Görüş Bildir
Haberler
Bir Şansı Hak Ediyorlar! İzlemeniz Gereken Tüm Zamanların En Sevilen 30 Kore Dizisi

Bir Şansı Hak Ediyorlar! İzlemeniz Gereken Tüm Zamanların En Sevilen 30 Kore Dizisi

luna
12.07.2020 - 09:38

Seveni kadar sevmeyeni de çok.. Her şey zaten öyle değil mi? Ama izlemenizi önerip, bir şansı hak ettiklerini düşünüyoruz :)

(Dizi özetleri Asiology ve Güney Kore Sineması sitelerinden esinlenerek yazılmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Boys Over Flowers (2009)

1. Boys Over Flowers (2009)

IMDb: 8.1 

Tür: Romantik, komedi, gençlik

Shinwa Lisesi, Kore'nin en zengin grubu Shinwa'ya ait, sadece özel ailelerin ve çok zenginlerin çocuklarının okuduğu bir okuldur. Kuru temizlemecilik yapan, geçim sıkıntısı içindeki bir ailenin kızı olan Geum Jan-di, Shinhwa lisesine yaptığı bir teslimat sırasında intihar etmek üzere olan bir öğrencinin hayatını kurtarır. Okulun en prestijli ailelerinden ve çocukluklarından beri arkadaş olan dört öğrencinin kurduğu F4 isimli grup, Shinhwa lisesini yönetmektedir.

2. Secret Garden (2010)

2. Secret Garden (2010)

IMDb: 8.3 

Tür: Romantik, fantastik

Dublör olan Gil Ra-Im ile üst düzey bir alışveriş merkezi CEO'su Kim Joo-Won arasındaki fantastik hikayeyi anlatır. Beraber kayboldukları dağ yolunda Secret Garden isimli bir restorana otururlar ve garson onlara bir içecek ikram eder. Tesadüfen içtikleri iksir yüzünden bedenleri ve ruhları birbiri ile değişir. O günden sonra birbirlerinin dünyaları hakkında daha çok şey öğrenir ve gittikçe birbirlerine bağlandıklarını fark ederler. İçtikleri iksir yüzünden hikâye, daha karmaşık ve çarpıcı bir hal almaya başlar.

3. Playful Kiss (2010)

3. Playful Kiss (2010)

IMDb: 7.2

Tür: Romantik, komedi, gençlik

Beceriksiz bir lise öğrencisi olan Oh Ha-Ni, okulun ilk gününden beri popüler ve

dahi bir öğrenci olan Baek Seung-Jo'ya aşıktır. Ha-Ni bir mektup yazarak, aşkını ona itiraf eder. Ancak, Seung-Jo onun yaptığı yazım ve imla hatalarını yüzüne vurur ve ona aptal kızlardan nefret ettiğini söyleyerek onu reddeder. Bir gün, Ha-Ni'nin babası ile beraber yaşadığı ev depremde çökünce, babasının eski bir arkadaşının evine taşınırlar .Babasının arkadaşının oğlu Seung-Jo'dan başkası değildir ve Ha-Ni sevdiği erkeğin yanında yaşama fırsatını bulmuştur.

4. City Hunter (2011)

4. City Hunter (2011)

IMDb: 8.3

Tür: Dram, romantik, aksiyon

26 yıl önce Güney Kore askerleri, bir grup Kuzey Koreli memurun infazını gerçekleştirmek adına gizli bir göreve gönderilir. Ancak Güney Kore hükumeti operasyondan vazgeçerek, kendi askerlerine suikast düzenler. Bu katliamdan tek canlı kurtulan Lee Yoon Sung’un babasının yakın arkadaşı Lee Jyn Pyo’dur. Jin Pyo, Yoon Sung'u henüz bir aylık bir bebek kaçırıp, tüm dövüş sanatlarını ve mükemmel derecede silah kullanmasını öğreterek yetiştirir. Yoon Sung, 17 yaşına geldiğinde babasının ve diğer askerlerin intikamını 5 devlet büyüğünden alacak ve bu intikamın içinde aşık olduğu Kim Na Na'yı koruyacaktır.

5. Empress Ki (2013)

5. Empress Ki (2013)

IMDb: 8.5

Tür: Dram, romantik, tarih

Goryeo'da (Kore) doğan fakat Yuan İmparatorluğunda yaşayan ve imparatoriçe mevkisine yükselen, İmparatoriçe Ki, aşkını korumak için mücadele eder. Dizi, Moğol Hükümdarı Cengiz Han’ın kurduğu Yuan Hanedanlığı’nda 37 yıl hüküm süren Demir Leydi lakaplı İmparotiçe Ki’nin hayat hikayesini, başından geçen olayları, savaşları ve aşkları anlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Heirs (2013)

6. The Heirs (2013)

IMDb: 7.5

Tür: Romantik, komedi, dram

Kim Tan, çok zengin bir imparatorluk grubunun ikinci çocuğudur ve ailesi

tarafından devamlı dışlanır. Çünkü, metres çocuğudur. Ortaokuldayken Amerika’ya gönderilerek istemediği zengin bir kızla nişanı yapılmıştır. Günün birinde arkadaşıyla kafede otururken yan masalarda oturan abla ve kardeş arasında bir kavga olur ve abla kafeyi terk ederek kaçar. Kim Tan’ın arkadaşı olayı yumuşatmak için bir şaka yapar lakin bu şaka genç kızın karakolluk ve hastanelik olmasına neden olur. Kızın pasaportuna el konulur ve kızın gidecek bir yeri olmadığı için, Kim Tan onu kendi evine davet eder ve olaylar başlar.

7. The Master's Sun (2013)

7. The Master's Sun (2013)

IMDb: 8.3

Tür: Romantik, komedi, fantastik, gerilim, gizem

Kong-Sil geçirdiği bir kaza sonrasında uzun süre komada kalır, uyandığında ise hayaletleri görmeye başlar. Her yer de ve birden karşısına çıkan hayaletler yüzünden normal bir hayat yaşayamayan Kong-Sil bir gün karşılaştığı Joong-Won adında bir adama dokunduğunda hayaletlerin ortadan kaybolduğunu fark eder. Artık Joong-Won’un peşini bırakmaz. Kısaca dizi, hayaletleri görebilen bir kadın ve onun hayalet gördüğüne inanan bir adamı konu almaktadır.

8. I Hear Your Voice (2013)

8. I Hear Your Voice (2013)

IMDb: 8.2

Tür: Suç, gizem romantik-komedi

Jang Hye Sung, cesur, küstah, umursamaz ve komik bir kadın avukattır. Cha Kwan Woo ise tutkulu, ciddi ve maço olan bir avukat ve eski bir polistir. Park Soo Ha ise insanların akıllarından geçen düşünceleri duyabilen 19 yaşlarında bir gençtir. Dizi, bu birbirine hiç benzemeyen üçlü ve masum olma ihtimali %1 bile olmayan insanların yaşadığı olayları çözmek için adına ekip olmasını konu almaktadır.

9. Healer (2014)

9. Healer (2014)

IMDb: 8.5

Tür: Romantik, komedi, aksiyon

Geçimini büyük bir kanalda muhabirlik yaparak sağlayan Kim Moon-Ho, çok popüler ve başarılı bir muhabirdir. Geçmiş yıllarda meydana gelen davanın  gerçek tarafını öğrenir. Bu durumun peşini bırakmayan Kim Moon-Ho, dava ile alakası olan kim varsa onlara yaklaşır, bir yandan da inançları ve doğrularıyla savaşır. Olayın fazlasıyla derinleşmesiyle internet muhabirliği yapan Chae Young-Shin ve Healer (Şifacı) lakabıyla tanınan Seo Jung-Hoo bu konuda Kim Moon-Ho’ya yardım edecektir.

10. She Was Pretty (2015)

10. She Was Pretty (2015)

IMDb: 7.8

Tür: Romantik, komedi

Kim Hye Jin, varlıklı bir aileden gelme çok güzel bir kızıdır. İlk aşkı Ji Sung Joon ise kilolu ve herkes tarafından dışlanan bir oğlan çocuğudur. Ne var ki yolları ayrılır ve Sung Joon Amerika'ya taşınır. Yıllar sonra Hye Jin'in ailesi ekonomik sıkıntılar yaşar. Babasından geldiğini söylediği çirkin genler ona geçer ve eski güzel halinden eser kalmaz. Fakat Amerika'da büyüyen Sung Joon yıllar sonra yakışıklı, başarılı bir dergi editörü olur ve Kore'de ilk aşkını aramaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Oh My Venus (2015)

11. Oh My Venus (2015)

IMDb: 7.9

Tür: Romantik, komedi

Kim Young Ho, dünyaca ünlü kişisel bir antrenördür. Zengin bir aileden gelen Kim Young Ho, çocukluğunda sakatlık geçirmesi yüzünden acı bir geçmişe sahiptir. Kang Joo Eun ise bir zamanlar güzelliğiyle baş döndüren biriyken avukat olmuş ve kilo alarak eski cazibesini ve güzelliğini yitirmiş bir kadındır. Sırf bu sebeple de sevgilisi tarafından terk edilmiştir. Bir gün bu iki insanın yolları kesişir ve Kim Young Ho, Kang Joo Eun'un kişisel antrenörü olur. Zamanla da  aralarında romantik gelişmeler yaşanacaktır.

12. Moon Lovers-Scarlet Heart Ryeo (2016)

12. Moon Lovers-Scarlet Heart Ryeo (2016)

IMDb: 8.6

Tür: Dram, Tarih, romantik, fantastik 

Go Ha-Jin, bir su kenarına içmeye gittiğinde, boğulmak üzere

olan bir çocuğu kurtarmak için suya atlar. Çocuğu kurtardıktan sonra sudan çıkması için uzatılan eli tutamaz ve dibe doğru batmaya başlar. Suyun yüzeyine çıkmak için uğraşır ve tam o sırada güneş tutulması olur. Gözlerini açtığında ise artık şu anki dünyasında değildir. Karakterimiz gözlerini açtığında kendini yüz yıllar öncesinde, Goryeo Hanedanlığı zamanında bulur. Artik burada Hae Soo adli genç bir kız olarak yaşamaya başlar ve orada diğer insanların korkudan önünde titrediği Wang So’ya aşık olur.

13. Descendants Of The Sun (2016)

13. Descendants Of The Sun (2016)

IMDb: 8.4

Tür: Dram, romantik, aksiyon

Birleşmiş milletlere bağlı olarak görev yapan yüzbaşı Yoo Shi-Jin ve doktor Kang Mo-Yeon, bir hırsızlık vakası yüzünden hastanede karşılaşırlar. Tanıştıktan sonra birkaç kere randevuya çıkarlar fakat Yoo Shi-Jin'in zamansız çıkan işleri yüzünden yollarını ayırırlar. Yoo Shi-jin, Kang Mo Yeon ile ayrılığından sonra yurt dışına göreve gitmiştir. Kang Mo-Yeon ise çalıştığı hastaneden ekip arkadaşlar ile birlikte yurt dışına gönüllü doktor olarak gitmiştir. İkisi de tekrar tahmin etmedikleri bir yerde bir araya geleceklerinden habersizdir ve zorlu şartlar altında çalışırken duyguları zamanla onlar fark etmeden aşka dönüşecektir.

14. W-Two World (2016)

14. W-Two World (2016)

IMDb: 8.1

Tür: Dram, romantik, fantastik/bilimkurgu

Oh Yeon Joo'nun ünlü bir çizgi roman yaratıcısı olan babasının birden ortadan kaybolmasıyla onu bulmaya çalışır. Babasını bulmak için odasına girdiğinde kendini bir anda başka bir dünyada bulur. Birden Webtoon dünyasına sürüklenmiştir. Bu webtoonun karakteri ise ailesini kaybetmiş, onları öldürmesiyle suçlanan milli sporcu Kang Chul'dur. Yeon-Joo kendini aniden bir otel çatısında bulur ve karşısında kanlar içinde olan Kang Chul'u görür ve onun  hayatını kurtarır.

15. Another Miss Oh (2016)

15. Another Miss Oh (2016)

IMDb: 7.9

Tür: Romantik, komedi, fantastik,

Hayatları bambaşka fakat isimleri aynı. Oh Hae Young ortalama görünümlü, ortalama zekada birazda sakar bir kadındır. Küçüklükten beri popüler, yetenekli ve iyi bir zekası olan diğer Oh Hae Young'un gölgesinde kalmıştır. İroni olan ise liseden mezun olduktan sonra aynı şirkette Müdür Yardımcısı ve Ekip Yöneticisi olarak çalışmaya başlamalarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Cheese In The Trap (2016)

16. Cheese In The Trap (2016)

IMDb: 7.4

Tür: Romantik, gençlik

Park Hae Jin, iyi notlar alan, iyi görünümlü, atletik ve okulun gözdesi olan bir öğrencidir. Lakin onun birde görünmeyen, gizlediği karanlık bir yüzü daha vardır. Kim Gon Eun tipik bir üniversite öğrencisidir. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için part-time işlerde çalışarak okumaktadır. Dizi, Park Hae Jin ve Kim Gon Eun arasındaki yaşanacak ilişkiyi anlatmaktadır.

17. The Doctors (2016)

17. The Doctors (2016)

IMDb: 7.7

Tür: Dram, romantik, medikal

Park Shin Hye'nin çocukluğu zorluklarla dolu geçmiştir. Onu derinden etkileyen bir olaya rağmen yılmamış ve doktor olmayı başarmıştır. Kim Rae Won ise yetenekli bir cerrah iken ailesini bir kazada kaybetmesiyle tüm kariyerini bırakarak, lisede öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Lisede en yakın arkadaşıyken, en büyük düşmanlarından biri olan Jin Seo Woo da lisede öğretmenlik yapmaktadır. Bu üçlüye başarılı bir cerrah olan Jung Yoon da katılır.

18. Goblin (2016)

18. Goblin (2016)

IMDb: 8.9

Tür: Dram, romantik, fantastik

Kim Shin, yıllar önce döneminin kralı tarafından göğsüne kılıç saplanmış ve ölümsüzlüğe mahkum edilmiş bir askerdir. Kim Shin sevdiği tüm insanların ölümünü görmüştür. Lakin ölümsüz hayatının sona ermesi için göğsünde asırlardır saplı olan kılıcı çıkarması gerekmektedir. Bunu gelin olan Ji Eun-Tak'tan başkası yapamayacaktır.

19. Legend Of The Blue Sea (2016)

19. Legend Of The Blue Sea (2016)

IMDb: 8.2

Tür: Romantik, fantastik

Jun Ji Hyun, aşkını bulmak için karaya çıkan bir deniz kızıdır. Yolu dolandırıcı olan Heo Joon Jae  ile kesişir. Ji Hyun, Joon Jae'ye aşık olur ve onun peşinden yüzerek Seul'e gelir. Joon Jae, işinin ehli olan dolandırıcı Joo Nam Do ile tanışır. İkili yanlarına hacker Tae o'yu da alarak profesyonel dolandırıcılar olarak hayatlarını yaşamaya başlarlar. Deniz kızı Ji Hyun'un da hayatlarına girmesiyle birlikte kendilerini yarım kalan olayların ve maceraların içinde bulacaklardır.

20. Uncontrollably Fond (2016)

20. Uncontrollably Fond (2016)

IMDb: 7.7

Tür: Dram, romantik

No Eul bir belgesel yapımcısıdır. Kore'nin en ünlü oyuncu/ şarkıcılarından biri olan Joon Young, bir gün hasta olduğunu öğrenir ve geçmişindeki hataları düzeltmeye çalışır. No Eul için adaleti sağlamaya çalışacak ve ölüme yaklaştığında ortandan kaybolacaktır. Bunun sebebi No Eul’un hayatını daha iyi bir hale getirmek istemesidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Weightlifting Fairy Kim Book Joo (2016)

21. Weightlifting Fairy Kim Book Joo (2016)

IMDb: 8.4

Tür: Romantik, gençlik

Başarılı bir halterci olan Kim Bok-Joo babası ve amcasıyla yaşamaktadır. Çocukluk arkadaşı ile aynı okulda okuyan Kim Bok-Joo, onunla karşılaşır fakat  ikisi de birbirlerinin çocukluk arkadaşı olduğunu hatırlamaz. Jeong Joon Hyung da geçmişinde yaşadığı bir travmadan hala etkilenen başarılı bir yüzücüdür. Zamanla Kim Bok-Joo ile yakın arkadaş olurlar. Kim Bok-Joo, onun diyetisyen olan abisine aşık olduğundan Joon-Hyung'un onu sevdiğini bir türlü anlayamaz.

22. A Korean Odyssey (2017)

22. A Korean Odyssey (2017)

IMDb: 8.1

Tür: Romantik, komedi, fantastik

Son Oh Gong’un özel güçleri vardır ve normalde ‘Kutsal Yeşim İmparatorluğu’nda yaşamaktadır. İşlediği bir günah yüzünden insanlar alemine gönderilir ve mermer dağına hapsedilir. Bir gün Oh Yeon Seo adında hayaletleri görebilen küçük bir kız sayesinde hapsolduğu yerden çıkar. Bunun üzerine kızla bir anlaşma yaparlar ve anlaşmaya göre kız onun ismini her söylediğinde, kurtarmak için yanına gidecektir. Aradan yıllar geçer ve Oh Yeon Seo yetişkin bir kadın olur ve hayatını kötü ruhlu hayaletlerle geçirmektedir. Son Oh Gong’un ise cennete geri dönebilmesi için, özel bir ruh olan Sam Jang’ın etini yemesi gerekir. Lakin Sam Jang küçükken hapisten çıkmasına yardım eden kandırdığı küçük kız Oh Yeon Soe’dir.

23. Black (2017)

23. Black (2017)

IMDb: 8.0

Tür: Romantik, aksiyon, fantastik, gizem

Ha-Ram insanlar ölmeden önce bir karartı gören ve karartılara dokunduğunda da o insanın nasıl öleceğini görebilen bir yeteneğe sahiptir. Mu-Gang isimli bir dedektifle karşılaşır ve bir şekilde onun yeteneğini öğrenen dedektif, onunla beraber ölecek olan insanları kurtarmaya çalışır. Mu-Gang bir gün kafasından silahla vurularak ölür ve o sırada kendisine beden arayan Black, Mu-Gang’ın bedenine girer.

24. Welcome To Waikiki (2018)

24. Welcome To Waikiki (2018)

IMDb: 8.2

Tür: Romantik, komedi, gençlik

Itaewon'daki iflasın eşiğindeki Waikiki konuk evini işleten üç gencin (Kim Jung-Hyun, Lee Yi-Kyung, Son Seung-Won) film çekme hayallerini gerçekleştirmek amacıyla başlarına gelen trajikomik olayları anlatır. Bir gün, konuk evine bırakılan bir bebekle hayatları değişir.

25. The Great Seducer (2018)

25. The Great Seducer (2018)

IMDb: 7.2

Tür: Dram, romantik, gençlik

Küçüklükten beri yakın olan üç arkadaş zengin ailelerden gelmektedir. İntikam almak için insanlarla oyun oynayıp eğlenir ve aralarına kimseyi almazlar. Aralarından Choi Soo-Ji’nin başına bir olay gelir ve intikam almak isterler. İntikam planı Shi-Hyun’un Tae-Hee’i kendine aşık etmesidir. Başta oyun olsa da işler beklenmedik şekilde ciddileşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Sketch (2018)

26. Sketch (2018)

IMDb: 7.7

Tür: Aksiyon, fantastik

Yoo Shi-Hyun bir dedektiftir ve şimdiki zamandan itibaren üç gün içinde gerçekleşecek olayları çizme yeteneğine sahiptir. Kang Dong Soo’nun gizemli bir şekilde ölen nişanlısının gizemini çözmek için dedektifle iş birliği yaparlar. Bu yolda onlara özel kuvvetlerden Kim Do Jin de katılır.

27. Vagabond (2019)

27. Vagabond (2019)

IMDb: 8.3

Tür: Aksiyon, gerilim

Cha Gun, tekvando takımında olan yeğeniyle birlikte yaşamaktadır. Yeğeni bir gün tekvando takımıyla birlikte Fas'a giderken uçak korkunç bir şekilde düşer ve bütün yolcular hayatını kaybeder. Cha Gun, yeğeninin uçak düşmeden önce attığı videodan bir detayı yakalayarak, kazanın aslında bir terörist saldırısı olduğunu anlar. Yolu Ulusal İstihbarat Servisinde gizli ajan olan Go Hae Ri ile kesişir ve kazanın arkasındaki komployu ortaya çıkarmaya çalışırlar.

28. Crash Landing On You (2020)

28. Crash Landing On You (2020)

IMDb: 8.8

Tür: Dram, romantik, komedi

Dizi, bir Güney Koreli kadın ile bir Kuzey Koreli adamın arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır. Güney Kore'deki bir holdingin mirasçısı olan Yoon Se-Ri, yamaç paraşütü yaparken sert rüzgar nedeni ile Kuzey Kore’ye acil iniş yapmak zorunda kalır. Burada, Kuzey Koreli bir subay olan Lee Jung-Hyeok ile karşılaşır. Lee Jung-Hyeok, Yoon Se-Ri’yi koruyup gizler ve bu süreçte gönlünü Yoon Se-Ri’ye kaptırır.

29. The King Eternal Monarch (2020)

29. The King Eternal Monarch (2020)

IMDb: 8.5

Tür: Dram, romantik, fantastik

Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.

30. Itaewon Class (2020)

30. Itaewon Class (2020)

IMDb: 8.2

Tür: Dram

Park Seo Ro-Yi babasıyla yaşayan içe kapanık bir gençtir. Okulun ilk günü bir çocuğa zorbalık yapan çocukla kavga eder. Fakat bu kavga ettiği çocuk babasının çalıştığı şirketin patronudur ve çocuktan özür dilemesi istenir. Seo Ro-Yi özür dilemez ve babasının işten atıldığı yetmezmiş gibi okuldan da ayrılmak zorunda kalır. Bir gün babası şüpheli bir araba kazasında hayatını kaybeder ve babasının katilini öğrenir. Fakat sebep olduğu şeyler yüzünden hapse girer ve çıktığında bu adaletsizlikleri yapanlara karşı savaşacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
420
226
80
58
57
37
34
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın