Görüş Bildir
Haberler
Google, Size de 250 Bin Dolar Yollayabilir: Ünlü Şirketin Yaptığı Bu Hata, İlginç Bir Tweetle Ortaya Çıkmış

Google, Size de 250 Bin Dolar Yollayabilir: Ünlü Şirketin Yaptığı Bu Hata, İlginç Bir Tweetle Ortaya Çıkmış

26.10.2022 - 13:04

Bugüne kadar pek çok uygulamanın kullanıcılarına yanlışlıkla para gönderdiği haberlerini duysak da bu kez gözlerimizin hiç alışık olmadığı bir haberle karşınızdayız. Milyonlarca insanın kullandığı arama motoru Google, bir blog yazarına tam olarak 250 bin dolar gönderdi. Gelin, bu ilginç olayın perde arkasını birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google’dan beklenmedik hata!

Google’dan beklenmedik hata!

Teknoloji devi Google, kimlik doğrulama hatası yaparak yanlışlıkla Sam Curry adındaki blog kullanıcısına 250.000 dolar gönderiyor. 'Google, koskoca 250.000 doları yanlışlıkla nasıl göndermiş olabilir?' diye düşünebilirsiniz. Rastgele bir şekilde kazanılan bu paranın arka planında yatan hikâye de oldukça ilginç. Öncelikle şanslı bir adam olan blog yazarını tanımakta fayda var.

Birdenbire 250.000 doları olan Sam Curry kim?

Birdenbire 250.000 doları olan Sam Curry kim?

Sam Curry, 17 Ekim 1999 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nde doğmuş bir bilgisayar mühendisi. Onun için aynı zamanda bilgisayar uzmanı diyebiliriz. Bunun yanı sıra blog yazarlığı yaparak bu blog sayfasında yazılarını yayımlıyor. Web programlarının güvenlik sistemlerine katkıda bulunup çeşitli ödüllü programlara katılarak yazılım hatalarını açığa çıkarıyormuş. Tesla’nın ön camını kırdıktan sonra bu konuda açık bulan kişi de Sam Curry’nin ta kendisi. Hatta 'Tesla’nın ön camını kırdım ve 10.000 dolar kazandım.' diyerek blog sayfasında bir yazı bile yayınlamış. Sam Curry'nin yazdığı bu yazıya pek çok kişi ilgi göstermiş.

Peki, Google ne yaptı?

Peki, Google ne yaptı?

Dünyaca ünlü arama motoru devi Google, alışık olmadığımız türden bir haberle sosyal medyada gündem oldu. Hemen herkesin bildiği gibi Google, fazla ziyaret edilen sayfalara belli miktar da para ödeyerek reklam satın alıyor. Fakat bu kez kimlik doğrulama hatası nedeniyle para, başka bir kullanıcının hesabına gitmiş. Bu kişi ise Sam Curry'den başkası değil... İşin tuhaf yanı ise yaşanan bu garip hatayı Google değil, Sam Curry fark ediyor. Google’a ulaşmak için ikonik yollara başvuran Sam Curry, son zamanların en eğlenceli tweetlerinden birine imza atmış.

Curry, bu durumu nasıl fark etti?

Curry, bu durumu nasıl fark etti?

Hesabında, üç haftayı aşkın süredir hayatını değiştirebilecek miktarda para bulunan Sam Curry, Google'a bu konuda bilgilendirme yapmayı düşünmüş. Hatta daha önce Google’ın gerçekleştirdiği ödüllü hata tespit programlarına da katılmış. Curry, hesabına yatırılan sürpriz para konusunda Google’ı bilgilendirip yapılan yanlışı düzeltmek istese de Google’dan herhangi bir geri dönüş alamamış. Bunun üzerine şirketin kendisine gönderdiği miktarın ekran görüntüsünü alarak Twitter hesabına şu notu düşmüş: 'Google, bana durduk yere 250 bin dolar gönderdi ve üzerinden üç hafta geçti. Ancak hâlâ kendilerinden bir geri dönüş alamadım. (Geri istemiyorsan sorun değil…).' Curry'nin tweetinde parantez içinde kurduğu cümleyle yüzlerde gülümseme yarattığını söyleyebiliriz. Hatta keşke Sam Curry’nin dürüstlüğü için paranın bir kısmı ona geri verilseydi ve Sam bu şekilde ödüllendirilseydi...

O kadar yüklü paranın akıbeti ne oldu?

O kadar yüklü paranın akıbeti ne oldu?

Curry, Google Destek ekibine ulaşıp attığı tweeti paylaştıktan sonra Google’ın geri ödeme planıyla ilgili kendisine e-posta attığını belirtti. Bilgisayar uzmanı olmasının yanı sıra yazılım hatalarının tespit edilmesi için şirketler ile daima iletişimde olan Sam Curry, bu olayın kendisinden kaynaklı olmadığını ve paranın Google tarafından yanlışlıkla tarafına gönderildiğini belirtmiş. Bankaya giderek sorunu çözmeye çalışsa da başarılı olamamış. Hâl böyle olunca bir Google sözcüsü de yaşanan gelişmelerden sonra sorunun çözüldüğünü doğrulamış. Curry, Yerel Wells Fargo'ya gidip 'Her şeyi açıkladım ve sonra parayı geri göndermeye yardım ettiler.' şeklinde açıklama yaparak konuyu netliğe kavuşturmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi bu trajik hatanın sebebine göz atalım.

Şimdi bu trajik hatanın sebebine göz atalım.

Bir Google sözcüsü, hata ile ilgili açıklama yaparak konuyla ilgilenen kişilerin merakını dindirmeye çalıştı. Google sözcüsü; son zamanlarda bu şekilde bir hatayla karşılaştıklarını, bu durumu düzeltmek için çalıştıklarını ifade etti. Hatta parayı alan kişinin kendilerine ulaşmış olmasını da şirket olarak takdir ettiklerini belirtti. Sam Curry'nin yapmış olduğu bu dürüstçe hareketi Google'ın ödüllendirmesini isteyenler bir hayli fazla. Yüzlerde tebessüm yaratan ve uzun süre akıllardan silinmeyecek olan bu olayı en çok da Sam Curry'nin unutamayacağından eminiz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın