Görüş Bildir
Haberler
Bu Listede Yok Yok! Gelmiş Geçmiş En İyi 50 Süper Kahraman Filmi

Bu Listede Yok Yok! Gelmiş Geçmiş En İyi 50 Süper Kahraman Filmi

Roxy Carmichael
12.08.2021 - 09:45 Son Güncelleme: 12.08.2021 - 10:58

Süper kahraman filmleri yalnızca Superman ya da Batman'dan oluşuyor sanıyorsanız orada bir durun. Çünkü süper kahramanlar sayamayacağımız kadar fazla filme konu oldu. Eğer bunlardan en iyi 50 tanesini merak ediyorsanız, buyurun içeriğimize!

Not: Film açıklamaları Beyazperde'den alınmıştır. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Thor (2011)

50. Thor (2011)

Öykünün odak noktasında, düşüncesiz tavırları yüzünden antik bir savaşı tekrar alevlendiren güçlü ve kibirli savaşçı Thor var. Dünya’ya sürgün edilen Thor, dünyada insanlar arasında yaşamaya mecbur bırakılmıştır. Ait olduğu dünyanın en tehlikeli kötü adamı karanlık istila güçlerini Dünya’yı ele geçirmek için yollayınca kahramanımız Thor, gerçek kimliğini ortaya koymak için ne yapması gerektiğini öğrenecektir...

49. Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020)

49. Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (2020)

Gotham'ın kötü adamı Roman Sionis ve yardımcısı Zsasz, genç bir kızı hedef gösterir. Şehirde Cass adındaki genç kızı arayanlar yüzünden büyük bir kaos meydana gelir. Bu durum Harley, Huntress, Black Canary ve Renee Montoya'nın yolunun kesişmesine neden olur. Ekip, genç kızı kurtarmak ve Roman’ı etkisiz hale getirmek için birlikte çalışmak zorunda kalır.

48. Batman (1966)

48. Batman (1966)

Başlangıçta bir çizgi roman olarak çok ilgi gören Batman’in yolculuğu televizyon dizileri ve ardından da beyaz perde ile ilerlemiş ve ün salmıştır. Aslında fazla bir bütçe ile yola çıkmaz çünkü o dönem buna çok müsait değildir. Buna paralel aslında içerik olarak mizah unsurları oldukça baskın bir biçimde kullanılmıştır. Zamanla Batman kült filmler kategorisinde yerini alır. Bu filmde dört kötü adam Penguen, Joker, Riddler ve Kedikadın güçlerini bir araya getirirler. Penguen’in denizaltısında yer eden kötüler tüm dünyayı tehdit altında bırakır. Ellerinde korkunç sonuçlara sebep olabilecek bir silah vardır. Batman için görev zamanıdır.

47. Iron Man 3 (2013)

47. Iron Man 3 (2013)

Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu düşman, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağını zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için zekasının ve cesaretinin yanı sıra içgüdülerine de ihtiyacı var. Stark'ın bu savaşında kafasında dönüp duran soru ise belki de tüm olayların en can alıcı yanı: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?

46. Captain Marvel (2019)

46. Captain Marvel (2019)

Film, Carol Danvers'ın Captain Marvel'a dönüşümünden değil, Carol Danvers'ın Captain Marvel olarak dünyaya düşüşünden ilerliyor. Süper güçlere sahip, güzel bir kadın olarak dünyaya düşen Carol Danvers, gezegeni keşfettikçe kimi görüntüler hatırlamaya başlar. Geçmişte gezegenimizde yaşadığını ve burada bir hayatı olduğunu hatırlamaya başlayan genç kadının güvenebileceği tek kişi ise SHIELD çalışanı Nick Fury'dir. Geçmişini keşfettikçe kendine dair bilmediği yeni detayları keşfeden süper kahraman, bir yandan da şekil değiştiren düşmanları Skrull ırkı ile onu ölümden kurtararak kendileri gibi güçlü yapan erdemli Kree ırkı arasındaki savaşta önemli bir rol oynamaktadır. İki ırkın Dünya gezegeni üzerindeki savaşında bir taraf seçmek zorunda kalan Carol, bir süper kahraman olmanın gerçek anlamını keşfedecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Batman Returns (1992)

45. Batman Returns (1992)

İlk filmde Joker’in planlarını altüst etmiş olan Batman’in karşısında şimdi de Penguen durmaktadır. Bir hilkat garibesi olduğu için, Gotham’ın saygın ailelerinden birinin tek çocuğu olduğu halde soğuk bir kış günü şehir parkına terkedilen Penguen (Davy Devito), hayatta kalmış ve şimdi de şehrin gözünde en sevilen insan olmak için her şeyi göze almıştır.

Kirlenmiş işadamı Max Schreck (Christopher Walken), Penguen ile işbirliği yaparak onu vali seçtirme yolunda Batman’i kurban etmek konusunda kararlıdır. Bu arada Schreck’in dağınık asistanı Selina(Michelle Pfeiffer) kirli çamaşırlarını yanlışlıkla öğrendiği patronu tarafından haince binadan aşağıya itildiğinde, karmaşanın ortasına yeni ve cazip bir karakter doğar: Catwoman - Kedikadın. Bu sonuncusu, Batman’le aynı kimlik bunalımlarını taşıyan ve fazladan, epeyce de çatlak bir tiplemedir.

44. Captain America: The First Avenger (2011)

44. Captain America: The First Avenger (2011)

Marvel Comics tarafından yaratılan çizgi roman karakteri Kaptan Amerika, yani Steve Rogers, bu filmde Kaptan Amerika olarak bilinen süper askere dönüşeceği deneysel bir programa katılmaya gönüllü olduğu zamanlardaki Marvel Evreni’nin ilk günlerine dönüyor. Kaptan Amerika , kötü Red Skull’ın liderliğindeki HYDRA organizasyonuyla savaşmak için Bucky Barnes ve Peggy Carter’la güçlerini birleştiriyor.

43. Hellboy (2004)

43. Hellboy (2004)

İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde Naziler, ölüm sebeplerini iyileştirmek üzere kara büyü kullanırlar. Bu sırada farkında olmadan bir iblis dünyaya getirirler. Müttefikler seremoninin gerçekleştirildiği yere baskın yaparlar. Ancak iblis henüz çağırılmıştır. Küçük Hellboy, büyüyüp yetişkin olduğunda kötülük yerine iyiliğe hizmet etmeye karar verir, kara büyü yapan Rasputin’den kurtulan Profesör Broom tarafından yetiştirilir. Dünyaya iyiliğin penceresinden bakan takım arkadaşları ile birlikte maceralar yaşayan Hellboy’un yapabileceklerinin gücü sınır tanımamaktadır. Deneysel olarak, istenmeden dünyaya gelişinin aslında bir anlamı vardır...

42. X-Men (2000)

42. X-Men (2000)

Profesör Xavier, dünyada birçok kişinin farkında olmadığı bir durumdan haberdardır. Bu nedenle kendi isteklerinden bağımsız olarak muhtelif mutasyonlara tabii tutulmuş olan insanları, yeteneklerini açığa çıkarabilmek adına bir okulda toplamıştır. Toplanılan bu gençlerin asıl amacı, dünyaya kötülük salmaya hevesli olan yapay mutantların vahşetini engellemektir. X-Men ekibi, bir yandan politikacıların karalama politikalarıyla didinirken, öteki taraftan dünyayı kurtarmaya çalışacaklardır.

41. Ant-Man (2014)

41. Ant-Man (2014)

Marvel aleminin sevilen süper kahramanlarından biri olan Ant-Man de beyazperdeye zıplamayı başardı! Mesleğine aşık olan ve bu konuda Reed Richards'ı bile aman aman aratmayan biyokimya uzmanı Dr. Hank Pym; altatomik partiküller üzerinden ilginç bir formül geliştirir. Fakat Pym'ın geliştirdiği ve insanlığın geleceğini tayin edeceğine inandığı bu formül daha önceki testlerin hiçbirinde başarılı olmamıştır. Ayrıca henüz başarılı olabilmiş bir insanlı deneyden de söz edebilmek mümkün değildir. Pym, cisimlerin boyutlarını değiştirebilen bu formülün denemelerini yapmaya başlar ancak işler pek de umduğu gibi gitmez.  Uygulama sırasında yaşadığı bir kaza sonucu, yeni bir yetenek kazanır. Artık çevresindeki bütün böceklerle iletişim kurabilmekte hatta onları kontrol edebilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Crow (1994)

40. The Crow (1994)

Müzisyen Eric Draven ve nişanlısı Shelly, düğünlerinin arifesinde Top Dollar isimli berbat tipin başını çektiği serseri çetesi tarafından saldırıya uğrar ve katledilirler. Bir yıl sonra Eric’in mezarını ziyaret eden bir karga, genç adamın intikamcı bir ruh olarak ölümden dönüşünün de simgesi olacaktır. Alınacak intikamlar, verilecek dersler vardır...

39. Darkman (1990)

39. Darkman (1990)

Peyton Westlake tarihin en büyük icatlarından birinin peşindedir. Yapay insan derisini keşfederek tarihi değiştirecektir. Ancak şu ana kadar geldiği noktada deri güneş ışığıyla buluştuktan yüz dakika sonra kaybolmaktadır. Bir gün gangsterlerle başı derde girer ve Peyton'ın laboratuvarı bir harabeye döner. Bunun akabinde Peyton intikam yemini eder ve icadını kullanarak Karanlık Adam'a dönüşür.

38. Batman Begins (2005)

38. Batman Begins (2005)

Gotham adeta şeytanlarla, kötü hesapların peşinde olan adamlarla kuşatılmış bir yerdir. Suç olayları bitmek bilmez. Bruce Wayne’in amacı bu şehre adaleti getirerek insanların ruhundaki korkuları ortadan kaldırmak ve onları huzurlu kılmaktır. Yol göstericisi Ra’s al Ghul her ne kadar ona çok şey öğreten insan olsa da bir başka açıdan yoluna engel de teşkil etmektedir. Christopher Nolan’dan gelen bir Batman üçlemesinin ilk filmidir.

37. Deadpool 2 (2018)

37. Deadpool 2 (2018)

Deadpool, kahramanlık işlerini devam ettirmekte, bir yandan da gündelik hayatını sürdürmektedir. Kız arkadaşı Vanessa'yla mutlu bir ilişki sürdüren Deadpool'un düzeni, gelecekten gelen Cable'ın ortaya çıkışıyla sarsılır. Cable gelecekte tehdit oluşturacak bir çocuğun peşindedir. Deadpool, Cable'ı durdurabilmek için süper güçlere sahip bir ekibi toplar ve bu aykırı karakterlerden oluşan X-Force ekibi, Deadpool'la birlikte maceraya atılır...

36. Batman: Mask of the Phantasm (1993)

36. Batman: Mask of the Phantasm (1993)

Gotham şehrinde mafya üyelerinin öldürülmesi üzerine gözler, suça karşı savaşan Batman’a çevrilir. Kasabanın önde gelen mafya liderini öldüren katil, suçun Batman’in üzerine atılması için uğraşmaktadır. İşlemediği bir cinayetle suçlanan Batman, karşısındaki düşmanı bulmak için harekete geçer. Zorlu bir mücadeleye girişen Batman, yeni düşmanının kim olduğunu bulup, kendisini aklamayı başarabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. X2: X-Men United (2003)

35. X2: X-Men United (2003)

Styker isimli kötü niyetli bir varlık şehrin ve insanlığın düzenine çomak sokmak üzere güç toplamaktadır. Büyük bir kaosu beraberinde getirmeyi amaçlayan William Styker, müthiş bir şekilde organize olmaktadır. Alışılmışın dışındaki süper güçleriyle çevresine korku yaymaya başlayan Styker'ın karşısına dikilebilecek tek ekip ise Profesör Charles Xavier'in üstün mutantlardan oluşan ekibidir. Magneto ise onlara yardım etmeye hazır bir biçimde beklemektedir. Mutantlar arasında ayrı bir öneme sahip olan Wolverine ise, kendi geçmişini aramak üzere bir yolculuğa çıkmanın eşiğindedir.

34. Deadpool (2016)

34. Deadpool (2016)

Eski bir özel kuvvetler görevlisi olan Wade Wilson ordudan ayrıldıktan sonra kendi çöplüğünde, kendi kurallarına göre takılan, kötünün iyisi bir adamdır. Hayatına yeni giren Vanessa ile harika bir uyumu varken bir şeylerin tam da yolunda gittiğini düşünürken, kanser olduğu gerçeğiyle yüz yüze kalır. Sevdiği kadını bu acılı süreci izlemekten kurtarmak için onu terk eden Wade, kendisine tedavi umudu sunan bir bilimsel projeye katılır. Fakat bu proje sadece bir 'yan etki' olarak kansere tedavi olacaktır. Asıl amaç birtakım DNA'ları tetiklemektir. Akla gelmeyecek acılara göğüs geren Wade, her şey sona erdiğinde üstün yeteneklere sahip olur. Fakat tüm bu özellikleriyle tek bir amacı vardır, Ajax 'Francis'ten intikam almak! Hayatından kimi kesitleri de bizlerle paylaşan kahramanın intikam öyküsünde Profesör X'in ekibinden erdemli Colossus ve ergenlik çağındaki Negasonic Teenage Warhead de ona eşlik ediyor.

33. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

33. Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Koruyucular, artık aileleri haline gelen ekipte birbirlerini düşmanlara karşı korumak için savaşırken, Starlord olan Peter Quill’in gizemli geçmişinin sırları da çözülmeye başlıyor. Eski düşmanlar yeni müttefiklere dönüşürken, hayranların klasik çizgi romanlardaki favori karakterleri kahramanlarımızın yardımına koşuyor.

32. Avengers: Infinity War (2018)

32. Avengers: Infinity War (2018)

Kaptan Amerika ve Iron Man'in arasında yaşanan olayların ardından bölünen kahramanlarımız, birbirlerinden uzaklara savrulurlar. Hepsi kendi yandaşlarıyla dünyayı korumaya çalışmaktadır. Ancak dünyanın kaderi bir kez daha tehlikeye girer. Sınırsız bir güç kaynağı olan sonsuzluk taşlarının peşine düşen Thanos, dünyanın gördüğü en büyük tehdittir. İnsanlığın kaderi bir kez daha, insanlık için savaşmaya ant içmiş kahramanlarımız elindedir. Hiçbir süper kahramanın tek başına yenemeyeceği büyüklükteki bu tehdit için ekipler birleşmeli ve tehdide tüm güçleriyle karşı koymalıdır...

31. Hellboy II: The Golden Army (2008)

31. Hellboy II: The Golden Army (2008)

Bu süper kahramanın devam filminde şeytan bir cin, insanlarla mistik yaratıklar arasındaki eski bir anlaşmayı bozarak insanlığa karşı savaş ilan eder. Altın Ordu’yu kurtarmakla görevlidir. Altın Ordu, yalnız Elves Kralı ile onun soyundan olanlar tarafından yönetilmektedir. Bu ordu ölüm makineleri ile insanlığı yok edecek güce sahiptir. Dünya üzerinde Cehennem ortaya çıkmak üzereyken, Hellboy ve takımı, Altın Ordu’dan önce insanlığın varlığını kurtarabilmek adına krallığı terk eden şeytan prensi Nuada’yı yenmek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. X-Men: First Class (2011)

30. X-Men: First Class (2011)

Mutantlar henüz yer altındayken, kendilerini ve güçlerini, normal insanların gözünde deşifre etmeden önce Charles Xavier ve Erik Lensherr, yani Profesör X ve Magneto, doğaüstü güçlerini tek tek keşfetmek başlayan iki genç delikanlıydı.

Henüz birbirlerine düşman kesilmeden önce, kendileri gibi dışlanan diğer Mutantlarla işbirliği yaparak dünyayı tehdit eden tehlikeleri önlemeye çalışan iki yakın arkadaşın arası fikir ayrılıkları ile açıldı. O günden bu yana Magneto Kardeşliği ve Profesör X'in X-Men'i arasında devam eden ezeli rekabet nesilden nesle dahi aktarıldı...

29. Superman II (1981)

29. Superman II (1981)

Zod, Ursa ve Non isimli 3 uzaylı cani, Superman’in geldiği gezegen olan Krypton’da yargılanmış ve uzun yıllar önce başka bir boyuta hapsedilmişlerdi. Sevgilisi gazeteci Lois Lane’in rehin alındığı bir olaya müdahale eden Superman, teröristlerin ele geçirdiği nükleer bir roketi, patlamadan saniyeler önce uzaya gönderir. Ancak uzaydaki bu patlama şans eseri Zod ve adamlarını uyandırıp bizim boyutumuza getirir. Üç kötü adamın, birer Kryptonlu olan kendilerinin de aynı Superman gibi bizim güneşimiz sayesinde dünyada süper güçlere sahip olduğunu anlaması uzun sürmez. Yeni kazandıkları güçleri sayesinde başı dönen uzaylı zorbalar, tüm dünyayı dize getirmeye kalkışır ve kaosa sebep olur. Bunlar olurken Lois Lane Superman ve Clark Kent’in aynı kişi olduğundan şüphelenmeye başlamıştır. Sonunda gerçekleri itiraf edip sevdiği kadını Kuzey Kutbu’ndaki kalesine götüren Clark, Lois’le birlikte olmak için güçlerinden vazgeçmeye karar verir. Tabii bunun için en kötü zamanı seçtiğini söylememize gerek yok.

28. Captain Underpants: The First Epic Movie (2017)

28. Captain Underpants: The First Epic Movie (2017)

İki yaratıcı ve muzip dördüncü sınıfa giden arkadaş, George Beard ve Harold Hutchins, kötü kalpli lise müdürleriyle bir anlaşmazlık yaşarlar. Müdür ikiliyi ayrı sınıflara koymakla tehdit edince iki arkadaş yanlışlıkla lise müdürlerini hipnotize eder. Hipnoz sonucu müdür bir çizgi roman karakteri olan iyi kalpli ve lastik donlu Kaptan Düşükdon’a dönüşür. Ancak süper kahramanlık sanıldığı kadar kolay olmayacaktır... Amerikalı yazar ve illüstratör Dav Pilkey’in aynı adı taşıyan çocuk romanından uyarlama animasyon film, Pilkey'nin 12 kitaplık çok satan serisinin ilk dört kitabına dayanıyor.

27. The Dark Knight Rises (2012)

27. The Dark Knight Rises (2012)

Kedikadın Selina Kyle'ı da kendi safına çeken Bane, Gotham kentini ve halkını ciddi bir tehditle karşı karşıya bırakacaktır. Ne yerel kuvvetler, ne kahraman Jim Gordon ne de ordu olacakların önüne geçemez. Batman ilk kez kendisinden daha güçlü bir rakibe karşı mücadele verecektir...

26. Ant-Man and the Wasp (2018)

26. Ant-Man and the Wasp (2018)

Ant-Man ve Wasp, hem iyi bir baba hem de süper kahraman olan Scott Lang’ın geçmişindeki sırları çözmek için Wasp ile işbirliği yaparak verdiği mücadeleyi konu ediyor. Scott Lang, Yenilmezler'in savaşında yer almanın sonuçları ile hem bir süper kahraman, hem de bir baba olarak boğuşmaktadır. Hayatının iki yanını da dengede tutmaya çalışan Scott hem iyi bir baba, hem de sorumluluk sahibi kahraman Ant-Man olmak için çabalarken, Hope van Dyne ve Dr. Hank Pym acil bir görevle kapısını çalarlar. Scott bir kez daha kostümünü giymeli ve Wasp ile işbirliği yaparak geçmişindeki sırları çözmek için işe koyulmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Big Hero 6 (2014)

25. Big Hero 6 (2014)

Oldukça zeki bir robot tasarımcısı olan Hiro Hamada kendisini bir anda bir suç örgütünün içinde bulacaktır. Kötü adamların amacı yüksek teknolojili “San Fransokyo” kentini yerle bir etmektir. En yakın arkadaşı Baymax ‘ın yardımıyla Hiro, şehri kurtarmak için oluşturulan gönüllüler ordusuna katılır. Onları Hiro'nun diğer arkadaşları da yalnız bırakmayacaktır:  Hiro gibi macera bağımlısı olan Gogo Tamaga, oldukça düzenli, sistemli ve sevimli Wasabi No-Ginger, kimya konusunda uzmanlaşmış Honey Lemon ve fanatik Fred. Disney’in yapımcılığını üstlendiği aile animasyonunda yönetmenler animasyonun mutfağından gelen ödüllü isimler olan Don Hall ve Chris Williams ikilisi.

24. Doctor Strange (2016)

24. Doctor Strange (2016)

Başarılı cerrah Stephen Vincent Strange, geçirdiği bir trafik kazası sonucunda elindeki sinirler zarar görünce artık mesleğini yapamaz hale gelir. Tüm yaraları iyileştirebilen, Tibet'te yaşamakta olan Ancient One adlı büyücünün varlığını öğrenmesi onun için yeni bir umut olur. Tibet'e giden cerrah sandığından çok daha büyük güçlerle karşılaşacaktır.

Marvel aleminin sevilen süper karakterlerinden biri olan Doctor Strange'in öyküsünü perdeye taşıyan filmde Doktor Strange'i İngiliz oyuncu Benedict Cumberbatch canlandırırken filmin yönetmen koltuğunda, ağırlıklı olarak korku-gerilim projelerinin aranan ismi haline gelen Scott Derrickson oturuyor.

23. Spider-Man (2002)

23. Spider-Man (2002)

Peter Parker, sosyal hayatında pek de başarılı olamayan bir öğrencidir. Okulda akranları tarafından sürekli olarak hor görülmekte ve aşık olduğu Mary Jane'i sadece hayal edebilmektedir. Bir gün okulun çıkardığı bir gezide üzerinde deneyler yapılan bir örümcek tarafından ısırılır. Peter Parker'ın sıradan hayatı baştan aşağı değişecektir. Peter, örümceğin içgüdüsel yeteneklerini kazanacak ve bunu şehrin karanlığında kaybettiği amcasının intikamını almak üzere kullanacaktır. Peter, artık 'Örümcek Adam' olacaktır.

22. Captain America: The Winter Soldier (2014)

22. Captain America: The Winter Soldier (2014)

Steve Rogers, Nick Fury ve gizli SHIELD örgütü ile işbirliğini koruyarak modern dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor. Devam filminde öykü bu sefer sosyalist dönem Rusya'sına uzanıyor. SSCB döneminde özel kuvvetler içerisinde yetiştirilen ve Winter Soldier (Kış Askeri) adı verilen bir adam aslında tam bir ölüm makinasıdır. Rusya tarafından donmuş bir gölde bulunur ve önüne çıkan her şeyi yerle bir etmeye kararlıdır.

Kaptan Amerika yanına Falcon'u ve Kara Dul'u da alarak güç birliği yapar ve soğuk diyarlardan gelen bu düşmana karşı büyük bir mücadeleye girer.

21. The LEGO Batman Movie (2017)

21. The LEGO Batman Movie (2017)

Sakin ve durağan bir hayat süren Batman kocaman evinde tembellik ederken yeni yardımcıları Robin ve Batgirl'ün ortaya çıkmasıyla işler değişir. Ekip henüz birbirine alışamadan Joker'in hain bir planla Gotham'ı tehdit ettiği haberi duyulunca, taze ekip birleşmek zorunda kalacaktır. Batman'in artık sadece kendinden değil, evlat edindiği oğlundan da sorumlu olması işleri daha da zorlaştırır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. X-Men: Days of Future Past (2014)

20. X-Men: Days of Future Past (2014)
geekyapar.com

Mutantlar soylarının tükenmemesi için zamanda yolculuk yapmak zorundadır zira gelecekte kamplara hapsedilmiş durumdadırlar. Sentinel'ler tarafından avlanıp öldürüldükleri için de nesilleri tükenmenin eşiğine gelmiştir. Mutantların soyunu kurtarabilmek için iki ezeli düşman Magneto ve Charles Xavier güçlerini birleştirirler. Planları Sentinel'lerin yarattığı vahşeti durdurmak üzerine kuruludur. Wolverine (Hugh Jackman), kendi kendini iyileştirebildiği için zamanda yolculuğun onda yol açabileceği yan etkiler yok olacaktır. Bu yüzden Wolverine'i Kitty Pryde'ın da yardımıyla geçmişe gönderirler. Trask Industries'in deneyler sonucu ürettiği Sentinel'lerin yapım aşamasına engel olacaklardır. Acaba bu konuda başarılı olabilecekler midir?

19. Shazam! (2019)

19. Shazam! (2019)

Herkesin içinde bir süper kahraman yatar, kimileri için bu birkaç sihirli sözcük ile ortaya çıkabilir! 1939 yılında yaratılan süper kahraman Shazam, genç Billy Batson'ın ihtiyaç anlarında sihirli sözcükleri söyleyerek dönüşebildiği bir süper kahraman. Sihirli sözcükleri söylediği an dünyanın en güçlü ölümlüsüne dönüşen karakter, gündelik hayatında okul ödevleri gibi meselelerle boğuşurken, süper kahraman olduğunda da dünyanın güvenliği için mücadele veriyor. Süleyman'ın bilgeliği, Herkül'ün gücü, Atlas'ın dayanıklılığı, Zeus'un görkemi, Aşil'in cesareti ve Merkür'ün hızına sahip olan karakter, edindiği güçlerin sahiplerinin baş harfleri ile S.H.A.Z.A.M. adını alıyor. Peki bu güçlü yetişkin bedenini yöneten küçük bir çocuğun ruhu bir araya gelince ortaya nasıl bir kahraman çıkıyor? Uçabilir mi? X-ışını görüşü var mı? Ellerinden yıldırım atabiliyor mu? Sosyal bilgiler sınavını geçebilecek mi? Shazam yeteneklerinin sınırlarını bir çocuğun neşeli pervasızlığıyla test etmeye koyulur. Ancak, Dr. Thaddeus Sivana tarafından kontrol edilen kötülüklerin ölümcül güçleriyle savaşmak için bu yetkilere hızlıca hakim olmayı öğrenmesi gerekecektir...

18. Captain America: Civil War (2016)

18. Captain America: Civil War (2016)

Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup.

17. Spider-Man: Far From Home (2019)

17. Spider-Man: Far From Home (2019)

Film, arkadaşları ile gittiği okul gezisi sırasında gizemli bir görev üstlenmek zorunda kalan Peter Parker'a odaklanıyor. Örümcek Adam macerasının 2. devam halkası olan filmde Peter Parker’ı bir kez daha milyonlarca hayran kazanan yeni nesil Örümcek Adam Tom Holland canlandırıyor. Genç Peter Parker’ın maceralarının anlatılacağı filmin yönetmenliğini Jon Watts üstleniyor.

16. Teen Titans Go! To the Movies (2018)

16. Teen Titans Go! To the Movies (2018)

Süper kahraman ekibi Teen Titans'ın üyelerine göre; bütün süper kahramanların kendilerine ait bir filmleri vardır. Fakat durum bizim ekip için böyle değildir. Fakat grubun fiili lideri Robin bu işi çözmeye ve yardımcı karakter yerine bir star olmaya kararlıdır. Ekip amacına ulaşmak adına; Hollywood’un en gözde yönetmeninin dikkatini çekmek için birkaç çılgınca fikirle beraber Tinsel Kasabası’na gelir. Ancak hayallerini gerçekleştireceklerinden emin olan grup üyeleri, dünyayı ele geçirmeye çalışan bir süper kötü tarafından yanlış yönlendirilir. İşler gitgide kötüye giderken süper kahraman ekibi, arkadaşlıklarının ve dirençlerinin sınandığı kimi olaylar sonunda, Teen Titans'ın kaderini kendi elleriyle zorlaştıracaklardır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. The Avengers (2012)

15. The Avengers (2012)

SHIELD adıyla tanınan uluslararası barış örgütünün başındaki isim Nick Fury, tüm dünyanın güvenliğine karşı büyük bir tehdit oluşturan düşmanla karşı karşıya kalır. Fury, dünyayı yaklaşan bu felaketten kurtarmak için en cesur ve en 'süper' kahramanlardan oluşan bir ekip kurmak zorundadır...

14. Guardians of the Galaxy (2014)

14. Guardians of the Galaxy (2014)

Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill, esrarengiz bir küreyi çalınca güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan'la başı derde girer. Ronan'ın tek amacı küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un  yoldaşı olan ağaç kılıklı Groot, ölümcül yeşil kadın Gamora ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax ile işbirliği içerisine girer. Galaksinin Koruyucuları olarak anılan bu beşli, evren için gerçekten tehlike arz eden bu kürenin gücüne ve peşindeki düşmanlarına karşı ne yapacaktır?

13. Spider-Man: Homecoming (2017)

13. Spider-Man: Homecoming (2017)

Yenilmezler ile yaşadığı maceranın büyüsüne kapılan genç Peter kendini kanıtlama isteğiyle dolup taşan bir gençtir. Ancak yaşı gereği birçok farklı sorumluluğu vardır. May halası ile yaşayan genç Peter bir yandan da ona göz kulak olan Demir Adam ile arkadaşlığını ilerletmiştir. Okul hayatına alışmaya ve sıradan bir genç gibi yaşamaya çalışan Peter'ın aklında ise suçla savaşmak ve dünyayı daha güvenli bir hale getirmek vardır. Vulture yepyeni bir düşmanı yaşadığı şehre gönderdiğinde ise Peter'ın kendini gösterme fırsatı çıkacak, ancak en değerli gördüğü herkes tehdit altında olacaktır...

12. Spider-Man 2 (2004)

12. Spider-Man 2 (2004)

Peter Parker, çifte hayat yaşayıp Örümcek Adam olarak suçlularla savaşmaktan yorgun düşmüş mutsuz bir adamdır. Hayatı inişe geçmiştir. Sevdiği kadın bir başkası ile nişanlanmış, dereceleri yokuş aşağı kayıp gitmekte, hiçbir işi başaramamaktadır. Dahası Daily Bugle gazetesi, Örümcek Adam’ın bir suçlu olduğu iddiası ile kendisine acımasızca saldırmaktadır. Kırılma noktasına ulaşan Peter, bu kimliğinden vazgeçmeye karar verir. Ancak başarılı olmayan bir dönüşüm deneyimi ile eksantrik ve obsesif bilim adamı Doktor Otto Octavius, dört uzun dokunaçlı bir cani olarak Doktor Ahtapot’a dönüşür. Peter, belki de Örümcek Adam’ın geri dönüş zamanı olduğunu düşünmeye başlar. Sam Raimi’nin ikinci Örümcek Adam filmi ilkinden de fazla ilgiyi hak ediyor.

11. Incredibles 2 (2018)

11. Incredibles 2 (2018)

Süper güçlere sahip aile suçla savaşmaya devam ederken, süper kahramanların yasal olmaması sıkıntı yaratmaktadır. Ancak bu konudaki umut ışığı, ailenin Elastigirl lakaplı annesi Helen'dır. Helen süper kahramanların önemini kanıtlamak üzere dünyayı kurtarmakla meşgulken, evdeki işleyiş, Violet ve Dash ile birlikte evde kalan Bob'un sorumluluğundadır. Küçük Jack-Jack'in de süper güçlerinin olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte, evin kontrolünü sağlamak iyice zorlaşır. Ancak yeni bir kötü dahinin incelikli planı dünyayı tehdit etmeye başlayınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalı ve tehdidi savuşturmayı başarmalıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Logan (2017)

10. Logan (2017)

Logan: Wolverine'de, yakın gelecekte yaşlanmış ve yorgun olan Wolverine ve Professor X, Meksika sınırında saklanmaktadır. Fakat Logan'ın dünyadan gizlenmesi ve mirası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir mutant geldiğinde sona erer. Şimdi Wolverine'de genç bir kadın klonunu Nathanial Essex'in liderliğindeki kötü bir organizasyondan korumalıdır.

9. Thor: Ragnarok (2017)

9. Thor: Ragnarok (2017)

Asgard'tan uzakta, evrenin öbür ucunda hapsolmuş olan Thor çıkış yolu bulamamaktadır. Üstelik güçlü çekici de yanında değildir ve Asgard bir yıkımın eşiğindedir. Ragnarok zamanı gelmiştir, eğer gerçekleşirse bütün Asgardlıları yok edecek olan yıkımın sorumlusu ise acımasız Hela'dır. Ancak Asgard'ı kurtarabilmek için öncelikle özgür kalmalı, bunun içinde karşısına eski müttefiki Hulk'ı çıkaran ölümcül bir yarışmayı kazanmalıdır...

8. Wonder Woman (2017)

8. Wonder Woman (2017)

Amazon prensesi Diana Price, nam-ı diğer Wonder Woman dünyayı keşfetmek için tropik topraklarını geride bırakıp demir ve camın hüküm sürdüğü dünyamıza dalar. Birçok insanüstü yetenek ve kıvrak bir zekayla donatılmış olan güzel kahraman Cennet Adası'nın medeniyete açılan kapısı olacaktır.

7. Superman (1978)

7. Superman (1978)

Krypton gezegeni yok olmak üzeredir. Gezegeni terkedecek kadar aracı olmayan sakinleri, küçük bir bebeği bir kapsülle uzaya yollarlar. Kapsül uzun bir seyahat sonrası dünyaya, küçük bir Kansas kasabasına düşer.

Kapsülü ve içindeki bebeği yaşlı ve çocuksuz bir çift olan Kent’ler bulur. Clark adını verdikleri ve kendi öz çocukları gibi sevdikleri çocuk büyüdükçe inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfederler.

Büyüyüp Metropolis’e gelen Clark, burada süper kimliğini gizleyebilmek için bir gazetede işe girer. Kısa zamanda, dünyayla ilgili kötü emelleri olan Lex Luthor’la mücadele içinde bulur kendisini.

Superman, gerçeği, adaleti ve dünyayı koruyacaktır.

6. Iron Man (2008)

6. Iron Man (2008)

Tony Stark, hem bir mühendislik dahisi hem de tam bir playboydur. Kendi ülkesinde teknoloji harikası füzeler ve silahlar üretmektedir. Afganistan’da yeni bir füzeyi tanıtırken esir düşer ve yaralanır. Onu kaçıranlar, kendileri için bir füze yapmasını isterler. Tony ise bunun yerine zırhlı bir giysi yapar. Bunu yapmaktaki amacı zekasını kullanarak farklı bir kurtuluş yöntemini planlamaktır. Boş zamanlarını kadınlarına ayıran Tony’nin hayatı artık tamamen farklı bir şekle bürünmüştür. Onun bununla nasıl baş edeceği ise esas konudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Dark Knight (2008)

5. The Dark Knight (2008)

Suç işleyenlerden arındırılan bir yer, bir zaman sonra yeniden tehdit altında kalabilir ve işte o zaman yeniden kolları sıvayacak olanların mücadelesi de daha keskin olarak hayata geçecektir. Batman, Teğmen Gordon ve Savcı Harvey Dent bir araya gelerek Gotham Sokakları’nda bu işi kotarmış olsalar da ansızın ortaya çıkan Joker, işleri fena halde bozar. Onun dehası ile baş etmek kolay olmayacaktır. Gotham eski karmaşa dolu günlerin eşiğindedir. Batman yeniden kurtarıcılığa soyunurken kendi varlığının bulduğu anlamı da sorgulamaya başlar. O aslında suçluların sayısını azaltıyor mudur yoksa çoğaltıyor mudur bunu gerçekten anlamak isteyecektir.

4. Avengers: Endgame (2019)

4. Avengers: Endgame (2019)

'Avengers Infinity War'un ardından pek çok süper kahraman küle dönüşmüştür. Doktor Strange, Gamora, Drax, Mantis, genç Örümcek Adam, Black Panther, Bucky Barnes, Groot, Scarlet Witch, Vision, Star Lord, Maria Hill, The Wasp ve Nick Fury gibi pek çok kahraman, Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi dengesini kurması yüzünden yok olmuştur ve dünya umutsuz haldedir. Dünya üzerinde kalan Black Widow, Kaptan Amerika, Thor ve Hulk kendi yaslarını tutmaktayken, Iron ve Nebula ise kontrol edemedikleri bir uzay gemisinin içinde, uzay boşluğunda sürüklenmektedirler. Süper kahramanlar takımı için işler pek de iyi görünmemektedir. Ancak Kuantum Bölgesi'nden çıkmanın bir yolunu bularak Avengers ekibinin kalan üyelerine giden Ant-Man, yeni bir umut ışığı olacaktır. Daha önce var olduğunu bilmedikleri bölgeler, kahramanlar ve evrenlerin varlığını öğrenen ekip, Thanos'un kurduğu bu çarpık dengeyi değiştirmek ve kendilerinden alınanı geri getirmek için hayatlarının en büyük mücadelesine girişeceklerdir. Hepsi kişisel olarak önem verdikleri şeyleri kaybetmiş olan kahramanlarımız için intikam vakti gelmiştir.

3. Black Panther (2018)

3. Black Panther (2018)

Babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa, hakkı olan tahta sahip çıkmak için izole yaşayan ancak teknolojik açıdan ileri seviyede olan halkına geri döner. Ancak güçlü bir eski düşman yeniden ortaya çıktığında, T'Challa'nın yeterliliği, Wakanda'nın ve tüm dünyanın kaderini tehlikeye atan korkunç bir çatışmaya girince test edilir. İhanet ve tehlike ile karşı karşıya kalan genç kral, düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için müttefiklerini toplamalı ve gücünü serbest bırakmalıdır...

2. The Incredibles (2004)

2. The Incredibles (2004)

Animasyon kahramanı Mr Incredible adı altında dünyada var olan kötülüklerle mücadele eden ve insanları kötücül şeylerden korumaya çalışan Bob Parr, dünyaca meşhurdur. Bir süre sonra hayatının bu denli yorucu olmasından yana şikayetçi olup emekliye ayrılmak ister. Eşi ve çocukları ile beraber daha sakin ve sıradan bir yaşam düzenine geçer. Çok geçmeden bu düzenden de sıkılır çünkü sigortacılık gibi bir iş onu pek kesmemektedir. Evren niyet ve isteklerini duyar ve ona bir mesaj iletilir. Bir adada artık gizli bir görevin sahibidir.

1. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

1. Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018)

Polis memuru bir baba ve kendisini işine adamış bir annenin çocuğu olan Miles, yeni okuluna uyum sağlamakta zorlanır. Anne ve babası, sadece yetenekli öğrencilerin bulunduğu bir özel okula giden oğullarının başarısını görmeyi arzulamaktadır. Ancak Miles’ın okulla pek ilgisi yoktur. O daha çok arkadaşları ve kendisini grafiti konusunda cesaretlendiren amcası Aaron ile zaman geçirmek ister. Miles, hayatındaki ufak sorunlarla boğuşurken radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atar. O artık özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramandır. Zehir atma, kamuflaj, nesnelere yapışabilme, çok gelişmiş duyma pek çok güç kazana Miles, gerçek bir süper kahraman olabilmek için Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham’dan yardım alır. Süper kahraman olmanın sorumluluklarını öğrenen Miles artık maskesini takıp kötülüğe karşı savaşmak için harekete geçmelidir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
16
8
5
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın