Görüş Bildir
Haberler
2018 Yılında Tüm İzleyicilerin Beğenisini Kazanıp Adından Sıkça Söz Ettirmiş En Başarılı 30 Kore Dizisi

etiket 2018 Yılında Tüm İzleyicilerin Beğenisini Kazanıp Adından Sıkça Söz Ettirmiş En Başarılı 30 Kore Dizisi

2018 yılında Kore dizilerinden yana epey yüzümüz güldü ve bereketli bir dizi sezonunu yeni yılla birlikte geride bıraktık. Bakalım, 2018'de en çok hangi Kore dizileri sevilmiş ve izleyicilerin gözbebeği olmuş? Hazırsanız, başlayalım.

(Dizi özetleri Güney Kore Sineması'nın sitesinden alınmıştır.)

30. Welcome to Waikiki

30. Welcome to Waikiki

Dizi, Itaewon'daki iflasın eşiğindeki Waikiki konuk evini işleten üç kişi etrafında dönmektedir. Bir gün, kucağında gizemli bir bebek ile bekâr bir anne çıkagelir.

29. The Smile Has Left Your Eyes

29. The Smile Has Left Your Eyes

Dizi, birbirleri ile tanışmaları kaçınılmaz olan ve günlük yaşamları boyunca yolları kesişmeye devam eden iki insanın etrafında dönmektedir. Bir dedektif olan Jin Gook, ölümü intihar gibi gösterilmeye çalışılmış, üniversiteli genç bir kadının cinayet davasını alır. Bu davanın üzerinde çalışırken, Jin Gook’un kız kardeşi, bu cinayet davasıyla bir ilgisi olduğunu düşündüğü Moo Young adındaki bir adamla tanışır. Jin Gook, kız kardeşini ondan uzaklaştırmaya çalışır.

28. Sketch

28. Sketch

Dizi, geleceği değiştirerek yaşanacak kötü olayları engellemeye çalışan bir grup insanın etrafında dönmektedir. Bir dedektif olan Yoo Shi Hyun, şimdiki zamandan itibaren üç gün içinde gerçekleşecek olayları çizme yeteneğine sahip birisidir.

27. Evergreen

27. Evergreen

Oh Soo insanları birbirine âşık edebilecek sihirli bir çiçek tozuna sahiptir ve bunu gençlerin aşk hayatlarına yardımcı olması için kullanmaktadır. Yu Ri ise parlak ve iyimser bir kişiliğe sahiptir. Dizi, sihirli bir çiçek tozu ile birbirine âşık olan 20’li yaşlardaki bu iki gencin aşk hikâyesini konu almaktadır.

26. Switch: Change the World

26. Switch: Change the World

Geçmişte, Ha Ra haksız yere hırsızlıkla suçlanarak okuldan atılmıştır. Ancak, sunbaesi Baek Joon Soo’nun yardımıyla adını temize çıkarmayı başarır. Joon Soo ona savcı olmak istediğini söyleyince Ha Ra onun yolundan giderek bir savcı olmaya karar verir.

25. Life

25. Life

Dizi, bir hastane içerisindeki güç savaşını konu almaktadır.

24. About Time

24. About Time

Dizi, insanların yaşam sürelerini görebilme yeteneğine sahip olan bir genç kızın etrafında dönmektedir. Bir gün, onun yaşam süresini durdurabilen bir adamla karşılaşır ve ona aşık olur.

23. Familiar Wife

23. Familiar Wife

Dizi, zamanda geriye gitme şansı elde eden bir adamın, yaptığı tercih nedeni ile başta kendisi olmak üzere etrafındaki insanların günümüzdeki yaşamlarını değiştirmesini konu almaktadır.

22. Mother

22. Mother

Soo Jin bir ilkokulda öğretmendir. Öğrencisi Hye Na'nın istismara uğradığını öğrenir ve Hye Na'nın annesi olmaya karar verir. Ancak bu istediği kadar kolay olmayacaktır.

21. Rich Man

21. Rich Man

Dizi, genç yaşında başarılı olmuş bir iş adamı ile üniversiteye giden genç bir kızın arasındaki romantik hikâyeyi anlatmaktadır.

20. Witch's Love

20. Witch's Love

Dizi, başkalarının işlerine burnunu sokan ve bir cadı olan Kang Cho Hong etrafında dönmektedir.

19. Lovely Horribly

19. Lovely Horribly

Dizi, kaderleri birbirlerine bağlı olan bir adam ve bir kadının etrafında dönmektedir. Philip ve Eul Soon aynı gün doğmuştur ve garip bir şekilde biri mutlu olursa diğeri mutsuz olmaktadır. Philip, işleri her zaman yolunda giden başarılı bir oyuncudur. Eul Soon ise işleri hiçbir zaman yolunda gitmeyen bir senaristtir. Philip ve Eul Soon birlikte aynı dizide çalışmaya başlar ve çok geçmeden etraflarında bir dizi gizemli olaylar meydana gelir.

18. Suits

18. Suits

Dizi, Güney Kore’nin en büyük hukuk firmasında avukatlık yapmakta olan Choi Kang Seok ve lisansı olmadığı halde aynı şirkette avukatlık yapmaya başlayan Go Yeon Woo'nun etrafında dönmektedir.

17. Devilish Joy

17. Devilish Joy

Gong Ma Sung tanımadığı bir kadına yardım ederken bir trafik kazası geçirir. Geçirdiği bu trafik kazasından sonra hafıza sorunları yaşamaya başlar. Artık sadece bir günlük bir hafızaya sahip olan Ma Sung, bir gün içerisinde neler yaşadıysa onları bir kâğıda not alır. Ertesi gün, aldığı notları ezberler. Daha sonra Joo Ki Bbeum ile karşılaşır ve ikili birbirine aşık olur.

16. Wok of Love

16. Wok of Love

Dizi, bir zamanlar oldukça ünlü olan bir şefin mesleğinde dibe battıktan sonra tekrar hayata tutunma mücadelesini konu almaktadır.

15. My Mister

15. My Mister

Dizi, 40’lı yaşlardaki bir adamın hayatındaki zorluklara katlanması ve ondan farklı bir hayat yaşamasına rağmen 20’li yaşlardaki bir kadının onun gibi hayatındaki zorluklara katlanmasını anlatmaktadır. Onlar birbirlerinin hayatlarına baktıklarında birbirlerine derman olur.

14. Radio Romance

14. Radio Romance

Dizi, ünlü bir top starın nasıl bir radyo DJ’i haline geldiğini ve radyo yoluyla insanların nasıl iyileştiklerini anlatmaktadır.

13. Great Seducer

13. Great Seducer

Dizi, yirmili yaşlardaki iki gencin hayatlarını tamamen değiştireceğini bilmediği bir aşk oyununa atılmasını konu almaktadır. Hayattaki en acınası şeyin aşkın varlığına inanmak olduğunu düşünen Shi Hyun tehlikeli bir aşk oyunu oynamaya başlar. Eun Tae Hee’yi kendine aşık etmeye çalışır.

12. Something in the Rain

12. Something in the Rain

Dizi, 30’lu yaşlarındaki bir kadının en yakın arkadaşının erkek kardeşine aşık olmasını konu almaktadır. Yoon Jin A'nın en yakın arkadaşının erkek kardeşi Seo Joon Hee çalışmak için gittiği yurt dışından Güney Kore’ye geri döner. Çocuksu ve olgunlaşmamış biri olarak hatırladığı Seo Joon Hee artık farklı biri olarak görünmektedir.

11. Ms. Hammurabi

11. Ms. Hammurabi

Dizi, farklı kişiliklere ve farklı bakış açılarına sahip olan bir grup hakimin etrafında dönmektedir. Zaman geçtikçe aldıkları davalar ile olgunlaşırlar.

10. Encounter

10. Encounter

Dizi, dünyadaki her şeye sahipmiş gibi görünen ancak hiçbir zaman kendisi için yaşamamış bir kadın ile onun tam tersi hiçbir şeye sahip değilmiş gibi görünen ancak saf ve özgür bir ruha sahip bir adamın etrafında dönmektedir. İkisi de bir günlüğüne dahi olsa birbirlerinin hayatını yaşamak istemektedir.

9. Mr. Sunshine

9. Mr. Sunshine

Dizi, 1900’lü yılların başında, Kore’nin Japon işgali döneminden önce geçmektedir. ABD’nin 1871 tarihinde Joseon'daki seferi sırasında, Joseonlu bir çocuk bir Amerikan savaş gemisi tarafından kurtarılır ve Amerika'ya götürülür. Bir yetişkin olduğunda Joseon’a geri döner. Burada bir Amerikan askeri olarak konuşlandırılır ve bir aristokrat aileden gelen kadına aşık olur.

8. Lawless Lawyer

8. Lawless Lawyer

Bong Sang Pil avukat olmadan önce bir çetenin üyesidir. Yasaların adaleti sağladığına inanmamaktadır. Bu yüzden kanunlardan çok adaleti sağlamak için yumruklarını ve mutlak galibiyet için yasalardaki boşlukları kullanmaktadır. Hukuk kitapları onun için bir aletin kullanma kılavuzundan başka bir şey değildir, bu yüzden 'gangster avukat' olarak anılmaktadır. Mutlak güce karşı yalnız başına savaşmaktadır ve tek bir amacı vardır: annesinin intikamını almak.

7. Memories of the Alhambra

7. Memories of the Alhambra

Dizi, kişinin dünya ile arasındaki algılarını bozabilen bir artırılmış gerçeklik oyununun geliştiricisini bulmak için İspanya’nın Granada şehrine giden bir yatırım şirketinin CEO’sunun etrafında dönmektedir. Burada, pansiyon işleten bir kadınla karşılaşır.

6. Are You Human Too?

6. Are You Human Too?

Dizi, bir insanmış gibi davranan bir robot ile onun bir insan olduğunu sanan korumasının etrafında dönmektedir.

5. Still 17

5. Still 17

Dizi, 17 yaşındayken trafik kazası geçiren ve 13 yıl boyunca komada kalan Woo Seo Ri adlı bir kadının etrafında dönmektedir. Seo Ri uyandığında artık bedeni 30 yaşındadır. Bir gün, Gong Woo Jin ile karşılaşır ve birbirlerine aşık olurlar.

4. The Third Charm

4. The Third Charm

Dizi, 20’li yaşlarında tanışan ve birbirlerin tam zıttı kişiliklere sahip bir çiftin 12 yıl süren ilişkisini konu almaktadır.

3. 100 Days My Prince

3. 100 Days My Prince

Dizi, aniden ortadan kaybolan Joseon’un veliaht prensi etrafında dönmektedir. Geçirdiği bir kaza sonucunda hafızasını kaybeden veliaht prens sarayın dışında yüz gün geçirir ve bu yüz gün boyunca sarayın dışında bir sivil olarak yaşar.

2. My ID Is Gangnam Beauty

2. My ID Is Gangnam Beauty

Kang Mi Rae, çirkin olduğu için insanlar tarafından sürekli aşağılanmış ve zorbalığa uğramış birisidir. Bu duruma daha fazla katlanamaz ve estetik ameliyatı olur. Yeni güzel yüzü ile üniversiteye başlayan Mi Rae’ye insanlar kaba davranmaya devam eder. Onu 'Gangnam Güzeli' olarak aşağılayıcı bir şekilde çağırır. Mi Rae ile aynı üniversiteye giden Do Kyung Seok insanların dış güzelliğinden daha çok iç güzelliğine önem veren birisidir. Kyung Seok zamanla Mi Rae’ye aşık olur.

1. What's Wrong with Secretary Kim

1. What's Wrong with Secretary Kim

Dizi, narsist bir kişiliğe sahip başkan yardımcısı ile işinde oldukça başarılı olan onun sekteri arasındaki romantik ilişkiyi konu almaktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
330
158
52
30
24
24
20
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umut

oooo yaza Turk dizileri senaryolari simdiden hazir

Tulpar

Birçoğu güzel diziler ama #9 Mr. Sunshine'ın yanında hepsi sönük kalıyor. Kore tarihi falan demeyin bi şans verin bence. İzlerken bizim Yunan işgali altındak... Devamını Gör

Gulsen Şen

Hemen hemen hepsini izledim cok guzeller ama mr. Sunshine hem oyunculuk hem konu bakimindan hepsinden sıyrılıyo gercekten herkesin izlemesini siddetle tavsiy... Devamını Gör