Görüş Bildir
Haberler
Fantastik Evrenin Erkeklerden Oluştuğu Dünyaya Tokat Gibi İnen Birbirinden Güçlü Kadın Süper Kahramanlar

Fantastik Evrenin Erkeklerden Oluştuğu Dünyaya Tokat Gibi İnen Birbirinden Güçlü Kadın Süper Kahramanlar

06.02.2021 - 09:30

Süper kadınlar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Elektra Natchios

1. Elektra Natchios

Elektra Natchios, Marvel Comics çizgi romanlarında görünen hayali karakterdir. Frank Miller tarafından yaratılan karakter, 1981 yılında ilk defa Daredevil'in 168. sayısında görülmüştür. Süper kahraman Daredevil'in sevgilisidir ancak şiddet yanlısı oluşu ikisini ayırmıştır.

2. Invisible Woman

2. Invisible Woman
i.imgur.com

Görünmez Kadın, Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında görünen kurgusal bir süper kahramandır. Karakter, Fantastik Dörtlü'nün kurucu üyesidir ve Marvel'in Çizgi Romanların Gümüş Çağı'nda yarattığı ilk kadın süper kahramandır.

3. Black Widow

3. Black Widow

Black Widow, Kara Dul olarak da bilinen Natalia Alianovna “Natasha” Romanoff, dünyanın en yetenekli casus ve suikastçılarından ve Yenilmezlerin kurucu üyelerinden biriydi. Aslen KGB operatörü ve tehlikeli suikastçi olan Romanoff, Clint Barton tarafından S.H.I.E.L.D.’a alınmıştı. Black Widow, zamanla S.H.I.E.L.D.’nin en etkili ajanlarından biri oldu.

4. Catwoman

4. Catwoman

Catwoman ilk defa bir Batman çizgi romanında 1940 ilkbaharında yazılmış bir kadın çizgi kahramanıdır. Catwoman’ın gerçek adı Selina Kyle çoğunlukla süper kötü kahraman veya anti kahraman olarak bilinir. Catwoman iyi veya kötü olarak anılamamaktadır. Yeri geldiğinde iyilerle, yeri geldiğinde ise kötülerle birlikte çalışmaktadır. Kendisi iyi, idealist, cesur, asil ve metanetli olma gibi özelliklere sahiptir.

5. Wonder Woman

5. Wonder Woman

Wonder Woman, gelen her türlü kurşun saldırısını karşılayabilen, hatta bu kurşunları düşmanına tekrar atabilen bir süper kahraman ve DC Comics karakteridir. Wonder Woman uçabilir ve halkalarıyla atak yapabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gamora

6. Gamora

Zen-Whoberi ırkının sonuncusu olan Gamora, Thanos tarafından evlat edinilmiş ve bir suikastçı olarak yetiştirilmiştir. Algıları değiştirilse de Gamora, üvey babasını karşısına alarak muhtaçlara yardım etmek için yeteneklerini kullanmaktadır. Önceleri Annihilation Wave’de bir kıdemli olan Gamora, sonrasında Galaksinin Koruyucuları ile birlikte seyahat etmektedir ve “Evrendeki En Tehlikeli Kadın” olarak bilinmektedir.

7. Kitty Pryde

7. Kitty Pryde

Bir mutant olan Pryde, hem kendisinin hem de temas halinde olduğu nesnelerin veya insanların soyut kalmasına izin veren bir 'aşamalandırma' yeteneğine sahiptir. Bu güç, içinden geçtiği herhangi bir elektrik alanını da bozar ve havaya yükselmeyi simüle etmesini sağlar.

8. Rogue

8. Rogue

Rogue, X-Men çizgi roman karakteri. 2. nesil X-Men'in en güçlü karakterinlerden biridir. İlk kez Marvel Comics çizgi romanı The Avengers' ın 10. sayısında (Kasım 1981) görünmüştür.

9. Dr. Jean Grey

9. Dr. Jean Grey

Jean Grey, Marvel Evreninde yaşayan bir süper kahramandır. Marvel Girl ve ardından Phoenix takma adlarını kullanan Jean Grey, en çok X-Men karakteri olarak bilinir. Yazar Stan Lee ve sanatçı Jack Kirby tarafından yaratılmıştır. İlk olarak Eylül 1963'te The Uncanny X-Men ile ortaya çıkmıştır.

10. Poison Ivy

10. Poison Ivy

Gerçek adı Pamela Lillian Isley'dir. Fakat Gotham dizisinde Ivy Pepper ismiyle karşımıza çıkmıştır. Zehirli öpücükleri, baştan çıkarıcı çekiciliği ve Harley Quinn'in en yakın arkadaşı olmasıyla da tanınır. Hatta bazı çizgi romanda Harley Quinn ile Poison Ivy arasında bir ilişki olduğu izlenimi verilmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Barbarella

11. Barbarella

Barbarella, ressam Jean-Claude FOCEST'in yarattığı bir çizgi roman kahramanıdır. Yönetmen Roger Vadim, 1968 yılında eseri bir bilimkurgu filmi olarak beyaz perdeye aktarırken, bu uzay maceracısı kadının rolünü, eşi Jane Fonda'ya vermişti.

12. Black Canary

12. Black Canary

Black Canary, birden fazla dövüş stili kullanarak suçluları serseme çeviren, bunun yanında taktiksel zekaya sahip olup kafası organizasyona da çalışan bir Justice League üyesidir. Karakterin öne çıkan özelliklerinden biri deri ağırlıklı kostümü ve file çoraplarıdır. Suç mahalline motosikletiyle gider, yüzeysel bakışla femme fatale profili çizer. Bunun dışında, bir başka Justice League üyesi olan Green Arrow’la olan ilişkisiyle tanınır.

13. Jessica Jones

13. Jessica Jones

Jessica Campbell, Midtown High lisesinde okuyan, normal bir kız. Bir gün; annesi, babası ve küçük kardeşinin olduğu bir araba yolculuğu esnasında babası bir dikkat dağınıklığıyla arabayı bir kamyona çarpıyor, kamyonun içerisinden kimyasallar dökülüyor ve bunlar Campbell’a güçlerini veriyor. Yetim kalan Jessica, Jones adlı bir aile tarafından evlat ediliniyor. Eski okuluna geri dönen genç kız, burada Spider-Man‘i savaşırken görünce ilham alıyor ve Jewel adı altında süper kahramanlık yapmaya karar veriyor. Yalnız, olaylar pek de iyi gitmiyor, Jessica süper kahramanlığı beceremediğine kanaat getiriyor ve Alias Investigations adı altında bir özel dedektiflik bürosu açıp, kostümünü emekliye ayırıyor.

14. Scarlet Witch

14. Scarlet Witch

İlk görünüm Mart 1964’te The X-Men’de olmuştur. Wanda ve ikiz erkek kardeşi Pietro (Quicksilver), manyetizmanın efendisi olan mutant Magneto'nun çocuklarıdır. Bir çingene olan anneleri Magda hamileliği sırasında kocasının açığa çıkan mutant güçlerinden dehşete düşünce Balkanlardaki dağlarda yer alan Wundagore adlı yere kaçmıştır. Burada ikiz bebekleri doğurarak onlara Wanda ve Pietro adlarını vermiştir.

15. Shuri

15. Shuri

Shuri, T’Chaka ile onun 2. eşi Ramonda’nın en küçük çocukları ve tek kızlarıdır. Aynı zamanda kendisi T’Challa‘nın üvey kız kardeşi ve Wakanda tahtının varisidir. Tüm hayatını Black Panther olmaya adadı ve bunun için eğitildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Wasp

16. Wasp

Doktor Pym sayesinde Wasp olduktan sonra boyutunu küçültme ve büyütme, biyosentetik kanatlar, eşek arısının iğneleri ismindeki ışın silahları gibi birçok güce sahip olan Janet, aynı zamanda böceklerle iletişim kurma ve onları kontrol etme gibi birtakım becerilere de kavuşmuştur.

17. Mantis

17. Mantis

Sinemaseverlerin çoğu kendisini ilk kez “Galaksinin Koruyucuları 2”de tanıdı. Egoist Tanrı Ego'nun yarattığı gezegende yaşayan bir karakterdi. Ego'dan başka hiç kimseyle temas halinde olmadığı için sosyal becerileri ilk bakışta pek parlak görünmüyordu ama kısa sürede Galaksinin Koruyucuları ekibindeki herkesin gönlünü kazanmayı başardı.

18. Batgirl

18. Batgirl

Batgirl, DC Comics tarafından yayımlanan çizgi romanlarda görünen kurgusal karakterin adıdır. Karakter, Batman'in kadın versiyonu olarak tasvir edilir. Karakter, Bill Finger ve Sheldon Moldoff tarafından 1961 yılında Betty Kane, Bat-Girl olarak yayına sokulmuş olmasına rağmen, daha sonra ikonik Batgirl, Barbara Gordon olarak 1967 yılında değiştirildi. Gotham şehri polis komiseri James Gordon'ın kızı olarak tasvir edilir.

19. Storm

19. Storm

Storm, 1975 yılında Len Wein ve Dave Cockrum tarafından yaratılan bir Marvel süper kahramanıdır. İlk olarak Giant-Size X-Men #1'de ortaya çıkmıştır. Satışları iyi gitmeyen X-Men serisine Wolverine, Colossus ve Nightcrawler ile katılarak serinin yeniden ilgi toplamasını sağlamıştır.

20. Supergirl

20. Supergirl

Supergirl, yazar Otto Binder tarafından yaratılmış ve çizer Al Plastino tarafından tasarlanmıştır. Gerçek adı Kara Zor-El’dir, Supergirl Dc Comics’in ikonik süper kahramanı Superman’in biyolojik kuzeni ve dişi versiyonudur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Mystique

21. Mystique

Mystique(Raven Darkhölme), X-Men serisinde yer alan Mutant karakterdir. Herkesi görünüş ve ses olarak taklit edebilme yeteneği vardır. Bazı mutantların da yeteneklerinin bir kısmını taklit edebilir. Bu onu eşsiz bir casus yapar.

22. Harley Quinn

22. Harley Quinn

Gerçek adı Harleen Frances Quinzel’dir. Harleen, Arkham Asylum’da staj yapan bir psikiyatristti. Okulun en başarılı öğrencisi olmasını geçtim, ödüllü bir jimnastikçiydi hatta bu sayede Gotham Üniversitesi’ne bursla girmişti. Peki hem güzel, hem zeki hem yetenekliyken ne yanlış gitti de bu kızcağız sapıttı? Çok basit. “Ben çok yanlış anlaşıldım” diye kendisini başarıyla pazarlayan bir manyağa aşık oldu. Tanıdık geldi mi?

23. Captain Marvel

23. Captain Marvel

Captain Marvel insan üstü bir güce ship. Hank Pym’in testlerinde 92 ton kaldırdığı görüldü. Yani birçok süper kahramana göre çok çok daha fazla saf güce sahip. Süper gücünün yanında doğal olarak insan üstü dayanıklılık, insan üstü hız, refleksler ve uçma güçlerine de sahip. Tüm bunlara ek olarak bir nevi hasar görmez bir vücudu var. Yani silahlar onu etkilemiyor. Birçok saldırı ondan geri sekiyor ya da çok güçlü bir düşmanın yumrukları bile ona kolayca zarar veremiyor. Bir de insan üstü iyileşme güçlerini de söylememiz lazım. Ayrıca 7. duyusu sayesinde tehlikelere karşı duyarlı ve belirli dereceye kadar maddelerin moleküllerini etkileyebiliyor. Sadece şu özellikler bile onu Marvel’ın en güçlülerinden biri haline getiriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
33
21
12
9
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın