da Acımadı: Elon Musk'tan Bill Gates'e, Bu Yılın En Çok Para Kaybeden Enflasyon Mağduru Zenginleri

2022 Onlara da Acımadı: Elon Musk'tan Bill Gates'e, Bu Yılın En Çok Para Kaybeden Enflasyon Mağduru Zenginleri

13.12.2022 - 07:52

Dünyaca ünlü zengin isimlerin bolluk içinde ve hiç para kaybetmeden yaşadığını düşünebilirsiniz. Aslında bu, doğru değil. Dünyanın en zengin insanları listesi sürekli değişiyor. 2022 yılı, bu listede yer alan bazı isimlere hiç acımadı. Herkesin yaşamını merak ettiği zenginlerin ne iş yaptığını ve 2022'de ne kadar para kaybettiğini araştırdık. İşte bu yılın en çok para kaybeden zengin isimleri!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Larry Ellison:

Larry Ellison:

Dünyanın en zengin 15 isminden biri olan Larry Ellison, Oracle'ın kurucusu ve CEO'su. Dolar milyarderi olan Ellison, veri tabanı yazılımı firması ile Microsoft'un en büyük rakiplerinden biri hâline geldi. Jet uçaklarına, yat yarışlarına merakı olan Ellison; yaşlılık için yapılan araştırmaların da en büyük destekçisi. Şimdilerde moleküler biyoloji ile ilgilenen Ellison, bu yıl kaybedenler kulübüne 10. sıradan giriş yaptı ve 19.9 milyar dolar kaybetti.

Steve Ballmer:

Steve Ballmer:

2000 yılından beri Microsoft'un yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Steve Ballmer, 2006 yılında Forbes dergisinin 'En Zenginler' listesinde 84. sıradaydı. 2009 yılında Bill Gates'in yerini almayı başaran Ballmer, Los Angeles Clippers takımının da sahibi. Ünlü milyarder, bu yıl kaybedenler listesinde yer aldı ve 13.7 milyar dolar kaybetti.

Sergey Brin:

Sergey Brin:

Google'ı kuran iki isimden biri olan Sergey Brin, yazılım mühendisi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir internet girişimcisi. Brin, 2019 yılında Google'ın ana şirketindeki başkanlık görevinden ayrıldı. Ancak hâlâ Google'ın ortağı ve hissedarı. 2022 yılı Brin'e de uğurlu gelmedi ve ünlü milyarder 28.4 milyar dolar kaybetti.

Warren Buffet:

Warren Buffet:

20. yüzyılın en başarılı yatırımcısı olarak gösterilen Warren Buffett, Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su olarak görev yapıyor. Aynı zamanda da şirketin en büyük hissedarı. '2008 Milyarderler Listesi'ne giren Buffett, dünyanın en zengin insanları arasında gösteriliyor. Times dergisi ise 2012 yılında onu dünyanın en etkili insanlarından birisi olarak tanımlandı. Buffet bu yıl 12.5 milyar dolar kaybetti ve listeye 7. sıradan giriş yaptı.

Larry Page:

Larry Page:

Yazılım mühendisi ve girişimci olan Larry Page, popüler arama motoru Google'ın temel algoritmalarını geliştirdi. Page, aynı zamanda Google şirketinin de kurucusu. Alphabet Inc. şirketinin yönetim kurulu başkanı olan milyarder, 'Dünyanın En Zengin 100 İnsanı' arasında 5. sırada yerini koruyor. 'Page ne kadar kaybetti?' diye soracak olursanız bu yıl tam tamına 29.3 milyar dolar kaybetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bill Gates:

Bill Gates:

Dünyaca ünlü zengin isimlerden biri olan Bill Gates, Microsoft'un kurucu ortakları arasında yer alıyor. Gates, şimdiye dek Microsoft'ta yönetim kurulu başkanı, CEO ve baş yazılım mimarı olarak görev yaptı. 2014 yılına kadar Microsoft'un en büyük hissedarı olan Bill Gates, 70'li ve 80'li yılların mikrobilgisayar devriminin öncü girişimcisiydi. 1987 yılından beri Forbes'un 'Dünyanın En Zenginleri' listesinde yer almaya devam eden milyarder, bu yıl 22.9 milyar dolar kaybetti.

Bernard Arnault:

Bernard Arnault:

Dünyanın en lüks eşya şirketi LVMH Holding'inin CEO'su olan Bernard Arnault, Fransa'nın önde gelen mühendislik okulunda okudu. Guerlain, Arnault, Loewe, Marc Jacobs ve Sephora gibi ünlü markaları satın aldı. Ünlü milyarder Carrefour'un da sahibi. Arnault, bu yıl 50.4 milyar dolar kaybetti.

Jeff Bezos:

Jeff Bezos:

Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, en başarılı girişimcilerden biri. Çevrim içi kitap mağazası olarak başlayan Amazon, zamanla hizmetlerini geliştirdi ve dünya çapında tanınır hâle geldi. Aynı zamanda sanayici ve yatırımcı olan Bezos, 1999 yılında Time dergisi tarafından 'Yılın Kişisi' seçildi. The Washington Post gazetesinin sahibi olan Bezos, ayrıca Blue Origin'in de kurucusu. Bezos, bu yıl tam olarak 59.3 milyar dolar kaybetti.

Elon Musk:

Elon Musk:

Dünyanın en zengin ismi Elon Musk; Tesla otomotiv şirketinin CEO'su, SpaceX ile The Boring Company şirketlerinin kurucusu. Musk, 2016 yılında Forbes dergisinin 'Dünyanın En Güçlü İnsanları' listesinde 24. sırada yer aldı. Yine aynı derginin 2019 yılında yayınladığı 'Dünyanın En Yenilikçi İnsanları' listesinde zirvenin sahibi oldu. 2021 yılında Elon Musk, Jeff Bezos'u geride bırakarak yaşayan en zengin insan oldu. 2022 yılında Twitter'ı 44 milyar dolara satın alınca gündemden düşmedi. Elon Musk, 59.9 milyar dolar kaybederek 2022 yılının en çok para kaybeden ismi oldu.

İlginizi çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sinan Saatçi

Zenginin malı zugurdün çenesini yorar editör hanım abla boşver bende geçen 50 TL kaybettim soğuk su içtim üstüne