Görüş Bildir
Haberler
Hepsi Birer Kült Film Olmaya Aday! 2018 Yılına Damga Vuracak En İyi 25 Dram Filmi

Hepsi Birer Kült Film Olmaya Aday! 2018 Yılına Damga Vuracak En İyi 25 Dram Filmi

Dram filmleri, belki de birçok sinemaseverin favorilerinden biri. Siz de onlardan biriyseniz doğru yerdesiniz çünkü 2018'in en çok ses getirecek 25 dram filmini sizler için derledik.

Şimdiden iyi seyirler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Vision (2018)

25. Vision (2018)

IMDb: 5.5

Doğa, gelenekler, efsaneler ve varoluşun ve belki de yaşamın gizemi, Naomi Kawase’nin San Sebastian’da ilk gösterimini yapan yeni filminin zarif özünü oluşturuyor. Filmde rol alan Juliette Binoche, Fransız köşe yazarı Jeanne’ı canlandırıyor. Jeanne, 997 yılda bir görülen, keder ve zaafları yok ettiğine inanılan 'Vision' adlı bir bitkinin peşinde Japonya’nın Nara bölgesindeki Yoşino dağlarına gelir. Burada Aki adlı bir bilgeyle tanışır. 'Tek'in gelişini beklediğini ilan eden Aki, ortadan kaybolur ve orman değişmeye başlar.

24. The Death and Life of John F. Donovan (2018)

24. The Death and Life of John F. Donovan (2018)

IMDb: 6.0

Xavier Dolan’ın olaylı dram filmi 'The Death and Life of John F. Donovan' 2018’in en çok beklenenlerinden. Xavier Dolan, son birkaç senedir titizlikle üstünde çalıştığı “The Death and Life of John F. Donovan”ın baş kötü karakterlerinden biri olan Jessica Chastain’in rolünü, filmin akışına uymadığı gerekçesiyle kaldırdıklarını açıklamıştı. Ayrıca film, Natalie Portman, Kit Harington, Susan Sarandon ve Kathy Bates gibi isimlerle adeta bir ünlüler geçidi gibi.

23. Sükunet (2018) La Quietud

23. Sükunet (2018) La Quietud

IMDb: 6.0

Arjantin tarihinin karanlık noktalarını ele almaya devam eden yönetmen Pablo Trapero, bol ödüllü 'El Clan'ı  takip eden 'Sükunet'de bu kez bir ailenin üç kadın ferdini konu alıyor. İlk gösterimini Venedik Film Festivali’nde yapan film, Eugenia’nın uzun zaman uzak kaldıktan sonra babasının rahatsızlığı üzerine Buenos Aires yakınlarındaki evlerine dönmesiyle başlıyor. Eugenia, annesi ve kız kardeşiyle yeniden bir araya geliyor. Kırgınlıklar ve kıskançlıklar zamanla ortaya çıkıyor; aile fertleri askeri cunta dönemiyle de lekelenen geçmişleriyle yüzleşmek zorunda kalıyor. Bérénice Béjo ile yönetmen Pablo Trapero’nun eşi Martina Gusman’ın iki kız kardeşi canlandırdıkları 'Sükunet', Trapero’ya göre 'kadın evreni ve kız kardeşlik hakkında içten bir film. İzleyiciyi çaresiz ve güzel karakterlerimizin duygusal girdaplarına davet ediyor.'

22. Asako I & II (2018) Netemo Sametemo

22. Asako I & II (2018) Netemo Sametemo

IMDb: 6.2

Çok beğenilen 'Happy Hour'dan beş yıl sonra sinemaya dönen yönetmen Hamaguchi, Cannes’da prömiyerini yapan Asako 1&2’de birbirine son derece benzeyen iki adama âşık olan bir kadının hikâyesini anlatıyor. Tomoka Shibasaki’nin romanından uyarlanan filme adını veren Asako, önce genç ve karizmatik Baku’yla, ondan ayrıldıktan yıllar sonra da onun çok benzeri başka bir adamla birlikte oluyor. Baku yeniden hayatına girmeye çalışınca Asako, hem duygusal hem de zihinsel çelişkilerin ortasında kalıyor. Kalbin ve aklın gizemlerine odaklanırken romantik bir büyüme hikâyesini merkezine alan Asako 1&2, Kiyoshi Kurosawa’nın öğrencisi Hamaguchi’nin çağdaş Asya sinemasının en yenilikçi yönetmenlerinden biri olarak yerini perçinliyor. Asako 1&2, Fransız Yeni Dalga akımının filmlerinden esin buluyor.

21. Düşman Kardeşler (2018) Frères Ennemis

21. Düşman Kardeşler (2018) Frères Ennemis

IMDb: 6.3

'İnsanlıktan Uzakta', 'Duvar' filmleriyle tanınan David Oelhoffen’in yönettiği yeni filmi, Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan için yarıştı. Paris’te geçen bu hareketli polisiye filmin kahramanları, şehrin uyuşturucu ticaretiyle bilinen kenar mahallelerinde doğup büyüyen iki yakın arkadaş. Birbirlerini kardeş sayan Manuel ve Driss, büyüyünce hayatta tam ters tercihler yapıyor: Manuel çetelere katılırken Driss ise polis olmaya karar veriyor. Yıllar sonra Manuel’in başı belaya girdiğinde iki arkadaş aslında birbirlerine ne kadar bağımlı ve muhtaç olduklarını fark ediyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Every Day (2018)

20. Every Day (2018)

IMDb: 6.4

A, her gün farklı birinin bedeninde uyanmakta olan bir gençtir. Her gün kendi ile aynı yaşlardaki başka bedenlere geçiş yaparak uyansa da kendi bedenine sahip olmayan A, durumunu kabullenmiştir. Hatta yaşamak için belli kurallara bağlı kalmaktadır. Kimseye bağlanmamaya, kendini açık etmemeye ve bedenini bir günlüğüne paylaştığı kişilerin hayatlarında değişiklikler yapmamaya çalışmaktadır. Ancak günün birinde Justin isimli bir gencin bedeninde uyanır ve onun kız arkadaşı Rhiannon'a aşık olur. Bu durum A için bütün kuralları yıkar, Rhiannon'a durumunu açıklar ve ikilinin arasında romantik bir ilişki başlar. Ancak bu durum sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

19. Anaokulu Öğretmeni (2018) The Kindergarten Teacher

19. Anaokulu Öğretmeni (2018) The Kindergarten Teacher

IMDb: 6.7

Hem başrolü hem yapımcılığı üstlenen Maggie Gyllenhaal’ın canlandırdığı Lisa, 20 yılını öğretmenliğe adamış, bezgin ve mutsuz bir kadındır. Yuva sınıfında, dahi bir şair olarak gördüğü 5 yaşındaki bir çocuğun konuşmalarına hayranlık duyan Lisa, bir süre sonra çocuğa saplantılı bir ilgi geliştirir. Nadiv Lapid’in aynı adlı 2015 tarihli filminin ABD uyarlamasında Gyllenhaal, karakterinin psikolojik ve duygusal çıkmazlarını muhteşem bir performans ve çarpıcı bir derinlikle perdeye taşıyor. Şiir ve çocukları konu edinirken psikolojik gerilimi sürekli artan 'Anaokulu Öğretmeni',  Gyllenhaal’ın sözleriyle 'içinde bulunduğu kültürün sonunda çıldırttığı bir kadın sanatçıyı anlatıyor'.

18. Dünya Senin (2018) Le Monde Est à Toi

18. Dünya Senin (2018) Le Monde Est à Toi

IMDb: 6.8

İlk gösterimini Cannes’da 'Yönetmenlerin On Beş Günü' bölümünde yapan bu hareketli gangster komedisinin bahtsız başkahramanı Farés, artık torbacılığı bırakıp sakin bir hayata başlamak ister ama dediğim dedik annesi bütün birikimini harcamıştır. Son bir vurgunla durumu kurtarmaya çalışırken başı İskoç gangsterler, komplocu tetikçiler hatta deniz korsanlarıyla derde girer. Göz kamaştırıcı oyuncu kadrosu, hiç dinmeyen enerjisi ve aksiyon sahneleriyle öne çıkan 'Dünya Senin’'in müziklerini de Jamie xx ile Sebastian üstleniyor.

17. If Beale Street Could Talk (2018)

17. If Beale Street Could Talk (2018)

IMDb: 6.8

19 yaşındaki Tish ve 22 yaşındaki Fonny birbirlerine çok aşık olan genç bir çifttir. Bu tutkulu aşk ikiliyi zorlu ailelerinden ve dış dünyanın acımasız yüzünden korumaktadır. İkili nişanlanır ve kısa süre sonra Tish hamile kalır. Çiftin önünde ailelerini planlamak ve huzurlu yıllar geçirmek için güzel bir fırsat vardır. Ancak günün birinde dünyaları tepetaklak olur. Fonny haksız yere Porto Rikolu kadın olan Victoria Rogers'a tecavüz etmekle suçlanmıştır. Şimdi Tish, ailesi ve avukatı, Tish'in karnındaki bebek doğmadan önce Fonny'i serbest bıraktıracak kanıtı bulmak için zamana karşı yarışmak zorundadır.

16. Don Kişot'u Öldüren Adam (2018) The Man Who Killed Don Quixote

16. Don Kişot'u Öldüren Adam (2018) The Man Who Killed Don Quixote

IMDb: 6.8

Efsane yönetmen Terry Gilliam’ın kendisi de efsaneye dönüşen son filmi, bir tutku projesi; hiç dinmeyen temposu, yaratıcı olay örgüsü, dev oyuncu kadrosu, gözalıcı mekânları ve sıradışı mizah anlayışıyla tam bir Terry Gilliam başyapıtı. Cervantes’in başyapıtından esinlenen filmde Adam Driver kendini beğenmiş bir reklam yönetmenini, Jonathan Pryce ise kendini Don Quixote sanan bir adamı canlandırıyor. İkili, yıllar sonra yeniden karşılaşınca acımasız bir Rus oligark, ırkçı bir yapımcı ve eski aşkların da karıştığı, gerçekle hayalin, geçmişle günümüzün buluştuğu çağdaş bir Don Quixote hikâyesinin ortasına düşüyorlar. Filmin 1990’larda başlayan yapım süreci hastalıklar, davalar, finansman sıkıntıları, hatta sel baskını gibi çeşitli talihsizlikler yüzünden 2018’e kadar aksadı. 'Yapılamama' hikâyesi 2002’de 'Lost in La Mancha' adlı belgesele konu olan Don Kişot’u Öldüren Adam, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nin kapanışında yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Cameron Post'a Ters Terapi (2018) The Miseducation of Cameron Post

15. Cameron Post'a Ters Terapi (2018) The Miseducation of Cameron Post

IMDb: 6.8

'Cameron Post'a Ters Terapi', kimliğine ve kişiliğine sahip çıkan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Cameron Post lise hayatı boyunca hep özenilen bir genç kız olmuştur. Ancak lisenin sonundaki mezuniyet balosunda bu durum tamamen değişir. Cameron mezuniyet balosu gecesi, bir arabanın arka koltuğunda, balonun kraliçesi Coley Taylor ile yakınlaşırken yakalanır. Eş cinsel olduğu düşünülen ve dışlanan genç kız, endişeli teyzesi tarafından hızla bir terapi merkezine gönderilir. Bu dönüşüm terapisi merkezi 'Tanrı'nın Sözü' diye anılmaktadır ve hemcinslerine ilgi duyan gençlere yönelik 'dönüştürme' terapileri vermektedir. Cameron terapisi sebebiyle disiplinli dönüşüm metodlarına ve Hristiyan rock şarkılarıyla iç içedir. Ancak bu sıra dışı ortam, ona beklenmedik bir gey topluluğuyla tanıştırır. Cameron ilk kez akranlarıyla bağlantı kurar ve bu dışlanmış gençler arasında ait olduğu bir yer bulur.

14. Ray & Liz (2018)

14. Ray & Liz (2018)

IMDb: 6.9

Ünlü fotoğraf sanatçısı Richard Billingham, yönettiği bu ilk filminde, daha önce fotoğrafladığı kendi ailesini ve çocukluk günlerini bu kez sinema için mercek altına alıyor. 'Ray&Liz', Billingham’ın, filme adını veren anne ve babasının Birmingham’da bir toplu konutta geçen takıntı dolu, tuhaf, sefalet içindeki son derece sağlıksız ve bir o kadar da şok edici aile hayatını gözler önüne seriyor. Thatcher döneminin en gri zamanlarından günlük hayat manzaraları sunan film, yönetmenin kendi çocukluk ve gençliğinden anılarını da içeriyor. Dünya prömiyerini Ağustos ayında Locarno Film Festivali’nde yapan 'Ray&Liz', gerçek hayatı öyle başarılı yineliyor ki yeniden canlandırmayla sanat yapıtı arasında bir yerde duruyor.

13. Savaşta (2018) En Guerre

13. Savaşta (2018) En Guerre

IMDb: 6.9

'Matmazel Chambon', 'Bir Yaşam', 'İnsanın Değeri' filmleriyle tanıdığımız Stéphane Brizé yine politik bir filmle karşımızda. Ünlü oyuncu Vincent Lindon’un sözünü sakınmayan, direnen ve sesini yükseltmekten çekinmeyen işçi sözcüsünü olağanüstü bir yetkinlikle canlandırdığı film, kapatma kararı alınan bir fabrikanın 1.100 işçisinin işlerini koruma uğruna girdikleri mücadele sürecini gözlemliyor. Brizé, birbirine taban tabana zıt bakış açılarını filme dahil edebilmek adına işçiler, insan kaynakları müdürleri, CEO’lar ve hem işçi hem işveren avukatlarıyla görüştü. Cannes’da Altın Palmiye için yarışan Savaşta, Brizé’nin sözleriyle 'insani boyutu ekonomik boyutla karşılaştırarak inceliyor: Bu iki dünya bir ihtimal çakışabilir mi? Bugünlerde ikisi yan yana var olabilir mi?'

12. Blaze (2018)

12. Blaze (2018)

IMDb: 6.9

Oyunculuğuna hayran olduğumuz Ethan Hawke’un yönettiği yeni filminin kahramanı bir country-blues şarkıcısı, ama hiç de bir filmin başkahramanı gibi değil aslında: Amerikan taşrasından gelmiş iri yarı, aksak, neredeyse ayyaş, konuştuğunda söylediklerinin çoğu anlaşılmayan bir adam Blaze Foley. Bunlar bir yana, gitarı eline aldığında yazdığı yalnızlık ve özlem şarkılarıyla herkesin hayranlığını kazanıyor. Ne var ki şöhreti yükselirken, özellikle öfkesine hakim olamadığı için 'Blaze'ın yıldızı git gide daha az parlıyor. Sundance’te ilk gösterimini yapan 'Blaze', Merle Haggard ve Willie Nelson gibi yıldızlar çıkaran Teksas Kanunsuz Müzik hareketinin perde arkasındaki kahramanlarından, 'If I Could Only Fly' ve 'Election Day' gibi şarkıların yaratıcısı Blaze Foley’nin hayatını anlatıyor.

11. Merak Etme Fazla Uzaklaşamaz (2018) Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

11. Merak Etme Fazla Uzaklaşamaz (2018) Don't Worry, He Won't Get Far on Foot

IMDb: 6.9

Amerikan bağımsız sinemasının en önemli isimlerinden Gus Van Sant’ın son filmi 'Merak Etme, Fazla Uzaklaşamaz', bir azim, yaşam sevinci ve sıradışı başarı öyküsü anlatıyor. Başrolündeki Joaquin Phoenix’in benzersiz performansıyla bolca övülen ve şimdiden 2019 Oscar’ları için adı anılan film, yönetmen Van Sant’ın dostu da olan karikatürist John Callahan’ın gerçek hayat hikâyesinden esinleniyor. Trafik kazası sonucu belden aşağısı felçli kalan 21 yaşındaki Callahan, gönülsüzce razı olduğu zorlu rehabilitasyon sürecinde çizim yeteneğini keşfediyor; dünyaca ünlü bir karikatürist olma yolunda bir yandan da alkol bağımlılığını yenmeye çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. American Animals (2018)

10. American Animals (2018)

IMDb: 7.0

“American Animals” dört arkadaşın (Evan Peters, Barry Keoghan, Blake Jenner ve Jared Abrahamson) olağanüstü ve heyecan verici gerçek hikayesini anlatıyor. Sıradan yaşamlar süren dört genç, Amerika tarihindeki en büyük sanat hırsızlıklarından birini gerçekleştirmeye karar verir. Fakat hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve bu soygun denemesinin hayatlarına ne getireceği konusunda gençlerin aklında soru işaretleri oluşur...

9. Tully (2018)

9. Tully (2018)

IMDb: 7.0

Marlo yeni doğan bebeğiyle birlikte, 3 çocuk annesi bir kadındır. 2 çocuğuyla uğraşmasının yanı sıra yeni bebeği de onu bir hayli yorar. Kız kardeşinin perişan halini gören erkek kardeşi ona yardımcı olması için bir gece dadısı tutar. İlk başta durumu savurganlık olarak gören Marlo, genç dadı hakkında emin olmasa da zamanla düşünceli, sürprizlerle dolu ve bazen de zorlu bir genç kadın olan Tully ile güçlü bir arkadaşlık geliştirir...

8. Uzun Bir Günden Geceye Yolculuk (2018) Di Qiu Zui hou De Ye Wan

8. Uzun Bir Günden Geceye Yolculuk (2018) Di Qiu Zui hou De Ye Wan

IMDb: 7.1

Chagall’in tabloları ve Modiano’nun romanlarındaki duygu akışından esinlenen yönetmen Bi Gan, Cannes’da ilk gösterimini yapan filminde kayıp bir aşkın izini sürüyor. Filmin kahramanı Luo, yıllar önce terk ettiği kasabası Kaili’ye dönüyor ve hiç aklından çıkartamadığı eski sevgilisi Wan’ı aramaya başlıyor. Uyandırdığı hisler ve yarattığı atmosferle aşk filmi, kara film ve bilim kurgu arasında bir yerde duran 'Uzun Bir Günden Geceye Yolculuk', 3 boyutlu ve tek plan çekilen son bölümüyle de geçmişin, aslında anılardan kaynaklanan bir his olduğunu vurguluyor sanki. Hafıza, geçmiş ve anılar üzerine zarif bir zihin alıştırması olan film, olay örgüsünden ziyade olağanüstü görüntüleriyle aklınıza kazınacak.

7. Herkes Biliyor (2018) Todos lo Saben

7. Herkes Biliyor (2018) Todos lo Saben

IMDb: 7.1

'Bir Ayrılık' ve 'Satıcı'yla iki kez Oscar kazanan İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin en yeni filmi Herkes Biliyor Cannes Film Festivali’nin açılışında gösterildi. Ustalığını konuşturduğu ahlaki seçimler ve aile dramı alanına bu kez psikolojik gerilim ve gizemi de katan Farhadi’nin bu sekizinci uzun metrajlı filmi, Madrid’de geçiyor ve diyaloglarının tamamı İspanyolca. Herkes Biliyor’da, Buenos Aires’te yaşayan bir kadının çocuklarıyla birlikte İspanya’ya gidişi ve eski tanıdıklarının da karıştığı olayların ortasında kalışı anlatılıyor. Görüntü yönetimiyle dikkat çeken filmin müziklerini Mujeres de Agua projesiyle 2011’de İstanbul Caz Festivali’ne konuk olan Javier Limón besteledi.

6. Whitney (2018)

6. Whitney (2018)

IMDb: 7.2

Pop müziğin en sevilen ve tartışılan isimlerinden; 200 milyon albümle müzik tarihinin en çok satan kadın şarkıcısı, parlak kariyerine sinemayı da ekleyen skandalların kadını, henüz 48 yaşında ölen Whitney Houston... Oscar’lı yönetmen Kevin Macdonald’ın dünya prömiyerini Cannes’da yapan bu çok yönlü müzik belgeseli, yalnız yıldızın ölümünden kariyerinin neden yalpaladığına, geçmişinden yıldız oluşuna merak edilen birçok noktayı ele alıyor. Hiç gün yüzüne çıkmamış özel filmleri, ailesi ve en yakınlarıyla yapılan röportajlar, demo kayıtlar ve pek bilinmeyen sahne performanslarını bir araya getiren Whitney, sadece bu benzersiz sanatçının hayatına değil ABD müzik endüstrisine ve toplumuna de göz atıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Arctic (2018)

5. Arctic (2018)

IMDb: 7.3

Brezilya asıllı Youtube yıldızı, video klip ve reklam yönetmeni Joe Penna’nın ilk uzun metrajlı filmi 'Arctic', dünya prömiyerini Cannes’da Geceyarısı Özel gösteriminde yaptı. Yıldız oyuncu Mads Mikkelsen’in 'hayatımın en zor çekimiydi' dediği Arctic, bir 'doğaya rağmen hayatta kalma hikâyesi' anlatıyor. Neredeyse hiç diyalog kullanılmayan filmde, uçağı kutup bölgesinde düşen bir kazazedeyi çoğu sahnede dublör kullanmadan canlandıran Mikkelsen, filmi tek başına sürüklüyor. Kahramanının amansız doğa felaketlerinden kurtulmak için insanüstü çaba gösterdiği, minimal yapısı, olağanüstü görüntüleri ve kontrollü yönetim tarzıyla övgü toplayan Arctic, proje aşamasındayken Mars’ta geçiyordu, sonradan kutuplarda geçecek şekilde değiştirildi ve çekimleri İzlanda’da yapıldı.

4. Yaz (2018) Leto

4. Yaz (2018) Leto

IMDb: 7.5

Leningrad, 1980’ler... Rock’n’roll ve blues müziğin yaygınlaşması, Perestroyka’nın yaklaştığını müjdeliyor; Lou Reed, Led Zeppelin ve David Bowie’nin kaçak plakları elden ele geziyor. Mike ve güzel eşi Natasha, genç müzisyen Viktor ile tanışınca, şüpheyle dolu bir devrin en umutsuz günlerinde müzikle yoğrulmuş bir aşk üçgeni doğuyor. Filmekimi’nde Öğrenci filmini izlediğimiz Kiril Serebrennikov’un Cannes’da ana yarışmada yer alan son filmi Yaz, içten bir ilk aşk hikâyesi anlatırken 1980’lerde Sovyetler Birliği’nde rock kültürünün doğuşunu da gözlemliyor. Filmin kahramanlarından Mike Naumenko, Rus rock dünyasının en iyi şarkı sözü yazarlarından biri olarak tanınıyor. Meşhur Kino grubunun kurucusu Viktor Tsoi ise devrimci şarkılarıyla Rus rock’ının öncülerinden sayılıyor. Yaz, bu müzisyenleri daha yolun başındayken mercek altına alıyor. Oyuncular filmde şarkıları kendileri seslendiriyor.

3. Bir Yıldız Doğuyor (2018) A Star Is Born

3. Bir Yıldız Doğuyor (2018) A Star Is Born

IMDb: 8.2

Sinemanın en bilindik aşk hikâyelerinden biri, bu kez en parlak Hollywood yıldızlarından Bradley Cooper’ın yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği, Lady Gaga’nın ise Hollywood’da üstlendiği ilk büyük rolünde göz kamaştırdığı bir filmle beyazperdeye dönüyor. Bir Yıldız Doğuyor’un sönmeye yakın yıldızı Jackson Maine, şöhretten bunalmış, teselliyi içkide arayan bir rock efsanesidir. Jackson, bir barda rast geldiği amatör şarkıcı Ally’nin sesine hayran kalır ve onu şöhretin basamaklarına çıkarır.

2. Bohemian Rhapsody (2018)

2. Bohemian Rhapsody (2018)

IMDb: 8.4

'Bohemian Rhapsody', Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor. Film, simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Mercury'nin yaşam tarzının kontrolden çıkması ile çıkan iç çatışmaya ve yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen Mercury'nin rock müzik tarihinin en büyük performanslarından birinde gruba liderlik ettiği Live Aid konserinin arifesinde muzaffer birleşme sürecine yayılıyor. Bu süreçte de, her zaman bir aile gibi olan ve günümüzde dışlanmışlara, hayalperestlere ve müzikseverlere ilham vermeye devam eden bir grubun mirasını süslüyor.

1. Roma (2018)

1. Roma (2018)

IMDb: 8.5

Oscar, Akademi ve BAFTA ödülleri ile son dönemde sinema dünyasının en başarılı yönetmenlerinden olan Alfonson Cuaron'un 'Roma' isimli filminin ilk gösterimi Venice Film Festivali'nde gerçekleştirildi. Hem öyküsü hem de sinematografisi ile bolca beğeni topladı. Roma ile Cuarón, kendi çocukluğundan ilhamla 1970'ler siyasi ortamında geçen, sosyal hiyerarşi ve aile içi çatışmaları konu edinen bir filme imza attı.

Meksiko'da orta sınıftan ailelerin yaşadığı Roma mahallesinde, bir evde hizmetçi olarak çalışan genç Cleo'yu (Yalitza Aparicio) odağına alan film, zaman ve mekanın insanlar üzerindeki gücü ve etkisini konu ediniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
18
7
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nazox

#24 izlenir

Yetkin Kaya

cold war, beoning, shopfilters, capernaum,ahlat ağacı..