Görüş Bildir
Haberler
Devrim Barış Çelik Kimdir? CHP'de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kimdir?

Devrim Barış Çelik Kimdir? CHP'de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Devrim Barış Çelik, seçim gündeminin dikkat çeken isimlerinden biri olmuştur. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde CHP İzmir 1. Bölge 8. sıra milletvekili adayı olan Devrim Barış Çelik'in yeni görevi belli oldu. Devrim Barış Çelik, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. Peki, Devrim Barış Çelik kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? 

İşte Devrim Barış Çelik'in eğitimi ve siyaset hayatı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devrim Barış Çelik Kimdir?

Devrim Barış Çelik Kimdir?

Devrim Barış Çelik, 1978 yılında Kayseri'de dünyaya gelmiştir. Çelik, memur bir ailenin çocuğudur ve eğitim hayatını İzmir'de tamamlamıştır.

Devrim Barış Çelik'in Eğitim Hayatı

Devrim Barış Çelik'in Eğitim Hayatı

Devrim Barış Çelik, ilkokul eğitimine Aydın'ın Nazili ilçesinde başlamış, fakat ailesinin tayini nedeniyle İzmir, Balçova Orhangazi İlkokulu'ndan mezun olmuştur. 

Eğitim hayatına İzmir'de devam eden Çelik, önce Balçova Lisesi'nin ortaöğretim kısmını tamamlamış daha sonra da İzmir Selma Yiğitalp Lisesi'ni bitirmiştir. 

Devrim Çelik, üniversite eğitimine de İzmir'de devam etmiş ve Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamlayan Çelik, Ankara Üniversitesi'nde Siyasi Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı'nda 'Siyasal Davranış Bilim Dalı'nda yüksek lisans yapmıştır. Aynı bilim dalından doktora tez çalışmalarına devam etmektedir. 

Çelik'in ayrıca Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi, Yerel Yönetimler Ana Bilim Dalı 'Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı'nda da yüksek lisans eğitimine devam ettiği bilinmektedir.

Devrim Barış Çelik'in Kariyeri

Devrim Barış Çelik'in Kariyeri

Araştırmalarına üniversite yıllarında başlayan Devrim Barış Çelik, bu yıllardan itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kurum, kuruluş ve araştırma merkezlerinde çalışmıştır. 

Çelik, özellikle seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, siyasal iletişim, seçmen davranışı, seçim hukuku gibi akademik alanlara ilgi duymuş, bu konularla ilgili pek çok makale yazmıştır. Çelik ayırca üniversitelerde de Siyaset Bilimi, Siyasal Davranış ve Siyaset Psikolojisi alanlarında dersler vermiştir. 

Turizim, gıda, reklam, inşaat ve sağlık alanında hizmet veren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği gibi görevler de üstlenen Çelik, kariyeri boyunca icra kurulu üyelikleri de yapmıştır. Çelik'in yönetim kurulunda üye, kurul üyesi veya başkanlık yaptığı dernek ve vakıflar: 

  • İzmir Artvinliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ARTVİN DER) yönetim kurulu başkanlığı, 

  • Ege Karadenizliler Federasyonu (EKAF) başkanlar kurulu üyeliği, 

  • İzmir Beşiktaşlılar Derneği yönetim kurulu üyeliği 

  • Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) üyesi 

  • Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi olduğu bilinmektedir.

Devrim Barış Çelik'in Siyaset Hayatı

Devrim Barış Çelik'in Siyaset Hayatı

Siyaset sahnesine Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları ile atılan Çelik, Parti Okulu eğitmeni olarak görev yapmıştır. CHP Genel Merkezi'nde seçim bildirgeleri ve kampanyaları konusunda seçim stratejileri hazılama komisyonlarıda görev almıştır. 

24 ve 25. Dönem İzmir milletvekili aday adayı olan Devrim Barış Çelik, Haziran 2018 genel seçimlerinde ise CHP İzmir 1. bölge 12. sıra milletvekili adayı olmuştur. 

CHP 37. İzmir İl Kongresi'nde gerçekleşen, 37. Olağan Kurultayında parti meclis üyesi olarak seçilmiştir. Halen, CHP Meclis Üyesi olarak görev alan Çelik, parti içinde çeşitli koordinatörlük görevlerini de yürütmüştür. 

28. Dönem CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı olan Devrim Barış Çelik, CHP'de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilmiştir. 

Çelik, bu görev ile CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinden ayrılan Onursal Adıgüzel'in yerine getirilmiştir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın