Görüş Bildir
Haberler
2019 Yılında İzleyicilerin Beğenisini Kazanıp Adından Söz Ettirmiş En Başarılı Kore Dizileri

2019 Yılında İzleyicilerin Beğenisini Kazanıp Adından Söz Ettirmiş En Başarılı Kore Dizileri

2019 yılı, Güney Kore dizileri açısından oldukça bereketli bir yıldı. Gelin, bu yıla hangi diziler damga vurmuş hep birlikte görelim.

(Not: Diziler alfabetik sıraya göre listelenmiştir ve özetler için Güney Kore Sineması ile Sinemalar.com'dan yararlanılmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Abyss

1. Abyss

Cha Min, kaza sonucunda hayatını kaybeder. Kazaya neden olan gizemli güçlere sahip bir varlık, onu 'Abyss' adlı nesneyi kullanarak hayata döndürür. Ertesi gün Cha Min, 20 yıllık arkadaşı Se Yeon’un da bir cinayete kurban gittiğini öğrenir ve Abyss'i kullanarak Se Yeon’u tekrar hayata döndürür. İkili, Se Yeon'un katilinin peşine düşer.

2. Angel’s Last Mission: Love

2. Angel’s Last Mission: Love

Dizi, bir melek ile bir insanın arasındaki aşk hikâyesini konu alıyor. Bir gün, bir melek olan Dan’a bir görev verilir. Görevi, Yeon Seo adındaki genç bir kadının gerçek aşkı bulmasını sağlamaktır. Eğer bu görevi 100 gün içinde yerine getirirse, cennete kabul edilebilecektir, başarısız olursa yok olacaktır.

3. Arthdal Chronicles

3. Arthdal Chronicles

Dizi, Antik Çağ döneminde, Arthdal adlı kurgusal bir diyarda geçmektedir. Bir gün, kaderinde Arthdal’ın sonunu getirmek olan bir çocuk dünyaya gelir. Bu çocuk Arthdal’a felaket getirecek bir kaderle doğmuştur.

4. Catch the Ghost

4. Catch the Ghost

Çaylak dedektif Yoo Ryung, güçlü adalet duygusu ve olağanüstü mekânsal algılama yeteneği ile aldığı davaları çözmektedir. Ancak her seferinde, acele ve ehemmiyetsizce yaptığı eylemlerden dolayı başını belaya sokar. Bir gün, davalardan kaçınmaya çalışan ve istikrar arayışında olan Go Ji Suk adında bir adam ile tanışır ve onun ortağı olur.

5. Class of Lies

5. Class of Lies

Dizi, bir suç işledikten sonra hiçbir tepki ile karşılaşmayan gençler ile bu işlenen suçların genç mağdurları etrafında dönmektedir. Suçlular tepki görmedikleri için mağdurlar korunamamaktadır. Bir gün, sözleşmeli bir öğretmen ortaya çıkar ve bu duruma göz yummaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Clean With Passion For Now

6. Clean With Passion For Now

Dizi, mysophobia (mikrop korkusu) olan bir adam ile kirliliğe aldırmayan bir kadının arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır.

7. Doctor John

7. Doctor John

Dizi, ağrı tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir grup doktorun etrafında dönmektedir. Bu doktorlar, hastaların çektiği gizemli ağrıların nedenini bulmaya çalışırlar.

8. Extraordinary You

8. Extraordinary You

Dan-O, kendisinin aslında normal bir insan değil, bir webtoon karakteri olduğunu öğrenir. Dahası ortalıkta bir dedikodu dolaşmaktadır; webtoondaki baş karakter o değildir ve yakın zamanda da webtoondan çıkartılacaktır. Bunun üzerine, webtoon yazarının ona yazdığı aşkı değil, kendisi için gerçek aşkı bulup yaşamaya karar verir.

9. Graceful Family

9. Graceful Family

Dizi, 15 yıl önce cinayete kurban giden annesinin ölümünü araştıran Mo Seok Hee ve ona bu araştırmada yardım eden Avukat Heo Yoon Do’nun etrafında dönüyor.

10. Haechi

10. Haechi

Dizi, Joseon Hanedanlığı döneminde, adalet ve reform arayışında olan dört farklı kişiyi anlatıyor. Bu dört kişi; Lee Geum, Yeo Ji, Park Mun Soo ve Dal Moon'dur. Ülkelerinde bir reform gerçekleştirebilmek için Prens Lee Geum'u kral yapmaya çalışırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. He is Psychometric

11. He is Psychometric

Dokunduğu nesnelerin anılarını okuma yeteneğine sahip Lee An'la acı dolu geçmişini herkesten saklamaya çalışan Yoon Jae In karakterini merkezine alan dizi, ikilinin bazı gizemli olayları birlikte çözmeye çalışmasını konu alıyor.

12. Her Private Life

12. Her Private Life

Deok Mi, bir sanat müzesinde küratördür. Aynı zamanda bir idolün büyük bir hayranıdır ve bir fangirl olduğunu gizlemektedir. İş hayatında tamamen işine odaklanırken, özel hayatında hayran aktivitelerine katılmaktadır. Bir gün, onun çalıştığı sanat müzesinde müdür olarak yeni çalışmaya başlayan Ryan, Deok Mi’nin çifte yaşamını öğrenir.

13. Hotel del Luna

13. Hotel del Luna

Dizi, Seul’un şehir merkezinde bulunan ve müşterilerinin yalnızca hayaletlerin olduğu 'Hotel del Luna' adlı gizemli bir otelde geçmektedir. Bu otelin CEO’su yaptığı büyük bir hatadan dolayı lanetlenerek 1000 yıldan fazladır, bu otelde yaşamak zorunda kalmıştır. Bir gün, bir adam beklenmedik bir şekilde bu otelde yönetici olarak çalışmaya başlar.

14. Kill It

14. Kill It

Dizi, öldürmek zorunda olan bir adam ile o adamı yakalamaya çalışan bir kadının etrafında dönüyor. Adam ailesini bulmak için katil olur. Kadın ise ölen sevgilisinin intikamını almak için adamın peşine düşer.

15. Love Alarm

15. Love Alarm

Dizi, yakınlarındaki birileri kendisi için romantik duygu beslediğinde kullanıcıyı uyaran bir uygulama kullanarak, aşkı bulmaya çalışan bir grup gencin etrafında dönmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Love with Flaws

16. Love with Flaws

Dizi, yakışıklı erkeklerden nefret eden bir kadın ile insanların dış görünüşlerine takıntılı olan bir adamın hikâyesini konu alıyor. İkili, zamanla insanlara karşı olan ön yargılarının üstesinden gelmeyi öğreniyor.

17. Melting Me Softly

17. Melting Me Softly

Bir proje için bedenlerinin sadece 24 saatlik dondurulmasına gönüllü olan bir erkek ve bir kadın gizemli bir komploya kurban gider ve ikili, 24 saat sonra uyandırılmak yerine, 20 yıl sonra uyandırılır. Hayatta kalabilmek içinse vücut ısıları 33°C’yi geçmemelidir.

18. My Absolute Boyfriend

18. My Absolute Boyfriend

Dizi, aşktan aldığı büyük bir yaradan sonra kalbinin kapılarını herkese kapatan bir kadının etrafında dönmektedir. Bu kadın, mükemmel bir erkek arkadaş olması için programlanan insan görünümlü bir android robot edinir.

19. My Fellow Citizens

19. My Fellow Citizens

Jung Kook, bir yıl önce tanıştığı kız arkadaşının bir dedektif olduğunu bilmeden evlenir. Dahası eskiden babasını dolandırdığı Park Hoo Ja adında bir kadın onun izini bulur ve ona Ulusal Meclis'te bir koltuk teklif eder. Ulusal Meclis’in bir üyesi olarak çalıştığı sürece onu ihbar etmeyecektir.

20. My First First Love

20. My First First Love

Dizi, bir grup üniversite öğrencisinin arkadaşlıklarını, aşklarını ve hayallerini anlatıyor. Beş üniversiteli genç, farklı nedenlerden dolayı evlerini terk ederek birlikte yaşamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Nokdu Flower

21. Nokdu Flower

Dizi, 1894-1895 tarihleri arasında gerçekleşen Donghak Köylü Devrimi’nin hikâyesini anlatıyor. Anneleri ayrı babaları bir olan iki erkek kardeş, isyanın iki ayrı tarafında yer alır ve ikili arasında ideoloji kaynaklı bir meydan okuma yaşanır.

22. One Spring Night

22. One Spring Night

Dizi, hayatındaki mutluluğu ön planda tutmaya çalışan Lee Jung In ile bekar bir baba olan Yoo Ji Ho’nun arasında doğan bir aşk hikâyesini konu alıyor.

23. Psychopath Diary

23. Psychopath Diary

Bir cinayete tanık olan Yook Dong Sik, tesadüfen katilin işlediği cinayetlerin kaydını tuttuğu günlüğünü eline geçirir. Günlüğü alıp kaçarken bir kaza geçirir ve hafızasını kaybeder. Kimliği konusunda hiçbir şey hatırlayamayan Yook Dong Sik, elinde tutuğu günlük yüzünden kendini katil zanneder.

24. Romance Is a Bonus Book

24. Romance Is a Bonus Book

Kang Dan Yi, bir zamanlar mesleğinde oldukça ünlü bir yazardır. Ama bu popülaritesini kaybetmiştir ve artık beş parasız bir işsizdir. Mükemmel özgeçmişinden dolayı mevcut olan her pozisyona fazla gelir. Bu yüzden bir türlü işe giremez. En sonunda yepyeni bir başlangıç yapmak amacıyla özgeçmişi hakkında yalan söyler ve Cha Eun Ho’nun çalıştığı yayıncılık şirketinde işe girer.

25. Rookie Historian Goo Hae Ryung

25. Rookie Historian Goo Hae Ryung

Dizi, 19. yüzyılda, kadın olduğu için hoş karşılanmamasına rağmen tarihsel kayıtlar yazan Goo Hae Ryung'un etrafında dönmektedir. Hae Ryung, cinsiyet ayrımcılığına, cinsiyetten kaynaklı ön yargılara ve toplumsal statü ayrımcılığına karşı mücadele eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Sky Castle

26. Sky Castle

Kore'nin elit kesiminin yaşadığı özel bir muhit olan Sky Castle'da yaşayan aileler için çocuklarının başarısı her şey demektir. Tabii, bu uğurda yapılması gereken hiçbir şeyden kaçınmayacaklardır.

27. The Crowned Clown

27. The Crowned Clown

Joseon Hanedanlığı döneminde Kral Lee Hun, kendisine karşı olan ayaklanmalar ve güç mücadeleleri ile savaşmaktadır. Kendisine karşı düzenlenecek olan suikast girişimlerini önlemek amacıyla kendisine tıpatıp benzeyen Ha Sun adında bir soytarıyı tahta geçirir. Kralın yerine tahtta oturmak zorunda kalan sahte kral, Kraliçe Yoo So Woon’a aşık olur.

28. The Fiery Priest

28. The Fiery Priest

Sosyal refah hizmet alanlarının sömürülmesi ve dini inançlar kullanılarak gerçekleşen tacizler ekseninde dönen dizi, eski bir rahibin cinayet davasını çözmek için öfke sorunları yaşayan bir rahip ile bir dedektifin güçlerini birleştirmesini konu alıyor.

29. The Last Empress

29. The Last Empress

Bir müzikal oyuncusu olan Oh Su Ni, parlak bir kişiliğe sahiptir. Hiç beklemediği bir şekilde ülkenin imparatoruyla evlenir ve günümüzün modern Külkedisi'ne dönüşür. Ancak imparatorun hayallerindeki gibi biri olmadığını fark eder ve sarayda tanıştığı koruma Na Wang Sik'e aşık olur. Su Ni, Wang Sik'in yardımıyla monarşiyi yıkmak ister.

30. The Secret Life of My Secretary

30. The Secret Life of My Secretary

Dizi, kalbi adeta buz kalıbına dönmüş bir adam ile onun sıcak kalpli sekreteri arasındaki aşk hikâyesini konu alıyor. İkili, birbirlerinin eksik yönlerini nasıl tamamlayacaklarını ve aşkın iyileştirici gücünün neler yapabileceğini öğreniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Touch Your Heart

31. Touch Your Heart

Büyük bir şirket sahibi ailenin oğluyla adı skandala karışmış olan Yeon Soo’nun hayatı dibe vurmak üzeredir. Mahvolan imajını tekrar düzeltebilmek için ünlü bir senaristin yeni dizisinde rol almaya karar verir. Ama oyunculuğu berbattır. Bu yüzden, karakterine daha iyi bürünebilmek için bir avukatın yanında sekreter olarak çalışmak zorunda kalır. Böylece daha iyi bir oyunculuk sergileyip izleyicinin gönlünü almayı planlamaktadır.

32. Vagabond

32. Vagabond

Dizi, gizemli bir uçak kazasında yeğenini kaybettikten sonra kazanın nasıl olduğunu ve ülkede yapılan yolsuzlukları araştırmaya başlayan sıradan bir adamla ona yardım eden bir ajanın etrafında dönmektedir.

33. VIP

33. VIP

Çalışan kadınların çektiği sıkıntıları, düştüklerinde tekrar ayağa kalkarak ilerlemek için çaba göstermelerini ve tüm bunlarla olgunlaşmalarını konu alan dizide, aynı ofiste çalışan bir evli bir çiftin hayatı beklenmedik bir olay sonrasında paramparça olur.

34. Welcome to Waikiki 2

34. Welcome to Waikiki 2

Popüler olmakla uzaktan yakından alakası olmayan oyuncu Lee Jun Ki, 'Waikiki' adlı konuk evini işletmektedir. Ancak konuk evi yine iflasın eşiğine gelmiştir. Konuk evini iflastan kurtarmak ve tekrar canlandırabilmek amacıyla konuk evine yatırım yapmaları için liseden iki arkadaşını ikna eder.

35. When the Camelia Blooms

35. When the Camelia Blooms

Dizi, üç farklı çiftin hikâyesini ve aşkın farklı aşamalarını anlatıyor. Dong Baek ve Yong Shik, aşk ile her şeyin mümkün olabileceğine inanırken onların etrafındaki insanlar ise aşkın gücüne olan inançlarını sorgular.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
433
224
59
39
38
31
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tulpar

Hemen hemen hepsi çok güzel, zaten birçoğu Netflix dizisi. Ama Kill It tam bir EF-SA-NE!! Bir de Graceful Family'deki entrikayı ben daha önce bizim dizilerde... Devamını Gör

Zehra Toprak

kesinlikle katılıyorum yorumlara bakarak bende onu izledim mükemmel

Şu kore dizilerine bir türlü ısınamadım .. Benim kezbanlıgımda kaynaklıdır büyük ihtimallede olmuyor bir türlü sevemedim gitti ..

Mastani

Stranger's from hell ve Kingdom da listeye dahil edilmeli kesinlikle. Arthdal Chronicles benim için yıla damga vurdu. Kingdom beklemekten ömrüm çürüdü nerede... Devamını Gör