Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Gözünüzü Bile Kırpamayacağınız Birbirinden Etkili 25 Netflix Belgeseli

İzlerken Gözünüzü Bile Kırpamayacağınız Birbirinden Etkili 25 Netflix Belgeseli

#4 Bir ahtapot ile kurulan sıra dışı dostluğun hikayesini hemen izlemeliyim!

Not: Açıklamalar beyazperde.com'dan ve Netflix'ten alınmıştır. Sıralamada ise IMDb puanları esas alınmıştır.

Kaynak: https://collider.com/best-documentari...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Abducted in Plain Sight (2017)

25. Abducted in Plain Sight (2017)

Gerçek bir suçun anlatıldığı bu belgeselde bir aile, küçük kızlarını kaçıran komşularının manipülasyonlarının ağına düşüyor. Bir değil iki defa kaçırılan kızın hikayesi sizleri hem şaşırtacak hem sinirlenmenize yol açacak.

24. Gölgelerin Gücü Adına: He-Man ve Kainat'ın Hakimleri'nin Eksiksiz Tarihi (2017)

24. Gölgelerin Gücü Adına: He-Man ve Kainat'ın Hakimleri'nin Eksiksiz Tarihi (2017)

Bu renkli belgesel, gücü bir oyuncak serisinin ve çocuk dizisinin çok ötesine geçen He-Man karakterinin kökenlerini ve etkisini araştırıyor.

23. Amanda Knox (2016)

23. Amanda Knox (2016)

O, öğrenci değişim programı ile İtalya’ya giden naif bir öğrenci mi; yoksa ev arkadaşını vahşice öldüren soğukkanlı bir psikopat mı? İki kez cinayetten hüküm giyip aklanan Amanda Knox’un hayatının konu edildiği belgeselin yönetmen koltuğunda Rod Blackhurst ve Brian McGinn oturuyor.

22. The Great Hack (2019)

22. The Great Hack (2019)

The Great Hack, bir veri şirketi olan Cambridge Analytica’nın, nasıl sosyal medyanın karanlık yönünün sembolü haline geldiğini gözler önüne seriyor. Tüm etkileşimler, kredi kartı kullanımları, web aramaları, konumlar, beğeniler ve daha niceleri toplanıp yılca trilyonlarca dolar kazanan bir endüstri oluyor. Hem Trump kampanyalarını yürüten hem de Brexit için çalışan Cambridge Analytica da bir süre sonra sahip olduğu bilgileri kullanmaya başlar. Belgeselde, önce verileri elde edip ardından da kontörlü ele geçiren Cambridge Analytica skandalının farklı taraflarında bulunanların bireysel yolculuklarına odaklanıyor.

21. Knock Down the House (2019)

21. Knock Down the House (2019)

Knock Down the House, 2018 ABD kongre seçimlerine çeşitli siyasi kampanyalar yürüten dört kadına odaklanıyor. Kongre seçimlerinde amaçları doğrultusunda siyasetçilere kafa tutan dört kadın, yaptıkları kampanyalarla güç dengelerinin değişmesine neden olur. Belgeselde, Amerika’nın en genç kongre üyesi olan Alexandria Ocasio-Cortez, sağlık güvenceleri olmadığı için sevdiklerini kaybeden insanlar için çalışan Amy Vilela, silahsız siyahi bir adamın polis tarafından öldürülmesiyle kendisini mahallesindeki eylemlerin içinde bulan Cori Bush ve nesillerdir kömür madenciliğinin çevresel etkilerinden zarar gören Paula Jean Swearengin’e odaklanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. American Murder: The Family Next Door (2020)

20. American Murder: The Family Next Door (2020)

2018 yılında 38 yaşındaki Shanan Watts ve iki küçük kızı Kolorado’da kayboldu. Yürek burkan detayların ortaya çıkmasıyla birlikte ailenin hikayesi dünya çapında manşetlere taşındı. Yönetmen Jenny Popplewell, sosyal medya gönderileri, mesajları, resmi kayıtları, daha önce yayınlanmamış videoları içeren arşivden yaşanan olayları gözler önüne seriyor.

19. Audrie & Daisy (2016)

19. Audrie & Daisy (2016)

Bonni Cohen ve Jon Shenk’n yönetmenliğini üstlendiği belgeselde Amerika’da iki farklı kasabada yaşayan iki genç kadının hayatı konu ediliyor. Belgeselde iki kadının, internet ve sosyal medya aracılığıyla yaşadıkları taciz anlatılıyor.

18. High Score (2020)

18. High Score (2020)

Altı bölümlük belgesel dizisi High Score, Netflix'in şimdiye kadar yaptığı en iyi belgesellerden biridir. Oyunlardaki dünyalara ve karakterlere hayat veren yenilikçi insanların görüşlerini yansıtan bu belgesel dizisi, klasik video oyunlarının geçmişine ışık tutuyor.

17. The Speed Cubers (2020)

17. The Speed Cubers (2020)

The Speed Cubers, 40 dakika gibi kısa bir sürede, uzun metrajlı belgesellerden çok daha duygusal bir şok yaşatıyor. Rubik Küpü çözme şampiyonları Max Park ve Felix Zemdegs'in yolculuklarında karşılarına çıkan sıra dışı gelişmeleri aktarıyor.

16. Miss Americana (2020)

16. Miss Americana (2020)

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift’in hayat hikayesine odaklanıyor. Zamanının en ikonik sanatçılarından biri olmayı başaran Taylor Swift’in kariyer yolculuğunun aktarılacağı filmde, özel hayatının bilinmeyenleri de gün yüzüne çıkıyor. Filmde, sayısız başarılara imza atan Taylor Swift’in, kariyer basamaklarını tırmanıp bir yıldız olmak için verdiği mücadeleye odaklanılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. American Factory (2019)

15. American Factory (2019)

Bu belgesel, Barack Obama ve First Lady Michelle Obama tarafından oluşturulan ve Netflix'in yayınladığı ilk belgeseldir. Çinli bir şirketin Ohio'daki bir fabrikayı tekrar açmasıyla ümitler yeşerir. Ancak yaşanan kültür çatışması, bu Amerikan rüyasının bir hayal mi yoksa gerçek mi olduğunu gözler önüne serecektir.

14. They'll Love Me When I'm Dead (2018)

14. They'll Love Me When I'm Dead (2018)

They’ll Love Me When I’m Dead, efsanevi yönetmen Orson Welles'in hayatının son dönemlerini konu ediyor. Welles'in kariyerinin bilinmeyenlerinin gün yüzüne çıktığı belgeselde, yönetmenin tamamlayamadığ son filmi The Other Side of The Wind filmine de değiniliyor.

13. Long Shot (2017)

13. Long Shot (2017)

Bu belgeselde, işlemediği bir cinayet nedeniyle tutuklanan Juan Catalan, popüler bir dizinin ham görüntülerini kullanarak masumiyetini kanıtlamaya çalışıyor.

12. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (2020)

12. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (2020)

Yedi bölümlük belgesel dizisi Tiger King'in her bölümü bir öncekinden daha çılgınca, öyle ki kendinizi defalarca 'Tabii ki işler bundan daha tuhaf olamaz' derken bulabilirsiniz fakat yanılacaksınız. Büyük kedi yetiştiriciliğinin yeraltı dünyasında geçen bu kiralık katil öyküsünde bir hayvanat bahçesi sahibi, ilginç karakterlerin ortasında kontrolden çıkıyor.

11. Jim & Andy: The Great Beyond (2017)

11. Jim & Andy: The Great Beyond (2017)

Jim Carrey, baş döndürücü Andy Kaufman performansı üzerinden yaşamın, gerçekliğin, kimliğin ve kariyerin anlamını sorguluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Ugly Delicious (2018)

10. Ugly Delicious (2018)

Yemek kültürdür. Yıldız şef David Chang, dünyanın en tatmin edici yemeği için arkadaşlarını ağız sulandırıcı, kültürler arası bir ava çıkarıyor. İzlerken tok olduğunuza emin olun, aksi halde karnınız guruldayabilir!

9. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

9. Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes (2019)

Bu belgesel dizisi, düzgün görünümü, sosyal meziyetleri ve aldığı eğitimlerle seri katil klişesini yerle bir eden Ted Bundy’nin hayatını konu ediyor. Sorunlu bir çocukluk geçiren Ted Bundy Utah Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Utah’tan Colorado’ya, Washington’dan Florida’ya kadar birçok eyalette 30’dan fazla kadını katleder. Bundy’nin tüyler ürperten cinayetler işlemesine rağmen yakalanmasının ardından çok sayıda Amerikalı kadının ona sıra dışı bir hayranlık beslediği görülür. Dizide, 'Amerika'nın Karındeşen Jack'i olarak adlandırılan Ted Bundy ile yapılan daha önce hiç duyulmamış görüşmelere yer veriliyor.

8. Crip Camp Engelli Devrimi (2020)

8. Crip Camp Engelli Devrimi (2020)

Crip Camp, engelli gençlerin bulunduğu bir yaz kampında yaşananlara odaklanıyor. 1970’lerde geçen belgeselde, çığır açan bir yaz kampının cesaretlendirdiği bir grup engelli genç, daha eşit bir dünyanın kapılarını açacak bir hareketin oluşturulmasına yardım eder.

7. Icarus (2017)

7. Icarus (2017)

Belgeselin yönetmeni Bryan Fogel, sporda dopingin etkisini araştırmaya başlar. Aynı zamanda amatör bir bisikletçi olan Fogel, dopingi kendi üzerinde uygulayıp performansındaki değişiklikleri izleyecektir. Bunun için de Rus bilim adamı Dr. Grigory Rodchenkov ile birlikte çalışmaya başlar. Fogel ve Rodchenko, doping etkisini araştırmak için çıktıkları yolda şok edici sonuçlarla karşılaşır. Rusya’nın devlet destekli doping programına ulaşan ikili, dev bir doping skandalının ortasına düşer.

6. The Keepers (2017)

6. The Keepers (2017)

The Keepers, bir rahibenin faili meçhul cinayetini konu ediyor. Rahibe Cathy Cesnick, 1969 yılında aniden ortadan kaybolur. Tüm aramalara rağmen rahibenin izine rastlanamaz. Aradan geçen birkaç ayın ardından Cathy Cesnick’in cesedi bulunur. Dizide, rahibenin faili meçhul cinayeti ve bunun tacizle suçlanan bir rahip ile olan bağlantısı ele alınıyor. Dizde ayrıca bir grup kadının, cinayetin örtbas edilmesi ile ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için verdiği mücadele gözler önüne seriliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. 13th (2016)

5. 13th (2016)

13th, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki cezaevi sistemine ve ülkenin ırksal eşitsizliğine odaklanıyor. Kitlesel suçluluk ve ABD’de hapishane nüfusunun giderek artmasına odaklanılan belgeselde, aktivistler, politikacılar, tarihçiler ve daha önce hapishanede bulunan kadınlar ve erkeklerin konuşmalarının yer aldığı arşiv görüntüleri bulunuyor.

4. My Octopus Teacher (2020)

4. My Octopus Teacher (2020)

Bir yönetmen, Güney Afrika'da yosun ormanında yaşayan bir ahtapot ile sıra dışı bir dostluk kurar ve kendi dünyasının gizemlerini paylaşan bu hayvandan çok şey öğrenir. Doğa belgesellerine pek ilgi duymayanlar bile bu belgesele bayılacak.

3. Five Came Back (2017)

3. Five Came Back (2017)

Beş başarılı çağdaş yönetmen, İkinci Dünya Savaşı'nı kayıt altına almak için orduya katılan beş efsanevi Hollywood film yapımcısının hikayesini anlatıyor.

2. Formula 1: Drive to Survive (2019)

2. Formula 1: Drive to Survive (2019)

Mini belgesel serisi formatında ekrana taşınan 'Formula 1: Drive to Survive', bol ödüllü 'Amy' ve 'Senna' belgesellerinin yapımcısının imzasını taşıyor. Formula 1'in perde arkasında yaşananların izini süren belgesel dizi, seyirciyi sürücülerin gündelik hayatta karşılaştıkları durumlarla ve yarış pistlerinde yaşadıkları olaylarla buluşturuyor.

1. The Last Dance (2020)

1. The Last Dance (2020)

The Last Dance, Michael Jordan’ın kariyerine odaklanıyor. 1997-1998 sezonunun bilinmeyenlerinin ilk kez gözler önüne serildiği belgeselde, Michael Jordan liderliğindeki Chicago Bulls’un yükselişine ve altıncı NBA şampiyonluğuna odaklanıyor.

Sizce en merak uyandıranı hangisi? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
5
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Example

Netflixin sağlam olan belli kategorilerinden biridir belgeseller.Yoksa dizileri lgbt, siyahi ve aşırı seksten bunaltıyor. Amazonun dizileri daha olgun.

No name

The Keepers ile listede bulunmayan Gabriel Fernandez'i kim öldürdü çok çok iyi bir o kadar da üzücü yapımlar. Hele zavallı Gabriel'in yaşadıklarını izlediğim... Devamını Gör

my octopus teacher ve the last dance... ilgi veya bilgi olmasa bile izlemeli. Mesajları ilginç anlatım tarzı ile Y-Z kuşaklarını hiç sıkmadan verebiliyorlar.... Devamını Gör