Görüş Bildir
Haberler
Altın Yumurta Yumurtlayan Tavuk Gerçek mi Bilmiyoruz Ama Poposundan Altın Çıkartan Adam Gerçek Oldu!

Altın Yumurta Yumurtlayan Tavuk Gerçek mi Bilmiyoruz Ama Poposundan Altın Çıkartan Adam Gerçek Oldu!

09.12.2022 - 11:37

Hırsızlığın her türlüsünü duymuş olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ama biz insanlar öyle canlılarız ki şeytanın aklına gelmeyeni dahi akıl edebiliyoruz. 'Daha ne olabilir?' denildiği anda akıl almaz fikirlerle birbirimizi şaşırtmaya devam ediyoruz! Az sonra okuyacağınız hikâye de kesinlikle bunlardan biri. Okurken gerçek olduğuna inanamayacağınız bu hırsızlık hikayesinin detaylarına birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Altın çaldı, başına gelmeyen kalmadı!

Altın çaldı, başına gelmeyen kalmadı!

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir adam, çalıştığı madenden altın kaçırmak istedi. Fakat çalışanlar, madenden çıkarken sıkı bir denetimden geçiyorlardı. Bu yüzden madenci, altını üzerinde herhangi bir şekilde taşımanın mümkün olmadığına karar vererek ilginç bir yönteme başvurdu. Altını kolayca dışarı çıkarabilmek için yutmaya karar verdi!

Altını yutmak iyi bir fikirdi ama hesapta olmayan bir şeyler vardı.

Altını yutmak iyi bir fikirdi ama hesapta olmayan bir şeyler vardı.

Altını yutup aramalardan kolayca geçeceğini düşünen adamın hesap edemediği bir şey vardı: Kapıdaki lazerler! Aramalardan geçen adam, kapıya yöneldi fakat birden alarm çalmaya başladı. Güvenlik görevlileri duruma müdahale etti. Adamın üstü arandı fakat hiçbir şey bulunamadı. Bunun üzerine adamı sorgulamaya başladılar ve olayın iç yüzü ortaya çıktı. Fakat mesele tabii ki burada kapanmadı! Çalınan altınlar geri alınmalıydı bu yüzden görevliler, adamı polise teslim etti.

Plan iyice sarpa sardı ve oldukça sancılı süreç başladı.

Plan iyice sarpa sardı ve oldukça sancılı süreç başladı.

Hırsızı teslim alan polisler, adamı yerel bir hastaneye götürdü. 81 gram altın yuttuğu bilinen suçlunun yaptığına doktorlar da şaşırmıştı. Boyut olarak o kadar büyük olan bir şeyin çiğnenmeden yutulması bir yana, onun sindirim sistemindeki organlardan geçişi de başlı başına bir meseleydi. Doktorlar en iyisinin hırsızın anal yolla altını dışarı çıkarmasını beklemek olacağını söyledi. Zaten gelişmişlik düzeyinin az olduğu bölgede ameliyat bir seçenek değildi. Böylece hırsız çaldığı altını sancılarla ve ağrılarla iade etmeyi bekledi.

Altın sonunda dışkı yoluyla geri alındı!

Altın sonunda dışkı yoluyla geri alındı!

Günler süren beklemenin ve ultrason takibinin ardından nihayet altın, dışkı ile vücuttan atıldı. Altının her ne kadar temizlendiğinden bahsedilse de Afrika'dan dünyaya dağıtılan altınların arasında bu küçük altın parçasının olma ihtimali, eminiz ki sizin de midenizi bulandırıyordur. Her ne kadar altının hayli yüksek bir ısıda işlendiğini bilsek de... Gelelim hikâyenin şirket tarafından duyrulmayan kısmına! Hırsız sorguya alındığında, yaptığının haklı bir gerekçesi olduğundan bahsetti. Yıllarca Barrick Gold Corporation tarafından işletilen madenin masum olmadığını, onlardan aslında daha fazlasını alması gerektiğini söyledi.

Hırsızlık konusu tekrar tartışmaya açıldı.

Hırsızlık konusu tekrar tartışmaya açıldı.

Şirket, hırsızın insan hakları konusunda kafa karıştırıcı bir duruma neden olan sözlerinin kamuoyu tarafından duyulmasını istemedi. Fakat nasıl olduysa hırsızın sözleri Twitter'a düştü ve sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki topladı. Madende çalıştırılan insanların çok düşük ücretlerle güvenlik tedbirleri olmadan çalıştırıldığını anlatan hırsız, kazanılan tonlarca paradan karnını doyuracak kadar bile pay alamamaktan şikayet etti. Şirketin ona borçlu olduğunu iddia eden hırsıza hak vermemek mümkün değil. En azından emeğinin karşılığını alması konusunda... Diğer insanlar da böyle düşünmüş olacak ki bu olay sosyal medyada bomba gibi patladı. Birçok insan bunu tartışmaya başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu tartışma insanları ikiye böldü.

Bu tartışma insanları ikiye böldü.

Adamın haklı olduğunu düşünenler aslında çoğunluktaydı. Fakat insanları rahatsız eden bir şey vardı ki o da adamın haklılığını hırsızlık yoluyla ispatlamaya çalışmış olması. Twitter'da yapılan yorumlar arasında adamın cesaretine alkış tutanlar da elbette oldu. Bu yorumlar arasında 'Çalışan mağduriyetlerinin sonucu.', 'Kibali'nin çalışanlarına maaş vermediğinin kanıtı.', ''Sağlığını çok büyük riske atmış.'', 'Ne olursa olsun çalıştığı yerden bir şey çalması doğru değil!' gibi birçok yorum geldi. İnsanların çoğu adamın serbest bırakılmasını istedi.

Adamın hazin sonu

Adamın hazin sonu

Adam, insanların büyük çoğunluğuna göre haklı olsa da yargının elinden kurtulamadı. Çalma teşebbüsünde bulunduğu altın yüzünden hapse atıldı. İnsanları buna mecbur bıraktığı düşünülen şirket hakkındaysa herhangi bir işlem yapılmadı. İnsanların güvenliği denetlenmedi ve hatta şirket hakkında yapılan onca suçlamaya rağmen bir soruşturma dahi açılmadı. Farklı çalma stiliyle bizi güldüren bu adam, sözleriyle de maalesef oldukça düşündürdü.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın