Görüş Bildir
Haberler
AP'nin Türkiye İlerleme Raporu Taslağı Açıklandı

AP'nin Türkiye İlerleme Raporu Taslağı Açıklandı

Deniz Gök
16.02.2016 - 21:49 Son Güncelleme: 17.02.2016 - 13:01

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye İlerleme Raporu taslağında, PKK kınanarak, 'Kürt meselesinde şiddetin çözüm olmadığını vurguluyoruz. Güvenlik güçlerine ve sivillerine dönük tüm saldırıları şiddetle kınayıp, bu kapsamda YDG-H militanlarının barikatlar kurması ve hendekler kazması konusundaki ciddi endişemizi ifade ediyoruz' denildi. Raporda ayrıca Can Dündar ve Erdem Gül dahil tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye İlerleme Raporu taslağını açıkladı. 

Yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğü uyarısı

Nisan ayında AP Genel Kurulu'nda oylanacak olan taslakta, reformların yavaşladığı, yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğü gibi alanlarda geriye gidiş olduğu belirtilirken, AB'yle üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılmasının olumlu karşılandığı ifade edildi.

Tutuklu gazeteciler için çağrı

Tutuklu gazeteciler için çağrı

Türkiye'de reform sürecini teşvik etmek için Yargı ve Temel Haklar (23) ile Adalet, Özgürlük ve Güvenlik (24) fasıllarının açılması çağrısı yapılan metinde, Can Dündar ve Erdem Gül dahil tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi.

Günedeydoğu'daki olaylarla ilgili duyulan endişeye yer verilen taslakta, 'Türkiye'nin terörle mücadele etmedeki meşruiyetine hak verirken, güvenlik önlemlerinin hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguluyoruz' denildi.

PKK ve IŞİD saldırıları kınandı

PKK ve IŞİD saldırıları kınandı
İçeriğin Devamı Aşağıda

AB'nin terör örgütleri listesindeki PKK'nın şiddet eylemlerine dönmesinin kınandığı metinde, 'Kürt meselesinde şiddetin çözüm olmadığını vurguluyoruz. Güvenlik güçlerine ve sivillere dönük tüm saldırıları şiddetle kınayıp, bu kapsamda YDG-H militanlarının barikatlar kurması ve hendekler kazması konusundaki ciddi endişemizi ifade ediyoruz. Bunun yanı sıra barışçıl gösterilere izin verilmesi gerektiğinde ısrarlıyız' ifadesine yer verildi.

"Sokağa çıkma yasakları kaldırılmalı"

"Sokağa çıkma yasakları kaldırılmalı"

Sokağa çıkma yasaklarının derhal kaldırılması çağrısı yapılan metinde, çatışmalar nedeniyle 400 bin kişinin yerlerinden olduğu kaydedildi. Derhal ateşkes ve çözüm sürecine dönülmesi istenilirken, IŞİD'in Diyarbakır, Suruç, Ankara ve İstanbul'daki saldırıları kınandı.

Sığınmacı krizi

Sığınmacı krizi

Sığınmacı krizi ile ilgili olarak ise, Türkiye'nin dünyada en çok mülteciyi konuk etmesi övülerek, krizin çözümünde Türkiye'nin rolüne vurgu yapıldı. AB'nin 3 milyar euroluk yardımının doğrudan sığınmacıların yararına harcanacağı ifade edilen metinde, Suriyelilere çalışma izni verilmesi için atılan adımlar da takdir edildi.

Kıbrıs görüşmelerine dair olarak da, hem Türk hem de Rum taraflarının yapıcı tutumları övülerek, Türkiye ve ilgili taraflardan müzakere sürecini etkin bir şekilde desteklenmesi ve Türk askerlerinin Kıbrıs'tan çekilmesi istendi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
13
8
6
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Ulan hem hendek kazanları kınıyorsun hem de sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasını istiyorsun..Siz ne ayaksınız lan?

Andy Dufresne

bababa laflara bak tutuklu gazeteciler serbest bırakılsınmış. halbuki gazeteci oldukları için değil vatan hainliği yaptıkları gerekçesiyle hapisteler. o deği... Devamını Gör

Nikola Tesla

İki gazeteci de suçlu değil.

Yasin Çoban

bunlar nasıl bizim iç olaylarımıza karışıyo aq cocuklarına bak hele