Görüş Bildir
Haberler
İzlemediğiniz Kalmasın! IMDb Puanlarına Göre Tüm Zamanların En İyi 50 Netflix Dizisi

İzlemediğiniz Kalmasın! IMDb Puanlarına Göre Tüm Zamanların En İyi 50 Netflix Dizisi

20.01.2021 - 16:48 Son Güncelleme: 22.01.2021 - 10:11

IMDb puanlarına göre Netflix Türkiye'de bugüne kadar yayınlanmış en iyi 50 diziyi sıraladık:

*Dizi konularının bilgileri beyazperde.com 'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Lost in Space - 7,2

50. Lost in Space - 7,2

1960'ların klasik bilimkurgu dizisi Lost in Space’ın modern yorumu olan yapım günümüzden 30 yıl sonrasında geçiyor. Uzayda sömürgeleştirmenin başladığı dönemde Robinson ailesi daha iyi bir dünyada yaşamaya hak kazanır. Geçtikleri testler, aldıkları eğitimlerden sonra uzayda yeni bir koloni kurmak için yola çıkarlar. Fakat yolculuk sırasında beklenmedik olaylar gerçekleşir ve rotalarından saparlar. Bilmedikleri bir gezegene mecburi işin yapmak zorunda kalan Robinson ailesi, evlerinden onlarca ışık yılı uzaklıktaki bu yerde hayatta kalmak için savaşır.

49. Living with Yourself - 7,2

49. Living with Yourself - 7,2

Miles, hayatta mücadele içerisinde olan bir adamdır. Gizemli bir tedavi sürecine başlar ve sonrasında eski benliğinin kendisinin daha iyi bir versiyonuyla değiştirilmiş olduğunu keşfeder. Aldığı kararların sonuçları ortaya çıktığındaysa eşi, kariyeri ve kendisi için savaşması gerektiğini anlayacaktır.

48. The Haunting of Bly Manor - 7,4

48. The Haunting of Bly Manor - 7,4

The Haunting of Hill House'un antoloji türündeki devam halkası olan The Haunting of Bly Manor, iki çocuğa bakmak için eski bir konakta işe başlayan genç bir kadının hayatına odaklanıyor.

47. Aşk 101 - 7,5

47. Aşk 101 - 7,5

Netflix'in 3. orijinal yerli projesi Love 101, 90'lar Türkiye'sinde geçen bir hikayeye sahip. Dışlanmış bir grup genç, vazgeçmek istemedikleri öğretmenleri onlarla birlikte kalsın, okulda çalışmaya devam etsin diye, onun aşık olması için el ele verir.

46. I Am Not Okay With This - 7,6

46. I Am Not Okay With This - 7,6

I Am Not Okay With This, telekinetik güçlere sahip olan bir gencin yaşamına odaklanıyor. 15 yaşında Sydney, telekinetik güçlere sahip olan bir gençtir. Lise öğrencisi olan Sydney, bir yandan yeni yeni ortaya çıkan güçlerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da hayatını yoluna koymak için çabalar. Lise hayatının, alevli ilişkilerin ve cinselliğin zorlu yollarında ilerleyen Sydney, bu süreçte birbirinden farklı maceralara sürüklenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Atiye - 7,6

45. Atiye - 7,6

Şengül Boybaş'ın “Dünyanın Uyanışı” adlı kitaptan esinlenerek hazırlanan dizi, genç ve güzel bir ressam olan Atiye adındaki bir kadının mistik hikayesini konu ediyor. Ailesi ve sevgilisi Ozan ile mutlu bir yaşamı olan Atiye'nin hayatı, bir gün dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’ye gerçekleştirdiği ziyaretle bambaşka bir hal alır. Atiye'nin bölgede yaptığı gezi sırasında, Erhan adındaki bir arkeolog, Atiye ile Göbeklitepe arasında mistik bir bağlantı olduğuna dair bir sembol keşfeder. Bu gizemli olayın peşine düşmeye karar veren Atiye, kendisine bambaşka bir kapı açan bu antik tapınakta geçmişini aramaya başlar. Atiye, geçmişin kapılarını araladıkça, geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki her şeyi sorgulamaya başlar.

44. Élite - 7,6

44. Élite - 7,6

Las Encinas, İspanya’nın en seçkin okullarından biridir. Ülkede yaşanan bir deprem pek çok okulun yıkılmasına neden olur. Açıkta kalan çocuklar bölgedeki diğer okullara dağıtılmaya başlayınca, işçi sınıfı ailelerden gelen üç çocuk da Las Encinas’a kabul edilir. Gençler başlarda bu durumu büyük bir şans olarak görür. Ancak çok geçmeden yanıldıklarını anlarlar. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayan üç genç ile her şeye sahip olan okulun zengin öğrencileri arasında büyük bir çatışma başlar. Sınıf arkadaşlarından birinin ölü bulunması ise ortamı iyice karıştırır. Polis tüm öğrencileri sorgudan geçirir. Peki suçlu ya da suçlular kimdir?

43. Extracurricular - 7,7

43. Extracurricular - 7,7

Para kazanmak için suç işlemeye başlayan ve bunun sonucunda kendilerini tehlikeli duruma sokan bir grup lise öğrencisinin etrafında dönmektedir. bir lise öğrencisi olan Ji-Soo, Okuldaki ders notları, tutum ve davranışları nedeni ile model bir öğrencidir. Ancak, üniversite parasını ödeyebilmek için suç işlemeye karar verir. Bir lise öğrencisi olan Kyu-Ri, Kendisinden yüksek beklentileri olan varlıklı bir aileye sahiptir. Ji-Soo’nun işlediği suçu öğrenir ve bu suçun içine dâhil olur. Min-Hee Ji-Soo’nun arkadaşıdır ve onun işlediği suça karışır.

42. Seven Seconds - 7,7

42. Seven Seconds - 7,7

Jersey City’de geçen hikayede Brenton Butler ve ailesinin hayatı beklemedikleri bir şekilde değişir. Kafkasyalı beyaz bir polisin, yanlışlıkla Afro Amerikan bir genci vurmasıyla gündem değişir. Gencin ağır şekilde yaralanmasıyla sonuçlanan olay yaşandıktan sonra şehirde büyük bir gerilim patlak verir. Polis ve vatandaşların arasındaki gerilim günden güne yükselirken olayın üzeri kapatılmaya çalışılır ve yüzyılın davası başlar.

41. Chilling Adventures of Sabrina - 7,7

41. Chilling Adventures of Sabrina - 7,7

Sabrina the Teenage Witch’in karanlık anlatımı olan dizide Sabrina kendi ikili benliği ile bağdaşmaya çalışır. Yarı cadı yarı ölümlü bir hayat süren Sabrina, kendisini tehdit eden şeytani güçlere karşı savaşırken bir yandan da ailesi ile uğraşmak zorunda kalır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. 13 Reasons Why - 7,7

40. 13 Reasons Why - 7,7

Jay Asher'ın aynı adlı kitabından uyarlanan 13 Reasons Why? lise çağındaki bir gencin, bir gün okuldan eve döndüğünde odasında bulduğu gizemli bir kutudan çıkan kaseti dinlemesi üzerine yaşananları anlatıyor. Clay, kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyunca, kayda kulak kesilir. Hannah ise kayıtta, hayatına son verme kararını almasının 13 sebebini anlatmaktadır.

39. A Series of Unfortunate Events - 7,8

39. A Series of Unfortunate Events - 7,8

13 kitaptan oluşan bir seriden filme de uyarlanan A Series of Unfortunate Events, ülkemizde Talihsiz Serüvenler Dizisi olarak da biliniyor. Kendini Lemony Snicket olarak tanıtan yazarın, okuyucuyu her kitapta okumaktan vazgeçirmeye çalışmasıyla merak uyandıran seri, üç küçük kardeşin macera dolu yolculuklarına bizi de ortak ediyor.

38. The Maniac - 7,8

38. The Maniac - 7,8

Maniac bizim dünyamıza çok benzer bir dünyada, bizim zamanımıza çok benzer bir zamanda, iki yabancı Annie Landsberg ve Owen Milgrim, kendilerince uygun sebeplerle gizemli bir ilaç testinin son aşamasında karşı karşıya geliyor.

37. You - 7,8

37. You - 7,8

Zeki bir New York'lu olan Joe, bir kitapçı işletmektedir. Bir gün kitapçıya gelen Beck, Joe’nun ayaklarını yerden keser. Joe, ilk görüşte Beck’e aşık olmuştur. Joe, sevdiği kızın kalbini kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. Beck’i elde etmek için teknolojiyi kullanmaya başlayan ve onu her yerde takip eden Joe’nun takıntılı tavırları Beck’in en yakın arkadaşı Peach’ı şüphelendirse de ona engel olamaz. Joe, sonunda Beck’in takipçisi olmaktan çıkıp erkek arkadaşı olmayı başarır. Ancak Joe'nun takıntılı hali artarak devam edince, işler içinden çıkılmaz bir hal almaya başlar.

36. Russian Doll - 7,9

36. Russian Doll - 7,9

Genç bir kadın olan Nadia, New York City’de düzenlenen bir partiye davetlidir. O, her zaman katıldığı partilere bir yenisinin daha ekleneceğini düşünür fakat bu parti daha önce katıldığı hiçbirine benzemeyecektir. Genç kadın bir anda kendisini ne olduğunu anlamadığı esrarengiz olaylar içerisinde bulur. Partinin ilerleyen saatlerinde kaza geçirip ölen Nadia, bir süre sonra hiçbir şey olmamış gibi uyanır. Üstelik yeniden partini tam ortasındadır. O partiden ne kadar uzaklaşmaya çalışsa da her defasında farklı kazalarla yeniden ölümün kollarına teslim olur. Tekrar tekrar ölen ve yeniden aynı güne geri dönen Nadia, bu partiden kurtulmanın yolunu bulabilecek midir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. The OA - 7,9

35. The OA - 7,9

The OA, yedi sene önce kaybolduğunda gözleri görmeyen, kör bir kadın olan Prairie Johnson'ın, yıllar sonra gözleri düzelmiş bir şekilde ortaya çıkışının gizemli hikayesini anlatıyor.

34. El Chapo - 7,9

34. El Chapo - 7,9

Dizide, dünyanın en çok aranan uyuşturucu çetesi lideri Joaquin Guzman namıdiğer “El Chapo”nun hayatı konu ediliyor. Gençlik yıllarından itibaren uyuşturucu kaçakçılığı yapan Guzman, 1980’lerde Guadalajata Karteli için çalışmaya başlamıştır. 1990’lı yıllarda karanlık dünyada yükselişe geçen El Chapo, 2016 yılına geldiğinde ise büyük bir düşüşe geçmiştir. Dizide Guzman’ın polislerden kaçışı, yakalanışı ve hapishaneden firarı da anlatılıyor.

33. Unorthodox - 8,0

33. Unorthodox - 8,0

Unorthodox, kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Görücü usulü evliliğe zorlanan genç bir kadın, hayallerine koşmaya karar vererek kaçar. Hem bu evlilikten hem de dini topluluktan kaçmaya çalışan kadın, kendisine yeni bir hayat kurmak için Berlin'e yerleşir. Ancak geçmişi genç kadının peşini bırakmayacaktır.

32. Explained - 8,1

32. Explained - 8,1

Explained sadece bilime adanmış bir ekran şovu değil. Bazı konular çok bilimsel  olsa da- örneğin genetik mühendislik, diyet yapma ve hint keneviri kullanımı gibi...

Fakat Vox'un da yapımcıları olan bu ekip, her biri yaklaşık 15 dakika süren eğlenceli kısa belgesellerde kimi zaman oldukça sosyal konulara da değinebiliyorlar.

31. The Umbrella Academy - 8,1

31. The Umbrella Academy - 8,1

Dizide, Umbrella Academy olarak bilinen süper kahramanların olduğu bir akademide bünyesinde yer alan, birbirleriyle pek anlaşamayan bir ailenin hikayesi anlatılıyor. Akademidekiler kendilerini büyüten babalarının gizemli ölümünü çözmek için bir araya geliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Suburra - 8,1

30. Suburra - 8,1

Gerçek bir hikayeye dayanan dizide Roma yakınlarındaki bir sahil kenti olan Ostia'nın kumar ve suç dünyasının merkezi haline gelişi anlatılıyor. Kasaba; toprak üzerine yapılan kavga, organize suç, yozlaşmış politikacılar ve Vatikan arasında ölümcül bir savaş alanı haline dönüşür.

29. Orange is the New Black - 8,1

29. Orange is the New Black - 8,1

Piper Chapman, güzel bir hayata, iyi bir sevgiliye, anlayışlı bir aileye sahip genç bir kadındır. Üniversite yıllarında işlediği bir suç yüzünden konforlu hayatından uzaklaşarak hapse girer. Hapishane hayatı Piper’ın düşlediğinden bambaşkadır. Dört duvar arasındaki yeni hayatına alışmaya çalışan Piper, başlarda zorlansa da yavaş yavaş hapishane kültürünü öğrenmeye başlar. Hapishanedeki diğer mahkumlarla beklenmedik dostluklar kuran genç kadın, bu zamana kadar hayatında inandığı her şeyi sorgulamaya başlar.

28. The End of the F***ing World - 8,1

28. The End of the F***ing World - 8,1

17 yaşında bir genç olan James tam anlamıyla bir psikopattır. Çocukluğundan itibaren sıra dışı olmuş hep tehlikeli işlere kalkışmıştır. Okul hayatını pek sevmese de planı için kurban seçebileceği en ideal yerdir. Onlarca öğrenci arasından öldürebileceği birini aramaya başlayan James sonunda Alyssa’da karar kılar. Kurbanına önce güven vermesi gerektiğini düşünen James ona aşıkmış gibi davranmaya başlar. Alyssa, maceraya aç bir asidir. Yaşadıkları yerden sıkılmış yeni yerler keşfetmek, yeni maceralara atılmak ister. İkisinin baş başa çıkacakları bu yolculukta planını daha rahat uygulayabileceğini düşünen James, Alyssa ile yola koyulur. Talihsizliklerle dolu bu yolculukta planlar değişir ve James Alyssa’ya aşık olur.

27. Altered Carbon - 8,1

27. Altered Carbon - 8,1

Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

26. Lucifer - 8,1

26. Lucifer - 8,1

“Cehennem Lordu” Lucifer Morningstar; Los Angeles Polis Departmanı için suçluları yakalamaktadır. Ancak büyük bir sırrı vardır: Bu çekici adam, aslında yeryüzüne düşmüş bir melektir! Neil Gaiman tarafından yaratılan Lucifer, Sandman isimli serinin yardımcı karakterlerinden biriydi ve daha sonra kendi çizgi romanına kavuştu. Çizgi romanlarda, karakter Lux isimli bir barı işletiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Wild Wild Country - 8,2

25. Wild Wild Country - 8,2

1981 yılında bir Hint gurusu, Oregon çölünde 64 bin hektarlık bir alana ütopik bir kent kumayı planlar. Şehir kurulmaya başladıktan birkaç yıl sonra yerel halkla sıkıntılar yaşanmaya başlar. Durum bir terör saldırısı haline geldiğinde ise ulusal çapta bir sorun haline dönüşür.

24. The Witcher - 8,2

24. The Witcher - 8,2

The Witcher'ın fantastik hikayesinde, yüzyılı aşkın süredir bir arada yaşayan insanlar, cüceler ve elfler arasındaki barış sona erer ve yeni bir ırklar arası savaş patlak verir. The Witcher olarak nam salan acımasız suikastçı Geralt of Rivia, vadedilen çocuğun doğumunu beklemektedir. Bu çocuk dünyanın tüm dengesini değiştirecek güce sahiptir.

23. Bodyguard - 8,2

23. Bodyguard - 8,2

Bodyguard, bir politikacıyı korumakla görevli olan savaş gazisinin hikayesini konu ediyor. David Budd, Londra Metropolitan Polisi'nde Özel Koruma Memuru olarak çalışan bir adamdır. Dengesiz ama cesur bir polis memuru olan David, kendisini bir anda içinde bulduğu bir terör saldırısının engellenmesine yardımcı olur. Saldırısı sırasında gösterdiği üstün başarı, David’in terfi etmesini sağlar. Onun yeni görevi Hırslı İçişleri Bakanı Julia Montague'yu korumaktır. Fakat bu görev David’in düşündüğün zor olacaktır. İçişleri Bakanı Julia Montague, David’in inandığı ve savunduğu değerlerin tam aksi görüşündedir. Bu durum David’in işini epey zorlaştırır. Zaman geçtikçe kendisini görevi ve inançları arasında kalmış bir halde bulan David, bakanı korumaya devam edebilecek midir?

22. Kingdom - 8,3

22. Kingdom - 8,3

Kingdom, hanedanlığı etkisi altına alan salgından kurtarmaya çalışan bir prensin kötülüğe karşı açtığı savaş konu ediliyor. Güney Kore’de hüküm süren bir krallık, yozlaşma ve açlık karşısında diz çökmek zorunda kalır. Krallığın başına gelen felaketler yalnızca bununla da sınırlı değildir. Bulaştığı insanı canavara dönüştüren bir salgın hızla yayılmaktadır. Ölen kral ve diğer insanlar salgının etkisi ile canavar olarak dirilir. Haksız yere ihanetle suçlanan veliaht prens, babasının başına gelenleri öğrenmek hanedanlığa doğru yola koyulur. Prens, halkını kurtarıp salgının tüm ülkeye yayılmasını engellemek için karşısında bulunan yeni türdeki düşmanlarla mücadele etmek zorundadır.

21. Ozark - 8,3

21. Ozark - 8,3

Ozark, Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin, aile babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi Wendy ve Charlotte ile Jonah adındaki iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor.

Byrde Ailesi için elbette bu kaçış bir son değil, maceralı bir hayatın başlangıcı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Sex Education - 8,3

20. Sex Education - 8,3

Oldukça içine kapanık bir çocuk olan Otis, okulun ezik denilen tiplerindendir. Seks terapisti olan anne ve babası sayesinde seks konusunda oldukça bilgili olan Otis, bu bilgiyi okulun sıra dışı kızı Maeve'in teklifi ile değerlendirmeye başlar. O artık, liseli gençlerin gelip dert yandığı ve sorunlarını çözdüğü bir terapisttir. Peki ya Otis'in sorunlarını kim çözecek?

19. Narcos: Mexico - 8,4

19. Narcos: Mexico - 8,4

Narcos: Mexico, Meksika’da süregelen uyuşturucu savaşlarının kökenlerine iniyor; uyuşturucu kartellerinin yükselişini konu ediniyor. Meksika’daki uyuşturucu savaşının başlangıcına odaklanılan dizide, Félix Gallardo, 1980’lerde Guadalajara kartelinin yükselişine tanık olur ve benzer bir imparatorluğu inşa etmek üzere insan tacirlerini aynı çatı altında toplar. DEA ajanı Kiki Camarena ise yeni görevi gereği ailesiyle birlikte Kaliforniya'dan Guadalajara'ya taşınır. Kiki, Félix ile ilgili istihbarat toplamaya başlayınca, uyuşturucu ticaretine karşı yıllarca sürecek bir savaşı başlatmış olur.

18. BoJack Horseman - 8,5

18. BoJack Horseman - 8,5

BoJack Horseman, 90’lı yılların en ünlü televizyon yüzlerinden biri olan BoJack’in hayatını takip ediyor.

17. After Life - 8,5

17. After Life - 8,5

Mükemmel bir hayata sahip olan Tony, eşinin ani ölümünün ardından depresyona girer ve radikal bir karar alır. Tony artık insanlara ve kendisine, içinden geldiği şekilde davranmaya başlar. Kendisi de dahil hiç kimseyi umursamayan Tony’nin bu hali çevresindekileri endişelendirir. Tony bu yanını “süper güç” gibi kullanmaya devam ederken diğer tarafta arkadaşları onu eski haline çevirmeye çalışacaktır.

16. Making a Murderer - 8,6

16. Making a Murderer - 8,6

Çekimleri 10 yıl süren belgeselde, Steven Avery’in hayatı konu ediliyor. Monitowoc’da doğup büyümüş bir adam olan Steven, babası ve ağabeyi ile sahip oldukları hurdalıkta çalışır. Monitowoc’ta sahile giden bir kadının tecavüze uğrayıp darp edilmesi Steven’ın da hayatını karartır. DNA analizlerinin çok iyi olmadığı dönemde eski usul halledilen soruşturma sonucunda Steven Avery ne kadar suçsuz olduğunu söylese de içeri atılır. 18 sene hapis yattıktan sonra Steven Avery‘nin katil olmadığı kanıtlanır ve gerçek suçlu içeri girer. Suçsuz yere onca yıl hapis yatan Steven hakkını ararken yeni bir davada zanlı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Love, Death and Robots - 8,6

15. Love, Death and Robots - 8,6

Animasyon türündeki Love, Death & Robots, 18 kısa öyküden oluşuyor. Her bölümde farklı bir konunun ele alındığı dizi, bilim kurgudan komediye, fantezide korkuya kadar birbirinden farklı türleri kapsıyor.

14. Mindhunter - 8,6

14. Mindhunter - 8,6

FBI’ın özel bir biriminde görevli ajan Holden Ford ve ortağı Bill Tench kötü şöhretli seri katilleri ve tecavüzcüleri araştırmaya başlar. Acımasız olayları soruşturdukça yeni profil çıkarma teknikleri geliştirirler.

13. La Casa de Papel - 8,6

13. La Casa de Papel - 8,6

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

12. House of Cards - 8,7

12. House of Cards - 8,7

Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış.

House of Cards, başkanlığa oynayan hırslı bir politikacı olan Francis Underwood adında bir adamın, inişli-çıkışlı politika hayatını odağına alıyor.

11. The Crown - 8,7

11. The Crown - 8,7

II. Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu dönemde tahta bir kadın geçmektedir. II. Elizabeth'in tahta geçmesi ile yeni bir dönem başlayacaktır. Kraliçe II. Elizabeth'in tahttaki ilk yıllarının perde arkasının konu edildiği dizide, siyasi rekabetler, aşk ve 20. Yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Haunting of Hill House - 8,7

10. The Haunting of Hill House - 8,7

Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeninden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev’de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır.

9. Better Call Saul - 8,7

9. Better Call Saul - 8,7

Breaking Bad spin-off'u olacak dizi, düzenbaz avukat Saul Goodman'ın Walter White öncesi maceralarını anlatıyor.

8. The Queen's Gambit - 8,7

8. The Queen's Gambit - 8,7

Walter Tevis’in 1983 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan The Queen’s Gambit, Soğuk Savaş döneminde geçen bir hikayeyi işliyor. Dünyanın en iyi satranç oyuncularından biri olan Beth Harmon’ın hayatına odaklanılan dizinin başrolünü Anya Taylor-Joy üstleniyor. Ailesini kaybetmesinin ardından kurum tarafından büyütülen Beth, burada çalışan bir görevliden satranç oynamayı öğrenir. Satrançta olağanüstü bir yetenek sergileyen Beth, önüne çıkan tüm rakipleri yenmeyi başarır.

7. Stranger Things - 8,7

7. Stranger Things - 8,7

80'li yılları kendine fon yapan Stranger Things, dönemin korku filmlerine selam çakmayı atlamayan bir fantastik gerilim dizisi. Winona Ryder, David Harbour, Cara Buono'yu başrollerinde buluşturan dizi; kaybolan genç bir çocuğu ve onu bulmaya çalışan annesini anlatıyor.

6. Narcos - 8,8

6. Narcos - 8,8

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

Escobar'ın gerçek hayat hikayesinden uyarlanan dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu ediniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Black Mirror - 8,8

5. Black Mirror - 8,8

Gelişen ve değişen toplumun gün geçtikçe bireyler üzerindeki etkileri de değişiyor. Yeni teknolojilerin getirileri, değişen siyaset, medya, sanat anlayışının değişimi her bölümü farklı olan dizide bilim kurgu ögeleriyle anlatılmaya çalışılır. Gelişen teknoloji dünyayı daha yaşanır bir hale mi getirir yoksa tutsak olarak yaşanacak bir evrene mi hapseder insanları? Boynunuza takılan çipler ile yaşamak, telefonunuz ya da bilgisayarınız aracılığı ile attığınız her adımın izlenmesi nasıl olurdu?

4. Peaky Blinders - 8,8

4. Peaky Blinders - 8,8

Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış İngiltere’yi, yasadışı faaliyet gösteren çeşitli çeteler sarmıştır. Bunlardan biri de soygunculuk ve at yarışıyla para kazanan Peaky Blinders’tır. Polislere rüşvet yedirerek paçayı kurtaran çete, bir soygunda yanlışlık yapınca, başlarına bela olacak yeni bir müfettişin şehre gelmesine vesile olurlar.

3. Dark - 8,8

3. Dark - 8,8

Kayıp bir çocuk. Bir yanıt bulmak için ümitsizce çabalayıp duran dört aile. Ve bu aramalar sonucunda ortaya çıkan sırlar ile gerçekler. Küçük kasabanın kaderi değişir ve gerçek yüzü ortaya çıkar.

2. The Last Dance - 9,2

2. The Last Dance - 9,2

The Last Dance, Michael Jordan’ın kariyerine odaklanıyor. 1997-1998 sezonunun bilinmeyenlerinin gözler önüne serildiği belgeselde, Michael Jordan liderliğindeki Chicago Bulls’un yükselişine ve altıncı NBA şampiyonluğuna odaklanıyor.

1. Our Planet - 9,3

1. Our Planet - 9,3

Our Planet, izleyenleri dünyanın en değerli doğal yaşam alanlarına, eşi benzeri görülmemiş bir yolculuğa çıkarıyor. Mucizelerle dolu gezegende, kutupların vahşi doğasından okyanusların en derin kısımlarına, Güney Amerika’nın ormanlarından Afrika’nın en güzel manzaralarına doğru çıkılan yolculukta, hepimizin üzerinde yaşadığı coğrafyanın eşsiz ve değerli harikaları gözler önüne seriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynak: webtekno

Bu içerikler de ilginizi çekebilir: 🎀

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
25
9
7
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Defne

Bir başkadır nerde ? Baya övüyordunuz sitede. Koymayı mı unuttunuz?

DoctorWhat

daha yeni çıktı sayılır. imdb'de yükselmeşi için daha fazla kişi tarafından fark edilip puanlanması lazım.

holdthedark

Aşk101 i görünce bakmayı bıraktım. İtibarı azaldı paylaşımının.Bulduğunu koymuş amk

DoctorWhat

"imdb puanlarına göre netflix dizileri" diyor başlıkla. Kişisel inisiyatif değil yani. Ne ne kadar puanlandıysa ona göre dizip koymuşlar.

Halil Değerli

Kalifat ??? .....